Mamici de martie-aprilie 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 14
Crina_mio spune:
Multumesc pentru primirea in clubul vostru.
Noisuntem bine, printesa mea e foartre activa, si nici mamica ei nu se lasa inca mai prejos. Merg la serviciu in continuare. Nu e chiar asa de rau, doar cu trezirtul de dimineata pentru ca nu ma prea mai odihnesc bine noaptea.… dar ne descurcam si cu asta. Analizele mi-au iesit in limite toate, asa ca pana acum am scapat de suplimentul de fier. Iau din luna a 3-a elevit (dupa ce in primele luni am luat acid folic).
Crina_mio spune:
Ma bucuram ca pana acum nu am avut dureri foarte mari, dar noaptea trecuta m-a durut cam rau burtica in partea stanga jos. Am reusit sa ma linistesc dupa un no-spa (primul pe care l-am luat pana acum). Stiti daca aceasta durere este normala. Ma doare in special cand ma ridic din pat, trebyhie sa treaca ceva timp pana ma linistesc. Daca in schimb stau in pat durerea se amelioreaza. Asta po fi durere de col?
Crina
Crina_mio spune:
Daca tot nu am intrat ieri pe internet, si am vazut ca ati fost foarte active, scriu acum, desi se pare ca sunt singura..
diana_jors si eu tot la Giulesti nasc, cu prof. Marinescu. Tu ci cine nasti? Sti ceva despre tarifele de acolo.
Crina 29+ (dar nu stiu sa pun carutul roz, ma ajuta si pe mine cineva, please!!!!)
ghibuadina spune:
Buna burticutze,
Eu m-am binedispus cu o coafura noua....Sunt tare incantata de ea....Adevarul e ca am avut o noapte rea, m-au durut oasele bazinului, iar pe spate nu prea pot dormi deoarece mi se intareste burica(eu cred ca si bb s-a marit si cum pielea se intinde, nu mai are loc, mititica mamei)

ALIANA Eu stiu ca nasterea trebuie sa fie dupa 38 de saptamani,dc e mai inainte e cam prematur, iar dc bebe e si mai micut si nu e pregatit e cam nasol....Nu stiu ce sa zic.Vezi cam cat cantareste bb.Adevarul e ca e nasol cd prinzi incredere intr-un medic...tocmai la final sa-l schimbi.Eu zic sa faci asa cum iti spune tie instinctul de mama( cu siguranta ti l--ai format)

KMI78, cred c-am vazut caruciorul carte te intereseaza pe tine, la REAL aseara.N-am retinut de unde esti si nu stiu dc aveti hipermarketul asta in oras.Era cu 3 roti, tip landou si avea si cos, crd ca si scaun de masina.Costa cam 6-7 mil.Sper sa nu vb prostii , sa vb de acelasi lucru.Era fain si util, oricum.
BIANCA M si eu cam tot asa patesc in somn, cd pe stanga , cd pe dreapta, dar pe dreapta nu prea ma lasa
, ma cam zgandare.Ce-i drept abia astept sa vina 
GABYSILUCY, bine ai revenit!!!!Si noi avem un prieten in NZ.E de ceva tp acolo insa nu e incantat deloc.VOi v-ati mutat de tot?
La mine kg in plus sunt vreo 14 , am 32 de sap,
ma cearta, cu toate ca multe prietene imi zic ca n-arat rau deloc....Oricum 
meu mi-a zis nu mai mult de 10 in toata sarcina.Eu nu-mi fac pbl ca n-am luat ff mult si maj prietenelor mele au laut cam 17-18 in
si au reusit sa le dea repejor jos.Pai la nastere nu dai mai mult de 6-7kg, insa poti da cateva repede in zilele imediat urmatoare.Si avand in vedere ca in perioada alaptarii trebuie sa fii atenta ce mananci sa nu-l deranjeze pe bb, eu zic ca o sa ne ajute lucrul asta.Trebuie in gen sa eliminam complet mezeleuri, afumaturi, prajeli, dulciuri.E bine de consumat peste, supa, lactate...
Important este sa fim sanatoasae ca sa aducem pe lume un bb sanatos!!!!ASta este tot ce conteaza acum!!!Nu te mai lua dupa gurile rele!!!Cu siguranta ca au uitat ce inmseamna sarcina!
PHILI mie mi-a luat maica-mea ceva finet pt scutece.Poti sa le faci 80 cm cu 80cm, sau 1m cu 1m.Eu asa stiu
RAISAFUDULU, multam tare pt aerul de slatina.O sa primesc si eu un pic sapt viitoare ca vin ai mei la c_TA.
Despre clisama,, fetelor eu zic mai bine sa vb cu medicul dc se face in spitalul in care nasteti.In C-TA spre ex, am inteles ca nu se face.
V-am pupat si merg sa pregatesc un peste......
Mai vb azi!!!
adina
32
ALEXIA
Crina_mio spune:
cria_bv - ai primit vre-un reaspuns legat de pulsul marit?? Si mie mi s-a intamplat de cateva ori, aveam impresia ca-mi iese inima din pipt.
Crina
arissa spune:
Cam tarziu, dar m-as inscrie si eu la un ceai. De fapt, o cafea ar fi mai buna, ca noaptea trecuta iar am dormit pe bucati, dar mai bine ma abtin.
ANDRA, la multi ani, iti doresc fericire si bebe sanatos!

gabisilucy, bine ai revenit! Amicele mele spun ca au pierdut aproximativ 9-10 kilograme la nastere; probabil ca si la tine va fi la fel, mai ales ca ai acumulat apa in tesuturi. Problema asta o am si eu; de cate ori vad ca mi se umfla mainile si picioarele in mod exagerat, ma cocot in patut si stau cu picioarele ridicate, evit orice efort si folosesc foarte putina sare in mancare. Si imi mai revin. Trebuie sa iti monitorizezi si tensiunea in mod constant...daca urca peste 14 ar putea fi o problema. Doctorita mi-a mai recomandat din cand in cand si un ceai diuretic, dar care sa nu contina matase de porumb.
Bun venit noilor fete si nastere usoara!
34+ 
tzuna spune:
Buna burtici!
Eu am lenevit azi.... Se cunoaste ca lucrez numai 2 zile pe saptamana.In rest mai fac treaba pe aici dar ma si odihnesc. Cred ca ma voi ingrasa si mai tare cu programul asta. din fericire insa nu mai e asa mult.
REBIANA27- cursul de la Filantropia e tinut de 1 moasa intr-adevar. Asta care l-am inceput eu il tine o moasa tanara de 36 de ani, destul de draguta.... Ne-au aratat niste poze de prin sala de nasteri si se pare ca multe moase sunt tinere. Ma gandesc ca s-ar putea sa fie un lucru bun. Adica sa nu mai vedem vreo babaciune de aia grasa si acra care sa mai si comenteze asa cum am auzit la altele ca daca ti-a placut cand l-ai facut sa nu mai tipi cand iese. Ma gandesc ca astea fiind mai tinere le bat obrazul daca-si dau si ele in petic. Oricum dupa ce ne-a descris ce ne asteapta (desi stiam mai tot ce se spunea acolo) m-a luat o frica si mai mare. Azi m-am dus si m-am spovedit si impartasit ca numai Dumnezeu ma poate ajuta la cate lucruri rele se pot intampla. Bine ca de cele mai multe ori totul decurge normal dar si Doamne fereste sa mearga rau..... Te mai anunt ce se mai discuta la urmatorul curs. A, ne-a zis ca tb crema Bephanten (daca asa s-o scrie) in spital pentru bebe + pampers si servetele umede. Iar pentru noi camasa de noapte, halat papuci, ob personale, vata si tampoane (tampoane interne sau absorbante?), apa plata, suc dulce pentru perioada travaliului si ceva sa mancam dupa nastere in caz ca sotul ajunge mai greu. Maternitatea e in carantina din cauza virozelor si programul de vizita e stabilit strict la 2 h/zi. Ceea ce mi se pare f aiurea dar poate se termina pana nasc eu. Si cica trebuie sa fim sigure ca am intrat in travaliu cand ajungem la maternitate altfel (din cauza renovarii) te trimit acasa si revii cand te apuca cu adevarat. De la camera de garda mergem direct in sala de nasteri unde stam pana nastem + 2 h dupa si apoi trecem in salon. Saloanele sunt renovate. Au 4-5 paturi. Exista si 2 rezerve , una de 1 mil si una de 300.000. Dar tb sa anunti cu 2 sapt inainte ca vrei la rezerva. Cam asta ar fi tot ce am aflat.
GAGYSILUCY- nu mai fi suparata. Cei din jur spun multe. Initial si eu ma suparam ca tine. Toti imi ziceau ca am burtica prea mare, ca urmeaza sa nasc (si eu aveam 7 luni si alea neimplinite), ca eu nu pot naste normal, ca nu ne vom descurca cu bebe. Acum nu-i mai ascult si mai bine fac. Atata timp cat medicul imi zice ca sunt bine cine sunt ei ca sa-l contrazica? Din ce am citit eu la o nastere normala poti da jos si 10 kg iar in zilele urmatoare continui sa slabesti. Daca mai si alptezi nu ai voie sa mananci orice, vei fi si obosita ca sa-l pazesti noaptea pe bebe si sigur vei da jos inca multe kilograme. legat de maini si picioare umflate asa cum iti mai scria cineva nu trebuie sa mananci sarat, continua sa bei multe lichide mai ales ca la voi e cald, si nu sta mult in picioare. Multa sanatate si nu te mai stresa mai ales ca voi v-ati si mutat si doar lucrul asta e de ajuns pentru tine si bebe. Nu-ti mai trebuie si alt stres.
RALUALEXANDREI- LA MULTI ANI!- sa fii sanatoasa si fericita si sa nasti usor un bebe sanatos, frumos si voinic.
35+
elpower spune:
Ralualexandrei
S-ati dea Doamne-Doamne tot ce e mai bun pentru tine si bebelusul tau!
Bine ai venit gabysilucy Sa fie intr-un ceas bun mutarea voastra in NZ!
Fetelor, am primit aseara
ul de la nasi! L-am montat un pic sa- vedem cum arata. E asa frumusel! Mi-au facut si 4 sertare la el. Sun asa incantata! Ma intrebam daca nu ar trebui sa-lmai dam cu ceva ca el e din lemn natur, nedat cu nimic. Nici nu stiu cu ce s-ar putea da. Mi-a fost frica sa-l lacuiasca. Ma gandesc ca e toxic. Voi stiti vreo solutie?
Peste vreo ora ma duc la doctora endocrinolog si mai aflu cate ceva. Ca la FT4 au crescut valorile peste limita superioara, iar TSH-ul a ramas in limite. Ce-o mai fi insemnand si asta?
Va pup si va doresc nopti cat mai linistite!
Ela
in 34s cu
Thea Ioana 
elpower spune:
Uite, am gasit cate ceva despre vopseluri pt camera copilului si nu numai aici http://www.jurnalul.ro/articol_53705/vopsele_pentru_camera_copilului.html .
Poate il gasiti folositor. In dreapta sunt mai multe linkuri catre articole interesante despre camera copilului.
Ela
in 34s cu
Thea Ioana 
elpower spune:
Fetelor, v-ati ascuns la patucuri?
Sa va zic ce-am patit, ca uitai.
Azi noapte am adormit pe la 2 si m-am chinuit peste noapte sa ma duc la toaleta, dar nu am reusit. Iar de dimineata pe la 9, cand in sfarsit am reusit sa trag de mine pana la toaleta, am avut asa o senzatie ca iese bebe ca m-am rugat o jumatate de ora sa stea cumintica acolo. Dar cred ca era doar vezica mea presata toata noaptea si care isi cerea drepturile. Totusi a fost ca si cand mi se rupea apa. Nu ca as sti eu care e senzatia atunci, dar asa simteam. Sau ca iese dopul. Nici eu nu mai stiu. Bine ca a trecut! Nu mai fac eu prostia sa stau fara sa ma duc, dar am adormit...
Ela
in 34s cu
Thea Ioana