Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Aelita Sofia e o scumpica si ce par mare are...

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

bebinuta, nu se vad pozele ... le-ai pus pe public?
felicitari pt botez!

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

gata, sunt pe public

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Evolutia inaltimii si greutatii in primul an de viata
Rezultanta unei alimentatii normale este dezvoltarea armonioasa a copilului. Ca repere pentru dezvoltarea (fizica) copilului sunt greutatea, inaltimea, tonusul muscular, luminozitatea ochilor, aspectul pielii.
Luarea in greutate (aprecierea sporului) lunara se poate face dupa urmatoarea schema:
• pentru lunile I, II, III, IV acesta trebuie sa fie in jurul valorii de 750g/luna, fapt care duce la un calcul de genul: greutatea la nastere + 750 g x numarul de luni ale copilului.
• pentru lunile lunile V, VI, VII, VIII acesta trebuie sa fie in jurul valorii de 500 g/luna, fapt ce duce la un calcul de genul: greutatea la 4 luni + 500g x numarul de luni peste 4.
• lunile IX, X, XI, XII acesta trebuie sa fie in jurul valorii de 250g/luna, fapt ce duce la un calcul de genul:greutatea copilului la 8 luni + 250g x numarul de luni peste 8.
Dupa varsta de 1 an, copilul ia in greutate aproximativ 250 g/lunar.
Cresterea in lungime este expresia cresterii scheletului. In timp ce greutatea poate fi modificata de cea mai mica tulburare digestiva, cresterea in lungime este mult mai greu influentata. De aceea se spune ca sugarul are varsta taliei si nu a greutatii sale.
Nu toti copiii intra in acest standard. Este doar un reper. Se spune ca sunt admise abateri de pana la 100-150g. Copiii, am mai spus-o si o repet, isi au ritmul lor de dezvoltare, in functie de particularitatile fiecaruia. Iar parintii sau bunicii nu trebuie sa aseze zilnic copilul pe cantar pentru a vedea daca si cat a luat copilul in greutate. Copiii care au depasit varsta de 6 luni si au o dezvoltare armonioasa, pot fi cantariti o data pe luna. Si atunci utilizandu-se (pe cat se poate) acelasi cantar.

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns auras_v spune:

Astazi toata ziua am reusit sa fac ceva de mincare ,in rest m-am chinuit la semnatura si poze.AELITA,DIANOCICA ,BEBINUTA va multumesc pentru ajutor si sustinere.Perseverez.
Am facut si lectii cu kiki iar acum plecam la stomatolog pentru ortodentitie.Daca nu mi-a iesit semnatuta revin mai pe seara.

AURAANCA-ALEXANDRAsi CRISTINA-IOANA
url="url="http://new.photos.yahoo.com/aurasvaduva/album/576460762389467597poze ANCUTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_m spune:

buna fetelor
in sfarsit apar si eu
nu imi lasa iulia nici o clipa libera
nu prea vrea sa doarma ziua, mai mult de o juma de ora nu reuseste, si atunci ma reped sa mai fac si eu ceva util pentru mine (de ex. sa mananc)
azi reusi sa iau pranzul la ora 15:30 , dupa care iulia se trezi si nu vru sa adoarma pana nu o luai in brate
asa ca acum scriu cu ea in brate
in afara de faptul ca doarme in reprize scurte, iulia e o cuminte, a inceput din ce in ce mai mult sa rada la jucarii si chiar a reusit de cateva ori sa le loveasca cu manutza.
in general isi facea somnul afara, in carucior, dar azi nu am iesit ca e frig, bate vantul si incepu sa si ploua
hai ca ma intorc sa citesc din urma ca zilele astea ati fost foarte harnicutze si aveti cateva ture in fatza mea
pupam toate mamicile si toti bb-ii
la multi ani! tuturor celor care au mai "imbatranit" cu o luna zilele astea

"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia - 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Dia f. interesante articolele. Mi le-am salvat pe pc. Chiar vroiam fetelor sa va rog sa puneti eventual in mail-ul comun articole sau chiar linkuri catre articole despre dezvoltarea fizica, pshica si motorie a bebelusilor.
Bravo Dia ca ai avut curaj sa bei . Si eu am pofte de-astea parca mai rau ca atunci cand eram dar nu prea am curaj. Mai fur cate o gura de la sotior, dar rar. Incerc sa ma abtin de la bauturi acidulate sau cu cofeina.

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Salutare, mamicilor si bebicilor!
Cleomoni, e superba fetita ta! Poza in rochita de botez m-a dat gata! E ca o papusa!
Chris, Alex a ta e o scumpa! De unde ai cumparat covorasul ala de activitati sau cum s-o numi?
Aelita, sunt convinsa ca nu e nici o problema daca bebelina mananca cu mamelonul de silicon. Atata timp cat mananca ca haplea nu-mi fac probleme.
Eu nu am stiut niciodata cati ml mananca fii-mea si nici nu vreau sa stiu. Daca ia in greutate cat trebuie, e superok!
Roxanica2006, nici Alexiei nu-i place sa o tinem in brate la orizontala. Vrea numai pe umar, ca sa studieze totul in jur. Intoarce capsorul in toate partile, de zici ca e girofar. Am observat ca televizorul ii capteaza imediat atentia, dar nu o las eu sa se uite, pentru ca sigur nu-i face bine la ochisori.
Am vazut ca vorbeau fetele despre kk verde. Si bebelina mea face kk verde si nici nu are colici, nici nu-i dau altceva in afara de lapte de la san. Asistenta mi-a spus ca e in regula, ca poate fi de la ce mai mananc eu.

Am dat o tura prin albumele de fotografii si nu-mi vine sa cred ce copii frumosi am facut toate. Unul si unul, nici nu stii la care sa te uiti mai intai, numai superbitati! Si pe masura ce cresc se fac si mai frumosi si mai dulci! Iti vine sa-i mananci, nu alta!
Am gasit si eu acum postul acela de radio pentru copii si e tare haios. Sper sa-i placa bebelinei.
Alexia doarme de pe la 23-24 pana pe la 6-7 dimineata. In timpul zilei mananca la 3-4 ore, daca doarme, si la 2 ore, daca e treaza. Chestia e ca doarme bine doar dimineata, pana pe la 11, si inca o data dupa masa, dar nu in fiecare zi. In rest, doarme iepureste.
Noi nu avem marsupiu si nici nu stiu daca o sa cumparam, pentru ca am probleme cu spatele si nu cred ca o voi putea duce.
Aelita, e dementiala poza cu Sofia la tastatura!

Tineti-ne pumnii, ca maine ne ducem sa facem vaccinul (pe ala de cumparat)!

Hai ca va pup, ca deja ma doare piciorul. (Piticuta e in carucior si eu o legan cu piciorul, iar daca ma opresc incepe sa maraie) Cred ca o sa fac niste muschi la piciorul drept!!!

Avem doua luni

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Fetelor nu mi-ati tinut pumnii pt plimbare. Azi nu m-a chinuit numai Isa ci si Di (au facut concurs) . Am iesit cu ele si cu mama si Di nu a rezistat sa nu se alinte si sa faca fitze dc tot o avea ca spectator pe bunica. Deci pe scurt am iesit afara in plin concert produs de Isa care a adormit pana la urma dupa vreo 10-15 min. A fost liniste si pace vreo 15 min dupa care si-a inceput Di show-ul si nu s-a lasat pana n-a trezit-o si pe sor-sa. Si gata plimbarea ! Si binenteles ca am intrat in casa tot acompaniati de Isa. Oricum am apucat sa fac si o mica piata. Fetelor deocamdata am doar 2 fire de par alb dar nu stiu cum o sa arat peste 2 ani de atata .
V-am pupat!

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mamici, sa stiti ca azi a dat-o-n bara cea mica...pana acum a baut doar 270 ml. Ma gandesc sa-i cumpar alta formula? Milupa sau Nan? nu i-o fi placand Humana? ca nu mai inteleg nimic. A avut acum o luna cateva zilecand a bagat in ea si 670 ml, iar de atunci pauzeaza pe la 480-500 maxim, pe zi. Ma stresez pt ca nu am mai vazut copil sa pape asa rau. Baietelul avea si el perioadele lui dar nu tineau saptamani, cel mult 3 zile si se apuca de papat k lumea.

Mie deja mi se face sila sa vina ora mesei

Mergi la inceput