grup de suport pt.renuntare la fumat (2)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Buna,mamici

Acum un an si ceva am scris si eu sa ma laud ca am oprit tigarile.Am ramas insarcinata si nu am mai putut sa ma ating de tigari.Nu pt ca nu-mi permitea starea,am avut o sarcina foarte usoara dar stiam ca nu e bine sa-i dau lui ceva rau doar pt un viciu al meu.
DAR,stiu foarte bine ca e greu sa te lasi,eu am fumat 10ani,uneori mai mult de un pachet pe zi.E usor sa spui la altul,te poti lasa ca eu am facut-o,si mie imi spuneau altii si tot degeaba.Am facut-o atunci cand am avut motivatia care mi-a umblat la creier.
Eu cred ca trebuie sa-ti gasesti o motivatie puternica,nu sa-ti aduni orele ca asta e mai greu pt psihic.Eu m-am lasat cu tigarile pe masa,nu am vrut sa le arunc tocmai pt a ma testa.
In concluzie,se poate sa te lasi de tigari,unii mai usor altii mai greu dar se poate.
Va doresc toata puterea din lume ca sa reusiti!!!

O mamica a scris la un momentdat,azi mi-a zis copilul meu," mama,ce bine ca nu mai mirosi a scrumiera" Poate fi o motivatie si asta.

pupici

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Multumiri pentru sustinere, ma gandeam ca sunt singura. Azi e cea de-a 3 zi fara tutun. La servici am colega fumatoare in celalalt birou iar acasa sotul si am rezistat fara ele. E adevarat,mi-am cumparat Nicorette, si cand simt nevoia de tigara bag o guma, nu stiu cat de eficienta este acesta metoda, sper sa dea rezultate. Si am mestecat doar 3 gume/ zi. Trebuie sa renunt la ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selenaoana spune:

Buna fetelor

Ma alatur si eu voua in lupta impotriva fumatului.
Am deja 3 saptami de cand nu mai fumez

Nu pot sa spun ca e usor...am cateodata o pofta nebuna de tigara....dar ma abtin si reusesc sa nu mai fumez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Saluti fetelor,
Vad ca subiectu vostru e pe duca si nu e corect, mai ales acum cand m-am decis si eu sa ma las de fumat.
Sper sa-mi si reuseasca aceasta dorinta!
Haideti, care mai vine cu mine pe drumul asta anevoios?
Mi-am luat patch Nicorette, sper sa ma ajute, desi stiu ca, cheia succesului e la mine in cutiuta!
Hai ca vin maine si va zic daca am fumat sau nu!
Pupici

Mergi la inceput

Hello again,
Am venit la raport, n-am fumat de ieri de la ora 14 si ma felicit!
Acum imi e rau, simt un impuls puternic de a aprinde o tigara dar incerc sa rezist eroic.
Parca ametesc si ma doare carnea, nu stiu dar e nashpa rau!
Cel mai nasol e ca sunt la serviciu si tre sa ma tin ocupata ca sun ies la o tigare; daca eram acasa probabil ca dormeam mult!!!
Azi dimineata am baut prima cafea fara tigara, cu biscuti dietetici!
N-as putea spune ca a avut gust rau, dar, asa ma batea gandu sa trag o tigara , una mica, mica!
Insa n-am fumat. Azi.
Poate sunt asa de iritata ca nici nu am mai dormit de la ora 5 ca s-a trezit catelu si l-am dus afara, apoi scherlaia si ii era foame, i-am dat sa manance, apoi iara afara si uite asa s-a facut peste sase si nu mai aveam cum sa adorm ca tre sa ma preg pentru serviciu!
hai ca revin in cateva minute!

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Fetelor!!!
Dupa muti ani de fumat,m-am hotarat si eu sa renunt.
Am mai incercat de ateva ori fara sa reusesc decat pentru scurte perioade.
Am vorbit despre dificultatile mele in ale lasatului de fumat si fetele de aici din Italia mi-au recomandat sa o fac ...citind o carte anume.

Nu stiu daca s-a mai vorbit despre cartea asta pe forumul asta.
Eu am acum cartea si va pot spune ca ajunsa la nici sfertul cartii am reusit deja sa reduc fara probleme, de la 20 de tigari pe zi la numai 5!!!!
Nici in cele mai optimiste sperante nu as fi crezut ca va fi asa de usor sa renunt deja la atatea tigari si cred ca terminand cartea voi reusi sa renunt de tot!!!!
Fetele mi-au spus ca ele TOATE au renuntat la fumat citind aceasta carte.

Am cautat pe net sa vad daca s-a tradus si-n limba romana cartea asta si vad ca este.
Asta e cartea ,incercati sa obtineti, v-o recomand cu caldura:
http://www.librariilehumanitas.ro/product.php/In_sfarsit_nefumator/2699/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Buna fetelor!
Eu sunt o "fosta fumatoare". Am fumat timp de 10 ani. Prin ianuarie am facut laringo-traheita. Imi era atat de rau...nu puteam vorbi, tuseam ingrozitor, parca eram pe moarte, nu puteam vorbi.
A trebuit sa fac pauza vocala 2 saptamani, mi s-a interzis sa stau intr-o camera unde se fumeaza, in nici un caz fumatul.
Ca orice om, dupa ce m-am facut bine, am pus mana din nou pe tigari. Hai ca fumez slim acum. Hai ca fumez doar cand ies in oras, ca deh! anturajul!
Apelasem la varianta ca nu mai cumparam tigari, incepusem sa cer prietenilor. Ce sa mai! Eram fumatoare...
Fumand mai putin, cum ajungeam acasa imi miroseam hainele si imi venea sa vomit. Acasa nu mai fumam. Am inceput sa urasc mirosul ala scuzati-mi expresia, infect, de gunoi!
Si am facut o pauza de la iesirile cu prietenii "fumatori". La serviciu am interzis sa imi mai cumpere tigari. Daca trimiteam sa imi cumpere tigari primeam orice altceva, nu tigari.
Am reusit! Nu am mai fumat din primavara. Ma simt tare bine. Merg in restaurante la nefumatori :) Gasesti mai repede locuri!
Nu va jucati cu sanatatea voastra ca nu merita!
Aaa! Este falsa treaba cu ingrasatul dupa lasatul de fumat! Sunt la fel de slaba.
Va doresc din tot sufletul multa bafta! Este mult mai simplu decat pare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Si eu m-am lasat acum 6 ani. Cu trei luni inainte de a ramane insarcinata. A fost foarte greu. In primele zile nu am iesit din casa, d-abia puteam sa respir si imi venea sa-mi iau la bataie sotul.

Dar oricat de greu ar fi...merita sa te lasi. Nu vreau sa jignesc pe nimeni...dar acum nu pot sa cred ca 7 ani am mirosit in halul ala...caaaah.

Mergi la inceput

am scris mult si mi-a pierit mesaju!

Mergi la inceput

M-am linistit ca ma nervasem rau ca am pierdut mesaju!
Deci, peste 43 de minute se fac fix 48 de ore de cand nu am fumat!
E o realizare mare pentru mine!
Si ma rog la Dumnezeu sa se implineasca saptamani, luni, poate chiar ani! Ar fi super, super de tot!!!
Partea mai nasoala e ca nu stiu ce sa ma fac cu mainile?!
Parca le-a intrat in reflex sa apuce pachetu de tigari, nu stiu simt ca imi lipseste ceva, mai mult gestul de a fuma decat nicotina in sine.
Ah, am uitat sa va zic ca am si patch cu nicotina pe umar, eu zic ca ajuta destul de mult!
Am tot citit ieri pe forumurile din afara si oamenii erau multumiti de acesti substituienti ai tigarii.
Si mai am o problema, mananc, nu-mi sta gura cat mananc, ma si dor falcile de atata rontzait.
Treaba cu bautu apei vad ca la mine nu tine ca ma trimite fff des la wc, ieri am facut "poteca".
Sper sa ma abtin si maine de dimineata ca la mine mai mult dimineata e problema pen ca adoram cafeaua insotita de tigara!
Acu o beau cu biscuiti d'aia dietetici si e ...acceptabila.
Nu-sh ce oi face de Sarbatori , acolo va fi bai mare, ca daca vad pa unu pa altu ca fumeaza, io cum ma abtin?
Probabil ca ala va fi testu de rezistenta pentru mine?
Si da, dimineata e mult mai misto, gustul in gura e mult mai ok, iar fata ceva mai odihnita fara cearcane.
hai ca revin si va mai povestesc!

Mergi la inceput