E adevarat ce s-a intamplat ?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by NicoletaB

quote:

tare curioasa sunt sa aflu dedesubturile povestii
apopos de primul ajutor
nu cred ca in fiecare zi arunci/sau se arunca cineva din balconul tau
iti dai seama ca daca tipa s-a gandit sa-l "lucreze" cu aruncarea sa pe geam,eu una as sta mai intai sa ma gandesc cum as scapa basma curata dintr-o situatie care ma incrimineaza, nevinovat fiind si abia dupa aia de prim ajutor
vie sau moarta tot puscaria il asteapta

mai astepatam si om afla si vinovatul
nu dati cu rosii
dar in astfel de situatii cam greu sa mai fi rational

uite o varianta pt primul ajutor
oi fi sadica?

super! lasi omul sa moara, ca deh, ti-e frica ca o sa minta!!!! WOW!!!!

Mergi la inceput

Nicoleta, m-ai lasat cu un gust amar!!!!
situatie similara: soferul care loveste un pieton cu masina, in loc sa-l duca la spital sau sa cheme salvarea, il lasa sa moara, ca deh, el oricum o incurca.

Mergi la inceput

WOW! A ajuns subiectul la barfe! Asa e, a discuta despre moralitatea si atitudinea unui medic fata de pacienta lui e barfa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

daca cineva te "lucreaza" te gandescti cum iti scapi pielea
"Pe cine nu lasi sa moara...."

cred ca ai luat-o prea in personal

inca nu am nici o parere, vinovati mi se par amandoi

om vedea si varianta finala a povestii

Mergi la inceput

Nicoleta, n-am luat-o prea personal. Insa lucrul cel mai de pret mi se pare viata si nimic nu mi se pare justificabil pentru luarea ei. Absolut nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:

daca cineva te "lucreaza" te gandescti cum iti scapi pielea
"Pe cine nu lasi sa moara...."

este ilogic ceeea ce spui (am vrut sa spun rationamentul pe care-l atribui tu persoanei implicate intr-un astfel de eveniment)...

chiar presupunind ca "lucratul" se gindeste (vezi Doamne) cum sa-si salveze pielea ... daca ar fi gindit logic situatia in care se afla, interesul lui era ca fata sa traiasca ... altfel, el ar fi avut o problema si mai mare decit cea pe care o are ... ar fi putut fi acuzat de omor (daca se dovedea ca ea a fost aruncata) sau cel putin de omor prin imprudenta (daca s-ar fi luptat ei pe-acolo si ea a cazut accidental) sau cel putin de omor (nu stiu cum se numeste) prin neacordarea primului-ajutor (mai ales daca s-ar fi dovedit ca ar fi putut fi salvata daca el ar fi intervenit, daca suna la salvare etc.)

oricum, ca sa gindesti in astfel de momente cum sa-ti scapi pielea, in loc sa incerci sa salvezi un om ... mi se pare de domeniul patologicului (sau, de ce nu, poate echivala cu o premeditare)... inseamna ca si Neciu ala care si-a plimbat si ascuns victima (ulterior decedata) are o scuza, nu ? ca doar a vrut si el sa-si salveze pielea ... de parca viata unui om ar fi o ceasca sparta ... ups, accident ... ce rost are sa mai incercam s-o lipim ... mai bine o aruncam la cos si cumparam alta

sunt de acord cu Claudia, ca aceasta intimplare nu este si nu trebuie sa fie considerata "birfa" sau "mondenitate" sau "cancan"

si daca subiectul tot a fost mutat, poate ni se poate spune si care este "incadrarea" lui corecta in acest subforum si care a fost ratiunea pt care subiectul a ajuns aici

Mergi la inceput

Teo, subiectul trebuia sa fie cel putin despre spatii metrice .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Subiectul a ajuns aici deoarece aceasta poveste ascunde cel putin o victima, iar ultimul lucru pe care l'am vazut aici a fost respectul pentru aceasta.

In plus mutarea este antiemetica in esenta deoarece mi s'a facut mila de mai multe doamne chinuite de accese de voma exact in mijlocul unui subiect ce aborda problema complexa a moralitatii in relatia medic-pacient.

Alin

Mergi la inceput

Poate ca unii ar trebui sa citeasca mai cu atentie...nu de alta, poate ca vor pricepe si sensul anumitor emoticon-uri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Subiectul a ajuns aici deoarece aceasta poveste ascunde cel putin o victima, iar ultimul lucru pe care l'am vazut aici a fost respectul pentru aceasta.

In plus mutarea este antiemetica in esenta deoarece mi s'a facut mila de mai multe doamne chinuite de accese de voma exact in mijlocul unui subiect ce aborda problema complexa a moralitatii in relatia medic-pacient.

Alin

Exista si in Rom legislatie care reglementeaza relatia medic-pacient? Evident ca ar trebui reglementata in primul rand de moralitatea medicului, mai ales cand este vorba de relatia speciala pediatru-pacient.
Un lucru este clar, dl dr. este terminat profesional, indiferent de cursul pe care o va lua ancheta, sau ar trebui sa fie intr-o lume normala.

Mergi la inceput