Ce filme bune ati mai vazut?(4)
Raspunsuri - Pagina 7
Oana spune:
Am mai vazut cateva filme care mi-au placut:
- "Girl with a pearl earing" cu Scarlett Johansson si Colin Firth, este un film de epoca povestea nasterii unei cunoscute picturi, mie de obicei nu imi place Scarlett Johansson (nu stiu de ce are atata succes) dar acesta este primul rol al ei in care mi-a placut;
- "Kate and Leopold" o poveste draguta de dragoste cu Meg Ryan si Hugh Jackman tipul a jucat si in "The Prestige" era unul din cei 2 magicieni care rivalizau, el e f. dragut.
Si 2 filme hispanice :
- "Volver" cu Penelope Cruz, pana acum cand o vedeam in filmele americane (vorbind engleza) nu ma impresiona in mod deosebit (decat poate prin frumusete), dar aici este un film in limba spaniola de la mama ei de acasa si caracterul ei este cel al unei femei f. puternice (parca ar fi succesoarea Sophiei Loren). Este nominalizata pentru cea mai buna actrita in rol principal la Oscar.
- "El Labirinto del Fauno" (titlul in engleza "Pan's labyrinth") un film care are 2 laturi una realista, cea a Spaniei imediat dupa razboiul al 2-lea si una SF absolut nerealista lumea unei fetite care este patrunsa prea mult de povestile copilariei din cartile pe care le citeste. Pe alocuri gasim scene violente in ambele lumi prezentate, dar per total se pare ca este un film care a atras destula atentie asupra sa din moment ce este nominalizat si la Oscar la mai multe categorii (ceva va castiga cu siguranta dar nu stiu la ce categorie s-ar putea la cel mai bun film strain).
Laina spune:
Tocmai am vazut si eu El Labirinto del Fauno....este, fara exagerare, cel mai frumos si mai trist film pe care l-am vazut de multa vreme! Ma- impresionat foarte tare si mi-a adus aminte de povestile pe care le iubeam cand eram mica, nu cele cu feti frumosi si printese blonde, ci cu spirite intunecate care nu au iubire pentru lumea oamenilor... Filmul asta merita sa castige la toate categoriile la care ar fi nominalizat, si efectele sunt magnifice, si jocul actorilor este deosebit... Merita.
zuppy spune:
Oana, am vazut si eu "Girl with a pearl earing". Am citit mai inainte cartea. Pot sa spun ca filmul nu m-a impresionat deloc(dar oricum asa se intampla de obicei cu ecranizarile romanelor). Cartea e mult mai complexa si face ca filmul sa fie foarte ...scheletic.
Oana spune:
Zuppy, da asa se intampla de obicei cartile sunt mult mai bune decat ecranizarile, si eu cred ca daca as fi citit mai intai cartea as fi fost dezamagita de film, dar nu am citit-o si de aceea filmul l-am gasit destul de dragut. Am mai citit niste critici cum ca filmul a fost prea plin de cadre lungi cu buzele si ochii lui Scarlett J. in detrimentul oricarei actiuni, deci cred ca multe lucruri din carte nu apar in film ca nu mai au timp sa apara... Asta e, fiecare regizor face dupa cum ii place lui si pune accentul pe ce ii place lui mai mult.
gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by Oanaquote:
Originally posted by zuppy
Children of men- desi are o nota destul de mare pe imdb si este un film in general placut de public, pe mine nu m-a impresionat deloc(si nu ma uit la filme de azi, de ieri). Chiar m-ar interesa si alte pareri.
Chiar nu ti s-a parut interesanta ideea de a ajunge intr-un viitor fara copii? Mie ideea (scenariu) mi s-a parut foarte originala de altfel daca te vei uita pe nominalizarile la Oscar de anul acesta vei vedea ca este nominalizat de cateva ori si in primul rand pentru scenariu ....
Oana , mami de Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul
Opinions are like Birthdays; everyone has one but you only care if it's your own
Si mie mi-a placut foarte mult filmul, destul de inspaimantatoare ideea, nu? Scena cea mai socanta mi s-a parut cea in care se opresc toti sa-i lase sa treaca impreuna cu copilasul, si ii privesc literalmente muti de uimire,dupa care reincepe schimbul de focuri, si nimanui nu pare sa-i mai pese de faptul ca pun in pericol primul copil nascut dupa atatia ani. Si ce e mai rau este ca din pacate omenirea chiar este in stare de asa ceva.
Oana, pe mine nu m-a deranjat personajul Oanei Pellea, pana la urma este unul dintre putinele personaje pozitive, nu?
Iar Clive Oen, mie imi place la nebunie, probabil si pentru ca mi-au placut toate filmele in care l-am vazut (Closer, Sin City)
Numai bine
Natasa spune:
Am vazut si eu "Children of Men". Nu e prima data cind iau teapa cu notele date de IMDB, dar asta a fost chiar mare. Acolo are 8 si ceva, eu mai mult de 5 nu i-as da. Eu un film dezlinat, care are o idee (infertilitatea din viitor) cu care nu stie ce sa faca...Am inteles, un viitor fara copii, dar de ce se bateau emigrantii cu britanicii, de ce traiau in mizerie, ciufuliti si salbatici? De ce erau pusi emigrantii in custi? (o fi vreun apropo sa nu dam navala peste ei? :) ) Un film care se lalaie pentru ca neavind idee de un subiect il construieste treptat fara sa-i iasa mare lucru. Oana Pellea nu e Oana Pellea, regizorul a folosit-o dupa stereotipurile din capul lui, dupa cum i s-a parut lui ca trebuie sa se miste si sa vorbeasca o tiganca. In concluzie, un film foarte slabut, dincolo de metaforele care si-au imaginat ca-l vor salva. Pacat de Michael Caine ca a jucat in asa ceva- exceptional ca de obicei!
codruta_grg spune:
Natasa, vezi ca este subiect "Filme care NU ne-au placut" , scrie si acolo
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"
alice2004 spune:
Acum stiu ca sintem la capitolul "Ce filme ati mai vazut" si nu la cel cu filmele care Nu ne-au placut, dar ma inscriu si eu in categoria celor care s-au lasat influentati de imdb apropo de Children of Men. Tare slabut il gasesc ... ideea este interesanta iar scena cu Clive Owen si fata care trece cu copilul in brate printre soldatii inmarmuriti este intr-adevar fascinanta, dar .. atit. Si mie mi s-a mai parut de retinut ca Oana Pellea are de jucat un personaj care apare in mult mai multe scene decit Julianne Moore !!
Acum revenind la filmele care mi-au placut - am sa amintesc SHERRYBABY. Prestatia lui Maggie Gyllenhaal este de nota plus zece si pacat ca a ratat nominalizarea la oscarurile de anul acesta, eu consider ca ar fi fost meritorie pentru ea !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006 2007
www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
gabi_j spune:
"Perfume: The Story of a Murderer" este filmul pe care il recomand celor carora le plac filme frumoase si triste (si foarte lungi - are vreo 2 ore jumate). Este o ecranizare dupa romanul "Das Parfum" al lui Patrick Suskind - carte pe care inca nu am citit-o, dar am auzit ca e si mai impresionanta.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS