Mamici de iulie-august 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

eu am mancat si ficatei de pasare, si pate si salata de vinete cu maioneza...pentru ca muream de pofta. si nu-mi pare rau pentru ca au fost tare bune

Simona 15+ Mara/Matei

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna burtici!

Bun venit proaspetelor gravidutze!

Multumesc, Simo! Am gasit si eu cartea cu pilates pt gravide, pe Diverta , poti s-o comanzi pe net, este 12 lei si se numeste: "Gimnastica pilates pt gravide"-de Anna Selby.

Eu ma dau tot cam de 2 ori/saptamana cu lapte de corp de la Sanosan pt bebelusi, cu ulei de migdale. Miroase frumos si e tare bun, iar pe burtica si pe sani cu crema anti-vergeturi, tot de la Sanosan.Pt dus mi-am luat de la Johnson Baby un gel de dus pt bebelusi, m-am gandit ca-i mai bine , ca e pielea mai sensibila.Si asta miroase f frumos si face pielea pufoasa. Vad ca deocamdata sunt ok, poate am noroc si scap fara dungi, desi si eu sunt cam lenesa in privinta asta.
Am cumparat initial si eu crema cu galbenele de la Melkfett, dar nu mi-a placut ca e prea unsuroasa si nici nu prea miroase bine, desi am inteles ca e f buna si pt funduletzul bebelusilor. vara-mea foloseste la bebe si e f multumita.

Luna, sper sa treci peste asta si sa fie totul bine!
Lachi,bafta maine la eco! sa ne aduci vesti despre carucioare!

Eu stau la birou, pe scaun , si-mi da bebe niste suturi sub buric de-mi vine sa rad intr-una! ieri aveam sedinta cu cei din departamentul meu si in timp ce le tineam prelegeri m-am trezit icnind, ca mi-a tras domnisorul una de am tresarit instantaneu! mor de dragul lui, si ce senzatie, nu ma satur!

Andicu 19+
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

eu folosesc crema de la SANOSAN... am aflat de ea pe aici pe forumul DC... mi se pare ok, adik nu sunt pretentioasa si nici pielea mea de pe burtica si coapse, deci se potriveste! nu e scumpa; am luat-o din farmacie cu 19 ron insa am auzit ca ar fi si la Cora mult mai ieftina; dupa ce ma duc la Cora va zic ce am aflat. Oricum la farmacie te imbrobodesc gagicile pe acolo cum ca sa iti dea crema speciala pentru gravide asa ca si SANOSAN, numai ca mult mult mai buna ziceau ele, de la GALENIC... da' e si de 5 ori mai scumpa... eu nu fac pretentii, cand nu ma voi mai intelege cu asta "ieftina" o sa ma duc in sus la preturi si la calitatzuri...

karligutza, sapt.21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Wabitt bine ai venit.

Fetelor va multumesc ca sunteti alaturi de mine, mi-au dat lacrimile cand am citit din urma (deh, hormonii din sarcina ma transforma in bunicutza care lacrimeaza la orice) pupici Anto , Samuray-lady , Nicoleta , Simo , Karligutza , Andicu , binenteles si doctoritelor noastre care m-au ajutat cu sfaturi, Alinele (Alina si Anya(zici ca am luat Oscarul si multumesc tuturor). Sper ca n-am uitat pe nimeni si oricum va pup pe toate caci stiu ca ati avut un gand bun pt mine.

Anto si Samuray-Lady sa va raspund la intrebare, trebuia sa merg sa-mi ia sange insa in prealabil am vorbit cu doctorul (dupa ce am vorbit la linia de urgenta de aici, la spital, cu moasa, cu asistenta, etc) si am interebat tot ce doream sa stiu. Adica, am intrebat daca au ce sa-mi faca daca n-am anticorpi si mi-au zis ca nu, practic voi stii eu si gata, insa cat timp eu sunt insarcinata ,nu se face vaccin anti-varicela (adica cel putin aici nu se face) deci cu anticorpi sau fara nu e nimic de facut. Am hotarat cu al meu ieri seara ca, pe langa faptul ca am toate venele sparte (mi s-au luat 9 eprubete de sange in ultima luna) as mai fi si terorizata sigur ca iau in caz ca nu am anticorpi. Asa ca daca tot nu ajuta la nimic, n-am facut analiza, iar de cand am vorbit cu doc, ieri si cu asistenta lui m-am linistit total. Mi-au zis ca ei nu au avut cazuri de copii cu probleme, e adevarat ca exista riscuri insa m-au intrebat daca as lua masuri radicale daca as afla ca poate avea un defect. (Sigur nu-ti spune nimeni). Stiam raspunsul la intrebare (nu as face avort) deci mi-a zis sa ma calmez si sa uit altfel imi fac rau singura.

Asa cum a zis si Anya nu pot trai cu stresul asta deci mi-am scos tot din minte si acum sunt mult mai bine.

Ieri am fost la masaj (cadoul de valentines de la sot) si a fost superb (poate si asta a ajutat la relaxare) iar in timp ce imi masa tipa spatele (partea de sus) simteam cum se misca bebe probabil ii placea si lui starea de bine.

Fetelor cu triplu test (stiu a se plangea cineva mai demult ca au iesit rezultatele cam mici) am primit scrisoarea oficiala la nucal s scrie acolo in josul pagini ca tripul test e de evitat deoarece valorile nu sunt tocmai concludente, probabilitatea e cam de 50-60 % iar la translucenta nucala e de peste 85% in combinatie cu testul de sange. Am zis sa va zic si voua.

Eu ma dau pe burta cu crema cu aloe vera si castravete, foarte hidratanta.

Va pup ma duc sa-mi iau un sandvis.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Anculici, foarte util link-ul tau pentru creme. Eu am mai spus ca merg pe tot ce este natural, nu pe ce scrie ca e natural , asa mai vedem si noi ce se pune in produse considerate safe.

Karligutza, bun doctor ai daca te-a invatat exercitii de respiratie. Despre spanac eu nu mi-as face probleme, eu il mananc crud, in salata, fiindca daca este fiert sau oparit are o cantitate de oxalati de 2 ori mai mare decat crud. In plus, spanacul crud are foarte mult calciu, fier, B9 (acid folic).

Simo, nu te contrazic sub nici o forma. Vreau numai sa adaug cateva lucruri. Surse foarte bune de acid folic sunt cerealele integrale, fructele, semintele, ouale, nucile si legumele cu frunze verzi, toate consumate crude, in afara de oua. Proteinele animale pot fi mai stabile, insa eu le prefer pe cele vegetale pentru ca se consuma mai putina energie pentru asimilarea lor. E o chestiune de optiune
Cu vitamina B12 e mai complicat, cele mai bune surse sunt intr-adevar carnea, ouale si lactatele, dar se mai gaseste in cantitati rezonabile in produse din soia fermentata (lapte, tofu), alge, unele cereale integrale si Kombucco Orientalis.

Despre lapte si produse din lapte preparat termic (fiert, pasteurizat, UHT etc.) pot spune ce spun endocrinologii si incerc sa nu fiu prea tehnica. Adica: laptele crud are, pe langa calciu, enzime asociate care au singurul rol de a asimila calciul. Prin prelucrare termica aceste enzime sunt distruse si calciul ramas se depune. De aceea se recomanda laptele crud daca este dintr-o sursa sigura, dar gravidele nu au voie, si calciul din legume, care se asimileaza fara probleme.

Asta nu inseamna ca militez pentru dieta vegetariana, doar ca orice informatie in plus este utila, si pentru mine s-au potrivit toate cele scrise mai sus.

Carla, 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, ma bucur ca ti-a fost bine la masaj si ca nu te mai stresezi atat de tare, o sa vezi ca va fi bine.

Lorina, am gasit mesterul la care sa merg sa vad cum a facut alta mobila si apoi sa ma hotarasc daca o sa continuu cu el sau nu. Ideea e sa ajung la el mai intai...

Carla, 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Luna, ma bucur tare mult ca te-ai mai linistit. Luna trecuta am fost si noi pusi in situatia de a renunta la sarcina si am refuzat s-o facem numai pe baza unor presupuneri ca ceva ar fi rau... Asa ca, pe undeva, am retrait alalturi de tine momentele alea. Iti doresc multa, multa putere si liniste interioara - cat de multa se poata in nebunia asta de zi cu zi! Eu ma gandesc mereu ca lucrurile se mai termina si bine, nu intotdeauna rau.

Cat despre ce trebuie sau nu sa mancam, chimicale din cremele de corp etc. eu una am decis sa ma comport normal. Am mancat din toate cate un pic si nici prin cap nu mi-a trecut vreodata ca urzicile ar putea sa-mi faca rau mie sau lui bebe! La urma urmei, fetelor, nu suntem bolnave ci insarcinate! Folosesc, pentru burtica, aceleasi creme pe care le foloseam si inainte de sarcina - Dove si una cu spirulina, de la Herbagen. Nu iau vitamine sintetice, ci cate o lingurita de polen in fiecare dimineata. Incerc sa gandesc pozitiv si sa nu-mi creez eu singura false probleme.

Asta e. Acum, fiecare decide pentru sine...
Oricum, va pup pe toate si pe bebeiii vostri!

Lia S17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Luna1 oricum iti dam un OSCAR .......... din cel putin 2 motive:
...pentru ca ai revenit aici mai vesela si mai optimista. BRAVOOOO! Asa si trebuie.
...si pentru ca bebelul tau din burtika va fi sanatos!

karligutza, sapt.21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by karligutza

Luna1 oricum iti dam un OSCAR .......... din cel putin 2 motive:
...pentru ca ai revenit aici mai vesela si mai optimista. BRAVOOOO! Asa si trebuie.
...si pentru ca bebelul tau din burtika va fi sanatos!

karligutza, sapt.21

Fetelor va multumesc inca o data.

Mie doctorul si moasa aici mi-au zis sa mananc tot ce doresc (mai ales cand aveam gretzuri) pentru ca organismul meu stie mai bine de ce am nevoie. Sa nu exagerez cu anumite laimente ficat, ton, etc, sa incerc pe cat posibil sa evit tot ce e crud, oua, sushi, biftec, etc insa atat timp cat sunt fericita asta conteaza. Normal ca ma mai uit si eu pe carte sa vad ce e mai indicat sau nu, insa daca nu pot manca ceva, nu pot si gata, iar daca vreau ficat voi manca ficat (deocamdata nu am vrut insa cel de pasare imi place enorm). Spanac mananc gatit ca nu pot in salata, am mancat varza calita (eu nu prea gatesc romaneste ca e mai complicat insa de doua sapt numai romaneste am poftit, fasole batuta, spanac cu oua ochiuri, varza calita, supa cu galuscutze, sper ca nu v-am facut pofta) cam tot ce-mi vine in cap pun in practica. Diseara fac mamaligutza cu unt si branza. Yummmyyyy!

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chriszta spune:

Salut fetelor
De acord cu Lia in ce priveste grija exagerata pe care o avem in perioada sarcinii. Suntem gravide nu bolnave!
Si eu sunt de parere ca nu trebuie sa ne schimbam prea mult obiceiurile, e drept ca acum trebuie sa avem grija mai multa dar nu trebuie sa exageram.
Luna suntem alaturi de tine... liniste multa si vei vedea ca va fi bine... optimismul ajuta.
Simt tot felul de senzatii in abdomen dar inca nu-mi pot da seama daca e bebe ca am tot avut ceva dureri, junghiuri, aerute...
Ma bucur pt Andicu si abia astept sa traiesc si eu minunea...
Va pup fetelor si mult optimism.

Cristina 16+

Mergi la inceput