Fetele din America (82)
Raspunsuri - Pagina 23
Oana_B spune:
Adriana, e cam mult un an pentru inlocuirea unui GC.
M-am uitat pe site dar nu vad sa scrie undeva cat dureaza.
Trebuie intai sa aplice pentru www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=b3f7ab0a43b5d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=db029c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD" target="_blank">Application to Replace Permanent Residence Card forma www.uscis.gov/files/form/i-90.pdf" target="_blank">I-90
O sa primeasca un receipt de la USCIS si pe ala o sa scrie cam cat dureaza procesarea si cred ca daca are nevoie pe undeva de GC ar putea folosi acel receipt. Eu purtam tot timpul dupa mine o copie dupa hartoaga aia cand am fost cu schimbatul de GC (nu pierdut ci schimbat ca expira statusul), just in case.
Sa citeasca cu atentie ce cerinte sunt pe forma aceea ca sa nu faca vreo greseala ca aia trimit inapoi hartiile si va intarzie si mai mult cu procesarea.
Succes
edit sa ii zic lui Michelle ca la ambasada e dupa care parte a cearsafului se scoala de dimineata lucratorii aceia dar stiu si eu un caz fericit aici in zona, fata si-a chemat parintii nu le-au dat si mama-sa enervata de acritura de la ghiseu i-a zis "va bag....beeep...cu ambasada voastra cu tot" si aia de la ghiseu i-a zis "o sa vezi tu America cand mi-oi vedea eu ceafa". Au primit pe 10 ani dupa catva timp dar nu stiu sa zic cat timp a trecut intre injuratura si primitul vizei de 10 ani:)) Bafta se rezolva pana la urma
La fel bunica sotului, vroia sa vina femeia a treia oara aici si aia nu i-au dat viza acum ca cica daca vrea n-are decat sa depuna sa vina definitiv si bunica a zis "ce sa fac io maica acolo la varsta mea cu batranetile mele io vreau doar in vizita". A zis ca mai sta nitel si incearca din nou:)
Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!
adriana spune:
Oana, multumesc de raspuns.
Mie mi-a pierdut pasaportul romanesc si Green Cardul.. Ma interesa cam cat timp trebuie sa astept pana imi trimit altul.. Daca e prea mult timp, oare pot iesi din USA si sa astept in Ro sa-l primesc?.. complicata treaba
Si la pasaportul romanesc, aveti idee, de aici din USA, in cat timp iti trimit altul (caci banuiesc ca il fac in Romania si il trimit aici)?
Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica
Gabbriela spune:
pasaportu ro dureaza cam 6 luni. Trebuie sa aplici la consulat si il vrei primi in posta acasa.
Fara GC cum vrei sa iesi din usa? Cel mai bine suna la emigrari si intreaba - asa vei primi cel mai rapid si sigur raspuns.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
corinadana spune:
Ca sa iesi din USA nu te intreaba nimeni de GC (cel putin pe noi asta vara nu ne au intrebat, am aratat doar pasaport). Pasaportul dureaza 3-4 luni. Acum vreo luna am fost eu la ei aici la consulat ca suntem vecini.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Gabbriela spune:
si daca vrei sa intri in usa si nu ai stampila sau GC ce faci?
quote:
Originally posted by corinadana
Ca sa iesi din USA nu te intreaba nimeni de GC (cel putin pe noi asta vara nu ne au intrebat, am aratat doar pasaport). Pasaportul dureaza 3-4 luni. Acum vreo luna am fost eu la ei aici la consulat ca suntem vecini.
corinadana mama Ralucai
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
corinadana spune:
Te inteleg Gabriela ce zici. Dar asta este problema ta. Pe ei nu i intereseaza ca tu nu mai ai cu ce sa intri apoi in SUA.
corinadana mama Ralucai
danutza_c spune:
Gabbriela, nu mai intri! Scurt.
Adiana, eu nu te sfatuiesc sa pleci din usa fara GC. Ca sa-l obti in Ro e tare greu, daca nu imposibil.
Asa cum ti-a spus si Oana dupa ce trimiti formele de replacement ti se trimite inapoi o hirtie cum ca au primit si proceseaza. Imi aduc aminte cind am schimbat statusul am primit si eu asa ceva. Am avut-o cu mine cind am fost in tara, pe linga GC, si am avut nevoie de ea cind am venit inapoi ca sa vada la intrarea in usa ca astept schimbarea de status.
Dar zau, daca nu vrei sa-ti complici viata imens de mult nu pleca din state fara GC.
Du-te la immigration office de unde stai tu si intereseaza-te ce trebuie sa faci. Din experienta mea e mai bine sa te duci si sa vorbesti face-to-face cu cineva decit prin telefon. Ca sa nu spun ca nu prea prinzi pe nimeni la telefon. Daca te duci poti sa intrebi si daca poti sa calatoresti si eventual daca nu exista ceva care sa ti se dea cit timp astepti primirea noului GC cu care sa poti calatori.
Iar pentru pasaportul romanesc, din cite stiu eu exista un document de calatorie care se poate elibera pentru o singura data daca chiar vrei sa faci chestia asta. Macar tu ai consulatul acolo si eventual ambasada aproape.
Succes!
miereamara spune:
Am si eu o intrebare pentru fetele care au facut Adjustment of Status aici, pt obtinerea GC. Eu am castigat la Loteria vizelor si am trimis dosarul pt ajustare la sfarsitul lui octombrie (in Chicago, ca acolo se proceseaza initial actele celor cu loteria). Mentionez ca initial am fost pe viza de student F1. In noiembrie am fost amprentata, in ianuarie am mers la oficiul local care imi proceseaza aplicatia, deoarece nu mai aveam nici o veste de la ei. Aici am aflat ca dosarul meu a ajuns f tarziu la ei, pe 28 decembrie si de aceea s-a intarziat atat. Rezultatul la amprentare a venit, deci sunt Ok din punctul acesta de vedere. Mi-au spus daca nu am nici o veste de la ei pana la jumatatea lui martie sa mai fac un drum acolo. Pe 28 ianuarie am observat o schimbare on-line (pe site-ul lor ai posibilitatea introducand nr de caz sa vezi daca s-a mai intamplat ceva..). sunt ingrijorata, pt ca mi se pare ca dureaza prea mult, alte persoane care au facut adjustment deja au GC in mana si eu nici macar nu am fost chemata la interviu. As vrea sa stiu la voi cat a durat din momentul in care ati depus actele pana cand ati fost chemate la interviu si daca este cineva cu loteria care a facut adjustment. Daca nu termin procesul asta pana pe 30 sept 2007, pierd viza si eu stiam ca aceste cazuri (loteria vizelor) au oarecum prioritate in programarea interviurilor. Daca verific on-line, centrul meu proceseaza acum actele primite in 21 august , ceea ce mi se pare groaznic, pt ca in ritmul asta sigur nu mai ajung sa fiu programata pana in septembrie.
As fi recunoscatoare daca m-ati linisti un pic :).