Dr.Tutunaru (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianiana spune:

buna fetelor,
am intrat si eu un pic, stau si citesc ce ati scris. am luat foc!
ma enerveaza rau un lucru: asa cum a mai spus cineva aici, noi suntem de vina, noi cele care i-am facut prea multe laude doctorului nostru. pentru ca noi am ajuns la aceasta concluzie dupa mai multe "detalii" si nu cred ca are rost sa incercam sa convingem prin vorbe, iar sa insiram faptele, hai zau! nu are rost. cui nu-i place sa il schimbe.
candva cineva mi-a spus ca a nascut cu un medic...nebun... insa faptul ca a avut incredere in el a ajutat-o enorm si a scos un copil de 3,800 in DOUA ore, natural.
e foarte important sa ai incredere in medicul tau! indiferent cum e si cine e! stiu ca toate vreti sa fie UN NUME! dar nu importa.
e foarte important sa iti placa si ca persoana, iar asta depinde de la om la om, cum simte fiecare. daca nu v-a placut de el, schimbati medicul, e simplu si e cel mai bine! e o reactie normala si nu trebuie sa scrieti aici asteptand ca una din noi sa venim si sa va convingem facand pledoarie pentru el! si eu am mers la inceputul sarcinii la o doctorita despre care auzisem vreme de 3 ani numai cuvinte de lauda de la o colega care nascuse cu ea. e la polizu si mi-am zis ca e o maternitate ok asa ca vroiam sa imi placa de ea. insa am facut eforturi sa merg de 3 ori si tot nu am reusit sa o inghit. asa ca am parasit-o fara regrete si am incercat sa imi dau seama ce caut. am citit pe forum si am vazut ca multi medici sunt laudati de unele fete si criticati de altele. este cazul dr. Cioflan despre care stiu o poveste urata de tot ...gen, vrei cezariana, ca eu nu am timp sa stau sa te dilati tu......a patit acest lucru o prietena de-a mea dupa ce a mers la el si au stabilit ca vine la nastere pt nastere naturala. si eu care aveam asa o parere buna, caci l-am vazut la Prima intr-o emisiune si era ca mierea...dulce si suav. deci, ideea este ca pentru fiecare e bun altceva/altcineva. asa ca nu va mai lamentati ca nu v-a tratat cum trebuie caci nu o sa va caute nici un medic in pene sa va zica si ce aveti si ce nu aveti. nu exista timp. in plus trebuie sa stii ce vrei si sa lupti pentru... asta e in ziua de azi, in Romania. nu avem timp, nu avem chef, nu avem buna dispozitie, ce voua nu vi s-a intamplat?????

dianiana 28+
http://community.webshots.com/user/dianiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Aoleu Dianiana prima data am citit ca ai luat foc si te-ai suparat rau ptr ca am zis eu ca "noi suntem de vina ptr faptul ce nu mai are timp asa cum ne dorim"....si deja imi puneam paie in cap, apoi am recitit si am vazut ca e exact pe dos, adica esti de acord cu ce am zis si eu. Spun ca imi punem paie in cap, ptr ca mi-am propus sa vb doar in numele meu, si iata ca fara sa vreau m-am exprimat si in numele vostru, fara sa stiu cum ganditi.

Pup mamicile si gravidutzele!!!

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Fetelor,cu parere de rau va zic ca intru si eu in grupul fetelor nemulumite...si asta acum,dupa ce am terminat odiseea.
Am avut si eu probleme cu "starile" doctorului si desi nu sunt de acord cu ele(scuze de genul e si el om nu mi se par corecte..ca nu ma intereseaza pe mine ce face el acasa..sa-si lase problemele la usa),le-am acceptat...lasa mah ca e si el om.Si asa cum ziceati si voi..mereu ma binedispunea.Ca nu tinea mult starea asta de spirit e alta poveste.Ajunsa acasa imi dadeam seama ca nu am vorbit despre multe lucruri despre care as fi vrut sa vorbim ca era prea grabit...lasa ca-l intreb data viitoare.De sunat nu mi-am permis..l-am sunat o singura data cand am sangerat si dupa aia cand mi s-a rupt apa.
Dar daca am putut sa-i iert 8 luni ca poate e si el suparat,ca e grabit...si ca oricum la cabinet nu ardea nimik,am avut o sarcina fara probleme...nu pot sa-i iert toanele astea la nastere.
Se pusese problema cezarianei pt ca mandra mea crestea intr-un an cat altii-n zece,la 38s avea,dupa echo,deja 3,600kg.M-a consultat si mi-a zis ca se poate natural,bazinul mea tinea pana pe la 4.
La 40+5 mi s-a rupt apa.Ora 23:00,fara contractii de nici un fel.Mai stau,fac o baitza,mai ma uit prin bagaj..parca nu l-as suna daca nu ma doare nik,o dormi si omul.Pe forum fetele imi zic ca-s nebuna si sa plec o data la spital.Il sun intr-un final pe la 1,ma trimite la spital si-mi inchide in nas..ok zic,si eu as fi facut la fel daca ma trezea la ora aia.
Ajung la spital..incep si durerile,n-veam eu bafta sa nasc fara din pacate fara dilatatie...intr-un final la 7 dimineata ajung si la 4.Stiam ca anestezistul vine daca il cheama doctorul,nu te crede pe tine pe cuvant ca esti ok sa-ti faca epi asa ca intreb de dr..nu venise inca DAR se pare ca anestezista nu are nevoie de ok-ul lui.Vine,imi face anestezia si pleaca.
Acum ca nu ma mai durea nimik parca nu-l mai asteptam pe Tutu chiar asa in graba,putea sa mai doarma cat vrea el.
Intr-un final pe la 9 vine o donsoara care uita sa se prezinte, insista sa ma vada pe masa,pleaca...zici ca eram obiectiv turistic.aveam sa aflu,muuuuuuuult mai tarziu ca ea este Ioana,rezidenta.If u say so..
Si pe la 10 Evrika il aud pe Tutu...acu sa vezi,mi-a venit doctoru'..eram in culmea extazului.Teapa ca a plecat cum a venit,am apucat sa-l vad cu coada ochiului in alta camera,eu nu prezentam destul interes.E drept ca ma dilatam ingrozitor de greu si ma controlase Ioana,care ma asigurase ca Tutu e in spital,nu la mine dar e in spital si ca probabil ii spusese si lui ca mai dureaza mult si bine pana nasc.Dar parca as fi vrut sa vine sa ma intrebe si pe mine de sanatate.Trecem peste.
Intr-un final vine si la mine,ma intreaba ce fac in timp ce-mi baga o mana..cand sa-i raspund ii suna telefonul.Il las sa raspunda ca cine stie ce gravidoasa panicata o fi.Dupa ce inchide uita sa ma mai intrebe ce fac..era foarte suparat ca-i disparuse nush ce scula si incepe sa se certe cu lumea pe acolo...si pleaca.
Cum ramane cu doctorul ala bun care vine la orice ora din zi si din noapte la nastere si...si...Eii,lasa draga ce ai nascut si nu a fost cu tine?Imi zisese mie o moasa ca e super busy,are nush cate nasteri azi,il inteleg.Important e sa fie acolo cand o fi momentul 0.
Dupa lupte seculare care au durat 15 ore..hai in sala de nasteri.Yupiiiiiiiiii...uitasem si ca trecuse epidurala de fericire ca am ajuns la dilatatie 10 si ca-mi vad si eu mandra.
Sa va zic ce a urmat?
Jumatate de ora de impins,fara epidurala,o epiziotomie de toata frumusetea,vacuum...niste dureri de nedescris...si cand eram deja semi-inconstienta din cauza durerilor transferul in sala de operatii pt cezariana de urgenta.
Fata mea,pe langa faptul ca avea de fapt 4,410 se intorsese cu fata in sus si nu putea sa iasa.Numai ca a trebuit sa ma taie ca sa vada asta ca inca nu se inventasera echografiile.Fata a stat la oxigen in prima zi pt ca inghitise sange si nu putea sa respire,a avut Apgar 7.
Cineva a tinut sa-mi spuna ca am avut noroc ca Tutu e medic bun,altul nu ar fi reusit o cezariana la un stadiu atat de avansat al travaliului.Si ii sunt intr-adevar recunoascatoare pt asta.
Dar inca ramane intrebarea de ce a trebuit sa se ajunga la asta?
De ce nu am avut cui sa-i spun ca vreau o echo pt ca staim ca fata e foarte mare,de ce nu am avut cu cine sa discut nici 5 minute inainte de nastere,de ce a trebuit sa trec prin atatea dureri ca sa ajung in cezariana?De ce acuma trebuie sa trag cu 2 taieturi?De ce a trebuit sa pastrez cateterul de la epidurala 3 zile din cauza durerilor insuportabile?
Si ca totul sa fie perfect...de ce dupa toate astea in cele 5 zile petrecute in spital l-am vazut pe Tutu o singura data si atunci,fara nici cea mai mica exagerare..fix 2 minute?
Nu va zic ca la fiecare fata de la mamici de ianuarie care isi spunea povestea incepeam sa plang cand ajungeam la partea cu..mulumesc dr.X care m-a ajutat atat de mult,care a fost alaturi de mine,care m-a imbarbatat,care...
La mine la odisee am omis sa spun detaliile astea ale nasterii si chiar i-am luat apararea ca nu a fost vina lui...doar oare chiar a fost numai ghinionul meu?
Va las pe voi sa trageti concluziile

Adinush de Ayleen-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

adina din pacate multe intrebari vor ramane fara raspuns...

pupici

Marina mami de Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Adinush eu zic sa citesti si poppovestea nasterii fetitei mele. se numeste SOARELE MEU!!!! si e in urma cu cateva paginii. Si eu am fost foarte dezamagita desi pe tot parcursul sarcinii am avut incredere in domnul doctor!!! Dar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Adinush imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asemenea momente! Si eu am ajuns tot la cezariana dupa 17 ore de travaliu inutil, bebe a mea a avut 4030kg. Mai mult am fost insa ofticata pe moase si asistente, doctorului nu prea am ce sa-i reprosez, nu tinea de el semnatura pt cezariana. Am scris detalii la povestea mea despre nastere.

www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Vai, vai, ce spuneti voi e cumplit. Norocul meu (probabil) ca am nascut noaptea cand era liniste si pace acolo, ca se impunea din start cezariana (stiam asta inca de la 32 de sapt) si ca am nascut totusi in urma cu 3 luni. Probabil ca mai bine pentru toata lumea ar fi ca Tutu sa mai refuze din paciente, ca deja are atat de multe incat nu mai face fata la cabinet si nu numai (f multe nasteri). Si o alta solutie sa schimbe spitalul ala unde nu este deloc agreat si unde si pacienyele au de suferit din cauza asta.
Mai mamici de pitici, eu scot barzaunele afara pe orice vreme ca altfel imi mananca urechile si pana acum Doamne ajuta a fost sanatos. iesim de 2 ori pe zi si doarme mai mult afara ca in casa e bleah, nu ne place deloc. Azi se anunta vreme buna la orizont, si ptr ca e sarbatoare mergem sa ne mai impartasim. Poate poate ne facem si mai cuminti.
Madaul rau, spune-mi macar ce zodie e Tutu, ca uite mor de curiozitate.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adel_ivan spune:

Tanima cred ca nu mie vroiai sa-mi raspunzi.Eu nu sunt la inceputul sarcinii,sambata termin 35w.Vin la dr T din octombrie 2004 si cred ca stiu si partile bune si partile rele.
Oricum multumesc ptr pareri.

Mergi la inceput

Adinush imi pare rau ca trebuit sa treci prin atatea neplaceri, se pare ca multe intrebari vor ramane fara raspuns.

Ce-ti pot spune eu, din cate stiu, dupa ce incepe travaliul nu se mai face echo, asa ca daca bb isi schimba pozitia si se angajeaza prost, nu ai cum sa stii decat in momentul expulziei. Eu am o prietena care a ajuns cu bine la spital, i-a facut echo si bb era ok, i-au indus nasterea ptr ca depsise termenul si in timpul trvalaiului baiatul s-a intors si si-a pus o manuta in cap, asa incat tot la cezariana a ajuns. Deci se intampla si prin alte parti.

In cazul tau nu stiu a cui a fost vina..insa vreau sa te intreb ceva;

- esti sigura ca daca fata se angaja corect nu o nasteai normal, chiar si avand 4.400 gr? Te intreb ptr ca sotul meu a avut la nastere 4.600 gr iar soacramea are 1.55m, si vreo 60 kg, deci e mica, rau..si a nascut normal, fara epidurala ca nici nu exista atunci

Mai departe, treaba ca nu a stat langa tine tot travaliul...nici langa mine n-a stat, si nici nu trebuie sa stea, obligatia lui e sa vina la mom expulziei..la mine era s-o rateze si pe aia

Repet, nu tin partea nimanui ca n-am nimic de castigat, sunt doar niste puncte de vedere la care te poti gandi, sau nu.

Poate odata o sa va povestesc si nasterea Mirunei, nu asa cum ati citit-o ci asa cum a fost de fapt..au fost si la mine neplaceri, nebagare in seama, si roiuri de pers care venea ma controlau si plecau, fara sa stiu ce vor, si cine sunt...in fine..fiecare are un prag de toleranta ..al meu probabil ca e mai jos.

In rest...iti doresc multa sanatate bebelinei, si tie, iar urmatoarea experienta sa fie una placuta

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Tanima ptr ca tin mult la tine nu te pot lasa sa mori...e LEU!

Mergi la inceput