la scoala inainte de 7 ani ?

la scoala inainte de 7 ani ? | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Fetita mea va avea in toamna 6 ani si 4 luni si , comparand-o cu baiatul care avea 7 ani cand a inceput clasa I, cred ca nu e "coapta"destul.
Sunt mamici cu copii care in clasa I nu aveau 7 ani? Ati sesizat diferente fata de colegi-copii cu 7 ani impliniti?
Stiu ca veti spune fie ca are varsta potrivita, fie sa mai astept si ca..fiecare copil e altfel.A mea e ambitioasa, doar ca n-are rabdare sa scrie, nu povesteste...stie literele, leaga cuvintele, insa...parca fratele sau era mult mai dezghetat decat ea.
S-o dau la scoala la varsta asta? Educatoarea spune ca face fata si s-ar plictisi sa mai repete pregatitoarea inca o data.Tin sa precizez ca ea a sarit peste grupa mare direct la pregatitoare, pt ca nu mai erau locuri la grupa mare si s-a descurcat la pregatitoare, deci: sa repete pregatitoarea sau sa merg pe sfatul educatoarei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

Buna, fetita mea face in martie 7 ani si este din septembrie la scoala.Si nu e singura din clasa.La gradinita se plictisea foarte tare si vroia mai repede la scoala.Acum merge foarte bine.
Eu zic sa mergi pe sfatul educatoarei ca stie ea mai bine.Si ar fi plictisitor pentru copila sa mai faca un an .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu cred ca fetita este prea mica. Oricum regula este sa implineasca 7 ani in cursul anului calendaristic respectiv. Pe nepotica mea, care face 7 ani la sfarsitul lui aprilie, nu au primit-o anul trecut la scoala pentru directorul a considerat ca este prea mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Fetita mea cea mare, Maria, va merge la scoala la toamna, la 6 ani si 8 luni...desii aveam sfaturi contradictorii, am ajuns la concluzia ca se va plictisii prea tare sa mai repete pregatitoarea inca odata...asa ca am inscris-o..si eu sun tcurioasa daca face fata..nu intelectual, este ok, dar cu atentia nu stiu cum va face fata...

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Roxana, depinde de clasa in care va fi fetita ta. Daca majoritatea copiilor vor fi cam de varsta ei, va fi in regula. Daca nu, se va simti diferenta dpdv al atentiei si al concentrarii. Cel mai bine este sa discuti cu viitoarea/viitorul invatatoare/invatator la care va fi si sa vezi ce ti se va spune. Oricum, pana in septembrie ai tot timpul sa iei o decizie.
Bafta multa viitorilor scolarei!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

pai nu prea mai arec timp pana in septembrie...ca inscrierile se fac de pe acum

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

da, asa este, la o scoala unde vroiam eu, nici macar nu mai sunt locuri..plus de asta, nici invatatoarea nu stie ce clasa se va forma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by violeta69

pai nu prea mai arec timp pana in septembrie...ca inscrierile se fac de pe acum

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Ba are tot timpul . Inscrie copilul si in septembrie se poate razgandi . Nu ar fi nici primul si nici ultimul parinte care face asa ceva.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

eu nu vreau sa dau copiii la scoala inainte de 7 ani ;
ai mei or sa mearga la 7 1/2 ani ... sincer, nu inteleg de ce-ar trebui sa-i grabesc sa intre in "sistem" ... or sa se sature si de scoala si de munca, de-astea n-or sa scape oricum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94465

Se pare ca vom vedea din 2008 schimbari majore in privinta varstei scolare.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

tocmai am inscris-o pe Maria la scoala, o sa aiba 6,8 ani...si directoarea mi-a spus ca aproape toti sunt asa, doar cativa au trecut deja de 7 ani

Mergi la inceput