Malleus Maleficarum
Lucrez la un studiu pentru care am nevoie de niste date din lucrarea "Malleus Maleficarum" scrisa in 1487 de Henry Kramer si James Sprenger. Stiti unde poate fi gasita? In bibliotecile din Romania nu am gasit-o. Stiu ca a fost tiparita in 1669 si 1900 la Lyon si a fost tradusa in engleza si publicata in 1946. De-atunci pana azi ma gandesc ca s-au mai facut traduceri, sau a mai fost publicata lucrarea. Aveti idee daca si cum o pot gasi?
Multumesc.
Dragi moderatori, macar o juma de zi lasati subiectul la "generale" si apoi mutati-l unde ii e locul! Asa sper sa-l vada mai multa lume si sa am mai multe sanse.... Multumesc!
Iubika spune:
http://www.malleusmaleficarum.org/mmtoc.html
Suna interesant!
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Tzuni spune:
Domnule Papadie , miiiii de
PS. puteti muta subiectul!
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Mik - Ancadragoman - Tzuni - Dordia2000
daniela_b spune:
Acum, Tzuni...ne-ai trezit interesul
Pliz vorbeste-ne putin despre proiectul tau, macar un pic, pic-mic!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
Acum, Tzuni...ne-ai trezit interesul
Pliz vorbeste-ne putin despre proiectul tau, macar un pic, pic-mic!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
..deh, imi dau si eu doctoratul in vrajitorie! Nas mare si incovoiat am, matura mi-am cumparat, una bucata pisica detzin.... Ma mai incurc eu la vraji, da' ma mai pregatesc...
_
papadie spune:
aoleu Tzunikaaaaaaaa asta inseamna ca o sa ne faci spam pe email cu "Preturi fara concurenta. Vraji Tzuni da in boabe"?! email care se va incheia apoteotic cu "fwd acest email in 99 de minute la 99 de persoane de pe DC altfel vei ramane fara conexiune, o sa te pupi la ZZ si-o sa te certi la bucatarie"???
multe succese la vrajile cu par de pisika extras din punga aspiratorului
Tzuni spune:
Stai linistita, Papadie, ca ma specializez in scuipatul in san si datu' de trei ori peste cap! Acu' exersez formula "aleeee-hap" !
Si nu ma infiltrez in vietile voastre prin mail, ci prin...vise! Buhuhuuuuu, la noapte-s langa voi! Ia vezi langa umarul stang!
_
Iubika spune:
quote:
Originally posted by papadie
multe succese la vrajile cu par de pisika extras din punga aspiratorului
Ahaaa, deci asta era ingredientul cheie? Ptuu, si eu care o credeam o pacoste...
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
scarmanus spune:
Pasionanta tema, aveam o colega croata de Master care facea aceeasi treaba ca si tine. Am incercat sa dau de ea, fiindca stiu sigur ca a citit Malleus Maleficarum , dar fara succes. Daca vrei si esti disperata sa faci rost de carte, pot intreba la Budapesta la universitatea unde mi-am facut io Masterul, daca o au in biblioteca.
Nu cunosc tema exacta a cercetarii tale, si mai mult ca sigur ca informatia mea este redundanta, insa am sa aduc atentiei cartea lui Carlo Ginzburg: The Cheese and the Worms: The Cosmos of a Sixteenth Century Miller, pentru cei pasionati de Inchizitie, erezie si mai ales cum era ea tratata, iata o carte-document ce merita citita.
Tzuni, nu ne spui mai multe despre tema lucrarii tale?
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Editez ca sa confirm ca se gaseste la Budapesta, la biblioteca Central European University.
DarkBendis spune:
[quote]Initial creeata de Tzuni
Lucrez la un studiu pentru care am nevoie de niste date din lucrarea "Malleus Maleficarum" scrisa in 1487 de Henry Kramer si James Sprenger. Stiti unde poate fi gasita? In bibliotecile din Romania nu am gasit-o. Stiu ca a fost tiparita in 1669 si 1900 la Lyon si a fost tradusa in engleza si publicata in 1946. De-atunci pana azi ma gandesc ca s-au mai facut traduceri, sau a mai fost publicata lucrarea. Aveti idee daca si cum o pot gasi?
Multumesc.
Tzuni, ti-am trimis PM...cred ca pot sa te ajut
Dark Bendis
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"