Mamici de iulie-august 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 13
Luna1 spune:
Nikole ultima oara cand am fost in tara era taxa unica de 16% (ma refer la taxa pe venit) in plus se platea CAS, sanatate etc. Aici e pe grila si al meu a ajuns sa plateasca 40% din venit.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
Antoanela23 spune:
Buna seara fetele,
Am fost la dr si mi-a zis ca situatia e stationara, adica e bine, nu s-a scurtat colul. Mi-a zis si ca daca ma simt bien pot sa fac mici plimbari, ceea ce mi-a ridicat un pic moralul.
Iar bebe s-ar parea ca e fetita, nu era sigur 100%, numai 90%; asa ca nu stiu daca sa ma afisez cu caruciorul roz inca.
L-a masurat, e in grafic, are 155 grame
.
Mi-a mai zis ca daca am dureri, o baie calda (nu fierbinte) ajuta, ceea ce m-a mirat, cica destinde uterul. Eu oricum nu prea fac bai ca e cada ocupata cu jucariile lui Victor, de obicei fac dus, dar e bine de stiut.
Pup fetele, somn usor,
Anto
16 si
Victor (8 octombrie 2005)
Luna1 spune:
Fetelor maine am si eu prima programare la doctor.
Nu va entuziasmati ca nu fac eco inca ci peste vreo 2 sapt.
Adica la 12 sapt.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Alina
10 sapt +Cosmin 30 iulie 2001
catralu spune:
Buna seara fetelor!
Eu nu stiu de benzile adezive,insa aici sunt 2 tipuri de sutiene,care sunt de fapt soar cupele: unele din silicon( in jur de 90$) si altele din ceva material mai ieftin( cam 40$).Cele cu silicon au si sfarcuri
,asa ca par...extrem de naturali
.Problema este ca nu rezista sa le porti mai mult de 3-4 ori.Eu am avut de Revelion asa ceva si cand le-am dat jos le-am pus inapoi in foita originala,sa nu se strice.Acum insa nu cred ca voi mai avea nevoie de ele,caci am niste sani.....sa-mi traiasca si sa-mi mai creasca!!
Va pupic pe burtici!
Diana2007 spune:
Vesti bune !
Chiar aveam nevoie. Prima intalnire cu dna Dr. Truchon , Spitalul Evreiesc din Montreal, se pare cel mai bun de aici pentru urmarirea sarcinii si nastere. Dupa cum ma asteptam intalnirea a fost mai mult de cunoastere si de prime indicatii (majoritatea le stiam deja).
Mi-a dat trimiteri pentru analizele de sange, prima ecografie (mi-a spus ca este si cea mai importanta si completa se face intre 18 si 20 de saptamani) precum si optional pentru triplul test sau un test de determinare mai exacte a marimii sarcinii. Ulimele doua nu sunt incluse in asigurarea medicala, deci este la libera mea alegere daca vreau sau nu sa le fac, triplul test care include si determinarea varstei sarcinii costa 425 de dolari iar celalalt 100 dar am vorbit si cu sotul meu si chiar daca nu stam super bine cu banii vreau sa fac triplul test. Ma voi simti mai linistita asa. Din curiozitate, cat costa in Romania triplul test ?
Mi-a dat sa fac si testul Papanicolau, asta pentru ca nu l-am facut in ultimul an.
Doctorita a fost foarte draguta si m-a mai linistit si in ceea ce priveste pisica si riscul de a lua toxoplasma. Mi-a spus ca nu este nici un pericol atata timp cat pisica nu iese afara, cu atat mai mult cu cat este inca un pui. Chiar mi-a spus ca ea are pisica dinainte de a face cei trei copii si ca nu a avut probleme si nici nu a recomandat pacientelor altceva in afara de o igiena corecta.
Dar momentul cel mai "tare: al vizitei a fost cel in care m-a ascultat pe burtica cu un aparat pentru a auzi bataile inimii copilului. L-a cautat ceva, chiar incepusum sa-mi fac griji, dar si cand l-a gasit
.... se auzea foarte tare si bataile erau foarte dese. Ce sentiment !!!! Imi inchipui cum va fi si atunci cand il voi vedea pe bebe !
In privinta sexului
/
nu vreau sa stiu dinainte, consider ca daca as afla as pierde una din minunile nasterii, si ca ma voi simti mult mai motivata in momentul nasterii. E ca un cadou pe care il primesti dupa noua luni de asteptare, griji, greata, preocupari, dureri, insomnii, etc si daca stii deja ce e in pachet, surpriza "deschiderii" cadoului se risipeste. Asta cred si simt eu, dar ma bucur pentru voi cele care stiti deja daca este baietel sau fetita.
In privinta ecografului stiu ca in Romania de multe ori pe foaia cu ecografia si rezulatele exista si rubrica "sex" si chiar daca nu vrei sa stii pot sa-ti fuga ochii pe foi dar m-am interesat si aici in Canada, iti respecta dorinta si nu ai din partea lor nici cel mai mic indiciu.
Haideti ca m-am intins cu mesajul, in seara asta sunt chiar vorbareata, dar asta pentru ca sunt FERICITA !!!!!
Bafta la toate mamicile si sarcini usoare,
Diana
mioara2004 spune:
Buna dimineata fetelor!
AndraZ, mersi, am reusit sa-mi activez PM...
Nikole cred ca daca iti iei avocat poti sa ramai sa nasti in Japonia. Eu am un coleg care a avut un contract in SUA care i-a expirat cand nevasta era in luna 8. A putut ramane, copilul a primit cetatenie americana si doar la 4 luni i-au pus pe avion spre casa...
Felicitari pentru mamicile care stiu deja sexul bebeilor. Si eu merg azi la medic sper sa va pot spune ceva maine...
Apropo de sutiene, sunt tare incantata ca a trebuit sa le schimb. Pe langa burtica si sanii au crescut - s-au dublat - spre incantarea sotului.
Ieri am fost la cosmetica; la epilat a fost ok chiar daca mi-a fost frica ca o sa ma doara mai tare in schimb mi s-a facut rau la tratament; cred ca din cauza ca am stat prea mult pe spate. S-a speriat si tipa de acolo, mi-a terminat tratamentul stand pe scaun...
Va pup Mioara
17+
mioara2004 spune:
LaviniaN ti-am mai trimis un email azi cu alte numere de telefon, sper sa te ajute.
Mioara
17+
X-ray spune:
buna dimineata burtici!
luna si noi mergem la sky in zona salzburg ,localitatea se numeste Sant Gilgen.cred ca am scris corect.mie mi-a placut fff mult zona... trebuia sa mergem si acum la sfarsitul lui februarie ,binenteles eu la aruncatul cu privirea nu pe schiuri,dar cum am interdictie la plimbari...

apropos de ninsoare in arad ninge! cu fulgi mari....
nikole daca iti face atat de rau cafeau nu mai bea! sau bea capuccino,unele dintre ele au cantitati f mici de cofeina.eu de cand am reintrodus cafeaua de dimineata,binenteles ca e f lunga, ma simt mult mai bine si nu ma mai doare capul.am avut niste dureri insuportabile.
alina
14+ 
lorinaoo1 spune:
Meda
mersi. Sper sa ramana asa caruciorul roz, ca nu era dr prea sigura. Imi pare rau sa aud ca au fost ceva probleme care v-au cam dat batai de cap, dar important e ca tu si bebe sunteti ok 
Carla tu esti mai mare decat mine... in saptamani
Nu se vede burtik? Eu am o burtik... Sambata mergem la o cumatrie, din obligatie, boteaza nasii nostri de cununie. Voi pune ceva poze ca sa vedeti si voi mandretea mea ![]()
Ca tot vorbiti voi de indemnizatii si servicii... eu am contract pana in sept 2007, cand bebe va avea vreo 2 luni. Va trebui sa ma angajez ca sa primesc indemnizatia sau o primesc oricum? De 6 ani lucrez fara pauza in cartea de munca, deci am platit si la asigurari.
Luna si mie mi-ai luat ochii cu rochita neagra. Dar si peisajul
Oanabb felicitari pt caruciorul albastru 

Nikole daca iti este rau de la cafea poti bea apa rece. E ca la espresso - ala se serveste cu un pahar de apa.
Eu beau numai decafeinizata de dimineata, si asta pt ca mirosea atat de frumos de la cafeaua sotului 
Anto eu zic sa-ti pui caruciorul si dupa aia daca se schimba ceva
faci si tu modificarile la semnatura, nu? Nu ai nimic de pierdut. Felicitari pt rezultatul de 90 de procente!
nasica de moflea
burtica
15+
X-ray spune:
lorina nu conteaza daca ai contract determinat.daca din momentul in care ai nascut ai in urma 12 luni lucrate fara intrerupere(concediile medicale si prenatalul nu se pun) primesti indemnizatia fara probleme.
fetelor care va pricepeti sa cautati pe net mai bine ca mine imi trebuie un link cu valorile alfafetoproteinei in diferitele saptamani ale sarcinii.....multumesc
alina
14+