Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (143)
Raspunsuri - Pagina 18
monica70 spune:
Vad ca nu renuntati la formula pe motive ca nu papa spiridusii fructe?
Deci eu pot sta linistita din punctul asta de vedere,ca la capitolul fructe suntem in barem: zilnic banana,mar/para/kiwi sau ce s-o mai nimeri.Nu mai pun la socoteala si sucurile de grape,lamaie,clementine,portocale...facute loco,sau cumparate de mar,piersici sau ce mai adulmeca husbandu La noi nu merge cu ceaiul,motiv de hartza cu mami - ca cica eu am invattat-o sa nu bea ceai ( de parca n-am bagat la ceai de colici in ea ),ca toti copiii beau ceai etc.
Si legume baga la greu,dar in ultima vreme,nu i-am mai facut piureu d-ala clasic de legume ,ca mai papa ciorbe cu legume,piure de cartofi,bucatzele de morcovi,sau alte mancarui,ce se mai nimeresc.Mami e fan carne,asa ca ii aduce periodic pilaf de orez cu carnitza de pui si tare ii mai place Dianei.Si pestele ii place.
Cu laptele stam binisor,adica nici prea prea,nici foarte foarte 2-3 bibe de 150 ml in 24 de h ...
Eu zic ca papa binisor,desi nu se vede la kg ... Pana sa ii iasa dintii papa muuuulu mai bine,de aia ,mami e crizata ca mananca prea putin si sa ii dau vitamine.Trebuie sa incep cu ce mi-a dat doctorul ala pentru pofta de mancare,dar am citit ca e ... hepatoprotector ce mi-a dat el !?! Ma rog...Am citit pe net,ca se da la bebei pentru pofta de mancare.
MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4
"MAI BINE SA TE CONSUMI,DECAT SA RUGINESTI"
T_Ioana spune:
Am zis ca daca tot intru sa ma plang sa intru sa-l si laud (ultima data dupa ce l-am laudat nu a mai mancat). Sper sa-l tina naravul ca tocmai a papat 250 gr de pilaf cu ficat (mancarea de ieri din care mancase doar 3 lingurite.......dar i-am imbunatatit-o cu niste sos de soia si 1/2 lingurita ketchup..nu dati cu rosii dar in disperare de cauza voiam sa-i pun si mustar ca ala e boala lui). Si a papat spre fericirea mea. E drept ca era si flamand ca de la 7 de cand a baut 250 ml lapte.......
Moni, eu i-as da bucatele doar ca pe cuvant daca mai stiu ce mancare sa-i dau care sa poata fi servita sub forma de bucatele. Cremwurstii ii plac dar maxim 1 papa si nu i-as da zilnic. Banana o refuza mereu, fructe in general nu papa ca nu prea ii mai plac, ar manca fizat mai mereu si ii place copan de pui la cuptro, mananca cate unul intreg. Acum stiu ca s-ar putea sa par ciudata si nu intelegeti ca nu ma bucur ca papa dar as vrea sa manance mai variat.Stiu ca nu e indicat sa pape multa carne (cum si-ar dori el), oua nu mai mult de 2/saptamana si tot asa. O sa incerc sa-i dau peste mai des ca ala ii place tare mult.
Bee sa stii ca tot doarme destul de mult. Adica 12 ore noaptea si 2-3 ore ziua. Ai dreptate, si eu m-am gandit ca dupa somnurile alea luuuuungi a urmat boala deci e clar ca era somnolent din cauza ca era organismul slabit si se lupta cu boala. El de bebe a dormit foare mult si as putea sa numar pe degetele de la o mana de cate ori m-a trezit noaptea. Se culca la 21.30-22.30 si doarme pana la 9.30-10.30 si mai baga pe la 14.00 inca o tura de 2-3 ore.
Din punct de vedere al somnului si cuminteniei pot spune ca am un copil model, cam lenesut dar isi va rvrni el...........dar cu mancatul.......
Ingrid pe mine multa lume ma condamna, mai ales neamurile, ca l-am invatat prost numai cu ceaiuri scumpe si ca inca ii dau lapte praf dar pe cuvand de onoare ca as face absolut orice numai sa vad ca e sanatos si ia in greutate!
Poate exagerez eu si ma panichez prea usor dar imi vine sa mor cand vad ca refuza sa manance, adica nu mi se pare firesc!
E, mai faceti abstractie de mine ca eu asa sunt, plangacioasa si mereu nemultumita!
Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
"E important sa ai in viata un scop precis
Scopul meu este sa fac... shopping la Paris"
monica70 spune:
Apropo de limbaj,eu zic sa nu va agitati,ca si Diana care e super vorbareatza,adica bodogane toata ziua la greu,nu prea scoate forme inteligibile.Doar tata ( en gros),mama (cand e grav,are nevoie de ceva urgent),baba (rar de tot,desi a fost primul cuvant folosit),ham ham (transformat intr-un chitzacait mai nou ,papa (uneori,dar mai rar ca altadata), "ta ta" (pe post de tai tai) , eternul "la la la" si in rest .... bodoganeli neinteligibile ,dar unele sunt "setate" pentru "da-mi" altele pentru "poftim",sau pentru "nu" etc. Cred ca ea stie ce inseamna fiecare bodoganeala,mai greu cu tradusul
MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4
"MAI BINE SA TE CONSUMI,DECAT SA RUGINESTI"
acina spune:
Buna fetelor,
v-am citit printre randuri nici nu mai stiu ce voiam sa va zic, deci imi mor neuronii.Uipii.
Bumbita ce veste buna, sa ai parte de o sarcina usoara si un bb sanatos si mancacios.
Pupici tuturor.
Anca si Andrei(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
Bee spune:
Moni, vitamine pentru pofta de mancare la Diana? Poate ceva de ingrasat! Ca pofta vad ca are. Mie mi se pare ca mananca foarte mult, dar nu asimileaza. Te miri? Cred ca asa e soiul! Si da, eu ii dau in continoare laptele ei, fiindca e imbogatit cu vitamine si cereale si fructe. Si Ana nu mananca fructe deloc, nici cereale. Raaaar cate putin kiwwi sau suc de portocale. Desertul Anei e iaurtul gool, acru, cat de acru.
Ioana, in loc de kechup, poti sa pui suc sau pasta de rosii. Eu ii pun asa ceva in mancare mereu. Te inteleg perfect cu mancarea. Eu sunt fericita cand mananca shaorma de la noi. Cu condimente cu tot sau ce mai are.
Cat despre ceai.....Cel mai bun ceai e apa. Ana bea ceai doar noaptea in somn, cand se scoala inainte de 4 ii dau ceai (dar bea putin, ca nu e invatata).
Intreba cineva de scaune de masina. Noi avem Inglesina nu stiu de care. Se gasea si in metro sau carrefour acum o vreme, la un pret mititel. E pana la 18 kg. L-am luat cand avea Ana 3 luni. Si a fost bun. Noroc cu Ana care nu sta acum in el nicicum! Dar ma gandesc ca pentru pitici mari sunt bune astea gen fotolii confortabile.
Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
toanca spune:
monica70, eu nu renunt la formula pentru ca are mai multe vitamine decat laptele din comert.]
Fructe papa zilnic: in fiecare zi are masa de fructe care se compune din: 1/2 banana, 1/2 mar, 1/2 para si biscuiti, sau kiwi, mango, gutuie, necatina, piesica, avocado, etc.
Nu exista zi sa nu aiba masa de fructe.
Iar, intre mese papa portocala sau mandarina pentru ca suc nu vre de nici o culoare.....
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
T_Ioana spune:
Bee, ai dreptate cu sucul de rosii dar acum doar ketchup aveam in cas. In geeral fac rost de pe la neamurile de la tara de suc de rosii care stiu sigur ca e natural, fara conservanti, dar acum chiar am intrat in pana.....
Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2
"E important sa ai in viata un scop precis
Scopul meu este sa fac... shopping la Paris"
toanca spune:
A...ceai: Matei bea foarte mult ceai de chimen si anason.
Alt tip de ceai nu-i place.
Noi avem scaun de masina: MAXI COSI (parca asa se scrie) pana la 18 kg
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
Ingrid S spune:
Am intrat sa va zic ca sunt TURBATA SI MA IMPUSC!! Iar a facut diaree, la ora 9 a facut kka normal, acum cand s-a trezit era kka cu apa. I-am facut orez cu ficat, sa vad daca papa, ii pun in mancare si apa de la orez...
Bee, a mea spune clar: mama, tata, apa, papa, caca, baba, vava si na-na (insemana nu). Mai rar zice: bebe. Aaa, si lala din greu. Atat. Si nu vreau sa fie prima din secta la nimik, eu vreau un copil normal, acum sincer , poate sunt eu mai nebuna...
Ioana, si eu tot cu formula, si ai mei ziceau ca de ce nu lapte de vaca? Uite, ca asa vreau eu, e slaba si anemica, nu vreau sa o lipsesc de vitaminele si mineralele din laptele praf.
Ma duc sa nu se prinda ficatul, ca i l-am fiert in lapte.
Ingrid S si Diana
Giova spune:
Toanca eu ii pun 150 ml lapte dorna si pe urma inca 4 masuri de Milumil si apa. In total cam bea 280 ml, atat iasa din compozitia asta.
Ioana ma bucur ca a pap-at Razvan.
Noi vorbim asa: mama, asociaza si mancarea cu mama, dada=tata, aci= ce faci?, aide, ai= haide, hai.
Chiar ieri l-am invatat cu ce faci?
In schimb da din cap in semn ca Da si nu.
Mai cantam Bate vantul frunzele si isi pune si el mainile in sus si ma imita.
Si marco a papat mult si bine, aripioare de pui cu paste si legume, suc de rosii si smantana (astea ultimele asa putin).
acum ne pregatim sa mergem la cei care au filmat pt. nunta, ca sa ne mai faca poze si videoclipul. Suntem de rasul lumii, caci de atata timp nu am ajuns.
este frigulet afara, dar luam taxiul.
pe mai tarziu.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3), www.dropshots.com/new.php?userid=230209&cdate=20070111&cimg=0" target="_blank"> filmulete Craciun, Marco la 1 an