Sezatoarea canadiana (57)
Raspunsuri - Pagina 27
Ira spune:
Ktrinel, m-am uitat la poze, ce frumoase sunteti amandoua !!! Da' frumoase rau, nu gluma :-)) ! Imi pare bine de cunostinta.
Sa-i poarte fericita bebitza ta(cerceii) ! Bine c-ati scapat de-o grija. Noi i-am facut Sofiei inca din maternitate. A urlat si ea de-a trezit tot spitalul, a 2-a oara n-as mai face niciodata asa ceva copilului meu :-(.
Nelia, prajitura aia cu curmale e beton, d'aia mananc si eu, nu rezist.
Si cioco la greu.
Cine stie sa faca cioco neagra de casa ?
Stiati ca ciocolata neagra este benefica in eliminarea radicalilor liberi (cei ce provoaca cancerul ?) Conditia e sa nu aiba mai putin de 70% cioco.
As avea si o intrebare. Vrem sa ne cumparam o saltea, dar una buna, pt toata viata. Cel mai mult as vrea ca ea sa fie, in afara de cat mai ieftina, evident, sa fie tare, cat mai tare posibila, noi avem numai chestii moi in casa si eu am dezvoltat o scolioza, pe Sibin il doare si pe el spatele, si banuim ca e din cauza ca nu dormim pe saltele bune (si ca stam toata ziua cocosati la birou/pian, etc - dar asta-i alta poveste).
Multumesc de sfaturi.
sympa spune:
Dragi canadeze....ma bag si io asa ca musca-n lapte...Sper sa nu va suparati...
Fetele din Montreal....stiti cumva pe cineva care vine din Romania in luna martie sau aprilie la Montreal?As vrea sa o aduc pe mama si i-as cumpara bilet sa stea linistita ca nu vine singura(desi sunt convinsa ca sigur ar mai fi romani prin avion).Ea e mai sensibila de felul ei si stiu ca pana ar ajunge aici numai la drum ar fi cu gandul.
laurajr spune:
Ktrinel, stii ca Julia ta e mai mare cu 1 zi ca David al meu ? Cred ca vom intra in competitie cu Cristi al Doniei la mana fiicei tale .
Ira, noi cand i-am luat mobila in camera Ioanei am luat salteaua de la Sleep Factory, pt pat Twin ( de ce i-o fi zicand twin= gemeni , cand patul e de 1 presoana, nu stiu )si maica e tare ca o scandura . Face bine la copil, sa-i creasca drept spatucul dar pe mine ma sperie putin, ea nu se plange . Si a fost si ieftinutza, 99 cad .
carmençita spune:
Draga Sympa,
mai intai bine ai venit in clubul nostru si tie si celor mai nou venite, n-am apucat sa va urez bun venit!
Noua ne vine mama la inceputul lui aprilie, ar fi bine daca ar mai fi cu cineva, dar vezi ca trebuie deja sa iei biletul sau macar sa faci rezervare, sa nu ai surprize la pret.
Carmençita, 31 saptamani + 2 zile
oanagabriela spune:
Ktrinel,
Tare frumoase pozele, sa-ti traiasca fetita si sa creasca mare si sanatoasa (ca tare frumoasa este...). Pina la urma unde ati fost pentru gauri?
Ira,
Noi ne-am luat o saltea super de la Brault & Martineau. A costat $1000, am platit-o in rate, dar merita, este f.buna. Poti merge la magazin si incerca diverse modele.
Ktrinel spune:
laurajr,desigur ca acceptam si pretendentul tau...sa iti traiasca si tie si poate chiar ne vedem vreodata. cum ii merge lui David? e cuminte? ca julia e cumintica ...deocamdata...vedem noi mai incolo.
oanagabriela, gaurile le-am facut pana la urma la tiny tots in DDO, am fost sambata si era ca pe banda....asa ca a trecut repede ..si asa a tipat saracutza...ne-au pus cercei de la ei , inclus in pret, din cei cu surub si nu trebuie sa dau cu nici un gel, alcool sau sa ii misc in gaura...doar sa ii tin o luna si apoi pot sa ii schimb cu ce vreau. nu i-a facut nici o anestezie, nu i-a dat cu nimic, m-am si mirat...
ira si fetele, multumim de aprecieri...abia astept sa mai puneti de o intalnire la Montreal...sa nu ma uitati si pe mine, ca vreau sa va cunosc! primiti si pitici ca noi?
Ira spune:
Hello,
sympa, nu uita sa-i cumperi mamei tale si un ghid de conversatie, daca n-o fi in stare sa citeasca, macar sa arate cu degetul fraza corespondenta. Sunt f usor de utilizat si practice. Si eu cred ca in fiecare avion tre' sa fie un roman, ca altfel nu e posibil.
Laurajr, m-am uitat la locatiile sleep factory, dar in quebec nu se exista asa ceva. Pacat, pt. ca au preturi bune.
Oana, pai la 1000 cred ca o sa ajungem si noi pana la urma. Am mai vazut si la Ikea cu 500, dar nu am incercat-o sa vad daca e tare. Data viitoare asta o sa fac, pt. ca 1000 mi se pare un pret ...
Ktrinel, desigur ca asteptam sa ne cunoastem. Nu e usor de organizat intalnire, dar nu ne lasam. Poate ne intalnim in una din duminicile aviatoare la vreun club de copii, de gen jungle-jungle, sa lasam micutii sa se distreze si noi sa bem un suc si sa ne conversam.
O saptamana plina de energie tuturor !
sympa spune:
Carmencita...daca te rog poti sa-mi spui exact data plecarii, unde face escala, la ce ora are avionul si cu ce companie vine mama ta?Daca nu vrei sa scrii aici poti sa-mi trimiti un PM.Cand ai tu timp...as vrea sa sun pe la agentii sa vad daca ii mai gasesc bilet.Mersi anticipat....
Ira...si eu sunt convinsa ca ar mai fi romani in avion, dar as vrea sa o scutesc de emotiile pana ajunge in avion sa se asigure ca intr-adevar nu e singura romanca...Si-apoi...nici nu e ea genul ala sa se bage in seama....
Cricor spune:
Nelia, multumesc mult de retete. Cand ne intoarcem din tarile calde, ma apuc si eu de treaba.
Ktrinel, ce scumpa e fetita ta, sa-ti traiasca.
Catalina, da faza cu instalatorul e reala din pacate. Luca ce sa faca, vine cu intrebari incomode acasa. Poate imi dati si mie sfaturi, caci presiunea societatii m-a dovedit: copilul (5.5 ani) a venit saptamana trecuta acasa si mi-a zis senin ca Christofer i-a zis ca nu-I adevarat ca doar fetele cu baietii se casa toresc, ci si baietii cu baietii. Eu, spre rusinea mea am ramas muta, pur si simplu nu m-am asteptat la 5 ani sa vina cu asa ceva si nu mi-a venit nimic in minte. De atunci ma chinui ingrozitor sa vin cu o idee desteapta, mai ales ca dupa cum il stiu in cateva zile are iarasi cu intrebari ca asa face de obicei. Nu vreau sa-I spun ca legal se poate, dar stai sa vezi ca nu e chiar asa, etc pentru ca la varsta asta nu accepta doua realitati sa zic asa. M-am gandit sa pun intrebarea si la generale, dar mi-e ca subiectul degeneareza in “daca tu ai muri ce ai alege sa ajunga copilul intr-un orfelinat oribil din Romania, sau sa fie crescut de un cuplu de homosexuali”. Marturisesc ca nu sunt atat de “open minded” pe masura societatii canadiene.
Corina
Ira spune:
Corina, indiferent de perceptia ta si de sentimentele tale personale vis à vis de acest fenomen, adevarul este ca el exista, e cat se poate de natural (a fost dintotdeauna) si cat se poate de real. Daca tu-i vei spune fiului tau ca nu exista homosexuali, asta nu inseamna ca ei vor si disparea de pe fata pamantului.
E paradoxal faptul ca negam realitati ca acelea precum 2 oameni de acelasi sex care se casatoresc, si ne si ne scandalizeaza, insa fenomene precum violentele, agresivitatile, razboaiele, genocidele, le privim ca pe niste statistici si nu le negam existenta. Eu gasesc mai trist in a-i explica copilului meu de ce unii oameni ucid sau agreseaza alti oameni, decat in a-i explica ce inseamna un comportament diferit dpdv sexual.
Dupa mine ar trebui sa-i spui lui Luca ca intr-adevar, exista si persoane care se conformeaza unor alte reguli dpdv social si sexual, dupa cum i-a vorbit si colegul de scoala, dar ca majoritatea oamenilor functioneaza altfel. Cu print, printesa si copilul lor.
Eu ii spun Sofiei tot. I-am spus si ce inseamna moartea (pt. ca ea credea ca e fun sa mori), si ce inseamna durerea, si cum se poate feri de ele. N-o s-o cresc intr-o bula de sticla, ca pe Michael Jackson, dar incerc s-o pun la curent cu realitatea ca sa discearna binele de rau si sa-si gaseasca calea cea buna in viata.