Viata in Germania (41)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amalia_ap spune:

mersi aschiutza...
DidiAlex,eu am atestat de operator programator, dar nu le am cu programarea, mai mult web-design,SEO si ce mai tine de internet. Engleza o stiu,nu-i problema. Daca e sa ma duc in Germania, am unde sa stau,cineva imi zicea ca daca am unde stau pot sa ma duc sa imi declar domiciliul la autoritati si imi dau un fel de permis de sedere. Acum...nu vreau sa lucrez in IT neaparat, e bun orice, bani sa iasa, dar mai ales sa fie legal. Vreau sa imi iau toate bagajele si sa ma mut acolo si sa nu mai aud de Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Va multumesc mult de tot pentru ajutor. Bagat info la cutiutza

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

[quote]Originally posted by amalia_ap

mersi aschiutza...
DidiAlex,eu am atestat de operator programator, dar nu le am cu programarea, mai mult web-design,SEO si ce mai tine de internet. Engleza o stiu,nu-i problema. Daca e sa ma duc in Germania, am unde sa stau,cineva imi zicea ca daca am unde stau pot sa ma duc sa imi declar domiciliul la autoritati si imi dau un fel de permis de sedere. Acum...nu vreau sa lucrez in IT neaparat, e bun orice, bani sa iasa, dar mai ales sa fie legal. Vreau sa imi iau toate bagajele si sa ma mut acolo si sa nu mai aud de Romania.
[/quot

tu crezi ca asa usor te poti muta in germania ?sau ai pe cineva aici cu acte in regula?
eu nu inteleg cum vorbesc unii asa simplu

Mergi la inceput

Nu a zis nimeni ca e simplu, dar nici in Romania nu e mai simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Amalia ti-au mai spus fetele pe aici, iti repet si eu..."nu gasesti loc de munca asa de usor, cel putin nu cum inchipui tu.Incearca sa vii mai intai cu un contract de munca.In vizita daca vii nu e acelasi lucru, toti sunt foarte draguti cand le vizitezi tara, dar cand vrei sa ramai aici si sa le "furi" locuri de munca cei draguti se imputineaza considerabil".
Nu vreau sa te descurajez, vreau doar sa te protejez

Mergi la inceput

Mersi mult gabi.
Cunosc o nemtoaica care vrea sa isi deschida un bar. Ea ar putea sa imi faca un contract de munca ca si chelnerita? Sau trebuie sa caut contracte de munca prin agentii de plasare a fortei de munca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

amalia si eu zic ca si gabi.
si iti sugerez sa faci aplicatii si din RO (uite de exp. aici: http://www.monster.de/). daca zici ca ai o prietena nemtoaica cu atat mai bine ca ea te-ar putea ajuta sa cauti anunturi si in ziarele locale.

Multa bafta!

Mergi la inceput

Concluzia e ca trebuie sa ma apuc de invatat germana :) Cat ajunge sa fac un curs de 6 luni de germana in Germania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

quote:
Originally posted by amalia_ap

Nu a zis nimeni ca e simplu, dar nici in Romania nu e mai simplu.

amalia draga eu doar ti-am zis ,mie asa mi s-a parut ca iei prea simplu lucrurile.eu doar am vrut sa iti zic ca nemtii nu-s asa de darnici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Amalia, cred ca ar putea sa te angajeze la bar. Dar intreaba dinainte in ce conditii, citi bani in mina si in ce zona. De exemplu 100 euro in zona münchen nu sunt la fel ca 100 de euro in zona de est. Ai alte cheltuieli de la zona la zona. In bar nu cred sa fii prea bine platit, si daca esti sub 400 euro in mina esti la limita existentei. Cu alte cuvinte poti traii dar nu bine si nu sa pui bani de o parte. Germania e o tara in care lucrurile sunt f fixe, mai ales in piatza de munca: daca nu ai calificare intr-un domeniu, greu gasesti servici in acel domeniu (aici sosotesc inclusiv vinzatori, care fac pt aceasta meserie 3 ani de calificare). Fara nici o calificare ramine munca de necalificat, care e prost platita si la care e mare concurenta. Romania are avantajul ca poti "sa sari" de la un domeniu la altul, te poti "recalifica" la locul de munca. In sensul asta e mai simplu uneori in Ro ca in Germania. Mult succes, informeaza-te bine inainte de a venii aici la prietenele tale si apoi sari in apa rece.

------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput