fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 14
happyface spune:
LA MULTI ANI! de 1 Martie si sa va dea Dumnezeu numai bine si sanatate!
Va pup cu drag!
nicooleta27 spune:
O PRIMAVARA INCARCATA DE IUBIRE, CALDURA, BUCURIE, OPTIMISM SI CREDINTA
LA MULTI ANI!!!!!
inamikul 15+
happyface spune:
Hellooooo, dragelor...:)
Nu va suparati ca va stresez chiar azi, dar e cineva care imi poate spune daca singura diferenta intre operatia clasica si laparo, este invazia minima?
Multam mult...
didi-edi spune:
Sa avem o primavara frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!
Happy, cred ca acesta este unul din avantaje.Un altul care imi vine acum in minte este recuperarea mai rapida de dupa.Fetela care au facut laparo cred ca stiu mai multe.
Diana.
happyface spune:
Diana, din cate tin eu minte tu ai optat pt operatia clasica, nu? Cum esti acum?
Eu am fost si azi la medic, mi-a explicat procedura in amanuntime, si sincer parca mi se pare solutia cea mai sigura. Adica vede exact ce am acolo si ce trebuie indepartat. Si oricum, bebe nu as vrea mai repede de un an, cat dureaza vindecarea uterului, asa ca...
Alternativa laparo mi se pare buna, insa parca nu ma pot impaca cu inducerea fortata a menopauzei..:( Si asa am stari cand imi vine sa omor pe cineva, probabil ca atunci chiar asa face-o :)
Eu parca incerc sa ma conving singura de ce metoda sa adopt.. si vreau sa ma sustina cineva..:)
Ma rog, nu ma bagati in seama.. gandesc cu voce tare..:)
Va pupicesc:)
didi-edi spune:
Happy, sustinere vei gasi cu siguranta aici.Si la fel de bine vei gasi prietenele care sa-ti i mpartaseasca experienta lor.Cel mai bine este sa adotpi solutia potrivita pt.tine impreuna cu medicul tau.Eu asa am facut.Visam si eu la laparo, dar doar din motive de lejeritate sa zicem.Cand dr a zis cutit, nu mi-au mai trebuit alte pareri.daca gasesti un dr bun, atunci doar de el trebuie ascultat(parerea mea).Noi, restul, doatr facem presupuneri.
Dupa operatie ma simt ok(merci de intrebare).S-a vindecat chiar frumos, nu da absolut nici un semn de genul:inteapa la frig, doare la....Nimic.si la controlul de dupa dr mi-a zis ca e ok.Apropos, la 6 saptamani dupa mi-a dat unda verde la tot(viata de dianinte, cu tot ce presupune ea).
Poate ca asa sunt eu , mai rezistenta, ma recuperz mai repede, dar nmu-mi pare rau nici o secunda ca nu am incercat laparo sau alte alternative.Atata timp cat nu mi s-a dat o garantie ca nu ajung la cutit, am refuzat alte cele.
Succes si sper sa alegi ce ti se potriveste mai bine,.
Pup.
giulia71 spune:
Buna fetelor,
Ma bucur mult ca v-am gasit si ca putem imparti pareri referitoare la fibromul uterin.
Pe scurt povestea mea: casatorita, un baiat de 7 ani -soarele meu si al lui taticu'!
In octombrie 2005 am inceput sa am sangerari intre cicluri, m-am dus la medic aici si mi-au gasit 2 fibroame.
M-au propus pentru operatie aici-histerectomie. Nu am fost de acord am zis ca totusi sunt tanara si vreau sa-mi pastrez uterul, asa ca m-am dus in tara la dr meu si i-am cerut si lui parerea.
El m-a asigurat ca imi poate salva uterul!
M-am operat in aprilie 2006 inainte de Paste.
Ne-am intors aici si m-am programat la ginecologie la sfarsitul lui august la un control de rutina.
Shoc : pe partea dreapta am un miom de 9-10 cm -asta e dimensiunea la care a acrescut in aproape 1 an.
Nu are rost sa va spun prin ce am trecut si prin ce trec, cred ca va imaginati!
Sunt propusa pentru interventie dupa 15 aprilie de data asta aici.
Din cate am discutat cu doctorul nu stie daca poate sa-mi pastreze uterul, ca atare daca va fi nevoitva trebui sa-l scoata!
Ma inspaimanta ideea si aici am nevoie de ajutorul vostru , a celor care ati trecut prin asta.
Orice informatie mi-ar fi de un real folos!
Ce se intampla dupa histerectomie din absolut toate punctele de vedere?
Ma voi simti mai putin femeie, ma ingras,voi avea depresii, cum va fi viata sexuala dupa?
Va rof mult fetelor, orice informatie imi e de un imens folos!
va multumesc si aveti grija de voi!
mami de Calin rasfatzat:)
happyface spune:
Buna Giulia71..:)
Imi pare tare rau ca singura solutie care ti s-a propus este histerectomia totala...
Eu nu pot sa-ti impartasesc pareri personale despre acest lucru, dar pot sa-ti spun ca am o prietena foarte buna care a fost nevoita sa sufere aceasta operatie, iar in ceea ce o priveste rezultatul a fost foarte ok.
Adica s-a recuperat repede si nu a mai avut uletrior probleme. Insa a avut starile aferente menopauzei (bufeuri, stari de nervozitate). Nu s-a ingrasat deloc, iar viata sexuala nu i-a fost afectata in nici un fel. Per ansamblu, pentru ea operatia a fost un lucru deosebit de bun, pentru ca inainte avea f multe probleme cu sangerarile abundente, dureri.
Dar, nu cred ca exista o regula si depinde de organismul fiecareia in parte.
Eu iti urez mult succes si sa fii increzatoare ca o sa fie bine! Iti tin pumnii si sa ne tii la curent...
Te pupic :)