Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Khristin, parca imi si imaginez bietii copii cum se uita cu jind la mancarea celorlalti. Eu am un coleg din Sri lanka, venit aici la 10 ani si imi povestea ca ura lunch-ul la scoala. El avea mancare facuta de maica-sa, iar toti ceilalti pizza si alte alea. Dar sa stii ca acum apreciaza zbaterea maica-sii sa nu devina “main stream” in tot ce facea.

Parerea mea despre mancarea de la gradinita e ca nu in pizza aia e pericolul ca nu mananca copilul sanatos. Nu ma indoiesc ca meniul gradinitelor e facut dupa recomandarile “canadian pediatric…nu stiu ce”, dar la fel de sigura sunt ca ei fac acest meniu bazat pe cifre si nu calitate. Adica: copilul trebuie sa manance xx proteine pe zi de exemplu, dar daca proteinele ei le dau din cremvusti asta mie nu mi se pare ok. Nemaivorbind de carnea tocata, nudgets (care e carne foarte procesata), fish fingers (la fel carnea de peste super-procesata).
In fine, eu sunt suparata ca-i copilul bolnav, o tine din una in alta si nu se mai opresc bolile.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by oanagabriela

Daiopri,

Am citit azi in ziar ca activitatea seismica a incetat in zona Vancouver, deci nu mai este nici un pericol.

Nelia,

Noua farmacistul nostru (care vine din Europa de est) nu ne-a incurajat sa dam vitamine la copil, la fel si pediatrul, asa ca nu i-am dat.

Ange,

Ti-am scris un PM acum citeva zile si-ti propuneam sa ne intilnim in vacanta fetelor la un film. Probabil ca nu l-ai vazut...Noi am fii disponibile dupa 2 martie, ca inainte plecam la soare o saptamina. Deci vorbim..

Oana, mama lui Antonia

eu voi fi singura intre 22.febr si 12 martie= pentru prima data de cind sunt in Canada voi avea timp pentru mine, si tare mi-ar place sa va intilnesc, daca Oana se intoarce dupa 2 martie poate ne intilnim in we 10-11 martie, ce spuneti?

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

In legatura cu REER-ul... mare gija ca atunci cand iti faci acest tip de cont la banca sa nu te convinga sa depui banii in GICS-uri... ca atunci sunt BLOCATI pe 1an, sau pe 3 ani, etc... (asa am patit eu... intial cu CIBC... dar acum i-am transferat la CIBC WoodGundy)
ICA - Daca doresti un broker roman cu care sa poti discuta si sa poti sa te consulti in deamanuntul - eu pot sa-ti dau coordonatele celui cu care lucram noi la CIBC WoodGundy (da-mi e-mail la lorelaim@gmail.com).
Multa sanatate si numai bine va doresc,
Lorelai

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetelor,

am intrat sa va citesc nitel si sa-i spun lui Lorelai ca am luat job-ul! de miine incep orientarea.Apoi azi mai am un interviu si nu stiu daca sa ma mai duc ori ba.M-as duce doar de curiozitate ca era un post care mi-ar fi placut sa-l iau...

Una peste alta noi mincam zahar la greu.Bagam 2 lingurite la cafeaua de dimineata, apoi inca o lingurita la cafeaua imediat urmatoare iar apoi inca o lingurita la ceaiul de la ora 2.Al meu sot la fel.El manica si ciocolata si iubeste si Pepsi-ul.Eu manic ciocolata din cind in cind.Fiica-mea minca gogosi facute de mami ei tot cu zahar...
Acum sunt racita cobza dar cu siguranta nu zaharul e vina caci luai un virus de pe la munci sau fi-mea de la gradi.Asa ca sotul meu are o vorba, si asa viata e amara, macar cafeaua sa fie indulcita! Noroc ca minca fructe si legume cit cuprinde...

Sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Emily,ma bucur mult pt rine.Felicitari.

Ana,pe 10 martie nu pot ca e ziua mea.Fac 35 de ani si ar fi culmea sa dispar de acasa cand toata lumea sta cu ochii pe mine
Dar in cursul sapt. nu poti? intr-o dupa amiaza?

eu lucrez in CPE asa ca stiu tareeeee bine ce se mananca acolo
ghidul canadian e pe hartie.sunt convinsa Ira ca habar nu ai ce "ascunde" meniul ala frumos si plin de fructe si legume afisat pe usa.Cand spun fructe in general sunt fructe din compot,cand spun fromage este branza aia topita de la borcan,cand spun biscuiti sunt biscuiti aia ordinari din "maxi" plini de grasimi vegetale sau in cel mai fericit caz sunt cei facuti de bucatarul Cpe-lui din praful ala cumparat Cand spun supa de lugume este supa aia din cutii de pe rafturi de la "superC" sau 2 morcovi+2 cartofi fierti si serviti cu biscuti soda.As putea continua...
Acum fiecare stie cei mai bine pt copilul lui.
Eu una as muri sa stiu ca a mea manaca morcovi si brocoli si colega ei nu stiu ce sandwichuri delicioase.Hai sa fim seriosi acum.

numai bine

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Cami, no comment, eu as muri in schimb sa stiu ca copilul meu e dependent de Coca Cola si Mc Shit.

Eu Sofiei nu-i impun nimic. Mi-am facut datoria se a-i forma gusturile - lucru care se face cu predilectie pana-n 3 ani - si acum vad rezultatele. Sunt f fericita si multumita pentru ca ea isi face alegerile benefice organismului ei. Posibil sa mai manance si aiurea la gradi, dar in general, daca nici la CPE-uri nu se da mancare asa cum trebuie....la private - ce sa mai zicem ? Bine ca nu suntem in Ro, ca sa manance copiii nostri supa de salam si alte gretosenii.

Cateodata vine infometata de acolo, pentru ca goleste frigiderul acasa - si sunt convinsa ca au in ziua respectiva ceva ce nu-i place ei - si atunci nu mananca. Dar asta nu pt. ca i-am fi impus noi, ci pt. ca e alegerea ei. Noi acasa nu facem decat sa dam exemplu printr-o alimentatie corecta. Ar fi si culmea ca io sa-i interzic copilului Cola si tot io sa trag pe furis cate-o gura din sticla.

Cristina, pizza mancam si noi de rupem. Ne place la nebunie. Si facuta in casa si cumparata din oras. Nu suntem deloc extremisti in ceeace priveste alimentatia, faptul ca am scos zaharul asta nu ne impiedica sa ne bucuram de restul alimentelor delicioase.

Emilly, hip hip ura pt. job ! Ma bucur f mult pt. tine.

Mergi la inceput

Nelia, imi pare f rau de prietena ta si deplang situatia in care se gaseste...Sper sa ai puterea sa o sustii si sa fii alaturi de ea cu atat mai mult cu cat in momente ca acestea oamenii se indeparteaza ...de frica, de stress, si ....cei bolnavi au nevoie de f multa socializare. Eu tot sper ca va fi bine.

AnaStroe si Corina (btw, de unde vine Cricor ?), multa sanatate bebicilor vostri mici. Sper sa se refaca repede.

Mergi la inceput

Cami, dar chiar ca m-ai facut curioasa, ultima data cand am discutat cu tine despre alimentatia in CPE mi-ai zis ca la tine la CPE dau copiilor babybel cheese (branza din aceea rotunda in tipla rosie), ca le dau V8-uri si mancare scumpa.

Acum de ce fel de gradi vorbeai, de CPE sau de cele private ? E normal ca le cele private sa se zgarceasca mai mult la buget, ca sa castige, dar cele de guvern au buget prestabilit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Emilly , felicitari pentru job!!! Eu zic sa te duci la interviu, e o experienta. Poate il iei si pe ala si pe urma nu stii ce sa alegi.

Ati remarcat ca tot timpul se infierbanta discutia de la mancare? Sunt sigura ca ne straduim cu toatele sa indopam copii cu tot ce credem noi ca-i mai sanatos, si la fel de sigura ca nu le sevim McDonald pe post de mancare de pranz. Orisicum, toti avem diverse placeri culinare complet neindicate. Mie de exemplu imi place Pepsi foarte mult, atat de mult incat termin o stica de 2 l cat ai clipi. Drept urmare, nu-mi cumpar niciodata, caci stiu ca-l beau pe tot in mare viteza si pe urma ii tin teorii copilului despre bauturile cu chimicale care ne fac rau. A, si mai imi plac mezelurile, la nebunie, dar tot asa evit sa-mi cumpar pentru ca stiu ca-s pline de nitriti si cine stie daca au vazut carnea si nu vreau nici sa-i dau copilului. Dar cand sunt suparata, ca acum ca-i copilul bolnav si nu stiu ce sa mai fac, imi cumpar toate tampeniile si manac de zici ca mor maine si vreau sa incerc de toate.

Acum ca am facut asa destainuri despre ce gusturi jalnice am, Ira sa stii ca Cricor vine de la cele 2 nume ale mele Cristina Corina, ca atata inspiratie am avut eu cand m-am inscris pe site (Corinele erau luate).

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

dragele mele, vreau sa va impartasesc o VESTE SUUUPEEEER BUNA. va mai aduceti aminte mesajul Simonei despre stres? cineva scria ca ar trebui publicat.

cu mici modificari a fost publicat in numarul din luna Ianuarie al revistei Atheneum (www.atheneum.ca). sper sa nu fie considerata reclama ca am postat situl; e revista de cultura, nu incerc sa vind nimic.

si mie mi-a placut foarte mult mesajul ei (la vremea aia nici nu stiam ca e ziarista). mi s-au aprins imediat beculetele si, cu permisiunea Simonei, am trimis articolul comitetului de redactie al revistei (din care fac si eu parte). le-a placut la toata lumea, s-a decis ca e potrivit pt revista si 2 luni mai tirziu a aparut in print.

bravo Simona, I am very proud (nu imi vine cum sa zic pe romaneste). am sa scanez pagina din revista si vi-l arat la toate pina vi-l arata Simona la urmatoarea intilnire.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput