M-am hotarat......adoptie(41)
Raspunsuri - Pagina 25
daphnyie spune:
Poate la bulgari e apa mai calda si o sa-i placa lui Ale sa se balaceasca. Daca mi-aduc bine aminte, anul trecut ati prins vreme urata la mare si poate din cauza aia nu i-a placut.
Fetele care ati fost la mare cu bbi mici, de un an, cum ati procedat cu mancarea, ati gatit special pt. ei sau le-ati dat din mancarea voastra ? Pitica mea nu are inca dinti si trebuie sa iau blenderul cu mine, o sa-i fac supa si pireu ca n-am curaj sa-i dau din mancarea de la restaurant, iar din borcanele n-a mancat niciodata.
aissa spune:
Da am avut vreme urata si parerea mea e ca a speriat-o vuietul, a batut vantul rau si erau valuri asa ca era un vuiet pe plaja si imediat ce am pasit pe nisip a inceput sa planga. In apa am bagat-o de 2 ori cu forta aproape, doar asa, de-o poza. Abia in ultima zi se invatase sa stea in nisip in piscina cu apa. Sper din suflet ca anul asta sa se bucure de apa.
La noi cu mancarea a fost tragedie. Ale era intr-o etapa in care nu manca mai nimic, asa ca m-am multumit cu laptele pe care il savura oricum, iaurtel cand si cand si borcanele de fructe (pe care nu le-ar refuza nici acum). Mai bea supa la pahar pusa (de la restaurant e adevarat) pe post de bere si manca si cartofi prajiti. E adevarat, avea aproape 2 ani. De gatit acolo cred ca e complicat....daca mergi la hotel. Daca mergeti in gazda si iei blenderul cu tine e perfect. Mai exista o posibilitate, daca ai mai incercat asa. Sa gatesti de acasa, sa congelezi portii mici, sa le transporti in lada frigorifica si la hotel sa ii pui in congelator mancarica. Zic si eu, nu stiu cat de realizabila e. Eu ma tot chinui acum sa gasesc solutie sa duc laptele la mare ca nu m-as risca sa ii dau de la hotel (sau sunt eu exagerata?)
Poze
daphnyie spune:
Ia cu tine mai multe cutii de lapte UHT si le bagi in frigider acolo.
Sau cumperi de acolo lapte UHT, trebuie sa gasesti si la ei.
Nu stiu ce sa zic de varianta cu portii congelate, ar fi totusi mai comoda decat sa gatesc de fiecare data. O sa incerc mai intai acasa sa vad cum e, poate ar trebui sa-i dau si cate un borcanel cu pireu sa o obisnuiesc.
Cazare nu cred ca vom avea la hotel, as vrea la o pensiune sau la vila. Acum 2 ani am stat la o vila noua, abia deschisa, in Eforie Nord si a fost super, insa la Eforie nu prea e faina plaja.
Mai vedem, desi nu prea mai e timp noi si acum zicem "la vara mergem la mare" si vara a-nceput de mult.
ioanaalice spune:
...sau lapte praf("D*rling" cu concentratia corecta seamana cu laptele obisnuit la punga). Borcanele cu mancare pentru prunci sunt ok, dar cam scumpe. Dar daca te duci intr-o statiune romaneasca (exceptand Gura Portitei) exista magazine alimentare, macar pentru fructe.
...Si noi mergem la mare, dar noi suntem ceva mai mari si o sa macam la restaurant!
ioana, mamica de boboc
any27_any spune:
Buna fetelor!
Desi citesc de mult timp acest subiect,abia acum am indraznit sa scriu deoarece 'm-am hotarat.....adoptie'.
As vrea sa stiu daca avem vreo sansa sa adoptam un nou-nascut direct din maternitate.
Multumesc!
daphnyie spune:
Nu i-am dat mancare la borcanel pt. ca am vrut sa fie totul proaspat si natural, pe cat posibil. Eu sunt patita rau de tot cu alergiile si cum am vazut ca si asta mica incepuse sa faca niste bubite de la galbenusul de ou (asta am bbservat dupa vaccin) si mai nou ii apar si de la soare, desi caut sa o plimb pe la umbra si nu mai tarziu de ora 12, am zis sa o feresc de conservanti si de E-uri si mai stiu eu ce o mai fi in mancarea aia.
O sa incerc totusi sa-i dau, sa vad care e reactia, si daca e ok le folosim numai in "deplasari".
Alexa Ioana spune:
daphnye, daca iei borcanase gen nestle sau hipp, poti sta linistita ca nu contin conservanti. sunt doar pasteurizate.
trebuie doar sa fii atenta la capac cand cumperi borcanasul, sa nu fie aer inauntru (deci daca apesi cu degetul pe capac, sa nu faca "clic").
in rest, nu'ti face probleme. nu contin sare sau zahar sau alte chestii, si cu atat mai putin E-uri.
alexa si mami
daphnyie spune:
Alexa Ioana, mersi de sfat, cu *ipp vreau si eu sa incerc. Mi le-au laudat niste nemti, au zis ca-s cele mai bune de la ei (sper ca nu facem reclama, nu asta e intentia).
aissa spune:
Fructe la borcanel i-am dat si i-au priit, dar mancarea nu a fost la fel. I-am dat la munte, cand am fost aucm 2 ani cu grupul de aici de pe forum si mi l-a scos borcanelul nedigerat si am tras cateva zile cu ea sa o reglez. De atunci nu am mai avut curaj sa incerc. Stiu insa o gramada de copii care papa fara probleme.
Ioanaalice daca ar fi sa ii dau praf m-as intoarce la laptele ei de bebe, ca e bun pana la 3 ani, dar nu vreau. O las pe UHT, s-au descurcat altii ma descurc si eu sigur.
Poze