Intretinere acvariu!

Intretinere acvariu! | Autor: Flaflo

Link direct la acest mesaj

Am primit acum 3 saptamini cadou un acvariu. Noi sintem habarnisti in acest domeniu, iar dupa ce am citit si materialul informativ aferent sintem si mai derutati. In prima saptamina ne-au murit 5 pesti, de atunci insa nu a mai murit nici unul. Ceea ce ma nedumireste este faptul ca apa este dupa doua saptamini tulbure, cu toate ca exista un filtru care merge non stop si ni s-a spus ca apa nu se schimba, ci doar se inlocuieste o treime o data pe luna. Nu stiu unde gresesc. Ce teste ar trebui sa fac apei? Am vazut ca sint o gramada.... Vrem neaparat sa ne prindem cum functioneaza, ca fetita noastra e inebunita dupa pestisori! Sper sa ma puteti ajuta!

Acvariul nostru



"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Flafo si al meu sot are acvariu si filtru care merge dar tot schimba apa la 2 saptamani!El o inlocuieste cu apa fiarta si racita!Cred ca se tulbure apa de la mancarea de pesti!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Hai sa iti povestesc cate ceva. Si noi avem un acvariu (mai mult sotul meu se ocupa de el....este pasionat).
Intai de toate trebuie sa iti cumperi un filtru de putere mei mare decat acvariu. Te sfatuiesc ca pe fundul acvariului sa pui pietre (margaritar) fierte inainte. Si plantele au un rol benefic asupra pestilor. Sotul meu le pune si niste sare(grunjoasa) de cate ori schimba apa. Pune intr-un dres cateva lingurite de sare si atarna dresul de marginea acvariului. sarea in timp se topeste.
In partea de sus a acvariului are un neon care stiu ca are si acela un efect benefic asupra pestilor dar nu stiu sa iti spun care este acela.

Bafta cu pesticii

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

revin ca acum am vazut poza cu acvariul. Vad ca ai pietricele colorate. Din cate stiu eu ( tot de la sotul meu) nu sunt bune pentru pesti. Punele margaritar fiert si un filtru mai mare si vezi daca da rezultate.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Liliana, pietrele sint speciale pentru acvarii, aici peste tot asa sint. Cum sint pietrele de margaritar? Ai undeva o poza cu acvariul vostru? O sa studiez si problema cu filtrul. Multumesc de sugestii.



"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Flavia, cel mai bine cauti prin zona un magazin de acvaristica (cred ca asa se numeste) si cei de acolo sunt foarte bine informati, ii poti intreba orice. Ca multumire, cumperi mancare de pesti de la ei.



Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Da Cristina, chiar azi am fost si teoretic am facut totul bine (de acolo am cumparat pietrisul, plantele si pestii) dar practic apa mea e tulbure. Nu am avut insa modelul filtrului cu mine, asa ca e posibil sa fie de acolo....



"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Acvariul are trei stadii:
- faza de inceput, cand inca nu s-a creat un echilibru apa-pietris-plante-pesti si in aceasta faza trebuie sa schimbi filtrul foarte des si sa inlocuiesti saptamanal o parte din apa (noi folosim numai apa distilata cumparata de la magazin pentru ca are ph "0". Apa de la robinet (chiar si fiarta) este totusi dura si poate dauna pestilor.
- faza medie, cand faci curatenie, schimbi filtrul si o parte din apa cam la 2 saptamani. In aceasta faza s-a creat un oarecare echilibru.
- faza echilibrata, cand apa-pestii-pietrele-plantele sunt intr-un deplin acord, si acvariul practic incepe sa se intretina singur, fiind necesara curatarea sau inlocuirea unei parti din apa la 1 luna doua.

Foarte important este sa alegi:
- pesti colorati care stau la suprafata apei (ca de-aia omul cumpara acvariu, nu?);
- niste pesti din specia "sanitari" care obisnuiesc sa stea pe fundul acvariului si sa se hraneasca cu mancarea cazuta acolo (deci fac curatenie)
- niste melci (noi avem unii galbeni) pentru ca se plimba peste tot (frunze, geamuri, etc.) si mananca micile alge crescute (deci fac curatenie);
- nu multe plante, dar nici putine - sa nu se vada prea mult geamul din spate al acvariului.
- sa ai un incalzitor de apa electronic (unele acvarii au incorporat alaturi de filtru).
- sa ai o racleta magnetica pentru curatat geamul.
Bafta.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Flaflo, am vazut acvariul, e tare frumusel, dar nu vad filtrul. Ce vad eu in stanga pozei este incalzitorul. Filtrul este un cilindru care recirculeaza apa si retine impuritatile si nu vad la tine in acvariu asa ceva. Apoi, eu mai am si o pompita de aer de la care pleaca un furtunas si, printr-o "piatra ponce", baga niste aer. Face bule si oxigeneaza apa. Exista si furtunase decorative care creeaza perdele de aer, foarte simpatice, fetita ta o sa le adore.

Alt lucru important. Ia pesti care traiesc la aceeasi temperatura. La inceput aveam o varza de specii in acvariu si acum doua veri am pierdut jumate din efectivul de vietuitoare pt ca incalzitor am, dar "racitor" n-am, si cum , vara fiind, aveam constant in acvariu 30 de grade celsius, mi-au murit toti carasii; ei nu rezista la mai mult de 26 grade; rezista in schimb pina -2 grade.

Acum s-a stabilizat situatia. Si inca ceva f important: nu-l suprapopula.

Mai exista deasemea solutii care regleaza ph-ul apei. Mergi la un petshop si ia notite de la cineva care se pricepe. Nu le da prea multa mincare, iti impute apa si ceeza dezechilibre nitrati-nitriti. Pt ce ai tu acolo, trebuie sa-i hranesti dimineata si seara cit prinzi intre degete (putin). Ia-le mincare fulgi dar si granule si vezi sa ai si exemplare care se hranesc sus si exemplare care se hranesc de pe jos (iti dai seama dupa pozitia gurii lor)

Succes, eu am dus acvariul la munca si e punctul de atractie si de relaxare al tuturor de pe-aici.

pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Sotul meu punea in acvariu, pentru stabilizarea apei, cateva picaturi de albastru de metil. Intr-o zi, apa se limpezea si arata fff bine. Asta dupa ce parcurgeam etapele cu fiertul apei si racit, etc...ceea ce au mai spus si fetele pe aici

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

flaflo eu ma ocup de acvariu din vara.In prima luna,in afara de filtru bun,cu pietre,plante,ca sa le creiezi mediu bacterian...eu le-am cumparat din comert,apa cu bacterii,cel putin asa scria pe cutie.Si apoi am folosit anti-calcar,tot asa o solutie.Banuiesc ca trebuie sa existe si la noi.
Apoi cand le schimb apa,le las un sfert din cea veche.Spal acvariul,pietrele,si filtrul o data pe saptamana,sau la doua saptamani dar deja apa e teroare.Pestii mei sunt bine merci,o singura data am facut greseala sa le pun apa mai calduta si era sa ii pierd pe toti,erau cu burtile in sus.Ce m-am mai mai luptat cu ei atunci sa-si revina.Deci,atentie...apa la temperatura camerei.
Acum depinde si de ce pesti ai,exista multe informatii pe internet,in functie de rasa.Si nu poti amesteca rasele in acelasi acvariu.
Apoi mancarea,nu trebuie exagerat.Eu le dau mancare uscata,si am cumparat si viermi(sau cum le zice).
Eu am pus in acvariu si melci,cica ajuta tot la mediu bacterian.

Sabina Y.9+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput