Budinca de banane si cocos

Budinca de banane si cocos | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Fetili, am gasit in retetar o budinca smechera culeasa de pe internet de pe undeva, am refacut-o in weekend si mi-am reamintit ce buna poate sa fie.
Daca ii e locul altundeva, ii rog pe moderatori s-o mute unde cred de cuviinta.

Budinca de banane si cocosIngrediente pentru 6 portii :

-25g unt sau margarina, inmuiata la temperatura camerei
-125g zahar tos
-2 oua
-125g faina
-1 praf de copt
-50g fulgi de cocos, prajiti
-50g nuci si alune, tocate
-1 lingura lapte
-2 banane
-2 lingurite suc de lamaie
-6 linguri miere

Mod de preparare:

1 - Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Incorporati treptat ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie, un praf de sare, fulgii de cocos (pastrati 1 lingura pentru ornat) si nucile, alunele si laptele.

2 - Zdrobiti 1 banana pana devine pasta, amestecati cu 1 lingurita suc de lamaie si incorporati in compozitie. Taiati felii banana ramasa si opriti cateva pentru ornat. Ungeti-le cu restul de suc lamaie pentu a nu se innegri. Asezati feliile de banane pe fundul bolurilor de copt. Turnati cate o lingura de miere in fiecare bol, peste feliile de banane.

3 - Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Portionati compozitia in cele sase boluri, neteziti suprafata si coaceti timp de 25-30 minute. Serviti budinca imediat, ornata cu felii de banana si fulgi de cocos.

Iese ceva de cand o bagi in gura zici ca ai ajuns in rai.

pisici, flori si jucarele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

scarmanus,merci pentru aceasta reteta
Eu sunt innebunita dupa COCOS...miine negresit o fac
si dau aici raportu`cum a iesit:-)

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by alba

scarmanus,merci pentru aceasta reteta
Eu sunt innebunita dupa COCOS...miine negresit o fac
si dau aici raportu`cum a iesit:-)

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Alba, are sa-ti placa, te asigur, combinatia de miere, nuca si banana este de-a dreptul bomba (si calorica ). Nu te sfii sa adaugi inca o lingura-doua de lapte daca ti se pare prea rigida compozitia, iar nuca eu am pus-o macinata, nu taiata marunt cu cutitul. De asemenea, am pus banane pe fundul fiecarei forme cat sa acopere bine de tot fundul, iar la miere iar nu m-am zgarcit, insa am taiat din portia de zahar din compozitie. O sa vezi ce explodeaza in forme, la cuptor . Vino repede cu stiri daca ti-a placut.

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

pe mine m-ai convins, mai ales ca am citit sobectu' inainte de masa!
o avea ceva daca o fac in forma rounda cu fund detasabil, din aia teflonata? ca boluri de copt n-am.
cam cat trebuie sa stea la cuptor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Mmmmm, ce bine suna. Am copiat-o si eu. Sa vedem cand o prestez. Vin cu impresii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madalinad

pe mine m-ai convins, mai ales ca am citit sobectu' inainte de masa!
o avea ceva daca o fac in forma rounda cu fund detasabil, din aia teflonata? ca boluri de copt n-am.
cam cat trebuie sa stea la cuptor?

madalina
serban

Am facut si eu in tava odata insa nu mi-a crescut asa de voiniceste ca si acuma ca am facut-o in boluri. Incearca, poate ai mai mare noroc. Eu am lasat-o la cuptor pana s-a zurzuluit si a explodat (adica a crapat) si a capatat o culoare maronie imbietoare. Cam 25 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Am facut si eu budinca!
Foarte buuna!
Multumim de reteta.

Poza www.flickr.com/photos/89518425@N00/370731838/in/photostream/" target="_blank">aici
Vreau sa intreb daca asa trebuia sa iasa.

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by amiss_zip

Am facut si eu budinca!
Foarte buuna!
Multumim de reteta.

Poza www.flickr.com/photos/89518425@N00/370731838/in/photostream/" target="_blank">aici
Vreau sa intreb daca asa trebuia sa iasa.

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss

Da,da, asta-i . Io am scapat mai multa miere pe fundul formei, si mi-a iesit asa, mai cu "zeama", numai buna de lins degetele. In plus, cum am mai zis, nuca am pus-o macinata si parca mi-a placut mai mult asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

scarmanusule,vino aci sa te tzuc
am facut azi budincutza ta si a fost super super buna:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

am facut si eu budinca in tava cu fund detasabil, a crescut frumos, a iesit buna dar mi-a curs mierea pe la imbinari (aveam eu o presimtire da' am zis ca poate nu se intampla...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

suna tare bine. merita incercat. sa vedem cand imi fac timp sa gatesc si eu asa ceva. Va anunt cum mi-a iesit.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput