Mamici de iulie-august 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 14
lorinaoo1 spune:
Alina mersi
, m-am mai linistit. Nu eram prea sigura, cu legislatia asta nu e de gluma, se schimba ca vantul.
nasica de moflea
burtica
15+
brazuca25 spune:
lorinaoo1, tocmai am intrebat la protectia muncii la mine la servici, pt ca si eu am pe perioada determinata, si ma gandeam la cine stie ce surprize.
La mine e pana in sept 2008, si mi-au spus ca nu afecteaza concediul de crestere a copilului, doar ca nu o sa mai existe postul cand o sa termin eu concediul. Mare paguba! Oricum seful meu mi-a zis de acum ca pot sa imi caut in alta parte! Inca asteapta sa ma duc sa ii duc demisia intr-o zi!
El nu stie ca eu deja am toate actele facute si sunt luata in evidenta ca insarcinata, asa ca nu ma poate da afara! Daca mai sta pe capul meu imi bag concediu pana nasc!![]()
14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
mychydutza spune:
fetelor lamuriti-ma si pe mine cum e cu mailul comun, acolo unde puneti voi poze..........unde il gasesc sau cum se face? plssssssssssss
+11
mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos
jadi spune:
Neata,
eu am o ceatza pe ochi pe care nici un esspreso nu ar alunga-o.
Fetele care discutau de salariul minim si eu stiu de 440 dar nu cred ca s-au introdus inca procentele de care ziceti. Trebuie sa mergeti la ITM sa intrebati sigur, oricum in cateva zile o sa am si eu niste state de salarii pe ianuarie si atunci va mai povestesc.
Anto felicitari pentru caruciorul roz!
Diana la noi un triplu test costa in jur la 900 mii circa 40 cad.
Nu stiu cine intreba de Medlife, e hiperclinica de pe Grivita care in februarie deschide si spitalul pe care l-au tot anuntat ca e gata din 2005. Eu am abonament acolo dar nu cred ca ma bag la nastere ca eu tin de doctorita mea, in plus cred ca cezarienele sunt mult mai scumpe. Stiu ca sef de gineco-obstretica va fi Pelinescu Onciul, care cu aceasta ocazie pleaca definitiv din sistemul de stat adica de la Filantropia!
Am vazut o mamica noua, revin!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
brazuca25 spune:
In privinta impozitului, pot sa va spun ca mie mi se opreste 33,5% din salariu ( de bugetar).
14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
i_ulia spune:
nikole, am incercat sa iti scriu PM referitor la taxele la salariu, dar nu stiu daca am reusit.
11+
jadi spune:
Bine ai venit mami07 si o sarcina usoara, anul asta va fi altceva!
Gata ma intorc la munca, vreau sa plec azi devreme, am venit cu masina mea numai ca sa nu stau dupa sot!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
i_ulia spune:
fetelor, chestia cu salariul de 440 de ron se aplica doar in sistemul privat. pt bugetari ramane minim de 390 de ron, cel putin nu s-a publicat inca nimic care sa spuna altceva. pt firme cu capital privat salariul minim este de 440 ron pt necalificati si creste cu un coeficient intre 1 si 2 in functie de studiile pe care le ai. la absolventi de facultate salariul minim ajunge la 880 de ron. repet, asat insa numai la privati.. adica toate cele care lucram pt firma noastra... trebuie sa marim salariul. 
11+
mychydutza spune:
merci pt mesaje. gata m-am lamurit cu mailu comun. saru mana!
+11
mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos
CarlaV spune:
i_ulia are dreptate cu salariul si cu coeficientii. Am gasit si legea, de fapt e contractul colectiv de munca, citez aici niste parti care ne intereseaza, sper sa nu iau avertisment pe faza asta
. Rog fetele care nu sunt interesate sa ma ierte si sa treaca mai departe.
------------
CCMNN: ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc
efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii īncadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national; [...]
ART.40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2
2. postliceala = 1,25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri = 1,3;
2. studii superioare de scurta durata = 1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
(4) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.
ART. 108. - Prezentul contract colectiv de munca a fost semnat azi, 20.12.2006, la Bucuresti, si produce efecte īncepānd cu data īnregistrarii lui de catre una din parti, in conditiile prevazute de art. 25, alin. (3), din Legea nr. 130/1996, republicata, si va fi adus la cunostinta salariatilor prin afisarea in unitati, in locurile convenite cu organizatiile sindicale.
(*** deci de la data inregistrarii, nu de la data publicarii in MO.)
-----------------------------------------------------------
Nikole, si eu pateam acelasi lucru in oras cand conducea altul, si mai ales cand mergeam cu taxi-ul. Cand sunt la volan e OK, chiar daca-mi fac nervi cu toti nepriceputii care se urca la volan.
Am fost in septembrie in Grecia si am condus continuu 26 ore, cu pauze doar de toaleta si benzina, asa ca-ti dai seama cat imi place ![]()
O sa il las pe sotul meu sa conduca in ultimele 2 luni de sarcina si asta e, recuperez dupa aceea.
Eu platesc impozit pentru ca am carte de munca peste 51%, asta cumulat cat plateste firma si cat platesc eu din salariu. Numai pe salariu nu stiu exact cat e, oricum tot eu le platesc pe toate, asta in plus fata de impozitul pe venit si pe dividende.
Lorina, eu sunt in sapt. 17 si nu se vede burtica atunci cand sunt imbracata. Seara (de fapt noaptea) la culcare si dezbracata se vede destul de mult, si parca se umfla vazand cu ochii. O sa pun niste poze de ieri in album.
Carla,
16+