grup de suport pt.renuntare la fumat (2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Buna fetelor

Am venit sa va sustin ... acum 1 an eram si eu in zona si intrau fete mai vechi sa ne slute.
Eu m-am lasat pe 28 decembrie 2006 dupa 10 ani de fumat. Nu a fost greu, dar nici usor.

Nu am facut tratamente si nici nu am dus razboaie.

Daca vreti sfaturi, critici si laude... strigati... sint aici.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ina bine ai venit pe la mine ca deocamdata eu fac monologu blondei pe subiectu asta!
Felicitari in primul rand pentru bb si apoi pentru ca ai renuntat la tigari!
Mare realizare!!!
Eu fumez cam din anu doi de facultate, ehe ce de ani sunt de atunci cam 15-16 si inainte de a-l avea pe al meu pui ma lasam de cate ori imi propuneam perioade destul de lungi.
Dupa mi-a fost aprope imposibil sa ma las,si nici nu mi-am mai propus pana la radiografia de vineri seara cand mi-a spus doctoru ca plamanii mei sunt intoxicati cu fum si ca e cazu sa o las mai moale si mi-a dat si un tratam,ent pentru bronsita d'aia de au fumatorii.
M-am speriat, mi-am alrmat toata fmilia, apoi am realizat ca nu tine de ei, ci de mine.
Eu fumez, ai mei saracii imi inghit fumul si am zis "gata"!!!
Acum sper ca aceasta vointa care m-a napadit neasteptat sa ma si tina si sa las tigarile pentru totdeauna!!!
Te pup si mai revin!

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Gaseste motivatii... Eu de exemplu imi stringeam banii i la anumite intervle de timp imi cumparam diverse lucruri pe care mi le doream si aminam mereu.
In plus conteaza f. mult sprijinul familiei, prietenii...

Mult succes.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Acum vreo 3 sapt cand am scris la subiect eram hotarata sa renunt, intram si vedeam ca nu mai e nimeni prin zona si parca ma apuca dezamagirea ca nu aveam cui sa ma "laud" ca am rezistat 1,2,3 ..zile fara tigari (nu ca asta ar fi principalul motiv pt care mi-am reluat reluat viciul). Asadar dupa 1 saptmana fara tigari (nicotina o savuram din guma Nicorette)am reluat activitatea zilnica. Am trecut la super slim (le uram inainte) dar cantitatea de tigari e aceiasi.
Mai incerc inca o data timid, poate de data asta duc pana la capat actiunea mea. Asadar Giulia ma alatur tie, hai sa ne sustinem reciproc si sa ne varsam nervii provocati de lipsa tigarilor pe tastatura.
Am cautat cartea recomandata de Marcelina nu o gasesc.
Si totusi, revenind la saptamana in care nu am fumat, nu nevoia de nicotina era cea care ma facea sa ma gandesc la tigara ci gestul, ticul acela de a face ceva cu mainile. Daca reusesc sa las tigarile pana la Craciun cu banii economisiti o sa imi cumpar un cadou la care visez de multa vreme.

Mergi la inceput

Gata oprietena, eu te astept cu drag sa ne sustinem si sa povestim fazele sevrajului!
Inca rezist, dar simt acelasi lucru ca si tine, nu stiu ce sa fac cu mainile.
Parca nu ma asculta si s-ar intinde dupa o tigara.
Noroc cu tastatura si cu rogodelele din birou.
Arata ieri birou meu ca o taraba cu portocale, ciocolata, seminte, alune de toate!
Te astept la povestit!
Apropo, azi cate ai fumat?

quote:
Originally posted by oprietena

Acum vreo 3 sapt cand am scris la subiect eram hotarata sa renunt, intram si vedeam ca nu mai e nimeni prin zona si parca ma apuca dezamagirea ca nu aveam cui sa ma "laud" ca am rezistat 1,2,3 ..zile fara tigari (nu ca asta ar fi principalul motiv pt care mi-am reluat reluat viciul). Asadar dupa 1 saptmana fara tigari (nicotina o savuram din guma Nicorette)am reluat activitatea zilnica. Am trecut la super slim (le uram inainte) dar cantitatea de tigari e aceiasi.
Mai incerc inca o data timid, poate de data asta duc pana la capat actiunea mea. Asadar Giulia ma alatur tie, hai sa ne sustinem reciproc si sa ne varsam nervii provocati de lipsa tigarilor pe tastatura.
Am cautat cartea recomandata de Marcelina nu o gasesc.
Si totusi, revenind la saptamana in care nu am fumat, nu nevoia de nicotina era cea care ma facea sa ma gandesc la tigara ci gestul, ticul acela de a face ceva cu mainile. Daca reusesc sa las tigarile pana la Craciun cu banii economisiti o sa imi cumpar un cadou la care visez de multa vreme.

Mirela & Rares nazdravan(06.01.2005)

POZE

Mergi la inceput

Oprietena... eu ca prietena te sfatuiesc sa mninci... 1-5 kg in plus le dai jos mi usor si nu au efectul tigarilor.
Eu asta am facut. Mincam... la inceput dulciuri sau de rontait... apoi am dat-o pe fructe.

Curaj...

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Ina de mancat nu mananc mai mult decat de obicei, asta in saptamana respectiva in care nu am fumat, deocamdata azi, dupa ora la care m-am angajat la lupta nu am mai mancat nimic, mancasem la pranz, iar tigare nu am mai fumat nici una (uite un pic mai devreme ma gandeam ca ar fi "bine daca as mai fuma macar una inainte sa plec acasa, ca si asa ma plictisesc la servici...naravul din fire...)
Eu am incercat atunci si o sa aplic si acum suplinirea tigarilor cu fructe, cred ca e mult mai bine. Mai am o portocala la mine, o pastrez pentru mai tarziu.
Intre timp navighez pe DC (la partea asta cu navigatul fumam cel mai mult).

Mergi la inceput

E foarte bine daca poti minca fructe. Eu ... la inceput nu prea ma impacam cu ele. Nici cum nu sint prea prietena cu fructele.

Dar daca poti e f. bine, ele anuleaza f. bine efectul poftei de nicotina.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Nu m-am putut abtine si am tras o pipa. De ce? Ca nu aveqm ce sa fac cu mainile astea...netul nu mergea si m-am enervat...Am zis doar una ca mai am si un pic de cafea!
Voi ati renuntat brusc sau ati mai fumat asa cate una- doua pe zi?

Mergi la inceput

Salutare!
Eu de fiecare data cand am renuntat la tigari am incercat sa le suprim de tot, pen ca la mine nu merge cu jumatati de masura, pur si simplu nu merge!
Ori nimic, ori fumez! La greu!
Azi e a treia zi si pot spune ca azi "mi-a ars gatu" cel mai tare de-o tigara, dar pana acum am rezistat!
Sper ca si astazi sa nu calc pe bec!
Sa-ti zic cum functioneaza "programarea mentala" la mine: ma pregatesc psihic cateva zile inainte de a incepe ceva important si nu numai (o dieta sa zicem) si imi imaginez mental ca am reusit si ma pun tot mental pe un podium (vai ce-o sa rada lumea de mine citind) si-mi savurez la greu "gloria"!
Ei daca in relitate ma abat de la acest "podium", sa zicem fumez o tigara, am niste sentimente cumplite de vinovatie si nu mai sunt in stare de nimic o perioada de timp.
Nimeni nu-mi mai intra-n voie si devin o persoana care nu prea ti-ai dori-o prin preajma (nu violenta, ci bosumflata tot timpu', asa nesuferita ce sa mai)
Suna a perfectionism dar imi iese cam de fiecare data!

Acu, depinde de tine, poate tu esti altfel si la tine poate merge faza cu redusu la un numar de tigari pe zi.
La mine nu merge!
Hai nu te da batuta si ...merem in continuare!

Mergi la inceput