Mamici de martie - aprilie 2007 (23)
Raspunsuri - Pagina 9
cria_bv spune:
La multi ani Carmen sanatate tie si bebelului tau.
Mada se apropie momentul, iti urez o nastere cat mai usoara si sa ne auzim cu bine.
Cria30+ cu Vlad
ralualexandrei spune:
Buna fetelor!
Tzuna bineinteles ca nu ma supar ca ma vei suna cand iti vine sorocu'.Eu sunt tot timpul pe baricade asa ca apeleaza-ma cu incredere indiferent de ora.
VCarmen La multi ani sa fii sanatoasa si voioasa,sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios.Sa dea Dumnezeu ca toate visele sa ti se implineasca..
Fetelor asa cum a spus si Absoluta nu trebuie sa ne facem griji ptr spitalul unde vom naste acum pe ultima suta de metri,nu merita sa ne stresam in legatura cu vreo asistenta sau infirmiera artzagoasa.Cand am fost la spital sa o vizitez pe Ana am avut o asemenea ciocnire si i-am raspuns dupa cum merita si cu zambetul pe buze.Si in acelasi spital voi naste si eu si vai si-amar sa le apuce ca am eu ac de cojocul lor.
In rest suntem bine,ieri am reusit sa cumpar scoica ptr bebe si sunt tare fericita nu de alta dar eu tare ma stresez cand suntem cu copiii in masina.Pun mai tarziu ceva poze.
Am fost la dr impreuna cu, cumnata mea care a primit ok ptr asa ca astept si eu o nepotzica sau un nepotel in viitorul apropiat.
la burtici.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 35+ album no1 album no2 albumul no3
ghibuadina spune:
ROXIGEO, n-am prins emisiunea, dar ce zicea de banii de trusou, ca am inteles ca nu s-au dat pana acum?
Si v-am mai intrebat o data, fetele care lucrati in invatamant, ce stiti de prima echivalenta cu un salariu ce se da la nastere?Eu am auzit diferite variante si din cate am inteles de la juristul sindicatului, ar trebui s-o primim!!!!!!!!!!????????????
adina 34ALEXIA
ralualexandrei spune:
Vedeti ,am uitat,neuronu meu lesinat nu ma mai ajuta
ptr fetele care urmeaza sa nasca.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 35+ album no1 album no2 albumul no3
ioanaradu spune:
ghibuadina ar trebuie sa intrebi la scoala unde predai pe contabilul/contabila sef(a). oricum nu-ti pune mari sperante. invatamanatul nu da NIMIC!!! cel putin nu cel de stat ...
eu am lucrat in invatamant si am ramas cu un gust foarte amar . am intrebat o fosta colega care inca mai preda si a nascut anul trecut si mi-a spus ca nu a primit nimic (nici nu m-as fi asteptat ...).
chiar sunt curioasa ce raspuns vei primi!
37+ Matei Stefan
tzuna spune:
Mai fetelor eu intru mai des sa aflu vesti bune si ce vad? Cum sa nu putem naste cu medicul nostru? Pai la ce am cotizat 9 luni? Ca asa ma duceam si eu la cine se nimerea, ma consulta si gata. Sper sa nu fie adevarat. Stiu ca in strainatate se naste cu moasa si medicul de garda dar nu sunt atatea interese ca aici. Adica acolo as naste si eu cu medicul de garda. Nu stiu ce sa zic dar chiar sper sa nu fie adevarat.Bine ca pana la urma important e sa mearga totul bine si nici sa nu ai nevoie de medic si sa faca moasa mai totul dar daca nu-i asa?
daca am nevoie de cezariana si pana-si da ala seama e prea tarziu? Sau mai stiu eu ce... Iar aici si analizele din timpul sarcinii sunt privite cu indiferenta din ce am auzit asa ca macar dr mea isi aminteste ce si cum dar ala de garda daca nu va fi interesat.... Plus ca mi se pare ca acest lucru va incuraja si mai mult cezarienele programate ca tot vor ei sa le limiteze... La noi e o nebunie... Habar n-au de ei. Sa vad daca aflu ceva despre asta maine la curs....
ROXYGEO- ce aventura si pe tine ieri. dar pana la urma cat de tare te-ai udat? Sigur nu era lichid nu? Ca si eu in locul tau dadeam fuga la spital....
MONICA- ce vesti bune ne trimiti... sa alaptezi pinguinii simultan... Felicitari mamico. sa vedem daca eu reusesc sa alaptez bebita ca asa mult imi doresc.... Dar daca tu poti alapta doi sunt sanse si pt noi.
Cine sta in Titan? In zona Nicolae Grigorescu, Th Pallady, poate iesim maine intr-o plimbarica daca e la fel de frumos ca si astazi.
Eu nici azi nu ma pot epila. Astia iar au luat apa calda. Aseara au dat-o tocmai pe la ora 21. Nu ma gandeam ca o mai iau si azi...Asa ca astept noaptea sa ma epilez.
Aveti grija de voi si de burtici.
37+
ddana spune:
Luiza, imi pare rau daca te-a suparat cineva cu raspunsurile (eu inclusiv ) Am inteles perfect intentia ta, si eu una cred ca foarte bine ai facut ca ti-ai expus temerile. De fapt asta am facut si eu, si toate celelalte fete. Nu mi se pare deloc un domeniu al penibilului o discutie despre atitudinea cadrelor medicale, ma ales ca, asa cum spunea si Vani, fiecare persoana simte si reactioneza diferit la.. ca sa zic asa... "stimulii" din spital. La fel nu mi se pare deloc exagerat sa stiu care imi sunt drepturile acolo si la ce pot sa am pretentii conform acestor drepturi. Nu cred ca cineva se asteapta sa fie tratata ca o printesa, insa un climat de normalitate, de civilizatie, nu trebuie doar asteptat, ci pretins. Si.. da, aveti cu toate dreptate cand spuneti ca "3 zile nu mori"... dar de ce sa pui asa problema? de ce sa nu te poti astepta la ceva decent?
In fine... sunt sigura ca totul va fi bine si ca toate vom fi tratate asa cum meritam. In fond conteaza mult atitudinea fiecareia, si mai bine una optimista decat una pesimista.
Ghibuadina, eu stiu ca suma de 204 este prima de nastere si se ridica de la primarie. Cat despre banii de trusou... cica se vor da. Nu stiu cand, poate cand merge bebe la scoala. Si apropo de scoala: in invatamant se da un salariu drept prima de nastere, conform contractului colectiv de munca la nivel national. Mi s-a spus de la contabilitate, iar tot ce trebuie sa faci e sa scrii o cerere si sa atasezi o copie dupa certificatul copilului. Nu e vorba doar despre institutii particulare; eu lucrez la o institutie de stat. Insa mi s-a spus ca multe mamici nu stiu de acest lucru, pentru ca nimeni nu se oboseste sa le anunte (din motive evidente; de ce sa nu faca si ei o economie?!)- deci trebuie sa insistati. O sa caut undeva paragraful/alineatul din Contractul colectiv conform caruia avem dreptul la acest salariu in plus.
Multa sanatate si o nastere usoara mamicilor care-si vor vedea puiutii zilele astea!
Dana
roxanici spune:
La Multi Ani vcarmen!!! sa fii sanatoasa si sa te bucuri de bebe
Hai Mada_rozz!!
Fetelor, eu zic sa nu va mai faceti ganduri rele acum pe ultima suta de metri. Dr vor veni la nastere sau in cel mai rau caz nu vor mai apuca sa vina, dar eu sunt sigura ca si medicii de garda sunt medici la fel de buni ca si cei alesi de noi, la urma urmei si medicul "ales" e tot un medic. Tb sa avem o atitudine pozitiva; mergem cu un scop acolo si acesta nu este sa fie medicul nostru acolo. Bebe tb sa vina pe lume si noi tb sa il ajutam sa ii facem sosirea cat mai usoara.
Despre eventualele mahalagioaice de asistente....cu siguranta mai sunt exemplare destule, nu va lasati calcate in picioare, cereti-va dreptul; ele sunt ptr voi acolo sa va faca "suferinta" mai usoara nu noi sa le facem lor serviciul usor.
Gata, m-am descarcat...... ce tot atata Vai ce ne facem, Vai ce rau, Vai ce scorpii; asa o fi dar nu tb sa ne doboare chestiile astea.
Monica, eram sigura ca atunci cand va scapa de consemnarea la pat o sa fie mama eroina; iata acu hraneste 2 vizigoti odata [:-))]
Multumim de stiri Eliana.
roxana 35+
cria_bv spune:
Ce faceti fetelor am cazut pe pagina 2.
Monica esti un exemplu pentru noi.
Mai fetelor care ce mai stiti de candida in sarcina, trece sau nu si ce tratamente ati facut.
Cria30+ cu Vlad
Rebiana27 spune:
LA MULTI ANI VCARMEN! SA AI O NASTERE USOARA SI UN COPIL SANATOS!
NASTERE USOARA FETELOR CARE SE PREGATESC DE NASTERE SAPTAMANA ACEASTA!
Rebiana 33+