la scoala inainte de 7 ani ?
Raspunsuri - Pagina 2
Alma2006 spune:
Eu cred ca e mai bine sa inceapa scoala la 7 ani sau in jurul acestei varste. Da, sunt copii dotati intelectual dar pot avea neplaceri din punct de vedere fizic daca sunt mai micuti de statura! Mai mult ei sunt obligati sa stea in aceeasi pozitie timp de 45-50 minute! Este foarte dificil! Mai bine inca un an de pregatitoare si ii umpleti timpul si cu altceva, decat scoala la 6 ani si 4 luni! Fiul meu a inceput scoala la 6 ani si 10 luni si se descurca bine dar majoritatea colegilor lui au implinit 8 ani in primele trei luni ale clasei I. Si apoi, e un sistem care are muuuulte lipsuri si e pacat sa nu beneficieze de inca un an de copilarie! Vor invata o viata, vor nu vor!
E doar o parere, dar libertatea si frumusetea acestei varste nu se mai intorc! Au timp sa intre in sistem, sa se supuna sau, sa lupte cu el sau nu, sa fie dezamagiti (chiar si la varsta lor). Si au o viata intreaga sa oboseasca. Asa cred eu!
dodo spune:
Intrucit aici scoala incepe la 5 ani cu anul preparator, an in care invata literele, scriu primele cuvinte compuse din 2 si 3 litere, citesc (cu ajutor) carticele de copii cu 10-12 propozitii, eu cred ca fetita ta este pregatita sa mearga la scoala. Baietelul meu avea 4ani si 9 luni cind a inceput prep, acum are 5 ani si 9 luni cind e in grade1 si face fata cu bine nivelului scolar..E drept, nu stiu acum ce se preda la cls 1 in RO, insa aici nu exista sistemul de bastonase si alte "instrumente de teroare" de care-mi aduk aminte si-acum
, incep chiar cu litere, scrise punctat pe hirtie si ei le completeaza, mai fac si matematica simpla, adunari de pina la 20, inca nu au inceput scaderile, cred ca mai spre sfirsitul anului (la noi scoala incepe in februarie si se termina in decembrie). Eu cred ca va fi OK.
crisseis spune:
multumesc pentru pareri, am hotarat sa n-o inscriu. Sa se mai bucure de copilarie! Va avea timp destul si pentru rigoarea scolii.Fizic, nu cred ca e pregatita.
violeta69 spune:
quote:
Originally posted by clquote:
Originally posted by violeta69
pai nu prea mai arec timp pana in septembrie...ca inscrierile se fac de pe acum
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*![]()
![]()
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
Ba are tot timpul. Inscrie copilul si in septembrie se poate razgandi
. Nu ar fi nici primul si nici ultimul parinte care face asa ceva.
Claudia
se pare ca a fost o neantelegere...
eu ziceam ca daca nu inscrie copilul acum in septembrie nu mai sunt locuri!
sigur ca-l poate inscrie si daca nu-i convine il retrage...

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"