Mamici de ianuarie - februarie 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

buna dimineata !

SRALUCA - auzi ca-i put picioarele ... sa ne pui neaparat poze cu minunea sa-l vedem si noi pe bobi. am avut si eu caine pe care-l chema bobi da ii spuneam bobitza si era ditamai lupul. ce frumos, uite asa mi-am adus aminte de el. noi avem pisica acum, maya. si ea e tare curioasa cand o vede pe thea, se uita luuung la ea de departe, mai vine si o miroase. maya a trecut printr-o faza de cateva zile cand nu manca deloc... apoi mi-am dat seama ca se uita asa la mine parca vinovata, o fi crezut ca sunt suparata pe ea sau ceva, ca ma repezeam la ea sa nu se aseze pe lucrurile fetei. si am inceput iar sa vorbesc frumos cu ea, o mai rasfatam si pe ea si o alergam prin casa sa se simta bine si a inceput imediat sa manance. saraca...acu e bine .

pitilache - superba mititica ta! si ce nume frumos

AELITA - mai ce dreptate ai cu pufuletii astia... ce s-o fi intamplat cu lumea asta de au luat-o razna toate mamicile. eu ma refer la cele de aici. nu ca nu e bine sa manance si copilul din cand in cand un chips ceva acolo, dar asa de des, in loc de mancare.
aici COPIII MANANCA DIMINEATA cand se trezesc , inainte sa plece la scoala cate o punga. apoi la scoala la pachet au ceva acolo plus alt pachet de chipsuri, ca na... sa aibe copilul ce-i place... apoi ajunge acasa, i e foame , mai ia niste pufuleti pana diseara cand mancam. apoi la plaja i vad vara atat de grasuti , saracii copilasi cu sticla de cola si punga de chipsuri, din aia mare, molfaind gustare ca li s-a facut foame...
mai sunt eu dobitoaca sau chipsurile astea au devenit fel de mancare in loc de ceva ce ar trebui mancat ocazional macar, daca nu evitate cat se poate de mult.
eu imi aduc aminte ca mancam paine cu unt si gem si lapte cand ma trezeam dimineata, sau un ou prajit. sau orice acolo, dar nu snecsuri. chiar asa, mamelor astea de aici le-o fi lene sau ce sa le faca la copii un ou prajit dimineata ...
eu nu zic sa tii copilul sa manance nimic , nimeni nu zice asa. dar numai ocazional. si ciocolatile astea la fel... se cumpara aici la supermarketuri baxuri de biscuiti si ciocolatele si snecsuri si se umplu sertarele la bucatarie ca sa aibe copii. sa nu duca lipsa. eu nu am nici acum si nici in viitor nu o sa tin in casa sertarul plin de pungi din astea. daca are pofta odata de ceva, da, mergem si cumparam. da nu sa fie sertarul la discretie sa ne indopam in fiecare zi de cacaturi din astea artificiale, care au valoare nutritiva a cauciucului de masina. hmmmm...
am luat-o razna. si de asta poate ati auzit pe la televizor la sondajele de la stiri ca in malta sunt cei mai "pufosi" oameni din europa. asta raportat la numarul de locuitori. aoleu, doamne fereste... ma apuca asa ca ma gandesc ca acum am si eu fetita si cum o cresti asa o ai. auzi la ei... pai daca i e foame, da-i neica un senvis acolo , un ou, o felie de ceva. pai mananci snecsuri de foame???

aseara am avut o noapte... mai rea decat celelalte pana acum. abia ma laudam ca imi doarme si mie fata de la 4 incolo... ei bine azi noapte nu a mai vrut. urla saracutza cu tzitzi in gura . lapte era, a mancat ce a mancat si apoi s-a oprit si a inceput sa urle. am schimbat-o. tot nimic. daca era sa zici ca nu era lapte ... da curgea pe lagna gurita ei si ea nu vroia sa bea. pana la urma , dupa vreo ora si ceva in care am incecat sa o linistim... i-am facut lapte in biberon, formula ca eu nu iau de la mine, si a papat vreo 40 ml. a tacut fata rapid. asa a vrut pasarica ei la ora aia. bine ca a tacut. s-a linistit si pana la urma a adormit.
la noi e o vreme naspa rau, vant afara, vijelie... nu mai iesim ca nu avem cum. de obicei mergem sa bem o cafea undeva pana sa mergem la biserica. apoi la masa la socrii.
sa avem toate o duminica relaxanta . pupici tuturor. care mai naste azi?

diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia72 spune:

Catalina,

Lasa copilul in pace, asa fac unii bebei cand dorm si este normal. Am citit chestia asta intr-o carte americana scrisa de un doctor care aveaq 8 copii. Deci nu-ti face probleme, ca este normal.

Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Anis, il pun sa pape ca altfel nu ma inteleg cu teroristul. Ar fi bine daca ar fi vorba de un boom de crestere. Eu cred ca si-a dat programul peste cap de la boom-ul de crestere de la 3 sapt. Ca atunci ne-a tinut 3 zile, am mancat pe urma o zi la 3 ore si de atunci (adica de o saptamana jumate) mancam de la 5 dimineata pana la 12 noaptea-la 1 ora si de la 24.00 la 5.00 la 2 ore jumate. Bine macar ca am invatat sa mai ciupesc si eu cate 10 min de somn din cand in cand si acum ma descurc cu programul. Partea aiurea e ca sanii produc acum laptic pentru program de papa din ora in ora, asa ca noaptea se cam intaresc si dor. Sa speram ca nu o dau in altele. Oricum ma mulg si fac provizii la congelator daca tot e surplus de papa noaptea.

Aelita, mulgi niste laptic intr-un vas transparent (eu mulg direct in biberon si pun la congelator) si te uiti dupa cateva ore daca la suprafata are un strat de grasime ( asta iti indica daca e gras sau nu). A explicat si Lily cateva pagini mai in spate, daca nu ai inteles cum am zis eu. Cu biberonul ii dau si eu completare (dar tot laptic de la mine). Ca pana papa el de la un san, celalalt incepe sa curga si mai mulg si asa din el- ca e pacat de laptic ( nu scot tot din san, ii mai las si lui bebe). Si dupa ce papa bb de la ambii sani (daca nu adoarme si mai cere de mancare) mai mananca si din biberon. De obicei mai cere completare cu biberonul seara.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Buna dimineata mamici si alea cateva burtici ramase,
Cand aud mamicile povestind de animalute imi vine sa intru prin monitor la fiecare dintre voi si sa va pupacesc pana va albesc.Aveti niste suflete deosebite si va iubesc mult mult de tot.Eu de abia astept sa vad cum animalutele mele or sa iubeasca bebelina si viceversa.Mie mi se spune adeseori ca sunt dusa cu capu din punctul asta de vedere si ca vezi doamne ash vrea sa fac experienta pe copilul meu.Sa creada ce or vrea eu stiu una si buna si cu asta basta.
Am inceput educatia deja atat a catelusului cat si a pisoiului.Dormitorul mic e inchis .A plans motanelul 2 zile dupa care sa conformat.Acum el stie ca acolo nu are voie si chiar daca ii las usa deschisa nu intra sub nici o forma.Este o comoara,un ascultator si un iubaret .Intelege tot si se conformeaza.Numai sa fie lasat sa doarma cu mine sau cu robert.Atata vrea!

AMR 5 Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

ALINA iti dai seama ca al meu catel doarme la loc de cinste cu noi in pat. Si nu avem nici o sansa sa il dezvatam. De fapt asa a ajuns si la concluzia ca "ciuadatenia aia acre scotea zgomote ciudate si statea inchisa in camnera aia si eu nu aveam voie sa ma duc sa vad ce e" de fapt e un nou stapan. Ca l-am luat in pat si pe ala micu' si asa a ajuns sa ii linga si picioarele.

Am impresia ca FLATULINUL ala e bun. Ca dupa masa cateodata are accese de plans din cauza colicilor, de genul plans/stop/plans si il tine vreo ora. Azi l-am dat cu flatulin a mai carait o data si s-a linistit. Nu stiu in schimb ce sa ma fac ca are perioade cand sta treaz si se joaca si gangureste. Dar asta se intampla la ore din astea ciudate: 2,3,5,7 si cateodata 22,23. Oricum azi noapte am fost boieri, am mancat pe la 10 a mai gangurit pana la 11 si pana dimineata nu a mai zis nimic. Sau o fi zis el dar cine a stat sa il asculte

O sa pun o poza cu bobi in albumul meu

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

Poze cu bobi cred ca am reusit sa pun aici:
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/?change_count=0#page1

Nu stiu unde le-am pus ca vad ca nu sunt in albumul meu. Daca se pricepe careva sa le mute in albumul meu multumesc mult pentru ajutor.

Mergi la inceput

Pana la urma am reusit sa pun pozele in album, dar unde e albumul

cred ca trebuie sa intrati pe cont pentru poze.
pozele sunt aici:
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382827126

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna fetelor,

IN primul rand felicitari celor care au nascut!

Nu am avut timp sa citesc din urma, zilele astea nu stiu cum am facut dar m-am ocupat numai de copil. Are perioada ei de colici, respectiv de la 4 la 8-9 dimineata in care aproape ca nu doarme. O tin la mine in pat ca m-am saturat sa fac hei-rup. Aici din 5 in 5 minute se aplica ba foeun pe burta, ba o tzatza in gura, luat la mami in brate... orice numai sa nu o mai doara. M-am hotarat ca noaptea sa-i dau sa suga stand culcata, de la atata stat in fund (pozitie de alaptat) mi-a aparut si un hemoroid - mama ce usturaaa.
Vineri am fost sa-mi taie capetele la firul resorbabil, moment din care am scapat si de pansament si am avut curaj sa-mi vad operatia. A fost un moment de proasta inspiratie, cred ca ma apuca depresia. De atunci imi vine numai sa plang. Toata lumea imi spune ca nimic nu se face fara sacrificii, ca se compenseaza cu copilul reusit... dar eu nu pot accepta. Burtica mea nu cred ca va mai arata vreodata ca inainte. Nu am cum sa sper in minuni. In primul rand era gandita sa respecte un traseu anatomic preformat, dar care nu a fost urmat in totalitate. NU este nici simetrica, intr-o parte e mai lunga si arata ca o pungeala, sau ca si cum a fost cusuta (fixata) de un plan subjacent. Realitatea e ca nici nu stiu cum ar fi normal sa arate, inainte sa plec din spital m-a pansat un rezident si mi-a spus ca arata f bine operatia. Daca asta inseamna ca arata bine oare ce inseamna ca arata rau?!
Sunt varzaaaaaaaaaaa!!!
Ma simteam destul de bine inainte sa vad, acum imi da senzatia ca ma si doare - totul e din creier, evident.

Iertati-mi prostia, va dau voie sa-mi gasiti cate epitete vreti, dar nu am la cine ma plange.

Ziceati de contraceptie??? Cred ca am contraceptie a la long, am vazut ce fata a facut si sotul cand i-am aratat-o. Cred ca si mie o sa-mi fie frica mult timp de acum incolo sa mai fac prostii, dar nici sotul nu cred ca o sa ma intrebe curand.

voi reveni cand ma mai simt in stare sa citesc postarile voastre, poate ma iau cu alte subiecte si mai uit

criss & Ligia Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

buna fete,

va multumesc din suflet pentru sfaturi, e extraordinar sa poti sa vorbesti cu cineva, sa te sfatuiesti, sa primesti un sprijin cand e greu..va multumesc mult.
am ajuns la concluzia ca bebe plangea de foame, nu de colici de fapt.aseara i-am dat formula, cate 90ml odata ia si doarme de rupe.a facut baita, nu s-a mai scancit deloc, a dormit de la 10 la 6 azi dimineta, a bagat iar un bibe si s-a trezit la 9.A venit dr si a zis ca e bine, sa-l tin asa pe formula dar daca imi mai curge lapte sa i-l dau si pe al meu si in completare formula.Cu diaria am rezolvat-o cu babydrink, face kk tare acum si vad ca s-a schimbat si culoarea.dr a zis sa-i dau de sete, intre doua mese de laptic si ceai.Acum nu stiu ce sa zic, el cand se trezeste si e disper eu i-as da laptic, sa se sature, nu ceai..dar cred ca o sa ii dau.Nu stiu, sa-i dau tot babydrink ca ceai?voi ce alt ceai dati, ma gandesc sa nu se constipe, sa dam in altele...
eu cu sanii..am trecut razant pe langa mastita, multumesc Anispentru sfaturi, asa am facut, am stat toata noaptea cu comprese si lecitina si s-a inmuiat, mai curge si lapte dar putin si chior...ma gandesc sa opresc lactatia.Cum se face?mi se pare ca exista o pastila care se ia si se opreste si vine si ciclu.

Pitilache, frumoasa e Isabella si ce nume deosebit i-ati pus!sa va traiasca!
Kate, ce baiat mare aveti!aveti deja o luna voi, sunteti smecheri, nu ca altii mititei si morti de foame si cacaciosi pe deasupra!
Catalina, stai linistita, exact exact la fel face si al meu, cum ai descris tu, eu asa stiu noaptea cand urmeaza sa se trezeasca si sa ma duc sa-i fac laptele, asa ma anunta..parca isi drege vocea, din gat, asa, stiu cum e.si nu e infundat , ca sre ex aseara dupa baie i-a scos tati mucisorii si cand doarme bustean nu se aude nimic, stau langa el sa-l ascult ca respira, ca si eu sunt paranoia, mi-e frica..

acum daca am trecut pe formula, am alte nelamuriri;
-cate mese de laptic sa-i dau pe zi, ca vad ca el ar tot vrea, sa nu-l supraalimentez;pe cutie scrie 6 mese pe zi, dar cred ca e teoretic;
-daca dupa ce ii dau 80-90ml ar mai suge, ce sa fac?
-daca vomita inseamna ca a mancat prea mult?ma duc sa citesc un pic despre asta.

Ce zi frumoasa!asteptam sa vina tati sa iasim pe afara.

va pup tare,

Elis si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Aelita, super faza cu pufuletii, mi-a placut.
Cam asa am experimentat eu sapt trecuta cu fetita de 3 ani a nasilor, care erau la prima vizita la bebe.Pentru ca bebe dormea si pt ca era pt prima data in casa la noi si nu stia locul, timp de 2 ore a avut treaba muulta: mi-a spart 2 ingerasi superbi(eu fac colectie de ingerasi de ceva ani si am tot adunat si intamplator mi-a spart unii la care tineam fff mult, erau de la o prietena din Franta ), mi-a sticat niste aranjamente cu plante si fructe uscate, le-a facut varza, pe urma a inceput sa sara de pe covor pe canapea si inapoi, continuu, vreo jum de ora, pe urma a aruncat toate jucariile mele din dormitor in toata casa, imi venea sa innebunesc, ma rugam sa se trezeasca bebe , sa il vada si sa plece!!!
asta dupa ce i-au dat nasii sa bea coca cola un pahar ditamai, ca asa obisnuim...si parintii se uitau la ea si radeau, erau multumiti ca ii lasa in pace si nu tre sa se joace ei cu ea..
Doamne, sper ca ai nostri sa nu faca asa..

Eli

Mergi la inceput