Pentru ce salariu v-ati intoarce in Romania ????

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by aiamoni

quote:
Originally posted by ocebine

Aiamoni...o uriasa diferenta pentru mine este responsabilitatea personalului medical (asa numita accountability) ceea ce in RO lipseste cu desavirsire.

Spaga nu poate fii catalogata ca pe un serviciu: platesc, deci primesc.

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Eu n-am sustinut niciodata ca sistemul sanitar romanesc e bun. Chiar am spus ca asta e unul dintre putinele motive pentru care am emotii sa ma intorc. Dar sunt persoane care au scris aici ca si cum in Romania mor oamenii pe capete si in alte tari e raiul, te trateaza repede, eficient si gratuit. Nu-i asa.
In plus, depinde de fiecare caz. Fetita mea era sa moara cu pneumonie dupa ce au vazut-o trei medici diferiti de la urgenta si au zis sa-i dau Tylenol. Aici, in America. Daca patea ceva ii dadeam in cap oricaruia care imi spunea ceva bun despre competeta doctorilor americani.

Din punct de vedere legal, ai fi avut posibilitatea sa tragi la raspundere personalul medical respectiv. Alegerea ta ca nu ai facut-o. In RO, ce ai fi putut face?

Baietii mei au acelsi pediatru de cind s-au nascut...practic au fost vazuti de pediatru la o ora de la nastere. Sint vazuta in aceeasi zi cind am probleme (inclusiv simbata), iar daca e duminica vine si ma intilneste la urgenta daca este de asa natura problema. Fara spaga, fara ca sa "fiu draguta", fara sa ramina indatorata. Pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Este o mare uriasa diferenta intre spaga si plata legala. E o diferenta de atitudine, care se simte in toata societatea si care "da atmosfera" in tara. Asa vazand lucrurile, normal ca spaga ma deranjeaza, in vreme ce plata legala nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

ocebine, daca fetita mea ar fi murit la ce anume mi-ar fi folosit ca-i trageam la raspundere? Ma aranjam financiar pe viata? Putin imi pasa!Sa pierzi un copil este lucrul cel mai oribil, oriunde te-ai afla, si nimic nu iti alina durerea, nici macar sa vezi ca cei care au gresit platesc.

Nici mie nu-mi place spaga, si eu prefer sa platesc la ghiseu. Va fi posibil curind si in Romania. Cind sistemul asigurarilor va fi pus la punct. Pina atunci, ii platim noi pe doctori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ma gindeam daca la plata legala din America (asigurarile medicale) nu iti poti cumpara aceeasi calitate de servicii si in Romania fara spaga doar ca e "particular".
O diferenta e clara in serviciile de urgenta. Aici vin in cel mult 2 minute chiar daca e zapada de 2 metri (i-am probat eu doua nopti la rind) plus politia si pompierii,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

aiamoni, tu ai venit in America sa iei salar dar ai vrea sa traiesti pe gratis? asa oi fi auzit tu in Ro, ca aici doar vii si stai cu fundul pe sacul de bani (pe care il primesti doar ca ai pus piciorul in America) si nu-l deschizi niciodata.
mi s-ar parea tare rau ca niste oameni sa-ai faca munca pe gratis, adica medici, spitale, sa munceasca si noi cei care avem nevoie de serviciile lor sa nu platim nimic.
tie ti-ar place aiamoni sa mergi la servici sa-ti faci treaba si cu toate astea sa nu primesti salariu????

eu nu incerc sa conving pe nimeni sa plece in Ro sau sa ramana pe unde este, fiecare stie ce e mai bine pt el si familia lui, fiecare a plecat sau a ramas din motive proprii. nu exista varianta unica.
insa argumente ca platim pe unde ne ducem, mi se par imature, cine le face inseamna ca n-a priceput nimic.
muncim, suntem platiti si la randul nostru platim.
platim serviciile, si nu exista termen de comparatie intre calitatea serviciilor din Ro si cea dinafara.
acum ca sunt si oameni care se drogheaza, etc....eu in 11 ani de America nu am vazut drogati decat la televizor.
conteaza si mediul in care traiesti.
cineva ne intreba pe noi unde sa-si creasca copilul, daca in Ro sau Spania, pai....noi decidem pt viata acelui copil, sau mama lui cu mijloacele proprii de intelegere? oriunde l-ai creste, tentatiile sunt la tot pasul, un copil nu are nevoie de o tara ca sa creasca, are nevoie de o familie care sa-l invete principiile morale.
si cu astea interventia mea la subiectul asta a luat sfarsit, pt ca asta-i genul de subiect in care nu se ajunge la nicio concluzie

Mergi la inceput

Ba probabil ca iti poti cumpara si in Romania servicii medicale la acelas pret cu cele din America. Problema este ca media de venituri este inca mult inferioara celei din US si prin urmare mult mai putini oameni obisnuiti in RO isi permit sa plateasca, serviciile respective ramanand un lux pentru omul de rand.
Problema de atitudine, spaga ca mod de viata, munca in "underground", neplatitul taxelor samd, ramane. Si nu e o problema mica. Sa speram ca, cu timpul si odata cu noile evolutii, intrarea in UE, se va rezolva incet-incet si aceasta problema. De fapt eu chiar cred ca se va rezolva, cam in 15 ani cu aproximatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by aiamoni

ocebine, daca fetita mea ar fi murit la ce anume mi-ar fi folosit ca-i trageam la raspundere? Ma aranjam financiar pe viata? Putin imi pasa!Sa pierzi un copil este lucrul cel mai oribil, oriunde te-ai afla, si nimic nu iti alina durerea, nici macar sa vezi ca cei care au gresit platesc.

Nici mie nu-mi place spaga, si eu prefer sa platesc la ghiseu. Va fi posibil curind si in Romania. Cind sistemul asigurarilor va fi pus la punct. Pina atunci, ii platim noi pe doctori.

Tu crezi ca la asta ma refeream??? Pacat. Eu ma refeream la faptul ca nu ar mai fi practicat medicina pe alt pacient. Dar probabil ca e mai simplu sa dam spaga decit sa gindim "in afara cutiei"...e mai simplu, ca nu mai e problema noastra...e a altuia. Iar o gramada de medici incompetenti string in continuare spaga.

Mergi la inceput

Da, asa e cum zice ocebine. Atata vreme cat legal esti acoperit, ai optiuni si mai multe sanse sa fii tratat profesional. Daca insa medicului nu ii e frica de lege, pentru ca nu exista domnia legii, esti in mare pericol. Dumnezeu cu mila, mori si nu se intreaba nimeni de ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Da, nu te-am inteles bine, scuze. Dar eu nu cred ca cei 3 doctori n-ar mai fi practicat medicina. Cred ca asigurarea lor ar fi platit pentru greseala. Nu ma pricep eu bine, dar ma indoiesc ca in America cind un doctor face o greseala zboara imediat din medicina. Depinde probabil si de greseala. Dar ar ramine AMerica fara doctori daca ar fi asa.

Mergi la inceput

Oricum, e altceva, mai stiu de frica.

Mergi la inceput