Mamici de septembrie-octombrie 2007. (6)
Raspunsuri - Pagina 22
riana spune:
Buna dimineata la burtici,
ieri am fost la dr si se pare ca totul e ok, sarcina e in evolutie, avem 6 saptamani
Dar eu tot panicoasa sunt
Bietul meu copil ce mama stresanta are
sim_stoian spune:
Astazi am facut 10 saptamani. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper ca totul va fi bina pana la sfarsit. Am calculat zilele trecute si am vazut ca fac 12 saptamani chiar de ziua sotului meu. Atunci voi termina si tratamentul.
Sim 10
Asa creste bebe
Poze bebe
lilirusu spune:
Va multumesc mult de sfaturi fetelor(rucsi,teodoran,mami25).Sper sa fie bine si sa pot duce sarcina pana la capat.
tzuna spune:
Buna utelor. Eu sunt insarcinata in 35 saptamani. Asa ca ma apropii de intalnirea cu bebelina. M-a apucat frica dar mi-am amintit si cum era la inceputul sarcinii.
Asa ca fiti curajoase, rugati-va la Dumnezeu si totul va fi bine.
Sarcina mea a inceput destul de rau. Am avut niste scurtgeri maronii cu o zi inainte de primul control. Cand am ajuns la medic deja sangeram. Am inceput in seara aceea tratamentul cu Gravibinon si Utrogestan + repaos la pat. Scurgerile au incetat. La urmatorul control (dupa 1 saptamana) bebe era mai bine dar am mai stat o vreme in pat. Apoi au inceput greturile si varsaturile, am slabit un kilogram (o prietena a slabit 10 kg in primele 3 luni) dar eram destul de optimista. La 12 saptamani am facut bitestul care a iesit f bine dar colul meu era deja intredeschis. M-a programat la cerclaj la 16 s si intre timp sa stau in pat. Am fost asa speriata sa nu-l pierd pe bebe mult dorit ca am ascultat intocmai medicul. Si surpriza... La 16 s colul se inchisese desi am inteles ca rar se intampla asa ceva. Atunci am avut voie sa merg la lucru. Din acea zi m-am bucurat cat am putut de sarcina. Graturile au disparut, bebelina a miscat la 17 s si apoi in fiecare zi de la 19 s, burta a crescut repejor...Dumnezeu ne-a ajutat sa ne mutam din garsoniera si asa mai departe. Acum am 35 s implinite, inca merg la lucru cateva ore pe zi si ma pregatesc de intalnirea cu bebe.
Aveti grija de voi, fiti optimiste, nu luati medicamente neprescrise si aveti grija la virusi in perioada asta. Nu uitati de acidul folic care e fff important mai ales pana la 12s.
Goe spune:
Salutare tuturor!
revin cu intrebarea pusa si ieri, din pacate tot nu am reusit sa gasesc informatii care sa imi ofere toate clarificarile:
ce stiti despre hematomul decidual??
multumesc din suflet!
Carmenita spune:
Fetelor, si-a facut vreuna dintre voi eco la 5 saptamani? Eu nu am mai rezistat stresului ca nu stiu ce se intampla cu mine de nu am greturi si dureri de sani ca toata lumea si am fost aseara. Oricum, am mers degeaba, ca abia daca a vazut ceva care seamana cu o schita de sac embrionar. Nu cred ca aparatul era foarte performant, dar mi-a zis ca e prea devreme, si sa revin peste trei saptamani. NU mi-a facut cu sonda vaginala, ca nu avea asa ceva.
A zis ca ceea ce a vazut ea acolo ca fiind o schita de sac embrionar are doar 11mm, adica 1 cm si putin. Si nu era foarte sigura daca era in formare sau golit. Deci, ce eram eu in ceata, si ce sunt acum.
Sanii au inceput sa ma mai intepe, dar nu ca la inceput. Asa din cand in cand mai am cate o intepatura, cand in stangul, cand in dreptul. Greturi nici atat, dupa ce mananc am impresia ca am o senzatie de voma, dar e posibil sa am starile astea de la cat stres am adunat in zilele astea.
Voi cum faceti fata? Ma gandesc la cele care inca nu si-au vazut bebicul la eco. Stiu ca sunt doar la inceput, dar e prima data cand trec prin asta, dupa atata vreme de asteptari si sunt speriata ca mi-e prea bine, cand altora le este asa de rau.
Mi-a mai spus ca am niste chisturi pe ambele ovare. Si ca poate fi sarcina extrauterina, asta pana sa vada "schita" in uter.
Ce sa zis, mai bine nu ma duceam. Dar asta e, acum trebuie sa astept 3 saptamani, ca oricum pana nu se vede ceva clar nu se stie ce se intampla.
Va pup si va doresc sa fiti bine si sa cresteti in burtici!
riana spune:
Carmenita, eu am fost ieri la doctor, la exact 5 saptamani si 2 zile. E drept ca ecografia a vost transvaginala. Din punctul meu de vedere, eu am vazut doar o pata neagra pe ecran, dar se vedea bine aceasta pata Dr mi-a zis ca e sarcina in evolutie , 6 saptamani, ca e bine. Poate ei vad mai bine acolo...pt ca eu ma gandeam ca vad doar o pata, dar era cea mai frumoasa pata din lume
printze spune:
Pupici tuturor burticilor. Eu nu am mai intrat de mult dar am reusit sa mai citesc cate ceva.
Imi pare rau ca multe dintre voi se simt rau tare. Fiti tari burticilor, o sa trecem si peste asta!
Carmenita eu am intrat in saptamana a 8 a si inca nu am facut eco. Si ca si tine ma simt bine. In afara de somnolenta accentuata si usoara greata seara nu am alte simptome. Nu este cazul sa iti faci griji. Fii optimista, ca puiul mic din burtica are nevoie mare de o mamica increzatoare si puternica! Asteapta sa mai creasca bebe un pic si atunci cu siguranta il vei vedea.
Va pup pe toate!
printze 7+
Carmenita spune:
Multumesc fetelor!
Intr-adevar, trebuie sa fiu increzatoare si puternica.
Riana ce dimensiune are mititelul tau? Ma bucur pentru tine ca ti-a dat asa vesti bune. Stiu ca la eco intravaginal se vede mult mai clar, dar eu nu am unde sa merg la astfel de eco fara programare si eu am programare la Medgidia, la medicul Balasa, tocmai pe 26 februarie si atunci o sa am aproape 8 saptamani. Asa ca trebuie sa fiu cuminte si sa astept.
Va pup si bucurati-va de greturi ca e de bine! Stiu ca pare ciudat, dar asa macar ai o certitudine ca ceva se intampla cu tine, ca bebe creste.