Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ira, nelia are mare dreptate...poate e mai bine sa mai asteptati..daca tot nu stati pe "roze" cum se zice, de ce sa iti mai legi un bolovan de picior...
totusi, nu e neaparata nevoie sa te simti subjugat, daca faci calculele si te tii de niste planuri dinainte stabilite...adica tu iti faci planul ca finantele iti ajung sa platesti ipoteca, taxe, incalzire, mancare, etc...dar apoi odata mutat te bagi la diverse rate marunte, sau intri mai adanc pe credit ca deh, gandesti acu' ca te=ai vazut la casa ta , meriti si niste nu-stiu-ce canapele, lampadare, covoare, plasme, mobile, masina, ...etc...si uite asa nu se mai termina..cand vezi posta plina de facturi, zici : cum mama naibii, ca era alta socoteala...
eu am invatat ca multe in viata tin doar de "disciplina financiara"!! ca sa imi citez sotul...mare filozof cand e vorba de bani
din pacate, asta e cel mai greu de urmat...
ati facut insa o aplicatie sa vedeti si la cat va puteti intinde , cat va da banca? sa nu va treziti cu surprize...sau sa va dati seama ca la banii respectivi, oricat de are ar fi dorinta , nu poti gasi nimic care sa merite efortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Pt. ca avem totusi venit, ne permitem un mortgage. Ma intrebam si eu, de ce sa pierd bani cand pot sa castig ? Adica nu sa castig, dar macar sa nu arunc banii pe fereastra la chirie.

Edit : s-o luam altfel, care credeti voi ca este venitul minim pe an pt. un condo la 150K (pe familie) ? In conditiile ideale in care nu ar exista alte imprumuturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Girl, 2, dies after getting stuck in car window
Last Updated: Wednesday, February 21, 2007 | 7:24 AM MT
CBC News

In what police are calling a "tragic accident," a two-year-old Calgary girl died Tuesday after getting her head caught in the power window of an SUV.

The girl and her six-year-old brother had been left in the Chevrolet Blazer with the engine running as their mother stopped at an office building to run an errand around 9 a.m., Calgary police said.

When the two-year-old, who was in the back seat, started crying, her brother unbuckled her from her car seat. He then fell asleep in the front seat, police said. The young girl then began playing with the power windows and closed the window on her neck.

Witnesses heard the girl yelling for her mother. When one witness got closer to the vehicle, he realized the girl was trapped in the window, police said.

He freed the girl, placed her back in her car seat and ran to call 911. Police said he had asked someone to check on the girl while he was making the call, but it is unclear whether that happened.

While he was on the phone, the mother returned to the car, not realizing her daughter had been hurt. She thought both children were just sleeping, buckled her daughter into her seat, and drove away.

It wasn't until she dropped off her son at school that she realized her daughter was unresponsive and called 911.

The girl was transported to the hospital and pronounced dead.

"It appears that the child's death was caused inadvertently in a very sad and tragic accident," Calgary police said in a statement.

Charges will not be laid. An autopsy will be performed to determine the exact cause of death but police say it appears to have been cardiac arrest.

"I think this is one more thing that no one imagined could be possible, a young child dying at their own hand playing with the power window buttons," said Duty Insp. Luch Berti. "If the car doesn't have the keys in the ignition, if the car's not running, it's virtually impossible. Let's just all learn something from this."

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Ira

Pt. ca avem totusi venit, ne permitem un mortgage. Ma intrebam si eu, de ce sa pierd bani cand pot sa castig ? Adica nu sa castig, dar macar sa nu arunc banii pe fereastra la chirie.

Edit : s-o luam altfel, care credeti voi ca este venitul minim pe an pt. un condo la 150K (pe familie) ? In conditiile ideale in care nu ar exista alte imprumuturi.

Ira, sfatul meu...go get it quick ...io una astept sa-mi termin mortgage-ul in fro cativa ani si p-orma ma-mbat

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Okidoki, dac-a zis Cristina il iau fratilor. Duminica avem o intalnire cu un agent, ca ipoteca o avem deja. Preaprobarea, sau cum s-o numi.

Mai ramane sa gasim si ceva beton, adik sa fac multe vizite, ceeace ma dispera.

Si ma mai apuca si cu o frica, ashéa, visez cum ca dintr-odata descopar.... brusc... ca sunt lesbiana, neagra, handicapata, divortata si concediata pe deasupra, oare s-o plati mortgage-ul din ajutor social, hai ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

bafta, ira! nu iti fa probleme, ca mortgage-ul il platesti...nu se poate...eu inca nu am auzit de roman sa ii ia banca , casa pt ca nu a platit...o scoti tu la capat.. nu asta e problema. sa fiti fericiti !!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ktrinel
decat o casa veche in care tre sa mai bagi banutzi , mai bine un condo nou. ...dar si ...decat un condo cu fee-uri si taxe , mai bine bagi banii in casa ta...

F interesant ce ai scris, ma intrebam daca taxele la un condo adunate^/ an fac cat reparatiile la o casa + platile de intretinere ?

Pentru ca taxele de condo sunt fara bun simt de mari, ajung si la 2000 pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ira,

eu la un imprumut de 145.000 platesc $ 770 rata mortgage/lunar+ $120 Hydro + $1900/an taxe proprietate + $70 asigurari viata ($ 500.000 ambii); asta e TOT!
edit, daca iti iei casa in stare buna (nu prea veche) si cu basementul aranjat nu ai ce plati in plus la reparatii; mai platesti pentru tuns gazon, benzina si chiria masinii de tuns si daca vrei pentru dezapezit iarna; dar astea-s cheltuieli mici) altfel tot mai ai de tuns un gard viu, un aranjament peisagistic, etc, daci tre' sa ai gospodar la care sa-i placa sa trebaluiasca in casa.
avantaje: spatiu, confort, decentza ( 4 1/2 sus+ 3 1/2 jos+ curte+ piscina mea vara + strada linistita si vecini decenti, zona quebs 99%), (fara vecini sus/jos/stinga/dreapta/consierge...), liniste,etc.
dezavantaje: nu am garajul incalzit (in schimb am abri pentru ambele masini)
m-am indepartat putin de Montreal (pe 13 aglomerat fac o ora pina la HEC, pe 13 liber 20 minute)
mare atentie la scoala la care veti fi arondati, sau la scoli private din apropiere. eu apartin cu adresa la o scoala foarte buna din Laval vest, dar anul trecut datorita masinatiunilor Comisiei Scolare din Laval m-am razboit cu un jaf de scoala din Fabreville.

are si condo-ul avantajele si dezavantajele lui; daca pentru copil e ok, eu as opta pentru condo aproape de metrou-foarte important transportul (pentru al meu plod categoric casa e solutia ideala...)

apropo de plozi, al meu are un proiect nou, de echipa: Costumele din Evul Mediu (si cica-s in clasa 1-a). m-am zapacit pe internet si explicindu-i, da'nu stiu ce iese...

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, eu nu am zis sa nu-ti iei, dar incercam sa-ti bag un semn de intrebare, ca sa nu va grabiti prea tare. Adevarul este ca daca am avea amindoi servici si un avans cit de cit bunicel, ca sa nu imprumut mai mult de 150 de mii, cred ca ne-am lua si miine o casa a noastra. De la prieteni stiu ca, pentru un imprumut de 150 000-160 000 ar trebui sa aveti cam 50 000 pe luna si un avans de mimim 5-8%. Dar sint banci care acorda imprumuturile si cu mai putin. Iar rata pe luna cu tot, ii ajunge la 1000-1100, fara alte cheltuieli de intretinere. De taxe nu stiu daca sint incluse in aceasta rata. Ce spun eu e valabil pentru casa, in jurul Montrealului, cu doua sau cu trei dormitoare, ca nu cunosc pe nimeni cu apartament.

Am auzit ca undeva pe linga parcul Benny (in Cote Saint Luc) s-ar constui niste apartamente pentru cei care vor casa, dar au venituri medii. Stii ceva despre asta? Mie imi place foarte mult zona aceea si sint si scoli, si parcuri, si centre sportive...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ana, alege-ti o zona geografica si o perioada clara de Ev Mediu si mergi pe aia. De ex. fiu-meu traverseaza o perioada plina de "cavaleri din Anglia". Ii cumparam (de-aia cu magneti, imbracati in zale, 10 - 12 dolari la Walmart, asa ceva), ii desenam cu jucaria in fata sau cu ceva carti... vezi ca am vazut la Archambault carte cu obiceiuri din Evul Mediu, castele, castelane, cavaleri... si daca n-o cumperi poti sa dai o raita si sa cascati gura la carti 2 ceasuri. I se rupe de castelane, sincer, da' cavalerii in armura ti-i deseneaza pe banda rulanta, m-a innebunit! Plus aferentele desene animate (Robin des Bois cu o vulpe in rolul principal, dar schimba des armurile si toalele, umbla cu tot felul de pantaloni bufanti si pelerine cu cagula :) ) Si-acu' vrea desene cu Ivanhoe, dracu' m'a pus sa i-l pomenesc.
Irina...mie imi place la casa de mor de vineri seara pina luni dimineata, vara, in special, si mai mereu pe perioadele de vacanta generalizata in Quebec cind nu e trafic pe autoruta. Ca dimineata plec juma' de ora mai devreme numai ca sa evit ingramadeala iar dupa-masa incep sa ma enervez de pe la trei pentru ca la patru jumate - cinci o sa fie trafic. Sint chestii la care nu m-am gindit cind a fost de ales intre condo montreal si casa banlieu, iar eu stau aproape de 13 15 si 440 in Chomeday si tot imi maninca zilele. Cu toate astea, votez si eu pt. casa, dar una in care nu te muti ca sa muncesti zi-lumina si sa mai bagi jdemii de dolari in ea...
Pune in calcul nu doar prezentul, vezi si in viitor ce se arata, condo/casa cumperi pentru x ani, macar fo' 5, ca sa simti si tu ca ai pus ceva bani platind morgage-ul, si sa se amortizeze taxa de bienvenue, sa ajunga imprumutul la o prima scadenta (cind iti renegociezi dobinda, ca daca vrei sa rupi contractul mai repede de scadenta platesti penalitati) Sibin termina scoala, Sophie incepe, pe urma nu-ti mai vine sa te muti pentru ca e plodu' obisnuit cu scoala si si-a facut prieteni in cartier...
Pune si tu pe hirtie pro si contra si vezi ce da...
Simonna

Mergi la inceput