M-am hotarat......adoptie(41)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Simona,
te rog sa expliciti putin ca poate n-am inteles eu bine, crezi ca daca e nascut bebe 2, bebe 1 va fi frustrat iar daca bebe 2 e si el tot ado, nu vor fi probleme? Ma cam speria parerea ta, e situatia pe care ne-o dorim noi, intai bebe ado, apoi o perioada de acomodare pina cand bebe ado se va simti cu adevarat acasa cu noi, apoi va urma bebe bio. Si mie mi se pare ok asa.

Am auzit si in familii total biologice de "gelozii" ale copilului mai mare, insa nu cred ca este o regula,eu sunt copil mai mare in familia mea, fratele meu s-a nascut cand eu aveam 4 ani, si nu-mi aduc aminte de nici macar o secunda de gelozie, in schimb imi aduc aminte bucuria, si grija pe cafre o aveam sa nu-i fac rau, imi aduc aminte prima oara cand l-am vazut ( am certat asistenta ca-l tine murdar, ca avea niste laptic la gurita), tin minte scaunele si scarile imense pentru mine ale maternitatii, imi aduc aminte si hainele pe care le-am purtat). Ce-i drept mi-am dorit un fratior!
Asa ca zic ca treaba cu gelozia nu are legatura cu bio sau ne-bio, ci cu felul in care parintii pregatesc venirea lui bebe 2.
Mai degraba cred ca in adolescenta pot aparea astfel de temeri ale copilului mai mare adoptat, dar si aici depinde de tactul parintilor cred eu.

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Da Manuelita,cred ca Patricia s-ar putea simti frustrata.Nu geloasa..nu la asta ma refer..dar poate cei din jur,chiar si familia mea ar face diferenta intre copii.Sau poate in vreo imprejurare Patri ar crede ca o nedreptatesc tocmai pt ca e adoptata...nu stiu ,imi fac tot felul de scenarii..
Poate exagerez dar o iubesc prea mult si nu vreau sa sufere.
Dar asta e doar parerea mea...nu trebuie sa te sperie.
Daca voi v-ati gindit deja la un bb adoptat si unul biologic mai mult ca sigur ca vei sti sa gestionezi o eventuala situatie de criza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

N-am vreme sa aprofundez acum dar eu simt la fel ca Simona. Nu ca daca as ramane (prin absurd) insarcinata as refuza sa fac copilul dar mi-a trecut prin cap o data sa nu fie separatisme facute de familie si a doua ca Ale sa nu simta candva, cand va stii adevarul, cine stie ce aiureli. Adica ma gandeam eu asa, ca deh, ne mai si certam, sa nu zica/gandeasca vreodata ca o cert ca nu e a mea sau eu stiu ce... Suna rau, stiu...dar asta simt.... Stiti, cand vin varstele alea mai problematice ale adolescentei se poate sa ne auda urechile tot soiul de reprosuri...cine stie... Asa ca desi mi-am dorit mult si inca imi mai doresc cand si cand sa fiu insarcinata, sa trec prin aceasta experienta, am inceput sa nu ma mai agit asa tare si chiar ma gandesc ca nu e cazul...
Fug, pup pe toata lumea rapid, eu fur timp de la munca atunci cand mai apar...

Poze

Mergi la inceput

Buna ziua, buna seara. Avem poze noi pt cei ce ne duc dorul si vroiam sa ma laud si cu o mostra de rasfat.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Am vazut rasfatata mica,o dulcica!
Da pina la urma cine-i Gigi?
Si sta si ziua cu suzi?

Mergi la inceput

De suzi scapam doar afara. Nu o tine non stop dar acolo era aproape de ora de culcare. O sa scapam greu de ea pt ca nu o tine doar in gurita, ci trage din ea, suge, are un tic, si fara ea ii lipseste miscarea respectiva. Gigi e un tip de la magazinul din fata scarii care ii da mereu ceva bun (de fapt el mi-a invatat-o la dulciuri) si pe care il striga de la balcon, de la scara, e ceva de coma daca ati vedea cum face. Cateodata insa ii zice nenea Gigi, cred ca atunci cand e suparata pe el.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Multumesc mult fetelor!
Chiar nu ma asteptam la asa sutinere.

Si eu m-am gandit la treaba cu gelozia si frustrarea.Va dau un exemplu (care mie mi se pare relevant) am doua maini , pe amandoua le iubesc la fel desi una e mai indemanatica si una nu.Ma doare le fel daca ma tai si la stanga si la dreapta, unghiile trebuie ingrijite la fel de frumos la ambele maini.Cam asa sta si cu copii.
Va mai aduceti aminte de senzatiile alea minunate cand ati hotarat ca vreti un copil?Va mai aduceti aminte ca erati in stare sa mutati DPC-urile doar sa ajugeti la puiul vostru?Cand ii simteati prezenta in casa desi el/ea nu era?
Asa ma simt eu acum.Simt ca TREBUIE sa mai avem un copil.Familia nostra va fi completa dupa al doilea copil.
Nu vrea sa fac pledoarie pentru al doilea copil(departe de mine gandul), ci doar sa va impartasesc ce simt.De cand am hotarat ca va fi al doilea pui sunt fericita.
Sunt fericita acum mai ales ca visul meu e aproape de implinire - ne construim casa si vom avea 2 copii.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_ela spune:

Buna, am o mica nelamurire si daca ati trecut prin asa ceva rog un raspuns. Cand am depus dosarul tipa de acolo a reactionat ceva de genul "nu aveti nici o sansa" in momentul cand am scris varsta la bebe 0 - 1 an si 10 luni. Si asa noi il doream foarte mic dar au avut grija sa ne taie din elan. Am citit cazuri pe Internet de copii f. mici adoptati, noua ni s-a spus ca sunt sanse foarte mici. A ras flegmatic, chiar ironic dupa ce a aflat ca noi ne-am interesat pe Internet despre adoptie. In jurul meu nimeni nu merge cu plancarda:"Am adoptat" si "veniti, intrebati-ma". Deci unde trebuia sa ma interesez de atatea lucruri pe care le-am aflat de la "Adoptia sau a iubii copii fara limita"? Ne invata ei tot ce s-a scris pe Internet? Nu stiu ce raspuns ar fi multumit-o.
P.S. Ma gandesc cu groaza cum ei ne aleg copiii si cat la suta este obiectivism si cat subiectivism?

Mergi la inceput

Stai calma n ela, toate am auzit placa asta. Tu vezi-ti de drum mai departe ca indiferent ce spun unii si altii cel ce ti-e sortit o sa iti iasa in cale.

Poze

Mergi la inceput

Azi puiul cel mic al lui Flory face un anisor. La multi ani Rares!

Poze

Mergi la inceput