E adevarat ce s-a intamplat ?
Raspunsuri - Pagina 11
akella spune:
Eu una am inghetat cand am vazut la stiri... Chiar in blocul unde am locuit 20 de ani... Nu-mi venea sa cred ca e vorba despre Razvan Tranca, pe care-l cunosc de 100 de ani... Tare vreau sa stiu care este adevarul... Ce s-o fi intamplat in acea seara de a aruncat-o pe fata pe geam... Da, cariera lui e terminata, dar ce o fi in sufletul si in mintea fetei... Of, Doamne!
XIO spune:
Dodo , te rog .Daca ai veleitati de ghicitoare in ghioc , carti sau orice altceva poti sa-ti faci reclama altcumva.
Bird , nu am sarit peste nimic , nu mi-a fost predata vreodata legislatia.
Da , regula exista , zi-mi cati o respecta , te rog .
Daca eu ma indragostesc de doctor si el doreste de asemenea o relatie ma mut la alt doctor si gata. Nu astept 100 de ani , fac referate si mai stiu eu ce .
La asta ma refeream.
Si deja m-am plictisit de placa cu Romania .Peste tot sunt oameni , imi suna a altceva reactiile astea vis-a-vis de tara si de tot ce se intampla in ea .
Apoi, in legatura cu "biata" fata care inca nu e majora. Bird , vrei sa spui ca la 17 ani nu ai discernamant si nu esti capabil psihic sa raspunzi pt. actele si gandurile tale , dar zbang , cum ai implinit 18 ani te-ai luminat. Sa fim seriosi.
Donsoara aia e vinovata si ea . Pozand in viztima virgina si cuminte.
Mi se pare stupid sa spui ca tu habar n-aveai de ce s-ar putea intampla daca te duci la un doctor ACASA , la ora 21 !!! pt. un pansament care colac peste pupaza presupunea sa stai dezbracata la om pe pat , scaun , masa de bucatarie.
Sa fim seriosi, ca pana si vecina-mea de 14 ani intra la banuieli.
Nu e vinovata ca a aruncat-o pe geam sau mai stiu eu ce, este vinovata ca s-a dus acolo si acum minte. ;)
cl spune:
iar minciuna e motiv pentru aruncat pe fereastra? sau privit rece si neacordat prim ajutor?
akella spune:
Nimic nu justifica faptul ca i-a facut vant pe geam respectivei... Nici macar ca era baut... Ceva s-a rupt in el atunci (in mintea lui), daca imediat dupa aceea blocul rasuna de rasul lui... Cate despre fata in cauza, nici aici lucrurile nu sunt prea clare: chiar nu avea idee ca pansamentele nu se scot acasa la doctor ci la spital? Imediat dupa ce a cazut, de la parter a iesit medicul stomatolog care are cabinet acolo, iar fata i-a zis ca a fost violata pentru ca n-a vrut sa intretina relatii sexuale de buna-voie, pentru ca tocmai suferise o operatie la ovare... Asta in timp ce la ea la scoala colegii spun ca operatia a venit dupa un avort...
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Da , regula exista , zi-mi cati o respecta , te rog .
Tocmai asta este problema. Pentru o gramada de probleme nu exista reguli iar atunci cand exista nimeni nu le respecta. Cum sa mearga ceva bine intr-un astfel de sistem?
quote:
Daca eu ma indragostesc de doctor si el doreste de asemenea o relatie ma mut la alt doctor si gata. Nu astept 100 de ani , fac referate si mai stiu eu ce .
Daca privesti aceasta problema strict din punctul de vedere al pacientului (adica tu esti pacientul) atunci esti libera sa iti doresti asta. Doctorul de care te-ai indragostit insa nu are voie sa depaseasca limitele relatiilor profesionale in relatia cu tine si este de datoria lui sa puna linia si sa actioneze etic si profesional. Fie vorba intre noi ar fi spre binele tau (pacientul) ca el sa actioneze etic si sa nu se implice. Poate esti mai ipohondra si te agati de fiecare cuvant de-al lui, esti disperata, usor deprimata, anxioasa si fara sa-ti dai seama sentimentul de recunostinta si dorinta de vesti bune de la el devine confuz si ai senzatia ca te-ai indragostit. Atunci el profita ca doar i te-ai aruncat in brate si dupa cateva partite de sex se plictiseste si tu ramai dezorientata, eroul tau ti-a intors spatele si te-a aruncat intr-o gaura neagra.
quote:
Apoi, in legatura cu "biata" fata care inca nu e majora. Bird , vrei sa spui ca la 17 ani nu ai discernamant si nu esti capabil psihic sa raspunzi pt. actele si gandurile tale , dar zbang , cum ai implinit 18 ani te-ai luminat. Sa fim seriosi.
Tu intelegi ca asta este nerelevant? LEGAL fata aia nu are discernamant sau in cel mai bun caz are discernamant limitat. Iar adultul in cauza ar fi trebuit sa stie asta si sa actioneze in consecinta. Ca adult responsabil si medic (in relatie cu o pacienta, mai ales minora) doctorul respectiv trebuia sa nici nu o lase pe fata sa intre pe usa, indiferent de motivul care a adus-o acolo. Nu vad de ce discutam motivul pentru care ea s-a dus acasa la el si nu discutam de unde avea adresa lui si daca el a chemat-o sau nu.
quote:
Donsoara aia e vinovata si ea .
Domnisoara aia nu e vinovata cu nimic. E la varsta a care crede ca tot ce zboara se mananca, se pare ca doctorul in cauza este destul de carismatic, ea e super naiva si un doctor ii da atentie si ea musca momeala si se duce la el acasa. El este un pradator lipsit de scrupule care chema o fata minora acasa ca sa-i 'schimbe pansamentul' si are relatii intime cu ea (indiferent daca au fost consimtite sau nu). Mi se pare scandalos sa spui ca o fata minora este cumva vinovata pentru ca a fost sedusa si violata de pediatrul care o trata . Dupa fata de 17 ani care s-a facut vinovata de seducerea pediatrului va urma cea de 15 ani si apoi una de 12 ani toate vinovate. Din motivul asta sunt atat de strict reglementate relatiile medic-pacient. Imagineaza-ti ca fata a vazut in el nu un barbat dar un tata (ca e suficient de batran sa-i fie tata) si el i-a zambit si a mangaiat-o pe cap si a facut-o bine si apoi a chemat-o acasa sa-i schimbe pansamentul. Poate i-a spus ca nu are rost sa vina pana l-a spital si sa vina la ora 9 ca mai devreme nu e acasa. Ea e naiva si dornica de atentie si apreciere de la un barbat matur si 'rafinat', de la un doctor . Si el profita iar unul din motivele pentru care o face este ca nu i s-a bagat in cap din primul an de facultate si nu i s-a repetat de mii de ori unde este linia dintre pacient si doctor. Ce importanta are ca e minora? O sa se destepte fata cand implineste 18 ani? Nu. Deci e ok sa profiti de ea ca nu-i nici o diferenta intre 18 si 17 ani, poate ca pentru o fata mai dezvoltata nu e nici o diferenta nici intre 16 si 18 ani, de fapt chiar exista o diferenta intre 15 ani si 18 ani? sunt fete care isi incep viata sexuala la 15 ani, deci e ok.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by akella
... iar fata i-a zis ca a fost violata pentru ca n-a vrut sa intretina relatii sexuale de buna-voie, pentru ca tocmai suferise o operatie la ovare... Asta in timp ce la ea la scoala colegii spun ca operatia a venit dupa un avort...
Ce importanta are daca a avut un avort sau nu? Faptul ca a avut relatii sexuale inainte scuza violul? Sau scuza faptul ca pediatrul a profitat de ea? Moralitatea si actiunile ei sunt complet nerelevante. Singurele amanunte relevante sunt faptul ca e minora, ca e pacienta lui, ca el stia ca e minora ca doar a tratat-o la spitalul de copii , ca el a chemat-o acasa sa-i schimbe pansamentul (cu ganduri necurate) si ca a intretinut relatii sexuale cu ea (indiferent daca ea a fost de acord sau nu). Violul si faptul ca a incercat sa o omoare aruncand-o de la etajul 6 se suprapun peste un scenariu deja foarte ingrijorator.
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by XIO
ideea e XIO ca dpdv legal trebuie stabilita totusi o virsta limita de la care raspunzi pt faptele tale ... si in Ro asta e 18 ani pt toata lumea ... asta este, "la 17 ani poate ai discernamint si esti capabil psihic sa raspunzi pt. actele si gindurile tale", dar legal n-ai nici o raspundere
si, sincer acuma, multi adolescenti (si in special fetele) sunt destul de naivi, au o imagine asa ... idilica asupra vietii si dragostei ... cel putin asa era pe vremea mea ... reactii poate imprevizibile ... si, in general, oamenii au maniere proprii de a gindi/interpreta o situatie sau alta ... cu atit mai mult o fata care, oricit ar fi de perversa, sa fim seriosi, nu cred ca depaseste in experienta de viata/mod de gindire un barbat de 45 ani care nici el nu era chiar usa de biserica ...
dodo spune:
quote:
Originally posted by XIO
Dodo , te rog .Daca ai veleitati de ghicitoare in ghioc , carti sau orice altceva poti sa-ti faci reclama altcumva.
Dragutza, eu nu intentionez nicicum sa-mi fac reclama..Eu am fost ca tine, tu n-ai fost ca mine..esti abia la inceputul vietii de adult si ai impresia ca esti zmeoaica sefa..Iete eu, intre 2 pampersi, o mincare si alte trebi specifice oricarei familiste mai am timp sa-mi expun LIBER parerea, ca-ti convine tie sau nu...Si nu am veleitati de prezicatoare, ci am experienta vietii, dar asta e un fel de mincare pe care nu l-ai gustat inca..ai grija sa nu-ti cada greu..dar stii tu ce sa faci, ca doar esti viitoare doctoreasa
anca2207 spune:
Acum, daca s-a uitat cineva la OTV azi noapte (nu dati cu roshii, nu ma uit de obicei, insa aseara am vazut schimband canalele care era subiectul si m-am oprit acolo) colegul care o condusese pe fata pana la Bucur Obor a spus ca fata i-ar fi zis textual ca se duce la doctor "sa-i ceara 10 milioane sa scoata lantisorul de la amanet".
Alti colegi au spus ca la umar nu mai avea pansament de ceva timp, rana fiind cicatrizata si ca la liceu se stia (de la ea) ca medicul in cauza este cunoscutul familiei de cand era ea copil.
Multe discutii, inclusiv insinuari ca era folosita de o "organizatie minoritara" pentru intalniri amoroase cu italieni sau ca sotia medicului ar fi intrat si i-ar fi surprins si fata s-ar fi aruncat de frica ei pe geam.
Orice ar fi nu scuza faptul ca fata a zburat pe geam, e o minune ca a scapat cu viata.
Ca nu are discernamant dpdv legal e clar, dar ca nu a inteles care sunt riscurile si de ce se duce acolo mie una nu-mi vine sa cred.
Violul nu a fost confirmat de expertiza medico legala, in schimb s-a confirmat ca a avut loc un act sexual.
Din nou, asta nu e o scuza pentru ce i s-a intamplat, este totusi o cauza pentru ca din pacate lumea e plina de animale cu chip de om, medici sau nu.
Eu n-o pot condamna pe ea, indiferent pe ce drum a luat-o de vina sunt in primul rand parintii ei care au hotarat ca e mai important sa plece ca sa "castige un ban" decat sa ramana langa copilul lor si sa-l sprijne si mai ales sa-l supravegheze.
cl spune:
Anca, nu stiu cat de sfanta era fata sau nu si chiar nu conteaza. Sa te uiti insa la un om cum moare si sa nu faci nimic si sa mai fii si chirurg...Iar daca mai era si medicul ei de mic copil...uh!!!!
Acum, speculatii se pot face multe. Colegii aia de unde stiu de pansamente? Fata s-a apucat sa se dezbrace in fata lor si sa le arate? La varsta lor e teribilismul care isi spune cuvantul. Pana la urma instanta isi va spune cuvantul.