M-am hotarat......adoptie(41)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cetin spune:

Si eu m-am hotarat...
Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care doreste sa adopte un copilas is cu ata mai mult ca sunt familii care au reusit. decizia am luat-o ieri si deja stiu care sunt primii pasi. Sper ca pe luni sa ajung la sector 2 si sa vad exact documentele necesare si care sunt sansele. Sper din tot sufletul ca acolo sa gasesc persoane amabile si cu dorinta de a te ajuta. Este cineva aici din sectorul 2 Bucuresti, cu care sa ma pot sfatui_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Pentru Mihai, perioada de acomodare cred ca s-a cam terminat (eu mai am ceva de muncit la programul meu de somn...), pe maternala a cautat-o doar in prima zi, iar cu patutul cel nou s-a obisnuit din a treia noapte. Multe din rutinele lui s-au schimbat, pur si simplu sau pentru ca sa i le fac eu mai usor de suportat si implicit sa ne facem noua, adultilor, viata mai simpla. Dar se adapteaza foarte repede (sau ii place mult viata de Bucuresti...)Avem, deocamdata, probleme cu colicile si maselutele si inca mai lucram la meniu.
Ultimul succes: l-am tuns! Eu am facut febra musculara, sotul meu era ud din cap pana in picioare, dar Mihai nici nu a stiut ce i se intampla.

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Aissa, am resuit sa vad pozele!! cat a putut sa creasca de repede minunea mica!!!! e o frumoasa!
si apopo de poze, poza voastra in concurs nu e cumva cea de la pag 27, pup1.jog, m-i s-a parut ca te recunosc acolo...oricum eu am votat-o!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza din concurs a Dianei se numeste Humulesti.jpg - Va place???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Dap, aia e (scrie si sub ea ca vad ca Mirela a preluat textul mailului ca descriere). Si eu am votat minunea frumoasa de la Humulesti (cu ajutorul lui Rozi recunosc, ca ea mi-a indicat poza ta).

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Dupa cum vedeti eu am adoptat o fetita care avea atunci 9 ani, MARE!!
Problemele sa stiti ca sunt si cateodata chiar e greu sa te lupti cu ele.
Lasand la o parte timpul pe care nu l-ai avut la dispozitie, nu ai vazut copilul crescand!

Parintii vor copii mici, pentru ca atunci cand sunt mici au nevoie de afectiune si daca au fost lipsiti de mangaieri, alinturi, dragoste in perioada cand se formeaza sufletul copilului, ATUNCI ACEL COPIL VA SUFERI TOATA VIATA!
Si orisicata dragoste i-am da noi, parintii adoptivi el va suferi, va tanji dupa ceea ce ia lipsit in prima parte a vietii lui.

Mai este un aspect: cand iei un copil mare te lupti cu toate:sanatatea, educatie, adaptarea copiluli, obiceiurile bune sau rele, alimentatia, sa stiti ca nu e usor .
Cel mai greu ii va fi copilasului, noi cei maturi daruim multa dragoste, insa nu intotdeauna e deajuns.

Cand te intreaba: MAMI, PE MINE DE CE M-AU DAT??? ce poti sa raspunzi?
de aceea eu cred ca a lua un copil de bebelus sau chiar putin mai maricel este foarte bine.

Si sa stiti ca si zestrea genetica este importanta!! Mare atentie!
Cand spune: mami, tu nu vezi ca eu nu sunt ca voi!!!, te intrebi ce vrea sa zica?
Si raspunsul este ca desi incerca sa invete, sa aiba rezultate, sa semene cu noi, "zestrea " o trage inapoi, nu face fata, nu tine pasul

Si nepuntinta o macina si la un moment dat zice: stii poate ar fi mai bine sa ma mai vad si eu cu neamurile mele de sange!
Si in clipa aceea iti ingheata sangele in vene.

Iti dai seama ca de fapt NU E A TA!
SI DOARE AL DRACULUI DE RAU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Aici e partea a 3-a si cea mai controversata. Asta e...
www.ele.ro/Educatia_creaza_calitate_--a5379.html
Mi-as dori foarte mult sa cititi cu atentie si sa vedeti la ce va inhamati, pentru ca nu e usor!
Noua nu ne-a parut niciodata rau, insa am avut si periode cand ne intrebam: am gresit sau nu ca am luat un copil dintr-un mediu si l-am supus atator transformari la care poate s-a adaptat sau nu!
PE EA, NU A INTREBAT-O NIMENI CE VREA!
EA NU A AVUT POSIBILITATEA SA ALEAGA!
Cei care au ales pentru copil, au fost altii, parintii ei -cand au parasit-o, bunica cand a abandonat-o, noi cand am vrut sa-i facem "un bine" si am luat-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danatim spune:

Buna fetelor,

In sfarsit intru si eu ca sa va dau o veste foarte buna. La a 7-a infatisare, si dupa 8 luni de proces, judecatoarea a admis deschiderea procedurii adoptiei interne. Deci am trecut de un hop foarte mare si speram ca de acuma sa mearga totul mai repede.
In rest noi suntem foarte bine, avem deja 1an si 2luni, mergem in picioare de dinainte de a implini 1an si suntem o frumusete de copil. Iar, cand ma striga "mami" si imi pune cate o stampila pe obraz, ma topesc toata.
Am si eu 2 intrebari la cele care au trecut deja de faza asta:
- cam cat a mai durat la voi de cand s-a dat sentinta de admitere a deschiderii adoptiei si terminarea adoptiei ?
- certificatul medical al adoptatorului care trebuie atasat la dosarul de adoptie e unul simplu eliberat de medicul de familie sau trebuie tot din ala cu timbru fiscal si vizat de mai multi cum e cel necesar pentru atestat?
Acuma ca am trecut de hopul cel mare promit sa intru si eu mai des si sa scriu caci de citit am citit regulat.

V-am pupat pe voi si pe ingerasii vostrii,
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Felicitari si nu va imbatati prea tare ( alcoolul dauneaza grav sanatatii ).Eu mereu cand mai trecea cate un hop ziceam ca ma imbat da' adevarul e ca n-am reusit pana acum.
Eu imi amintesc ca cartificatele noastre au fost la fel de alaborate ca si primele (de la atestat ) dar nu stiu nimic de timbru , poate s-a mai schimbat cate ceva intre timp.
Oricum , sfat pt toate fetele care nu au incheiat inca : daca , copilul era botezat la preot inainte sa ajunga la tine si vrei sa-i schimbi prenumele , e cam greu.Incercati sa vb cu preotul si sa vedeti poate il puteti boteza din nou a.i. sa aveti certificatul de botez pe prenumele dorit de voi.
Nu ma mai insir aici sa povestesc tot prin ce am trecut ( ex : in hotararea finala scria pe prima pagina domiciliul nostru etc dar pe ultima pagina unde scria ca Tribunalul Hotaraste .... , nu mai scria domiciliul nostru si am avut mari probleme cu "dudia" de la starea civila , de asemenea nu scria ca T. Hot ca, copilul sa aiba acelasi domiciliu cu al parintilor si de aici alte probleme de parca nu ar fost logic .)

Faza tare de tot : I-am zis Mariei ca daca papa tot avem o surpriza pt ea .La care Maria : - maaaaaaami , esti o minune.
Tati se supara si intreaba : pai si eu ce sunt ?
Maria : - Ei , tu esti un minun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Danatim din ziua cind o sa primiti comunicarea sentintei mai trebuie sa treaca 15 zile pt recurs.Si trebuie legalizata hotarirea(de catre dpc)
Apoi daca aveti 90 de zile de incredintare sau plasament (am inteles ca voi aveti dar poate foloseste cuiva informatia)se poate depune dosarul pt finalizare.Termenul e in maxim 3 saptamini dupa care o luati de la capat:comunicarea,legalizarea.

Dar felicitari oricum ! E f bine ca s-a incheiat procesul biologicei !Acum sunteti in linie dreapta!
Noua ne-au cerut certificat legalizat.
Nu mai tin minte daca v-am povestit cum am reusit sa adaugam prenumele "Patricia".
Fiind deja botezata,judecatoarea ne-a sugerat sa prezentam un raport facut de psihologul dpc din care sa reiasa ca fata raspunde doar la acest nume.
Dar am reusit numai pt ca am avut timpul necesar la dispozitie.La primul termen nu s-a finalizat pt ca nu a fost procedura completa.

Asa ca cele care vor sa schimbe prenumele dar au copii deja botezati pot cere dpc-ului( INAINTE de a merge la proces !!) sa trimita psihologul pt a intocmi raportul.

Mergi la inceput