Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Salutare!
Sunt o fosta colega de-a lui Meg de pe DC si va rog din suflet sa-i transmiteti din partea mea toate cele bune si multa sanatate ei si lui Matei !
Bafta celor care urmeaza sa nasca si felicitari celor care au nascut!
Va saruta o viitoare mamica de Mai -Iunie 2007!

cristina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Livia si Eli, multumesc de linistire. Cum ziceam, in paranoia mea infinita, o sa sun maine totusi la medic sa ma linistesc deplin. De azi dimineata nu a mai facut decat usor de vreo doua ori ... Doarme acuma de la 12 cand l-am scos afara. Eli, ce chestie, si eu ma apuc sa ii fac biberonul cand incepe sa faca asa ... hahahaha

Fetele, acuma o intrebare de la sotul meu (care intre timp considera forumistele o autoritate in materie de bebei): care credeti ca e mai bun, umidificatorul cu aer rece sau cald? Noi avem cu aer rece si pare cam vax albina ... Voi?

Pupici

Mergi la inceput

Eli referitor la intrebarile tale despre hranirea cu formula, eu nu i-am dat decat la inceput cum scria pe cutie, apoi i-am suplimentat in functie de cum a cerut. De vreo 3 saptamani, mananca 5 mese pe zi de cate aprox 140 ml. A bagat si 160 la o masa sa stii. In functie de copil ...
Vezi sa faci diferenta intre vomitat si regurgitat. Eu stiu sa nu ii mai dau cand da bibe afara sau nu mai suge. Si il las, chiar si cu 70 de ml mancati, daca asa vrea el. Decat sa ii dea afara ... .
In orice caz, greutatea luata e indiciul. Si scaunele, desigur.
Vezi sa incepi treptat cu formula, nu de la inceput mult, ti-o fi zis pediatra ... .

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

am citit, acum va dsalut si plec la treaba, ca se trezeste sefa si o pun... santem bine
pa

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

doarme, in sfarsit doarme
de fapt ziua doarme noaptea e mai greu ca sta treaza de la 9 de cand facem baita si pana pe la 2 noaptea
si daca ar sta doar treaza nu ar fi nimic dar vorba nu stiu cui "suntem niste parinti foarte plictisitori" ca nu stim sa distram copilu si urla de numa ; sau asa se distreza ea ?!?
de maine incepe tata lucru si ar trebui sa doarma noaptea nu sa dea ture cu ficasa prin camera
deci voi da doar eu ture cu ea prin camera
si vom sta singurele , adica fara tati ca vine maica-mia la noi
criss ce pot sa-ti zic eu inca nu m-am uitat sa vad cum imi arata operatia ca e cam dificil ; am un rand de piele-slaninuta xare atarna peste operatie sa vezi la mine depresie mi-e frica sa nu raman cu burta asta care atarna ca mor ; port in continuare burtiera s-a mai tras burta dar atarna
catalina si a mea face la fel cand da sa se trezeasca (dar mai dureaza cam vreo ora pana se trezeste) dar scoate atunci niste sunete de ne speriem uneori ; cred ca toti copii fac la fel
liuda ma bucur ca sunteti bine
eli1977 de ce sa opresti lactatia ? eu ii dau la bebe inainte de fiecare masa putin san ; nu vrea ea tot timpul dar cand vrea ii dau , nici nu stiu daca suge ceva uneori sta 5 minute uneori o ora dar dupa ii dau completare formula cate 100 - 120 ml si ii bea pe toti ( deci nu am eu prea mult la lactobar )
cat despre mese ca sa-ti zic uneori bea 70 de ml si doarme toata noaptea alteori bea si 130 140 si nu se satura tot ar manca mai ales seara ca ziua e cuminte rau bea cate 120 acum la 1 luna si doarme
daca da afara e semn ca s-a saturat ; uneori mai vomita si a mea in sensul ca da afara in jet mult laptic de se ineaca toata si-i iese si pe gurita si pe nasuc de mi se rupe inima cand o vad atunci nu-i mai dau sa mance decat daca vrea ea si accepta lapticul din nou
in rest mai scoate putin laptic cand facem raga i se scurge un firicel din gurita dar cred ca asa e la toti copilasi satui
nu ii dau in general mai devreme de 3 ore sa mance din nou

acu am si eu o intrebare sau nelamurire ; la bebe alexia i-au iesit niste bubite rosii la putzulica doctora noastra zice sa-i fac o urocultura si io voi face cu toate ca nu prea vreau sa intru in cercul asta vicios al analizelor ca stiti si voi cum e cu rezultatele si cum nu vad eu cu ochii mei ca de sunt in concediu ...
in fine a mai patit cineva asa am crezut ca sunt de la scutec dar cica trebuia sa aiba si in alte parti
si inca ceva cele cu bebelasi mari asa la 5 kg ca grasuna mea ce nr folosinti la pampi ca mie mi se pare ca sunt cam prea stamti nr 2 de la pampers ii lasa niste dungulite rosii pe cartabosi
a depus careva actele ptr cei 8 milioane ? se depun actele personal ?
si de unde se mai iau bani acum cat mai avem concediu cele 42 de zile ca vad ca sefa mea nu se gandeste sa-mi dea bani ar fi cazul sa merg sa-i cer eu cu nesimtire ? ( urasc faza asta )

cam atat deocamdata
va pupaceste adela de alexia maria

Mergi la inceput

da stiu erau mai multe intrebari si nelamuriri si mai am cateva

1. cum se curata nasul cu ser fiziologic ? adica cate picaturi se pun in nasuc ? si apoi se aspira cu pompita ? cat fac picaturile alea merimar parca eu am gasit sterimar si erau 400 de mii mi s-a parut cam mult

2. cum se pun poze la smnatura si cum fac sa ramana tot timpul semnatura la fel ? si sa apara ea singura ( sper ca ati inteles voi ce am vrut sa spun ca eu nu prea )

daca mai e ceva revin

Mergi la inceput

am uitat sa va spun ce fac in timp ce scriu : invat cantece de leagan am unul super si ma chinui sa-l memorez , apoi invat alunelu , in padurea cu alune , ceata lui pitigoi
poate poate ii distrag atentia si tace mai mult de 5 minute cand plange

Mergi la inceput

Adela, mersi si tie ca ai zis ca si a ta intra in clubul fornaitilor. M-am mai linistit.
Sa incer eu niste raspunsuri.

Ser fiziologic: eu pun cate o picatura si strang usurel de nari si apoi un picut mai tarziu trag cu pompita. Alternez serul cu Marimer (care costa vreo 200 de mii si ceva) si bag Batista Bebelusului cand situatia e mai groasa,adica atunci cand mucii sunt nashpa. Dar vezi sa nu exagerezi. Tot aici pe forum am citit ca sa nu se exagereze cu serul ca poate sa ii creeze o sensibilitate, sa distruga mucoasa.

Poze: sorry, poate te ajuta Lili, ea e maestra.

Eu zic sa vezi cu bubitele alea intai cu niste crema de galbenele sau pudra sau ceva. Ca si noi am avut pe piciorus si cu crema de galbenele si spalat bine s-au dus.

Pampers: de o saptamana si noi punem 3. E mult mai bine. Matei are aproape 5,5 kile.

Concediu: in primul rand mergi la dr de familie sa iti dea concediu postnatal. Dupa aia, cu concediul asta, mergi la sefa ta si da-i cu el peste ochi sa iti dea 85% din salariu (banuiesc ca esti angajata cu carte de munca, nu?). "Alea 8 milioane" sunt impartite acum in 6 mil indemnizatie pt mama si 2 milioane alocatie pt copil. Deci se depun dosare diferite. Pt alocatie poti depune oricand, pt indemnizatie dupa cele 42 de zile. Mergi la tine la primarie si cere bonuletz cu ce acte sunt necesare. La ce sector esti?

Cam asta e cu intrebarile tale.

Io sunt cam cu curu' in sus. Tati a plecat la o bauta cu un amic, nu stiu daca va mai amintiti ca va ziceam eu mai demult ca e unu care de cand am ramas gravida parca a ramas sotul meu fara nevasta. Una doua telefoane peste telefoane sa il scoata din casa. Si cum in timpul saptamanii ne vedem doua ore pe zi, va dati seama ce imi convine ca si duminica sa fiu tot singura. Sa imi bag picioarele (ma scuzati) ca nu l-am prins io pe ala la telefon zilele astea ca sa vedeti ce ii faceam. Acu cica divorteaza si sotul meu parca e dr Cristian Andrei, se duce sa il asculte si sa il sfatuiasca. Cred ca ma dau peste cap sa ii gasesc io gagica numai sa nu il mai vad ca suna (ieri a sunat de cel putin 5 ori - dar sotul nu m-a lasat sa pun mana pe telefon ca il luam la injuraturi cu siguranta).
E, asta e ... ce sa ii faci. Dar lasa ca saptamana viitoare mi-am aranjat si eu o iesire cu niste colegi si colege de serviciu. Sa vedeti ce il las eu pe tati cu ochii in soare si mana pe suzeta.

Hai va pup, duminica frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Fetelor la cate saptamani se incepe vigantolul?ca la primul copil am incpeput la 2 saptamani,caci asa imi spusesera de la spital, insa la spital acum nu mi-au mai zis nimic si eu am uitat sa intreb

]11 zile + Mimishoru'(2 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Ana, noua ne-au zis toti medicii sa ii dam de la 14 zile pana la un an si 6 luni. Si asa am facut. Adica am inceput.

Pupici

Mergi la inceput