grup de suport pt.renuntare la fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 22
ina78 spune:
Incognito ... bravo...
Sint aici... fac galerie... numaram impreuna.
Te-ai hotarit cum te premiezi la fiecare prag trecut?
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
miki68 spune:
Ma primiti si pe mine? Azi la 8,30 am fumat ultima tigara. Incerc sa renunt. Oare rezist? De azi sunt in concediu, asa ca in loc sa fumez, am mancat. Si am mancat... toata ziua. Mi-am tot facut de lucru prin casa, cum "ma apuca" dorinta de a fuma, beau o gura pe cola. Nu-s chiar ceea ce se numeste un om cu vointa, dar incerc... "Dadeam gata" cam un pachet jum.- doua pe zi. In momentul asta sunt ceva mai nervoasa decat de obicei. O fi de la lipsa tigarii? Nu mi-am propus niciodata sa ma las de fumat, insa de un timp nu ma simt prea bine (mai ales dimineata) si cum ramasesem fara tigari...
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
ina78 spune:
Cristina bine ai venit!
Felicitari pentru decizia luata. Sint aici daca ai nevoie de un sfat.
Pentru inceput ti-as recomanda sa nu mai bei cola ci sa incerci sucuri de fructe, nectar sau apa plata.
Despre mincat... incearca sa maninci multe fructe si legume. Asta ptr. ca exista posibilitatea sa urmeze niste dereglari (in privinta greutatii), insa sa nu te sperii... faptul ca renunti la fumat e mai pretios decit 1-2 Kg in plus.
Incognito ce faci? Ce ai ami facut? Anda? Laura? Diciu? Abbi? Diana?
youngrita200 spune:
Ufff, ca v-am gasit si pe voi. Buna dimineata!
Acum doua luni nu ar fi trebuit sa scriu aici. Ma lasasem de fumat la scurt timp dupa ce am aflat ca sunt insarcinata. Stiu ca ma condamna toata lumea. Si eu o fac! Dar nu am fost niciodata o persoana ambitioasa. Desi mi-am dorit sarcina asta ca pe ochii din cap si-mi doresc un copil sanatos mai mult decat orice pe lumea asta. Multa lume spune ca nu exista "NU POT". Fumez si acum! Putin ce-i drept, dar as vrea sa nu o mai fac deloc. Dupa cateva luni de abstinenta totala, m-am reapucat dintr-o prostie. Adica, m-am trezit intr-o noapte cu o pofta imensa de tigara. Asta in conditiile in care pe tot parcursul sarcinii (am acum 32 de saptamani) nu am avut niciodata pofte. Si m-am dus frumusel la pachetul de tigari al sotului si am aprins tigara care a declansat marele necaz. De atunci, fumez cam 4-5 tigari intr-o zi. Sunt zile in care chiar depasesc cifra si regret fiecare fum pe care il trag. Dar, credeti-ma, nici cand eram fumatoare inraita (inainte de sarcina) nu savuram asa tigara. Iar in momentul in care "mi se pune pata", orice as face, numai la asta ma gandesc... la tigara si cat de bine as fuma acum! Si mi-e ciuda de mor ca nu am ambitia sa ma abtin. Heeelp! Poate are cineva o doza de ambitie si pentru mine!
madairina spune:
Eu din ziua in care mi-am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv mM-AM LASAT DE FUMAT. Lucrul acesta se intampla acum 4 ani si jumatate. Nu am mai fumat din acea zi nici macar o tigara sau mai bine zis nici macar un fum. Cred ca e cel mai corect fata de mine si de bebe.
Mai important este sa fie copilul meu sanatos. Mai greu a fost in timpul sarcinii cand am fost la mare si nu am avut voie sa fac baie in mare fiind valuri. Acest lucru a fost mai cumplit dar a trecut. Un an nu moare nimeni.
ina78 spune:
youngrita200 iti trimit o doza de ambitie eu... sa fi sanatoasa si tu si bebele.
Nu e un capat de tara, insa e un semnal. Sint convinsa ca te vei lasa, cit de curind, cind veifi tu pregatita.
Atunci noi vom fi aici sa te sprijinim.
madairina bravo ca ai reusit.
Sa fii convinsa ca si youngrita200 isi iubeste copilul si vrea ce e mai bine ptr. el, si se va lasa atunci cind va simti ea ca poate. Pina atunci e bine si ca le-a rarit si ... ca incearca sa micsoreze numarul lor.
miki68 spune:
quote:
Originally posted by ina78
Cristina bine ai venit!
Felicitari pentru decizia luata. Sint aici daca ai nevoie de un sfat.
Pentru inceput ti-as recomanda sa nu mai bei cola ci sa incerci sucuri de fructe, nectar sau apa plata.
Despre mincat... incearca sa maninci multe fructe si legume. Asta ptr. ca exista posibilitatea sa urmeze niste dereglari (in privinta greutatii), insa sa nu te sperii... faptul ca renunti la fumat e mai pretios decit 1-2 Kg in plus.
So, azi e a doua zi... De dimineata, mananc. Pepene galben, pepene verde, prune... Si mananc de cate ori imi vine sa fumez.Ma gandesc sa ma apuc de tricotat (tot e racoare afara) ca-mi tine mainile "ocupate".
cristina d.
ina78 spune:
Felicitari!!! Inca o zi. Gindeste-te la beneficii.
Ce-ti iei cadou dupa prima saptamina? Sau dupa 10 zile?
miki68 spune:
quote:
Originally posted by ina78
Ce-ti iei cadou dupa prima saptamina? Sau dupa 10 zile?
Un pachet de tigari? E destul de greu. Cafeaua nu are nici un gust...
cristina d.