Mamici de iulie-august 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 20
BBPuck spune:
Fetelor, in momentul asta, pe Realitatea, este un reportaj despre Spitalul de Urgenta din Vaslui, unde doi bebelusi au murit de o infectie respiratorie. Crunt...
BBPuck
17+
Luna1 spune:
Fetelor ce e cu nikole, samadhi, alinele (toate la raport, va rog)? AU DISPARUT GRAVIDUTZELE MAI FETELOR!
Carla tu mai ai gretzuri?
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
Simo78 spune:
Luna 

nu incerc sa conving pe nimeni sa consume carne, doame fereste! dar s-a demonstrat ca vegetarienii sunt cei care fac cel mai des anemie megaloblastica se cheama, care este provocate de lipsa vitaminei B12.
despre lapte, asta spusesem si eu, ca prepararea termica modifica proteinele (enzimele) care ajuta la fixarea calciului. dar totodata sunt adepta fiertului si asta pentru ca atunci cand am fost mica obisnuiam sa beau lapte crud si m-am imbolnavit de mai multe ori pe tema asta, pana au descoperit ai mei "sursa" imbolnavirii si nu m-au mai lasat sa il beau crud (pe langa afte pe limba, varsaturi, diaree...). PERSONAL nu as mai bea lapte crud.
pupici
Simona
15+
Mara/Matei
poze
karligutza spune:
quote:
originally posted by Simo78
eu am mancat si ficatei de pasare, si pate si salata de vinete cu maioneza...pentru ca muream de pofta. si nu-mi pare rau pentru ca au fost tare bune
Simo78 si eu "pacatuit" ca si tine, dar asa: un ficatel la o luna doua, pate o singura data in sarcina de mare pofta ce aveam si salata de vinete cu maioneza facuta de mine (numai din oua fierte!
)karligutza,
sapt.21
Luna1 spune:
Cris il vei simti pe bebe curand o sa-ti dea bataie multa acolo in burtica...
BBPuck trist....
Fetelor pe voi a inceput sa va lase neuronul? Ca eu uit frecvent! Plec prin casa de nebuna din living la parter si cand ajung acolo ma intreb ce naiba caut, pentru ce sunt acolo?
Plus ca imi spune sefu sa fac ceva si eu zic "da,sigur" si dupa ce pun telefonul jos ma intreb ce dorea.![]()
Alina
karligutza spune:
Da, chiar asa: gravidutzele LA RAPORT!
Nu se mai accepta absente nemotivate! samadhi, nikole, alinutele, jadi!... si toate celelalte care nu au mai trecut pe aici de ceva zile!
karligutza,
sapt.21
Luna1 spune:
Simo sunt de acord cu tine in privinta vegetarienilor. Eu am aici doua cunostinte vegetariene si desi ele considera ca sunt sanatoase totusi daca le vezi (si asta doar aspectul la prima vedere, ca la analize nici nu stiu ce iese) sunt albe ca peretele, lipsite de energie, pofta de viata si cam depresive (am citit undeva ca lipsa de anumite proteine poate cauza depresie). Deci no offence dar mai ales in sarcina aici este recomandat daca ai regim vegetarian sa mergi la nutritionist sa-ti creeze meniul adecvat.
Lapte crud sa nu bei Simo ca e periculos.
Alina
CarlaV spune:
Simo, de acord cu anemia si cu B12. Tocmai de aceea vegetarienii trebuie sa se informeze foarte bine si sa aiba grija sa-si ia din vegetale absolut toti nutrientii de care au nevoie. Eu am baut lapte crud numai de capra si dupa ce am vazut cum sunt ingrijite si hranite caprele si n-am avut nici o problema, dar acum nu mai beau si nici icre nu mai mananc. In rest nu ma abtin de la nimic, chiar am luat-o razna cu prajiturile de cofetarie. Si cand ma gandesc ca inainte mancam numai dulciuri facute de mine in casa, cu miere sau in cel mai rau caz cu zahar brun... Asta e, trece si perioada asta si sper sa nu-mi stric definitiv obiceiurile alimentare.
Luna, n-am scapat de greturi, chiar aseara mi-a fost rau tare, am avut si arsuri, m-am trezit de cateva ori din cauza greturilor. Am observat ca aceste stari mult mai puternice au legatura cu evolutia bebelui, din asta am dedus ca se datoreaza excesului de progesteron care imi da mie greturi si care face bine la bebe. De vomat nu mai vomit de vreo luna, insa daca ma apuca greturile seara cand sunt si obosita imi ajunge tensiunea la 8 cu 4-5 si trebuie sa dorm neaparat. In rest ma simt super, greutatea burticii inca nu ma deranjeaza, chiar ma gandeam sa plecam pe undeva in concediu.
Carla,
20 
Simo78 spune:
Carla imi pare tare rau de tine ca nu ai scapat de greturi
. vara mea a avut sarcina toxica si i-a fost rau 9 luni saracuta.
Simona
15+
Mara/Matei
poze
CarlaV spune:
Luna, de acord cu tine in ceea ce priveste cunostintele tale vegetariene care considera ca sunt sanatoase. O dieta vegetariana echilibrata trebuie sa contina absolut toate substantele necesare organismului si trebuie sa aiba ca efect cresterea energiei, aspectul mult mai placut al pielii, parului, unghiilor, aspectul general mai "tanar", lipsa oboselii etc., adica o multime de beneficii. Exista sarcini vegetariene fara nici o problema pentru mama sau fat, insa cu dieta tinuta "cu cap", nu dupa ureche. Vedeam la TV cum se infometeaza tinerele din ziua de azi ca sa arate suple, chiar au murit mai multe manechine in Anglia din cauza anorexiei. Groaznic !
Carla,
20+