grup de suport pt.renuntare la fumat (2)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

NUUUUUUU ... cu banii economisiti de la tigari tre` sa-ti iei ceva ptr. sufletul tau.

La cafea si eu am renuntat o vreme ... eram si asa f. agitata. Si am trecut pe ciocolata calda si sucuri de fructe.

Bravo fetelor. Va astept in continuare aici.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Inca e bine!Chiar e foarte bine!
S-au facut 10 zile!
Nu m-am gindit cum sa ma premiez(mi-a fost foarte frica ca voi abandona)!Cred ca ar trebui sa incep sa o fac!
Mai am inca frisoane-noaptea si in cursul diminetii,nu in fiecare zi dar mai sint.Am si visat ca fumez dar nu am facut-o.Nu mai beau nici cafea-de fapt la cafea am renuntat prima data,nu mai consum nici cola.Doar apa minerala,sucuri de fructe,fructe...Cu mesele stau la fel de prost ca si in perioada in care fumam.Probabil e o chestie constitutionala.
Sincer,inca mi-e teama de reintoarcere la viciu.Mai simt tentatia,inca.Din tot sufletul,nu vreau.Prea am fost un fumator pasionat,in egala masura dezordonat.De ce imi este atit de teama?Pentru ca fumam foarte mult cind ramineam singura-tigarea era cumva cel mai bun prieten desi eram constienta de nocivitatea ei,sa nu rideti de mine,serios,chiar facea parte din mine!,in anturaj arareori mi se intimpla sa fumez.
Sper din suflet sa am puterea sa continui!Sa merg inainte cu o viata fara tutun!
Doamne-ajuta!
Va pup pe toate,
Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Se poate renunta la fumat daca chiar iti doresti asta si ai un pic de ambitie. Eu am renuntat la fumat acum doi ani si jumatate. Ideea e sa te obsedeze f tare si sa incerci tot timpul. Am reusit si ma bucur pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Cind renunti la fumat chiar iti schimbi intreaga viata.In primele zile am fost intocmai unui leu in cusca.Nu stiam ce sa fac cu timpul pe care il cistigasem.Ma gindeam numai la tigari!Nu am banuit ca este asa de greu sa renunti!Cind te apuci,nu realizezi.Ani de zile am facut-o.In ultimul an de cind mi-a intrat in minte ca trebuie sa le las,fiecare tigara aprinsa insemna un nou complex de vinovatie.Vinovatie fata de mine,in primul rind,ca sint atit de slaba!Cind fumam nu am realizat niciodata cita vreme imi fura tigarile.Ca sa nu mai vorbesc de bani si mirosul de tutun care ma urmarea oriunde.
Ma simt bine asa.
E o.k!Imi place si nu voi renunta sa merg inainte!Trebuie sa merg inainte!
Va pup pe toate,
Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

fetelor eu am 25 ore si jumatate de cind nu am mai fumat.....sint cam agitata nu-mi convine nimic si ce e mai rau e ca ma 'vars' pe bietele fete ale mele care mereu ma intreaba :mami esti suparata?....sint si mindra de mmine dar sint si nervoasa probabil ca si momentul a fost ales prost dar asa s-a nimerit, sotul plecat, rusii trebuie sa-mi vina si uite asa dar am zis sa profit de faptul ca a plecat sotul si sa-i fac o surpriza cind s-o intoarce...dar ametesc tare rau nu stiu daca o fi un fel de sevraj dar asta e principalul simptom pe linga faptul ca sint trista si nu am stare...cit dureaza? ca vreau sa scap de gindul asta caci numnai la tigare ma gindesc....ma dezamageste tare rau cind vad ca unele dintre voi s-au reapucat dupa 6 luni dupa un an..pe mine cel mai mult m-a tinut 2 luni dar nu as vrea sa mai ma reapuc...incurajati-ma cele care v-ati lasat..cit dureaza starea asta de neliniste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Hei, ce ma bucur ca v-am gasit (cam greu, ce-i drept, chiar eram pregatita sa deschid si eu un subiect pe aceasta tema).Ma bate gandul de ceva vreme sa ma las si eu de fumat. Fumez de cca 3 ani de zile, insa vreo 2 ani am tot refuzat sa accept faptul ca am devenit fumatoare, pana si la dr spuneam ca fumez ocazional, cand eu de fapt fumez zilnic.Eu sunt cu cititul la partea 1, am facut o lista pe mail cu motivele pentru care ar trebui sa renuntam la acest prost obicei, nu am citit tot inca, si de aceea am cateva intrebari.Inainte de toate, sa va spun ca am cateva luni de cand fumez undeva la 10-15 tigari pe zi, desi am zile, in weekend, cand nu fumez deloc.Si intrebarile: cam cate zile, saptamani sau luni sunt necesare pentru a nu mai simti nevoia asta enervanta de a fuma?Citisem undeva pe forum ca nicotina ramane in sange 7 ani dupa renuntarea la fumat. Asa mult??? Eu ma gandeam sa ma las cam cu un an inainte de a ramane insarcinata, pentru a proteja bebe-ul, dar 7 ani???Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Bine v-am gasit! Surprinzator am 10 zile de cind nu mai fumez.Sint foarte fericita. S-a intimplat pur si simplu, e prima data cind renunt si sper sa fie pentru totdeauna.Fumez de la 17 ani , acum am 31..si cred eu ca am fumat destul de mult.
Discutam cu cineva care stie cit si de cind fumez, ca ''cica'' o sa ma apuc dupa o luna doua.I-am spus ca nu cred pentru ca daca nu am avut probleme in prima saptamina nu cred ca voi mai avea dupa.
Voi ce simptome aveti cele care v-ati lasat?
Crisa

Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!
http://tt.lilypie.com/Wb2Nm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Nu am avut timp sa citesc toate paginile dar am decis sa ma alatur grupului: vreau sa renunt la tigari, am ajuns sa depasesc un pachet pe zi, nu mai vreau! Mi-am cumparat Nicorette de dimineata, inca nu am luat nici o pastila, mi-e un pic teama de efectele adverse daca nu mesteci cum trebuie guma dar trebuie sa o fac si p-asta. Fumez de mai bine de 10 ani, am renuntat la ele de buna voie cand am ramas insarcinata si le-am reluat la un an dupa nastere. Nu inteleg ce a fost in capul meu atunci, era asa bine fara nicotina!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zafira spune:

Mult succes va doresc!
si eu am fost o fumatoare destul de inraita.
Am renuntat la tigari cand mi-am dat seama ca nu mai pot respira bine. Aveam o senzatie de greu, de apasare. Eu am cam multe kg in plus si tigarea facea si mai mult rau.
Cum am reusit...nu am mai stat in preajma celor care fumau, in primele saptamani mai aprindeam cate una, apoi incet incet am incercat sa ma abtin si cand stateam langa fumatori.
Sfat: incercati sa va parfumati locuinta, incepeti sa constientizati si sa iubiti mirourile naturale de flori, lamaie, portocale. Cand fumezi nu le simti.
O sa incerc sa va sustin cat pot...dar totul depinde de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

salutare fetelor. Nu fumez dar sunt alaturi de voi. Trebuie sa aveti putere sa va lasati. e adevarat ca daca nu sunt in situatia voastra nu-mi dau seama ce simtiti acum. Dar o sa vedeti ca o sa reusiti si o sa va simtiti foarte bine.
Eu din pacate nu pot sa o conving pe mama nici in ruptul capului sa se lase de fumat.
Daca tot sunteti in curs de a va lasa de fumat oare nu ar fi bine sa luati ceva si pentru dezintoxicarea organismului? Zic si eu..nu ma pricep.

alina

Mergi la inceput