Mamici de septembrie-octombrie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 27
Marunzika spune:
florinini imi pare nespus de rau!
Noilor burtici bun venit!
Azi am fost din nou la dr, am vazut bebelina cum a crescut la 3,05cm si se balacea de zor, cand a vrut sa-l masoare tare s-a mai miscat. Am vazut manutele si piciorusele, inimioara cum batea. Dr a zis ca-i totul ok.
Sa auzim numai de bine!
10+
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby
carpatina spune:
Florinini, imi pare rau pentru pierderea ta! Iti doresc multa putere pentru a trece peste asta! 
telusa spune:
Florinini, pentru ca nu am apucat inca sa iti spun, imi pare tare rau pentru ce ti se intampla... Trebuie sa ne linistim cu gandul ca nu depinde de noi... Curaj!
alehiam spune:
quote:
Originally posted by kriss79
volum eritrocitar mediu mi-a iesit 95,8(interv de ref.80-94)
granulocite am 76% (interv de ref.45-72)
limfociteam 22.0%(interv de ref.25.0-40.0)
volum trombocitar mediu am 6.3(interv de ref 7.4-10.4)
apoi la prb de urina , la corpi cetonici am prezent++(interv de ref absent)
Cristina, hai sa zicem ca am mai citit si mi-am reamintit cate una alta... insa ca sa te mai linistesc pana ajungi la medic, incerc sa ti le descurc si sper sa-mi reuseasca descurcatul
volum eritrocitar mediu mi-a iesit 95,8(interv de ref.80-94)
volumul eritrocitar mediu crescut (insa mult mai mult decat il ai tu – peste 110) inseamna ca globulele tale rosii sunt mai mari ca dimensiune decat in mod normal, insa sunt mai putine ca numar.Acest tip de globule rosii apar in anemia datorata lipsei vitaminei B12 sau acid folic… hemoglobina ti-a iesit normala? Ai ceva probleme cu stomacul (gastrita ceva?)
granulocite am 76% (interv de ref.45-72)
limfociteam 22.0% (interv de ref.25.0-40.0)
Globulele albe (granulocite, limfocite, monocite) cresc in general in timpul sarcinii.. este normal sa fie si ele bulversate noua stare in care se gaseste organismul
volum trombocitar mediu am 6.3(interv de ref 7.4-10.4)
Trombocitele au un rol important in procesul de coagulare a sangelui. O valoare sub cea normala este semn de anemie.
apoi la prb de urina , la corpi cetonici am prezent++(interv de ref absent)
Corpii cetonici reprezinta produsi ai metabolismului lipidic apar si in stari normale in care exista un consum metabolic intens (depozitele de glucoza sunt consumate astfel ca organismul face apel la rezervele lipidice, a caror ardere produce acesti corpi cetonici) si sarcina, ca si lactatia, este una dintre aceste stari. Deci cetonuria in sarcina este oarecum normala, depinde insa in ce grad cantitativ apare aceasta (pentru ca exista un substrat patologic gen diabet zaharat, boli renale, boli de ficat, inanitie prelungita, stari prelungite de voma, anorexie, febra intensa, hipertiroidism). (Aici m-am mai inspirat de pe site-ul dr tutunaru
Sper sa-ti fie de ajutor si sper sa nu fi gresit prea mult
pupici
Mad,
12+
irinabobe spune:
alehiam nu stii sa ma ajuti si pe mine?
toxo IGG- pozitiv
toxo IGM- negativ
indice aviditate- infectie mai veche de 20 de sapt
asta cred ca e ok
dar la CMV este asa
IGG CMV-pozitiv
IGM CMV-INCERT
indice aviditate- infectie mai veche de 18 saptamani
este posibil sa fiu nevoita sa intrerup sarcina din cauza CMV incert chiar daca infectia nu e mai recenta de 18 sapt?
10+
alehiam spune:
Uitati aici la mamici de mai-iunie am gasit Modificari FIZIOLOGICE care apar in SARCINA (postul nr 8 al andradeip)
Mad,
12+
veroboroda spune:
Buna, fetelor! Ce de gravidute sau adunat la noi! Bun venit tuturor!
Nu am intrat pe DC o zi si ati umplut deja 7 pag. Bravo voua.
Imi pare tare rau pentru fata care a pierdut sarcina la 12 sapt.E ingrozitor, ce s-a intamplat...!
Noi astazi ne simtim cam nasol; de aseara m-a apucat o durere de cap ingrozitoare si o stare de ameteala de nu stiu ce-i cu mine. In plus au inceput sa ma doara sanii rau de tot. E normal?
In rest, nu mai avem greturi si bb a inceput sa fie mancacios. E musai sa mancam la 2 -3 ore ceva, ca altfel e e dezastru, ma doare stomacul ingrozitor.Mai avem usoare dureri ca la menstruatie care trec in cateva secunde. Am intrebat med de fam daca e cazul sa ma ingrijorez si spune ca nu, e din cauza ca se intind ligamentele. Asa o fi!
Apropo, mai e pe aici vreo graviduta din braila?
Cam atat ptr astazi, fug sa pap ceva ca bb a inceput scandalul!
Va pup si va doresc sarcina usoara tuturor.
12+
Annisia spune:
Buna fetelor! Sa aveti o noua zi si un inceput de weekend minunate fara greturi, sureri si alte griji, decat fericirea ca veti fi mamicute!
Florini e dureros ce ti s-a intamplat! Cunosc sentimentul doar pe jumatate. Si mie imi spusese medicul ca pana la urmatoarea echo e mai mult ca sigur ca bebe se va opri din evolutie. Au fost trei saptamani de cosmar. Cand am ajuns pe masa de echografie aveam niste emotii de ma mir ca nu am facut stop cardiac. Norocul meu a fost ca bebe era foarte bine (in urma unui tratament incepuse sa se dezvolte normal). Poate ca nu ar fi rau sa faci analizele si sa descoperi cauzele. Poate te vor ajuta sa iti iei masuri de precautie pentru sarcina viitoare (care sper sa fie cat mai curand). Poate trebuie sa faci un tratament sau poate ei nu si-au dat seama ca ceva nu e in regula cu sarcina si daca te-ar fi ajutat, acum totul era bine cu bebe. Nu stiu, zic si eu... Imi pare rau!
In alta ordine de idei, intreb mamicile soferite: aveti greturi cand va suiti la volan? Eu am deja 12 saptamani dupa calculele doctorului (dupa ale mele am mai putin cu doua... poate ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu numaratoarea asta...) asssaaaaaaaa.... si hu am avut domnule greturi pana acum. Ieri cand m-am suit in masina sa plec la munca, am zis ca mor. Si m-a tinut asa toata ziua. Am stat o ora la serviciu si am plecat, ca nu mai puteam si imi era ca ma fac de rusine pe acolo. Ma gandeam ca ma intind - ori eu ori micul dejun - pe birou... Tot imi venea sa vars, dar nu puteam si mi se parea ca orice miros se amplifica. Am fost la cumparaturi sa imi iau acrituri, lamai si papa. Cand am ajuns la carne, am innebunit de greata. Seara am vrut sa gatesc, dar ce am putut sa stau in bucatarie? Am deschis geamul larg si am fugit in pat. Am baut apa cu lamaie si m-am mai linistit. AAAA si culmea, in supermarket mi-am luat o inghetata (eu nu sunt fan, am probleme cu gatul si cred ca mananc una la doi ani...) care mi-a facut tare bine???!!!!
Simt ca ma transform... Nimic de ceea ce imi placea nu mai vreau sa vad, iar alte obiceiuri pe care nu le suportam, acum imi devin familiare. Spuneti-mi voi acum, cand la voi greturile se duc, de ce la mine abia incep? E corect asa?
Bunnn, si ca sa mai imi treaca greturile, nenea ala cu "tigare"-a e bine venit printre noi, nu? In felul asta poate va sti cum sa isi educe bebelusul si isi va autodepasi limitele... Hai ca ma simt mai bine acum...
Tishka spune:
Buna fetelor! sper ca sinteti bine! Imi pare rau ce s-a intimplat cu Florini!
Eu am fost astazi pentru prima oara la eco, intirziem in dezvoltare. Mai stie cineva despre asa ceva? Ne-a dat cite ceva sa ne grabim.
In rest e bine, o zi buna tuturor!
alehiam spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
alehiam nu stii sa ma ajuti si pe mine?
toxo IGG- pozitiv
toxo IGM- negativ
indice aviditate- infectie mai veche de 20 de sapt
asta cred ca e ok
dar la CMV este asa
IGG CMV-pozitiv
IGM CMV-INCERT
indice aviditate- infectie mai veche de 18 saptamani
este posibil sa fiu nevoita sa intrerup sarcina din cauza CMV incert chiar daca infectia nu e mai recenta de 18 sapt?10+
Irina stiu de problema ta... ma mai uit si iti spun
Dar eu nu m-as gandi sa intrerup sarcina doar pe baza unui rezultat incert...
Stiu ca se recomanda repetarea testului cam la 2 saptamani sa se stabileasca clar daca e pozitiv sau negativ
... insa uneori se mai intampla ca sa persiste IgM si la mai mult de 12 luni postinfectie... Mad,
12+