Fetele din America (82)
Raspunsuri - Pagina 24
danutza_c spune:
Adriana, cu placere!
Ma gindeam totusi sa mai cauti GC si pasaportul, poate le gasesti pina la urma. Eu stiu, prin lucrurile copiilor, prin toate locurile imposibile unde ai zice sigur ca nu au cum sa fie acolo. Nu se stie, poate le gasesti pina la urma...
ruxij spune:
Vin la spartul targului. Eu zic sa faci asa:
Iti faci pasaport prin consulat. Ca dovada a sederii legale te duci cu hartia de aprobare a I-485/adjustment of status. In paralel, cu aceeasi hartie programeaza-te si mergi la biroul USCIS local si explica-le situatia, poate iti dau vreo dovada temporara ca ai green card.
Cand iti vine pasaportul, mergi iar la biroul local sa iti puna stampila de rezident permanent pe noul pasaport ca sa poti lucra/calatori. Apoi trimiti actele pentru inlocuirea green card. Sotul meu si-a inlocuit green cardul si n-a durat 1 an sau sase luni, ci vreo 2-3 luni pana l-a primit pe cel nou. La el a fost vorba de o greseala in card, ii gresisera luna nasterii si am fost nevoiti sa cerem altul.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Am si eu o intrebare pentru fetele care au facut Adjustment of Status aici, pt obtinerea GC. Eu am castigat la Loteria vizelor si am trimis dosarul pt ajustare la sfarsitul lui octombrie (in Chicago, ca acolo se proceseaza initial actele celor cu loteria). Mentionez ca initial am fost pe viza de student F1. In noiembrie am fost amprentata, in ianuarie am mers la oficiul local care imi proceseaza aplicatia, deoarece nu mai aveam nici o veste de la ei. Aici am aflat ca dosarul meu a ajuns f tarziu la ei, pe 28 decembrie si de aceea s-a intarziat atat. Rezultatul la amprentare a venit, deci sunt Ok din punctul acesta de vedere. Mi-au spus daca nu am nici o veste de la ei pana la jumatatea lui martie sa mai fac un drum acolo. Pe 28 ianuarie am observat o schimbare on-line (pe site-ul lor ai posibilitatea introducand nr de caz sa vezi daca s-a mai intamplat ceva..). sunt ingrijorata, pt ca mi se pare ca dureaza prea mult, alte persoane care au facut adjustment deja au GC in mana si eu nici macar nu am fost chemata la interviu. As vrea sa stiu la voi cat a durat din momentul in care ati depus actele pana cand ati fost chemate la interviu si daca este cineva cu loteria care a facut adjustment. Daca nu termin procesul asta pana pe 30 sept 2007, pierd viza si eu stiam ca aceste cazuri (loteria vizelor) au oarecum prioritate in programarea interviurilor. Daca verific on-line, centrul meu proceseaza acum actele primite in 21 august , ceea ce mi se pare groaznic, pt ca in ritmul asta sigur nu mai ajung sa fiu programata pana in septembrie.
As fi recunoscatoare daca m-ati linisti un pic :).
Eu n-am castigat loteria vizelor, dar am facut adjustment of status si a durat f. mult, au pierdut/uitat/amestecat dosarul. A durat cam un an si 8 luni pana am avut green cardul in mana!! Cred ca nici pana acum nu il aveam daca nu mergeam la biroul local INS, unde au fost f. draguti si m-au ajutat. Deci tine-te de ei si mergi la biroul local.
adriana spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Vin la spartul targului. Eu zic sa faci asa:
Iti faci pasaport prin consulat. Ca dovada a sederii legale te duci cu hartia de aprobare a I-485/adjustment of status. In paralel, cu aceeasi hartie programeaza-te si mergi la biroul USCIS local si explica-le situatia, poate iti dau vreo dovada temporara ca ai green card.
Cand iti vine pasaportul, mergi iar la biroul local sa iti puna stampila de rezident permanent pe noul pasaport ca sa poti lucra/calatori. Apoi trimiti actele pentru inlocuirea green card. Sotul meu si-a inlocuit green cardul si n-a durat 1 an sau sase luni, ci vreo 2-3 luni pana l-a primit pe cel nou. La el a fost vorba de o greseala in card, ii gresisera luna nasterii si am fost nevoiti sa cerem altul.
Ruxi, mersi frumos.
Sa vad daca mai gasesc hartia cu aprobarea GC, a fost demult asta.. .. Astazi ma duc la consulatul roman si sa vad ce imi spun astia.. Faza si mai nasoala e ca pe pasaportul romanesc erau si fetele.. deci trebuie sa le fac si lor pasaport
Asta e, o nenorocire nu vine singura niciodata.. de cateva luni se pare ca suntem in faza asta..
Danutza, nu pun copii mana pe hartii.. si numai actele mele au disparut, deci le-a folosit undeva si apoi le-a uitat pe acolo (fax, SS copil, etc)
Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica
danutza_c spune:
Adriana, ma gindeam si eu...
Poate merita sa te duci pe la toate locurile enumerate de tine si sa intrebi daca nu le-a gasit cineva. Mai ales la SS, daca le-a gasit cineva sigur le preda acolo, dar si prin alte parti. Stii ce aici oamenii daca gasesc ceva nu baga in buzunar ca prin alte parti...
Si cum am inteles de la tine ca nu s-a intimplat demult chestia asta, eu tot cred ca merita sa incerci sa le mai cauti.
viorela hoff spune:
fetele, iar vin cu o rugaminte la voi, caut un nr. de telefon, acuma nu stiu daca este pe numele lui sau al ei si pe net nu reusesc de nici un fel, poate ma ajutati voi, va rog frumos.
am aici adresa intreaga
Rumsey Paul sau Rumsey Karen
1915 S. Indianapolis PH.744-6844
Tulsa, OK 74112
multam fain anticipat
Vio
miereamara spune:
Multmesc Ruxij. Mi-e teama sa nu se amane foarte mult interviul si sa pierd totul. Cei care au castigat loteria si fac adjustment tb sa isi ia GC pana la 30 sept 2007.
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Am si eu o intrebare pentru fetele care au facut Adjustment of Status aici, pt obtinerea GC. Eu am castigat la Loteria vizelor si am trimis dosarul pt ajustare la sfarsitul lui octombrie (in Chicago, ca acolo se proceseaza initial actele celor cu loteria). Mentionez ca initial am fost pe viza de student F1. In noiembrie am fost amprentata, in ianuarie am mers la oficiul local care imi proceseaza aplicatia, deoarece nu mai aveam nici o veste de la ei. Aici am aflat ca dosarul meu a ajuns f tarziu la ei, pe 28 decembrie si de aceea s-a intarziat atat. Rezultatul la amprentare a venit, deci sunt Ok din punctul acesta de vedere. Mi-au spus daca nu am nici o veste de la ei pana la jumatatea lui martie sa mai fac un drum acolo. Pe 28 ianuarie am observat o schimbare on-line (pe site-ul lor ai posibilitatea introducand nr de caz sa vezi daca s-a mai intamplat ceva..). sunt ingrijorata, pt ca mi se pare ca dureaza prea mult, alte persoane care au facut adjustment deja au GC in mana si eu nici macar nu am fost chemata la interviu. As vrea sa stiu la voi cat a durat din momentul in care ati depus actele pana cand ati fost chemate la interviu si daca este cineva cu loteria care a facut adjustment. Daca nu termin procesul asta pana pe 30 sept 2007, pierd viza si eu stiam ca aceste cazuri (loteria vizelor) au oarecum prioritate in programarea interviurilor. Daca verific on-line, centrul meu proceseaza acum actele primite in 21 august , ceea ce mi se pare groaznic, pt ca in ritmul asta sigur nu mai ajung sa fiu programata pana in septembrie.
As fi recunoscatoare daca m-ati linisti un pic :).
Eu am aplicat pentru GC lui tata acum 1 an si 10 luni. In cazul lui tata ca si in cazul multor penrsoane s-au incurcat in hartii. Noi am mers la INS si dupa 1 an si-au dat seama ce ca tatal meu are doua dosare in doua state. Acum totul s-a reglementat, el are interviul pe 16 aprilie.
Eu iti recomand sa mergi mereu, sa intrebi, sa insisti. Daca tot nu se rezolva sa mergi sa ii scrii la guvernatorul din statul tau.
Mult noroc!
What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul
Va rog aprindeti o lumanare in amintirea bebelusului meu Paul
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
20+ poze cu fetita si cu mine
DanaEma spune:
Buna fetelor
Am si eu o intrebare? Am auzit ca exista farmacie romaneasca aici in state de unde poti sa cumperi medicamente cu reteta din Romania. E adevarat?
Am nevoie de cateva cutii de medicamente din tara, prin posta nu se pot trimite, ce sa fac? E foarte urgent.
Multumesc
Dana si Jessica
http://community.webshots.com/user/sara
corinadana spune:
Este prima data cand aud asta! Dar de ce nu ti cumperi de aici?
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca