Viata in Germania (41)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns printesa_roz spune:

Buna seara nemtoaicele mele .
Trebuie sa va marturisesc ca va citesc zilnic, caci de, sint dependenta . Invat o multime de lucruri de la voi, mai ales pentru ca aici unde stam noi nu avem foarte multi prieteni cu care sa ne sfatuim. Eu voi fi nashica anul asta si as vrea sa imi fac singurica o rochitza. Din pacate nu stiu unde as putea gasi materiale pt rochitza . M-ar interesa dantela si tafta....ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste informatii? Please , please , please...promit sa fiu cumintica si dupa ce fac rochitza sa v-o arat si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by printesa_roz

La Karstadt ai incercat? Acolo oferta de materiale este foarte mare.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

miha,
au si din Stuttgart,ca doar am zburat de tzspe ori din Stuttgart.Dar sunt catre Bucuresti???

edit:exact cum stiam,spre Bucuresti decat din Köln-Bonn.Mai dadui acum o cautare si asa e.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna dimineata.
zuzunaki si eu am zis ca numai spre bucuresti au zboruri,dar ziceam ca ar putea zbura pana in Budapesta din Stuttgart de acolo nu mai e asa mult pana in Timisoara,si tot ar ajunge mai repede.sau?
PUPICI
o zi buna la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

quote:
Originally posted by zuzunaki

Fetele,
va rog ,lamuriti-ma si pe mine ca am de f mult timp o dilema cu smantana
Eu ,din multe testari m-am oprit la sauer rahm(bio),dar parca nu are un gust extraordinar.Adica nu gustul ala bun ca la Romanica.Care e cea mai buna pana la urma? Sahne cred ca e aia pt frisca,nu?Si atunci sauere sahne ce e?tot pt frisca?si daca nu cer prea mult,schmand ce este?
Sar´mana mult!

Saure Sahne nu e tot frisca, e un fel de Schmand, dar mai diluat si mai acrisor.Amesteca Saure Sahne cu Schmand, 1 la 1, si o sa ai o smantana ca la Romanica.Saure Sahne il gasesti cu procente diferite de grasime, asa ca poti sa iti pregatesti amestecul cat de "gras" vrei tu.
Tipp:cel mai buna Saure Sahne il gasesti la LIDL, iar Schmand la ALDI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printesa_roz spune:

Alina multumesc mult, dar eu la Karstadt nu am vazut deloc materiale.......of, nici macar nu stiu cum se numesc materialele astea in germana
Va multumesc tuturor anticipat pentru sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Prinzesa, intreaba de Stoffabteilung.Poate aveti voi in oras cum era in Braunschweig: Karstadt impartit in 3 cladiri? Una era cu sport, a doau mai mult electronice, plapumi, farfurii, etc si a treia imbracaminte?

Eu tot la Karstadt am vazut cele mai multe materiale de cumparat si inca intr-un sortiment f variat (de mi-i se scurg ochii, desi nu am habar de croit ).

----------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

miha,
ne-am lamurit

gabi,
multumesc frumos.
Mai am o nelamurire:Schmand-ul am vazut ca nu e pastrat la frigider.Oare o avea multi conservanti?Chiar am sa-l studiez mai bine si am sa-l incerc,ca pana acum l-am "admirat"doar de la distanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

buna fetelor!

vin si eu cu o rugaminte..la fetele care sunt de mai multi ani aici si care au reusit sa-si cumpere o casa.Noi intentionam sa ne cumparam una si as vrea sa fiu bine informata unde as putea gasi mai ieftine. De curand am apelat la Sparkasse pt informatii, dar am vrea sa stim mai multe variante. Voi cum ati reusit sa le cumparati, prin agentii sau direct de la proprietari?
A2a varianta stiu ca e mai rentabila, daca ai putin noroc, ca nu mai platesti comision.
Noi am vrea sa luam una in zona Mannheim- Heidelberg, dar nu am gasit nimic pana acum sa ne placa la agentii.
Astept parerea voastra..si cat de multi nervi ati avut pana sa gasiti ceea ce va place?
va pup si va doresc o duminica placuta

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by misha-germ

buna fetelor!

vin si eu cu o rugaminte..la fetele care sunt de mai multi ani aici si care au reusit sa-si cumpere o casa.Noi intentionam sa ne cumparam una si as vrea sa fiu bine informata unde as putea gasi mai ieftine. De curand am apelat la Sparkasse pt informatii, dar am vrea sa stim mai multe variante. Voi cum ati reusit sa le cumparati, prin agentii sau direct de la proprietari?
A2a varianta stiu ca e mai rentabila, daca ai putin noroc, ca nu mai platesti comision.
Noi am vrea sa luam una in zona Mannheim- Heidelberg, dar nu am gasit nimic pana acum sa ne placa la agentii.
Astept parerea voastra..si cat de multi nervi ati avut pana sa gasiti ceea ce va place?
va pup si va doresc o duminica placuta

miha

Misha,
Si noi suntem pe cale sa achizitionam o casa anul asta,adica cautam asiduu de ceva timp si ne orientam sa luam provisonfrei adica fara comisionul de la agentii.
Noi vrem o casa noua sau aproape noua(din anii 90)si sunt destul de scumpe in zona noastra.Daca vom lua noua,e fara agentie,direct de la firma care le ridica deci e fara comision.
Poti lua si de la privat direct,e tot fara comision.Noi ce am vazut de la privati,nu am fost prea incintati:ori prea scumpe,ori cam vechi si cam multi bani si timp de investit.

Si noi am fost la Beratung la Sparkasse de mai multe ori si niciodata nu mi-a placut ce ne-au oferit ei.
Ca sa cauti eficient,trebuie sa stii bine ce vrei:
-in zona de metrou sau fara,cit de departe de orase,locul de munca
-cit de noua si daca vrei veche(drept ii ca unele is muuult mai ieftine!),citi bani si timp poti investi in renovari,reparatii,etc
-pina la ce suma esti dispus sa platesti,etc

Avem si noi agentii care ne trimit zilnic "Angeboturi"de case super la preturi exceptionale dar ce sa zic,nu am picat inca pe spate la vreo oferta .Sotul meu care are ceva experienta zice ca pe-aici chilipiruri nu exista ...

Succes va doresc!

Alina

Mergi la inceput