grup de suport pt.renuntare la fumat (2)
Raspunsuri - Pagina 18
Miillyy spune:
Ola !! Sunt tot nefumatoare si mandra tare de mine! Ma bucur ca am reusit sa ma abtin, dar tin sa va spun ca inca imi este greu uneori. Singura chestie e ca m-am obisnuit sa trec peste momentele dificile si ma intaresc cu gandul la bebe al meu si la faptul ca nu as vrea sa mai trec inca o data prin simptomele "lasatului". Si ma mai sustine ceva: sotzul meu (despre care v-am spus ca s-a lasat impreuna cu mine) pe care nu vreau sa il dezamagesc sau Doamne fereste sa il fac sa se apuce din nou.
Va pup pe toate si va doresc o viatza sanatoasa, fara tigari!
M. 34+ babyboy
dienuca spune:
Bravo fetelor!!! felicitaaaaari.
Cura de apa este sa bei muuuuuuulta apa. Daca in mod normal organismul are nevoie de 2-3 litrii de apa in funtie de anotimp, mai multa inseamna 4. Inainte de a manca, ar fi bine sa bei cam 0.25 -0.5 l de apa. cu vreo 5-10 min inainte. Eu acum o probez pe mine. Sigura chestie este ca nu o poti face cand iesi la plimbare, sau la joaca cu copilul... Daca plec pe la 18 de la serviciu, la 16:30 beau ultimul pahar cu apa. Mai beau si acasa si afara. La serviciu nu am reusit sa beau mai mult de 2,5 l. Dar m-am obisnuit sa-i beau si pe aia. Acum am si crema anticelulitica. Sper sa ma redresez un pic pana la mare, sa nu arat totusi .
Dienuca
kossir spune:
Buna fetelor, si felicitari.
Eu sunt in perioada de pregatire psihica pentru a ma lasa de fumat.
Fumez de vreo 15 ani, cam 10 tigari pe zi, mai putin perioada de graviditate si altaptare. Am avut perioade cand fumam mult mai mult. Sunt supradependenta. Dimineata deschid ochii cu gandul cum sa fac mai repede cafeaua, o racesc fortat, doar ca sa pot sa-mi aprind tigara. Si pentru asta ma scol mai devreme ca sa am timp. Demult vreu sa ma las, dar n-am fost asa hotarata niciodata. Ma doare pieptul, nu stiu plamanii? Mi-e si frica sa fac raidografie sau ceva. Am inceput sa fac sala de cateva luni, sper ca asta sa ma ajute. Si de cateva zile sunt cu sticla cu apa dupa mine peste tot, am vazut si aici ca e bine. Am citit si aici mult, mi-e frica de simptomele de care se spune aici pe forum, mai ales ca nu sunt ambitioasa deloc. Imediat mi-as aprinde tigara si as zice ca ma las alta data.
Oare reusesc? E prima oara cand sunt hotarata sa ma las, deci nu stiu cum e. Cand sa incep??????????
Va pup!
Carmen, mami de Mihai!
kossir
Miillyy spune:
kossir, exact asa ma gandeam si eu. Am amanat de zeci de ori.Imagineaza-ti, numai dimineata, inainte sa plec la serviciu fumam 5 tigari ....Ajunsesem sa fumez din inertie; orice eveniment era legat de o tigare: trezitul, mancatul, bautul cafelei, iesitul dintr-un magazin etc. Diferenta dintre noi doua este ca tu fumezi 10 tigari, eu fumam 30/zi !! Deci, daca eu le-am lasat ... tu nu ai nici o scuza!
Cand am ramas insarcinata am redus mult ... dupa care le-am lasat.
Sfatul meu: cel mai bine (si mai usor pana la urma) e sa le lasi deodata. Stabileste-ti o zi cand vrei sa o faci si concentreaza-te in ziua aia sa nu fumezi.Fa orice altceva; cand te gandesti la o tigare mananca un mar, bea un pahar cu apa, mananca o bomboana, dar nu fuma...(o sa iti vina in cap de multe ori ca nu poti, ca inca o tigare si gata etc)
Rezista asa o saptamana si dupa aceea totul devine mult, mult mai usor - stii zicala "the trip of a 1000 miles starts with a single step"! Ti-o garanteaza o fumatoare de profesie! Si bucura-te, sarbatoreste fiecare zi fara tutun ca pe o mare victorie.Chiar daca in primele zile nu vei vedea avantajele, in scurt timp o sa devina evidente - ten, respiratie ,economii de bani. Pe mine m-a ajutat si forumul DC ... unde gasesti persoane care au trecut prin aceeasi experienta.
dienuca, ma bucur tare ca iti prieste cura de apa!Si eu beau foarte multe lichide - apa, ceai si chiar ajuta!Sunt sigura ca la mare o sa sucesti mintile tuturor!
Pupici fetelor!
M. 34+ babyboy
Siminaf spune:
Haideti, ca se poate! Aici toata lumea se lasa de fumat. Unii mai devreme, altii mai tirziu, unii mai usor, altii mai greu. Dar pina la urma se lasa toti de fumat. Din tot grupul nostru de prieteni de aici (si sint citeva zeci de persoane in grupul extins), nu stiu daca mai fumeaza 3-4. Si erau multi fumatori la inceput.
cornelia_laura spune:
Buna fetelor! Va citesc demult dar abia acum imi fac curaj sa va scriu. Probabil ca voi ma intelegeti cel mai bine. De martea trecuta nu am mai fumat, adica sunt 5 zile fara tigari, dupa 10 ani. Deocamdata sunt mandra de mine. Raceam mereu, respir cam greu la efort, asa ca am zis gata. Dar imi e greu, recunosc. Nu simt nevoia de tigara dar parca sunt bolnava. Am ameteli, capul greu, somnolenta si tusesc dimineata si seara. E normal oare? Incerc sa beau cat mai multe lichide si sa nu stau in frigider ca si asa am multe kg in plus dupa cele 2 sarcini. Orice sfat m-ar ajuta, orice incurajare. Ca parca ma simt mai rau ca atunci cand fumam cam 10 tigari /zi.
Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard si Eric
MAI 2007
karfe spune:
1 luna fara tigari si nici un gram in plus,asa ca a cazut si mitul TE LASI DE FUMAT SI PUI KG PE TINE
fab
cornelia_laura spune:
Unde sunteti fetelor ca am nevoie de voi? Dupa 6 zile fara tigari inca nu vad nici un efect pozitiv asupra mea. M-am constipat rau asa ca am apelat deja la laxative. Transpir rau, mai ales noaptea. Tusesc dimineata si seara. Mai nou vad ca am frisoane, ma apuca asa din senin. Mi-e foame non stop, as manca si frigiderul. Mi-e somn toata ziua. Toate astea vor incepe sa dispara? Cand o sa ma scol dimineata si sa pot spune ca ma simt mai bine???
Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard si Eric
MAI 2007
marci spune:
Of, greu este cu fumatul asta!
Socrul meu s-alasat de fumat de 20 de ani si inca mai viseaza noaptea ca fumeaza.
Fetelor, peste 2 saptamani o sa ma altur si eu grupului vostru, acum nu se poate ca am un ex de dat si numai nervii mi-ar mai lipsi.
Eu cred ca problema cu constipatia ai rezolva-o cu multa, multa apa.
Bafta si fiti tari, nu va reapucati de fumat daca ati reusit sa le lasati!
eva03 spune:
Cornelia-Laura nu renunta! Sunt aici! Este foarte normal ce se intampla. Asa a fost si la mine. Eu trei zile nu m-am ridicat din pat. Soacra mea se uita cam chioras pentru ca nu prea ma vedea bolnava, dar, in final, m-a inteles si m-a sprijinit avand grija de copil pentru ca eu nu puteam.
Rezista! Daca renunti acum, ori de cate ori vei incerca va fi la fel. Dureaza cam in jur de o saptamana, 10 zile. Dar nu trage nici macar un fum. Bea multa, multa apa. Fa activitati multe care sa te distraga, sa te oboseasca si mai ales dormi pe saturate. Roaga sotul sau cine te ajuta, sa o faca mai mult. Explica-le situatia.
Curaj! Sunt aici daca mai ai intrebari sau te pot ajuta cu incurajarile mele!
http://community.webshots.com/album/558697342zQuuRs