cum ne protejam fara sa alungam pisica de-acasa?

cum ne protejam fara sa alungam pisica de-acasa? | Autor: mariana_flo

Link direct la acest mesaj

Eu am unda verde de la medic ptr a ramane insarcinata abea peste minim 6 luni, dar vreau sa ma pregatesc din timp ptr bebe si n-as renunta nici la motan. Il am de 8 ani. Voi aveti idee daca trebuiesc facute animalului ceva analize, daca trebuiesc impuse anumite reguli?... Ma puteti sfatui ceva in privinta asta, ca eu habar n-am?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Avand in vedere ca la tine au fost alte probleme la pierderea sarcinii (nu toxoplasmoza) cred ca o igiena mai atenta este de ajuns (manusi cand cureti locul pisicii,atentie la par,cat mai putin cu motanul in bratze).
Sunt femei care au pierdut sarcinile (toxoplasmoza) si nu au avut pisici in viatza lor,la fel cum sunt si femei care aveau pisici si nu au patit nimic.
Normal ca daca ai posibilitatea sa-l dai undeva la curte,ar fi minunat,dar daca totusi nu,atunci o atentie sporita la curatenie cred eu ca este de ajuns.
Mariana,eu am o alta intrebare la tine:tu nu ai devenit alergica la pisici dupa atata timp ?? Eu am avut birmanezi (pereche) 6 ani si am devenit alergica la pisici.Am facut crize foarte urate + toxoplasmoza si a trebuit sa le dau cuiva.Intre timp ne-am mutat la casa si acum am doua pisici in curte cu care nu mai am probleme (ma rog...daca nu le tin prea mult timp in brate).

Sanatate maxima,Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Nu, la mine este totul ok, iar motanul meu nu iese din casa. Si, ca sa fiu cinstita doarme in bratele mele in fiecare noapte:). La noi in pat sunt intotdeauna 3 perne, nu doua. Din cate stiu eu alergia apare de la compozitia salivei pisicii. Aceasta lingandu-si blana, o impregneaza cu habar n-am ce, si de aici apar problemele. Ai vorbit cumva cu vre-un vetelinar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Maria, si pe mine ma interseaza subiectul acesta, deoarece de 8 ani stau cu pisici, e drept ele nu ies di casa, dar si asa mi-e frica.
Intr-o luna ma voi muta si voi scapa de pisici( aici stau la o ruda), si atunci ma gandesc sa fac analiza pt. depistarea toxoplasmozei.
Intrebarea mea este daca exista simptome clare, sau nu este obligatoriu.
In al doilea rand as vrea sa stiu in ce consta tratamentul si cat de eficace este.
Mariana, eu te inteleg ca nu poti renunta la motan, dar, daca iti doresti cu adevarat un copil sfatul meu este sa renunti.
Ce conteaza mai mult, copilul tau sau un motan?
Eu abia astept sa ma mut in casa mea unde sa nu mai am contact cu pisici( chiar daca imi plac), deoarece nici prin ruptul capului nu-mi trece sa risc sa pierd o sarcina pt o pisica.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Cu veterinarul nu prea aveam ce sa vorbesc...organismul meu a devenit alergic la parul fin de pisica.Am avut crize foarte urate cand ma trezem in noapte sufocata,medicii pe la care am umblat crezand ca deviatia mea de sept e de vina. Dupa operatia de rigoare tot asa de rau respiram iar la testele alergologice ulterioare a iesit "pisica" reactivul cel mai tare.
Mariana,destul de nasol...chiar in pat...iti dai seama ce gelos o sa fie cand o sa apara bebele ?? Pisicile sunt destul de "posesive" fata de stapanii lor,eu asa am observat.

Ai grija de tine mai intai,pregateste-te sa devii mamica si cred ca si motamul ar fi mai fericit la o casa,undeva.Ce zici ?!
Pisicile isi uita repede stapanii.Daca o dai cuiva si apoi,dupa o vreme mergi s-o vezi si nici nu te baga in seama e semnul cel mai evident ca e fericita acolo unde e.Ii este bine.
Sanatate maxima,Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Nu ma indur sa-l dau ptr ca e destul de batran. Eu il am de 8 ani dar motanul meu are cam 10 - 11 ani. Are tabieturile lui si daca media de viata a unei pisici este de 16 ani... nu prea mai are mult de trait. Evident ca atunci cand am ramas insarcinata am evitat contactul cu motanul, i-am interzis accesul in dormitor, iar de mancare si de tavita cu nisip s-a ocupat numai sotul meu. Din pacate n-am apucat sa-mi pun prea multe semne de intrebare privitor la cat de rau e sa fiu in preajma unei pisici ptr ca am pierdut sarcina (din cu totul alte motive. A fost vorba de un defect genetic), fapt ce m-a convins sa-i redau motanului accesul in toata casa. Chiar am citit pe alte site-uri parerile medicilor. Sunt si pareri pro si pareri contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Nu ma indur sa-l dau ptr ca e destul de batran. Eu il am de 8 ani dar motanul meu are cam 10 - 11 ani. Are tabieturile lui si daca media de viata a unei pisici este de 16 ani... nu prea mai are mult de trait. Evident ca atunci cand am ramas insarcinata am evitat contactul cu motanul, i-am interzis accesul in dormitor, iar de mancare si de tavita cu nisip s-a ocupat numai sotul meu. Din pacate n-am apucat sa-mi pun prea multe semne de intrebare privitor la cat de rau e sa fiu in preajma unei pisici ptr ca am pierdut sarcina (din cu totul alte motive. A fost vorba de un defect genetic), fapt ce m-a convins sa-i redau motanului accesul in toata casa. Chiar am citit pe alte site-uri parerile medicilor. Sunt si pareri pro si pareri contra. Si.. inca ceva: stau la curte, dar pana acum nu l-am lasat pe-afara tocmai ptr a ne feri de microbi si alte cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Si eu am un motan...
Nu l-as da...cu toate ca sotul meu este cateodata gelos...
Este prima noastra responsabilitate mai mare, este cel care mi-a mai alinat dorul de bebe...este un membru al familiei...i-am facut chiar un site...
Am citit pe acest site ca trebuie sa fii foarte atenta. Poti pastra motanelul...Fa-ti analiza ca sa fii sigura si multa bafta alaturi de pisoi...
Am inteles ca acei copii care au in preajma animale sunt mai putin predispusi diverselor alergii...dar nu mai stiu unde am citit/sau vazut!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Ai dreptate Simona. Eu am citit multe chiar de pe site-urile care au ca subiect iubitorii de animale. De-asemenea am cerut si parera medicilor si de medicina umana si de medicina vetelinara.Dar cum spuneam si mai devreme, parerile sunt impartite. De aceea eu am luat decizia de a-mi pastra motanul, evident, luand in calcul si prevenirea pe cat posibil a diverselor boli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetelor

Ca sa lamurim subiectul asta cumva...in privinta animaleleor de casa si a toxoplasmozei..am sa transcriu aici raspunsul lui "nimeni" Teo aici:

"In legatura cu problema animalelor de casa in relatie cu sarcina si prezenta in casa a nou-nascutului, am aratat deja in niste mesaje anterioare ca numai pisica, nu si cainele, transmit toxoplasmoza. Drept care mi-am spus parerea (foarte personala): pe parcursul sarcinii, DA cainilor, cu respectarea unor masuri ultra-riguroase de igiena, NU pisicilor, in orice conditii.

Dupa aducerea nou-nascutului la domiciliu, atat cainii cat si pisicile pot fi admisi in casa, dar cu respectarea unor masuri de igiena draconice: verificarea veterinara cu vaccinarea si deparazitarea interna si externa a animalelor la intervale MULT MAI FRECVENTE decat cele specificate de prospectele antiparazitarelor respective; aspirarea minutioasa zilnica a intregului domiciliu, educarea animalelor in privinta relatiilor pe care le pot avea cu spatiul de dormit-mancat-joaca ale copilului si cu copilul insusi (nu are voie sa il linga, nu are voie sa il atinga cu dintii nici chiar pe hainute, etc).

Ca sa fiu sincer, mai mult decat atat nu stiu nici eu despre relatia animal de casa - copil. Problema interrelatiei cu sarcina am studiat-o cateva luni in urma, cand cea cu care traiam ramasese gravida si aveam un caine in casa. La interrelatia cu copilul nu am apucat a ajunge cu studiul, data fiind optiunea ei in a intrerupe cursul sarcinii. Lucrurile scrise mai sus tin de bunul meu simt (de care unii s-ar putea indoi) si de cele citite intr-o serie de carti de dresaj canin americane.

Nu am nici cea mai vaga idee care sunt manifestarile diferitelor boli la animalele de casa. Ma pricep cat de cat sa imi dau seama cand propriul meu caine nu se simte bine, dar nimic mai mult.

In timpul sarcinii

In timpul sarcinii, mai nimic special. Atentie la igiena personala in relatie cu cainele. In rest, tineti-l deparazitat intern si extern ca de obicei si, bineinteles, cu toate vaccinurile la zi.

In apropierea termenului, stabiliti care va fi camera copilului, goliti-o si curatati-o in mare amanuntime. Sa nu ramana fir de par de caine pe acolo. Si apoi nu mai permiteti accesul catelului in respectivul spatiu.

Elementul esential este insa intretinerea cainelui: administrati-i cele mai bune antihelmintice (pilule contra viermilor) la intervale mult mai scurte decat cele prescrise de producator. Eu folosesc Drontal Plus 1 tableta pt fiecare 10 kg greutate corporeala a cainelui, data le fiecare 3 luni. Tu poti sa-i dai chiar la 2 luni, nu sunt toxice. Evident, si deparazitare externa. Nu cu pulberi administrate pe intreaga suprafata a blanii (copilul va pune mana pe caine, apoi o va bafa in gura... ma indoiesc ca iti doresti sa inghito otrava pt pureci si capuse). Eu folosesc Frontline solutie, cea care se aplica pe o zona mica de piele, intre omoplatii cainelui. Il administrezi (doza corespunzatoare greutatii cainelui tau) la fiecare 4 saptamani, NU la o luna-doua cum scrie prospectul. Cainele nu trebuie spalat/udat minim 2 zile inainte si dupa aplicarea Frontline.

Functie de rasa cainelui, trebuie tuns, spalat si/sau periat foarte des (macar zilnic), afara din casa si nu in prezenta celui mic.

Cand se apropie momentul aducerii celui mic acasa, contactati-ma din nou ca sa va explic tehnica de evitare a eventualei gelozii din partea cainelui.

Respectand o igiena stricta (spalarea parchetului/gresiei cu o substanta dezinfectanta zilnic, aspirat cu rigurozitate macar de doua ori pe saptamana, indepartarea vaslor pt mancarea cainelui imediat dupa mesele acestuia, etc.), nu veti avea probleme si cei doi vor deveni cei mai buni prieteni posibili".

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ls-dobrovicescu spune:

quote:
Originally posted by mariana_flo

De aceea eu am luat decizia de a-mi pastra motanul, evident, luand in calcul si prevenirea pe cat posibil a diverselor boli.


Ai facut bine.
Fa-ti analizele de toxolpsama (2 feluri) si ar fi bine ca motanul sa nu iasa afara (nu stii ce aduce) ca sa nu repeti analizele.
Daca vrei sa stii ce urmeaza dupa ce apare BB, da o cautare dupa "pisici" si utilizator eu. Eu am BB si 2 pisici, si sper sa mai am inca un BB. Am reusit sa nu dau afara nici un membru al familiei, dar recunosc, mi-e greu cu curatenia !

Mergi la inceput