Informatii utile Constanta (6)
Raspunsuri - Pagina 8
AngeliquedeS spune:
Buna dimineata
Mav, eu merg la un alergolog foarte bun, insa din pacate nu lucreaza cu copii sub 5 ani fiindca spune ca nu sunt concludente testele la copii mai mici de 5 ani. Eventual sa ii dai un telefon, e f draguta si foarte capabila, pe mine pur si simplu m-a salvat. O cheama Alexandra Nicolae, are cabinet la Bulevard (intersectia tramvaiului 100 cu 102) si poti vorbi cu ea la cabinet, zilnic, intre 3 si 7 la telefon 646451 sau pe mobil 0723291525. Daca te intreaba de unde ai nr de telefon spui ca de la Kristina de la Casa de Pensii Tarifele sunt acceptabile, sa stii, ramane problema sa accepte sa il vada pe Sebi sau eventual sa te indrme ce sa faci.
Vreau foarte mult sa ne intalnim. Dar duminica, varooog!Isidora, dar nu se pune problema sa te lasam de-o parte!
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
maria08 spune:
Mai fetelor, daca vrea asa de mult Angelique atunci eu zic sa ne intalnim pe 4- duminica...cine se inscrie?? Va las pe voi sa alegeti locatia ca eu nu prea cunosc orasul.
Angelique: Pot sa consider ca am o pila ca Casa de pensii???!!!!
Isidora: Pai se poate?! Invitatia e pentru toate fetele!
Mamacita: Si pentru tine e valabil!!!!
O zi buna!
madaluta spune:
sa va dau o veste buna....jojo_mihaare un test pazitiv de sarcina ..am citit la durerea unei pierderi de sarcina...
jojo_miha: felicitari si sa dea dumnezeu de data asta sa fii o mamica de nov-dec 2007 fericita, daca de 2006 nu ai fost...sa ai multa grija ...Eu totusi nu am inteles de ce l-ai laudat pe dr Cristuren daca te-a lasat 17 ore in travaliu si nu a vrut sa iti faca cezariana? Sau nu dansul a facut asta?....Chiar nu am inteles cum de ai mai avut cuvinte de lauda ....
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
annaeliza spune:
ANGELIQUE Povestea mea e foarte scurta si concreta.Dar daca vrei o sa povestesc.Eu imi doresc mult un bb si incerc de un an de zile si nimic.Pana acum nu mi sa parut nimic grav pt ca eu am mai ramas odata insarcinata asta inainte sa fiu casatorita si am facut un avort(care il regret si acum)Apoi cand ma-m casatorit am inceput sa-mi doresc foarte mult un bb si eu si sotul meu. Nu mi-am facut prea multe probleme pana acum stiind ca am mai ramas odata insarcinata mi-am spus ca nu am nici un fel de problema legata de infertilitate.Dar uite ca a trecut un an si totusi nimic.Cateodata ma gandesc poate asta e pedeapsa lui Dumnezeu pt avortul care lam facut.Ma gandesc totusi ca poate nu ne-am nimerit in zilele alea fertile si de asta vreau sa stiu exact cand are loc ovulatia.O sa incerc un timp sa-mi urmaresc fertilitatea si daca nu merge nici asa atunci o sa mergem sa ne facem analizele necesare sa vedem care e cauza.
Anne_Ma spune:
VA FETELE!
AM FOST IERI LA HSG LA EUROMEDIC. AM FACUT ANESTEZIE GENERALA SI O FOST SUPER OK! NICI UN FEL DE DURERE. 250 RON HSG + 100 RON ANESTEZIA.
ANNAELIZA EU AM LUAT TEST DE OVULATIE DE LA DOM - MIRCEA CEL BATRAN.
mav spune:
Pentru diagnosticarea tipului de infertilitate, se initiaza urmatoarele investigatii:
1. Spermograma
Se incepe cu investigarea posibilelor cauze care afecteaza partenerul de sex masculin. Spermograma consta in recoltarea spermei si analizarea ei microscopica. Se recomanda ca aceasta investigatie sa fie precedata de cel putin 2-3 zile de abstinenta. Spermograma analizeaza volumul, numarul, mobilitatea si aspectul spermatozoizilor. Densitatea ideala ar fi intre 50-200.000.000/ml, peste 60% dintre spermatozoizi trebuie sa fie mobili si peste 70% trebuie sa aiba aspect normal. Daca rezultatul spermogramei este nesatisfacator, se recomanda repetarea ei de 2-3 ori la interval de 21 de zile. Diminuarea numarului de spermatozoizi se numeste azoospermie; cand densitatea lor se situeaza sub 50.000.000, diagnosticul este de oligospermie si este obligatoriu un consult endocrinologic care sa depisteze cauzele acestei disfuntionalitati.
2. Testul post-coital
Evalueaza capacitatea de penetrare a spermatozoizilor prin colul cervical. Este bine ca testul sa se efectueze la mijlocul ciclului menstrual al femeii, cand mucusul cervical e in cantitate maxima si are o vascozitate minima, permitand patrunderea spermatozoizilor.
Cum se procedeaza? Dupa contact sexual, pacienta ramane 10-15 minute in pat, fara sa se spele si se prezinta la ginecolog in maxim 2 ore de la contactul sexual. La ginecolog se recolteaza mucus din orificiul intern al colului si se examineaza pe lama. Valorile normale sunt 6-20 spermatozoizi pe campul microscopic, iar mucusul cervical se cristalizeaza pe lama in forma de feriga; aceasta denota ca femeia a avut ovulatie.
3.Testul de ovulatie
Cel mai ieftin test de ovulatie este traditionala masurare a temperaturii bazale, pentru ca in perioada de ovulatie aceasta creste. Pacienta solicita medicului ginecolog un grafic pentru a-si masura zilnic temperatura, inainte de a se da jos din pat, pe nemancate. Temperatura se noteaza pe grafic pe perioada a trei cicluri menstruale. De preferinta se masoara temperatura vaginala, folosind acelasi termometru. In prima perioda a ciclului, din prima zi cand incepe menstra si pana in a 14 a zi, temperatura este de 36.2-36.6°. Dupa a 14 a zi, temperatura incepe sa creasca la 36.8-37.4° si aceasta se intampla datorita progesteronului, hormon ce creste vertiginos dupa ovulatie. De retinut ca femeia este fertila timp de 3 zile de la ovulatie pentru ca spermatozoizii nu pot supravietui mai mult.
a) Daca temperatura bazala ramane crescuta peste 18 zile de la momentul ovulatiei, acesta poate fi un semn precoce de sarcina. Perioada cu cele mai mari sanse de a ramane gravida ar fi intre a 10 a si a 16 a zi fata de prima zi de ciclu, in functie de lungimea ciclului menstrual si a temperaturii bazale. Se recomanda contact sexual o zi da, o zi nu.
b) O alta metoda rapida de depistare a momentului ovulatiei este folosirea testului Fertil Test care se gaseste in farmaciile Help Net. Acesta identifica hormonul LH (luteinizant) din urina. Se colecteaza urina intr-un recipient in care se introduce testul cu partea galbena in jos. Aparitia a doua benzi roz in zona superioara dungii galbene indica faptul ca ovulatia va avea loc in urmatoarele 40 de ore.
O serie de teste pentru dozarea hormonala urmaresc masurarea nivelului hormonilor implicati in procesul de ovulatie: LH, FSH, estrogen, progesteron, prolactina. Nivelul hormonilor tiroidieni din sange este de obicei masurat la inceputul ciclului menstrual. Progesteronul poate fi masurat intre a 21 si a 23 zi a ciclului menstrual.
4. Histerosalpingografia
Este investigatia prin care se verifica permeabilitatea tractului genital. Se recomanda a se efectua la cateva zile de la incetarea menstrei, iar ca masura de precautie inainte de aceasta investigatie se efectueaza un test de sarcina. Histerosalpingografia consta in injectarea unei substante de contrast prin colul uterin, dupa care se efectueaza radiografii. Se pot depista tumori uterine, malformatii, lipirea cavitatii uterine, leziuni la nivelul trompelor. Histerosalpingografia nu se efectueaza in caz de infectii vaginale, ale colului uterin si nici in situatiile in care exista o suspiciune de sarcina. De multe ori, femeia poate ramane insarcinata dupa histerosalpingografie, datorita efectului de "lavaj mecanic" pe care il are aceasta investigatie.
5. Laparoscopia si examinarea cu substanta de contrast
Aceasta investigatie implica internarea in spital pentru ca se efectueaza sub anestezie generala. Se realizeaza o mica incizie in abdomen prin care se introduce o sonda, iar prin aceasta se introduce un telescop numit laparoscop. Acesta investigheaza din interior trompele uterine si ovarele. Se poate introduce si substanta de contrast pentru a observa direct daca aceste organe sunt functionale sau nu.
sursa: www.helpnet.ro/?id=93" target="_blank">aici
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
mav spune:
Maria, eu pot (si de abia astept) sa ies, chiar si in weekendul urmator.
As merge si azi in oras, dar sunt blocata in casa cu Sebi (trebuie sa stea in casa cateva zile dupa operatie si mi-e mila sa-l las doar cu ta-su si eu sa plec).
Oricum, pe 1 martie va fi aglomerat peste tot, cu siguranta, asa ca, sa poata veni toata lumea, propun duminica, 4 martie, la Marco Polo, la nefumatori, ora ...?! ziceti voi.
Intre timp, poate se "aduna" si niste vesti bune... Am retinut ca, de exemplu, Cornelia are programare la dr pe 26 (eu am pe 24, dar ar fi cam Z20-21 si nu stiu ca ce poate vedea atunci, chiar daca ar fi "ceva").
Am vazut si eu ce a scris Jojo-miha la alt topic, insa pt ca inca n-a fost la dr si nici nu ne-a anuntat in mod special pe noi, o sa vin cu urarile dupa ce ne va da chiar ea o veste sigura. Eu sper sa fie intr-un ceas bun! Si-i doresc multa sanatate si liniste sufleteasca! Si sunt alaturi de ea, oricum ar fi! (Sincer, si eu as fi schimbat dr, insa ea mi-a vorbit foarte frumos despre el si pe privat... )
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
AngeliquedeS spune:
Fetelor, daca este sa o punem de o intalneala, haideti sa stabilitim odata. Sunteti de acord sa fie duminica pe 4 martie? Sau joi, pe 1 martie? Astept sugestii.
Maria, sigur ca poti considera ca ai o pila la casa de pensii, ca oricine de aici de altfel, cu rezerva ca imi este imposibil sa urgentez un dosar. Avem niste reguli fff stricte si de urgentat dosare nu avem voie decat pt rude de gradul I.Insa pentru orice altceva ce pot sa ajut, aici sunt.
Annaeliza, sfatul meu este sa faceti o spermograma mai intai ca sa iti elimini sotul din ecuatie, pentru ca multe persoane printre care si eu s-au pacalit cu asta. Si eu am mari probleme, mai mari ca ale lui, dar are si el. Si e bine sa stii din timp cum stai. pe urma vedeti cum va organizati.Mult curaj!
Jojo_Miha, sa fie intr-un ceas bun!
EDIT: Acum am vazut prpunerile lui Mav, eu sunt de acord, ora ar putea sa fie 14, sau 15? Insa numai daca e 4 martie, pe 1 martie sunt inca la Bucuresti!
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
cornelianeli spune:
buna seara fetelor
in principiu contati si pe mine pentru intalnire,dar mai vorbim pana atunci
am actualizat preturile la dr.lutescu
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
my ticker
POZE