Pentru ce salariu v-ati intoarce in Romania ????

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca motivul pentru care in America esti tratat mai bine nu este pentru ca sint mai responsabili, ca exista accountability sau ca esti acoperit legal. Ci numai pentru ca sint platiti mai bine. Saracia arata la fel oriunde ai aplica-o ca sint cartierele sarace din New Orleans sau Ferentari, iar daca ai bani, ai medic personal pregatit la Harvard si-ntr-o republica sarmana din Africa.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by aiamoni

Da, nu te-am inteles bine, scuze. Dar eu nu cred ca cei 3 doctori n-ar mai fi practicat medicina. Cred ca asigurarea lor ar fi platit pentru greseala. Nu ma pricep eu bine, dar ma indoiesc ca in America cind un doctor face o greseala zboara imediat din medicina. Depinde probabil si de greseala. Dar ar ramine AMerica fara doctori daca ar fi asa.

Daca ai o masina si ai 3 accidente intr-un an, premiumul la insurance sare considerabil de mult...chiar poate peste limita peritlor tale financiare. Ai idee cam cit plateste un doctor in America malpractice insurance? Depinzind de specialitate (unde OB/GYN este in top), poate depasi $1 milion pe an. Cit crezi ca se ridica dupa ce insurance-ul va plati la 2-3 pacienti nemultumiti (cu acte-n regula)???

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si asta, sunt platiti bine, normal. Si in Ro daca ar fi platiti bine nu ar mai lua spaga probabil.
Dar natura umana necesita si impunerea unor reguli/limite, altfel daca o lasi la voia constiintei... Unde e lege/raspundere, esti mai in siguranta decat unde nu e. Eu asa cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Pai asta e altceva. Inseamna ca daca copilul meu e primul lui caz se poate foarte bine sa contiue sa practice medicina, chiar daca plateste mai mult. Daca provine dintr-o familie mai bogata, va plati. Acum daca tot greseste...probabil n-o sa reziste la infinit.

Mergi la inceput

cam cit de scumpa e asigurarea medicala in Romania? Aproximativ.

Mergi la inceput

quote:

Pai asta e altceva. Inseamna ca daca copilul meu e primul lui caz se poate foarte bine sa contiue sa practice medicina, chiar daca plateste mai mult. Daca provine dintr-o familie mai bogata, va plati. Acum daca tot greseste...probabil n-o sa reziste la infinit.

Depinde de gravitate, de comportament, depinde de foarte multe...npi putem bate apa-n piua mult si bine...te intreb...ce recurs ai in Romania?

Mergi la inceput

Sincer, nu pot da un raspuns foarte corect, ca nu traiesc acolo, ma uit doar la stiri. De obicei arata astfel de cazuri si spun ca se face ancheta. Doctorul ala, Ciumu sau cum il cheama, mai opereaza?

Mergi la inceput

quote:

Sincer, nu pot da un raspuns foarte corect, ca nu traiesc acolo, ma uit doar la stiri. De obicei arata astfel de cazuri si spun ca se face ancheta. Doctorul ala, Ciumu sau cum il cheama, mai opereaza?

Pai atunci vorbim in vint...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Anamaria...la ce foloseste recursul?
Uita-te la celelate tari civilizate, nu recursul sau liability sau malpractice insurance le-au adus servicii medicale bune...ci cultura si educatia in scolile medicale,
Sorry dar nu cred ca america e un exemplu de urmat in materie de servicii medicale...motivul pentru care merge bine este pentru ca sint superstimulati cu bani,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu e rau sa fie superstimulati. Dar intr-un cadru legal. Din nou, atitudinea/cultura se rasfrange asupra intregii societati. Deocamdata in Ro nu e bine din acest punct de vedere. Dar eu cred ca va fi si Ro OK peste ceva timp.

Mergi la inceput