E adevarat ce s-a intamplat ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by rolo

XIO fara suparare mi se pare aberant ceea ce spui. Nu imi dau seama cu ce poate fi vinovata fata. Si habar n-am de unde stii tu ce viata a avut ea, cu cine s-a culcat si cu cine nu. Si chiar si asa, in fond e viata ei, nu e obligata sa dea socoteala nimanui si nimeni nu are dreptul sa o judece in afara de Dumnezeu. Aici insa se pune problema unui doctor pediatru care a violat si aruncat de la et. 6 o fata de 17 ani. Probabil ca o consideri vinovata ca nu a avut aripi sa zboare de la balcon si scapa si neviolata in situatia asta.

rolo

S-a confirmat ca a fost violata?

Pacat de ce s-a intamplat, insa si primul meu gand, ca mama, a fost tot asta: "Ce Dumnezeu cauta la dr acasa seara, singura?" Si n-o spun ca sa-i "tin partea" lui XIO, eu n-o acuz pe fata, ma intreb insa ce fel de parinti are.

Ar fi bine sa fie totul alb sau negru, e clar ca doctorul nu este ingerash si cu siguranta va plati dar nici fata nu trebuie transformata acum in mielusel imaculat...

La 17, 37 sau 67 de ani trebuie sa fim constienti ca fiecare actiune de-a noastra poate avea si consecinte neplacute. Daca ea n-a stiut, atunci parintii ei ar trebui condamnati si ei.

DAca tot se face atata caz ca fata e minora, parintii ei nu stiau ca e minora?
Nu e nici o lege care sa oblige parintii sa nu plece de langa copii minori? Inteleg ca ambii ei parinti sunt sau erau in strainate la munca, se pare ca ei nu si-au pus prea mult problema ca au un copil minor, mai mult decat atat: O FATA!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Imi pare rau ca irit , nu mi s-a mai intamplat. Lolz
Ia maic ititi o data ce am scris , poate va dati seama de ce e vinovata fata.
ca m-am plictisit sa ma tot repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

ahaaaaaaaaaa, abia dupa ce am recitit mi-am dat seama, da xio, ai dreptate, e vinovata puslamaua, bine i-a facut c-a aruncat-o de pe geam.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
poate va dati seama de ce e vinovata fata.

Fata nu e vinovata de nimic, este un motiv pentru care majoratul e la 18 ani, pentru ca se considera ca sub 18 ani nu ai suficienta minte si nu esti responsabil. Chiar daca ea s-a dus la el acasa cu intentia clara de-a intretine relatii sexuale cu el, el, ca adult responsabil si medic pediatru ar fi trebuit sa nu o lase sa intre pe usa si sa o trimita acasa. Exact acelasi lucru ar fi trebuit sa-l faca indiferent de varsta pacientei, minora sau nu. Faptul ca fata e minora si el este medic de copii este absolut dezgustator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO

Bird , daca 2 oameni se indragostesc nu mai conteaza ca el e doctor in america , africa , franta sau uganda si ea pacienta ;))))

Ba da conteaza si inca cum!
Poate ai sarit lectia asta la etica si legislatie sau poate in Romania nu exista legi care sa reglementeze acest aspect . Organizatiile profesionale (cele care dau dreptul de libera practica, ex. colegiul medicilor)considera etice doar relatiile profesionale dintre medic si pacient. Orice activitate care depaseste granita relatiilor profesionale, gen iesit la o bere, cadouri de multumire, relatii intime sunt pedepsite de catre organizatia profesionala prin ridicarea temporara sau definitiva a dreptului de libera practica. Asta se intampla din cauza ca intre medic si pacient exista o relatie neechilibrata in ceea ce priveste controlul - puterea. Pacientul este intr-o pozitie de inferioritate in fata medicului care detine controlul cu privire la informatia, tratamentul si ceea ce se intampla cu pacientul. Pe de alta parte pacientul se agata de medic ca sa-l salveze. Toate aceste aspecte psihologice dau nastere la diverse situatii care sunt considerate ne-etice, doctorul poate profita de imaginea lui de 'salvator' si poate profita de pacientul care se agata de el, doctorul poate simti nevoia sa 'salveze' sufletul cuiva si atunci relatia se misca in directia in care doctorul isi satisface propriile nevoi si nu binele pacientului. Din cauza ca pacientul este considerat ca fiind afectat de conditia lui si este cumva firesc sa se agate de doctor ca sa-l salveze, ramane pe umerii doctorilor sa puna granita la relatiile dintre ei si pacienti. Spre binele pacientului orice relatie in afara de relatia profesionala este pedepsita aspru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by XIO

Bird , daca 2 oameni se indragostesc nu mai conteaza ca el e doctor in america , africa , franta sau uganda si ea pacienta ;))))

Ba da conteaza si inca cum!
Poate ai sarit lectia asta la etica si legislatie sau poate in Romania nu exista legi care sa reglementeze acest aspect . Organizatiile profesionale (cele care dau dreptul de libera practica, ex. colegiul medicilor)considera etice doar relatiile profesionale dintre medic si pacient. Orice activitate care depaseste granita relatiilor profesionale, gen iesit la o bere, cadouri de multumire, relatii intime sunt pedepsite de catre organizatia profesionala prin ridicarea temporara sau definitiva a dreptului de libera practica. Asta se intampla din cauza ca intre medic si pacient exista o relatie neechilibrata in ceea ce priveste controlul - puterea. Pacientul este intr-o pozitie de inferioritate in fata medicului care detine controlul cu privire la informatia, tratamentul si ceea ce se intampla cu pacientul. Pe de alta parte pacientul se agata de medic ca sa-l salveze. Toate aceste aspecte psihologice dau nastere la diverse situatii care sunt considerate ne-etice, doctorul poate profita de imaginea lui de 'salvator' si poate profita de pacientul care se agata de el, doctorul poate simti nevoia sa 'salveze' sufletul cuiva si atunci relatia se misca in directia in care doctorul isi satisface propriile nevoi si nu binele pacientului. Din cauza ca pacientul este considerat ca fiind afectat de conditia lui si este cumva firesc sa se agate de doctor ca sa-l salveze, ramane pe umerii doctorilor sa puna granita la relatiile dintre ei si pacienti. Spre binele pacientului orice relatie in afara de relatia profesionala este pedepsita aspru.

Mey, Bird, tu vorbesti limbi straine...Si nu uita ca si ea va practica medicina in RO, deci trebuie sa se ralieze opiniei de "clan", ca sa zic asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Aseara la stiri spuneau ca s-ar fi confirmar violulu si in apartament s-au gasit hainele fetei sfasiate.A fost intervievat un tip de la i.m.l care spunea ca sunt probe clare de viol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

de unde pana unde haine rupte=viol?

la mine una, semnificatia este haine rupte = sex nebun

sa nu mai fac astfel de lucruri?..............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by NicoletaB

de unde pana unde haine rupte=viol?

la mine una, semnificatia este haine rupte = sex nebun

sa nu mai fac astfel de lucruri?..............

da, da, daaaaaaaaa!!! si aruncatul partenerei de la fereastra tot sex nebun este! iar faptul ca ea era pacienta lui, iar el doctorul ei nu are absolut nici o relevanta!!!! iar faptul ca era minora, el era agresiv si nici cu moralitatea nu statea prea bine, iar nu mai conteaza!

se stie ca uneori pacienta se "indragosteste" de medicul salvator. de multe ori se confunda dragostea cu sentimentul de recunostinta. daca ea a vrut sau nu sa faca sex cu el, nu cred ca are asa mare importanta pentru ca este un copil, da, la 17 ani e un copil, care crede ca tot ce zboara se mananca. dar el, la 45 de ani trebuia sa gandeasca! in primul rand era pacienta lui, iar apoi se incurca cu o minora. am mai pus o intrebare si o pun iarasi: de ce nu i-a acordat fetei primul ajutor dupa caderea (accidentala sau nu) de la balcon???? de ce nu a facut absolut nimic????? tot spuneti ca fata nu era ingeras. ce importanta are???? este vorba despre comportamentul lui ca medic, ca om!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

quote:
Originally posted by NicoletaB

tare curioasa sunt sa aflu dedesubturile povestii
apopos de primul ajutor
nu cred ca in fiecare zi arunci/sau se arunca cineva din balconul tau
iti dai seama ca daca tipa s-a gandit sa-l "lucreze" cu aruncarea sa pe geam,eu una as sta mai intai sa ma gandesc cum as scapa basma curata dintr-o situatie care ma incrimineaza, nevinovat fiind si abia dupa aia de prim ajutor
vie sau moarta tot puscaria il asteapta

mai astepatam si om afla si vinovatul
nu dati cu rosii
dar in astfel de situatii cam greu sa mai fi rational

uite o varianta pt primul ajutor
oi fi sadica?

Mergi la inceput