Cum pot sa identific o pictura?

Cum pot sa identific o pictura? | Autor: Klavia

Link direct la acest mesaj

Am vazut intr-un hotel din strainatate un tablou care mi-a placut foarte mult, nu l-am uitat niciodata; de atunci tot incerc sa gasesc aceasta pictura pe internet, insa fara succes.nu stiu titlul sau autorul, desi atunci mi le-am notat, insa sunt ani de zile....
exista vreo sansa sa gasesc un astfel de site, sau caut acul in carul cu fan?
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Cel mai usor lucru este sa contactezi insusi hotelul respectiv. Se prea poate sa fie o lucrare la comanda, mai ales daca artistul este contemporan si era la inceputul carierei la vremea respectiva. Daca nu, este evident o reproducere, iar in acest caz trebuie sa ne dai mai multe detalii despre tema tabloului, marime, orice amanunt, asta in cazul in care nu-ti raspunde nimeni de la hotel.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klavia spune:

o sa caut o poza ca i-am facut o poza, insa o sa-mi ia vreo 2 zile sa o gasesc.
sigur nu era pictor contemporan; era o droaie de copii de gradinita iesiti la plimbare si se tineau cu manuta fiecare de rochita celui din fata
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de Klavia

Am vazut intr-un hotel din strainatate un tablou care mi-a placut foarte mult, nu l-am uitat niciodata; de atunci tot incerc sa gasesc aceasta pictura pe internet, insa fara succes.nu stiu titlul sau autorul, desi atunci mi le-am notat, insa sunt ani de zile....
exista vreo sansa sa gasesc un astfel de site, sau caut acul in carul cu fan?
multumesc

Klavia, stiu cum e sa te obsedeze gasitul acului in carul cu fin! Am patit si eu.
Cu siguranta poti gasi pe net, cu banala cautare google macar o mica informatie care sa te duca la alta si tot asa. Dar iti trebuie rabdare
Intii incearca sa identifici cu ajutorul memoriei cam din ce perioada crezi ca face parte pictorul respectiv, carui curent apartine.
Orice mica amintire iti poate fi de ajutor. Apoi, scrie toate cuvintele cheie ce-ti trec prin cap cu privire la tabloul asta, pe o bucata de hirtie. De pilda: children, fine art, oil paintings, canvas, artist...si tot asa. Desigur nu o sa le scrii pe toate acolo la "search" ci combinate si luate cite 2-3, rafinind cautarea daca e posibil (si urmarind doar imagini, exista optiunea asta)
Gindindu-ma la ce ai spus, mi s-a parut foarte posibil ca lucrarea sa fie o reproducere si am cautat "children fine art reproduction" si am gasit in mai putin de un minut asta:

De asemenea, am mai gasit si alte link-uri, combinind cuvinte cheie insa nu stiam exact ce caut fiindca eu n-am vazut tabloul...
Poate daca in tablou era o gradina sau niste miei pe cimpie sau catzei, as fi adaugat asta printre acele cuvinte cheie.
Imi dau seama ca sfatul meu suna cam banal dar in acelasi timp mai stiu si ca trebuie sa ai rabdare cind cauti ceva.

http://www.oceansbridge.com/oil-paintings/search.php?xSearch=children

(e doar un simplu exemplu si oricum trebuie sa cauti si acolo "fila cu fila", insa cum ziceam, un hint te duce spre altul...ca sa nu mai spun ca daca ti-ai notat cum il cheama, chiar daca acum crezi ca ai uitat, informatia se afla tot printr-un sertar ascuns al memoriei si s-ar putea sa apara brusc ca un iepure din palarie cind vei fi dind, "intimplator" peste el!)

Si, mai exista si posibilitatea sa pui o poza pe forum si un cunoscator sa recunoasca tabloul sau macar stilul autorului ( sint multi pictori care deseneaza in special copii).

p.s. sint foarte curioasa cum arata tabloul

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Daca nu stii autorul sau titlul poate stii macar epoca aproximativa sau si mai bine stilul, iti mai restrinte aria.
Uite niste link-uri la arhive de picturi:
http://www.artcyclopedia.com/
http://www.wga.hu/index.html
De asemenea, orice muzeu care se respecta are un Web site cu o arhiva destul de buna de picturi. Poti cauta si acolo dupa ce iti mai restringi un pic aria.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput