Garnitura/sos tortellini

Garnitura/sos tortellini | Autor: Alina

Link direct la acest mesaj

Am cumparat 2 pachete cu tortellini(cu brinza dar vad ca o parte mai au si spanac,usturoi)si nu stiu ce sa fac cu ei.Va rog,ajutati-ma cu retete de sos si garnitura.
M-as bucura mult sa fie retete probate de voi si delicioase!

Multumesc .

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Alina,de fel tortellini nu au nici o garnitura,cel mult italienii ii mananca asa.
UIte iti dau reteta de tortellini cu panna(e aceea frisca de gatit a lor)
500g tortellini, 20 cl smantana lichida, 70 gr unt, 60 g parmezar grattugiat, piper alb macinat.
Se pune apa la fiert cu sare, cand a inceput sa fiarba se pun tortellini si se lasa sa fiarba(vezi timpul scris pe punga).
Intr-o tigaie larga se topeste o treime din unt si se pun tortellini scursi, 20 g de parmezan si un pic de smantana.Se amesteca cu o lingura de lemn.Se adauga si restul de condimente si se servesc calzi cu parmezan pe deasupra.
la aceasta reteta poti adauga si bucatele de sunca.

Sau daca vrei mai am reteta de Tortellinii cu mazare si sunca
Cantitatile sunt in functie de cati rortellini ai , eu pun la ochi

Se caleste ceapa, se adauga sunca si putin vin alb si se lasa sa se evapore din vin dupa care se adauga mazarea.
Dupa ce se lasa putin pe foc se adauga aprox. 100g de smantana.
Se fierb tortelinii si se ameteca cu ingredientele de mai sus si se adauga parmezan.
In loc de sunca poti adauga ciuperci daca vrei.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu ii fac saptamanal, dar o reteta simplista: fierb tortellini in apa fara sare, mie mi se par sarati din cauza umpluturii; pun in tigaie o bucatica unt, oleac` de ulei de masline, dupa topirea untului adaug smantana normala, cremoasa gen Danone, muuult cascaval ras si parmezan si gata. Sunt preferatele fie`mi.
Am mai facut si cu sunculita calita si smantana, sos rosii (fara carne, deci toata gama leguminoasa) sau pur si simplu fierti si adaugati in zeama rezultata de la supa de pui cu parmezan deasupra (asa e buna si de supa).

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
EkipaVerde: Delidana - Khristin - Daria - DianaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu fac sosul cum il face Tumpi cu smantana, unt, parmezan si ii servesc cu sparanghel verde fiert in aburi, taiat in 2 sau 3 (in functie de marime) si pe care presar niste sunca cubulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si eu tot sos de smantana fac, in care pun ciuperci pe care le calesc putin inainte de a pune smantana, sau bucatzele de sunca sau bacon, intotdeauna pun cascaval ras si condimente (nucsoara, oregano). Le pun apoi intr-un vas de yena, presar deasupra cascaval, pun putin ardei proaspat taiat feliutze, presar si putin oregano pt aspect si le mai bag cateva minute la microunde sau la cuptor.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Si daca mai pui un pic de sos de rosii in sosul ala cu smantana,iese bestial.....

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Sosul care-l fac eu la tortellini:
2 catei de usturoi pisati,un pic de otet de mere(e mai fin decit ala de vin),sare,piper, un pic de zahar,condimente:oregano,cimbru,rozmarin
se adauga ulei de masline putin cite putin.Intr-un vas mai mare,amestec tortellini cu 2-3 rosii taiate felii ,masline,parmezan si sosul de usturoi.

Sper sa-ti placa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Toate retetele de mai sus sunt mai mult sau mai putin nascute din fantazia turistilor straini in Italia .. care au inventat retete mai aproape de gustul lor.

Tortellini sunt fel de mincare specific ajunului de Craciun sau prinzului de Craciun. Se servesc fierti in brodo ( adica supa de clapon , supa aia chioara transparenta ).

Alte doua retete ar putea fii :
- in sos de unt si salvie ( se pune unt intr. tigaie si o frunza proaspata de salvie , cind untul s-a topit si salvia a dat aroma untului se adauga si tortellini fierti separat in apa cu sare si scursi - fara a fii clatiti sub jet de apa !!). Se presara putina brinza grana sau parmezan ras...
- rosii din alea mititele si rotunde , taiate in jumatate , inabusite in tigaie cu 1 lingura de ulei si un praf de sare,cind rosiile sunt gata ( fara a fii transfornate in bulion) se adauga si tortellini .

In ambele sosuri tortellini se amesteca fara a fii "zapaciti" cu lingura ci numai prin miscarea tigaii tinuta de coada ...

Tortellini ca orice paste umplute ( ravioli.. etc ..) trebuie sa aibe un sos cit mai simplu si usor ( de pregatit si de digerat ) ... Nu uitati ca asta este numai felul 1 si deci mai urmeaza felul 2 si desertul .. iar inainte au fost si antipasto ( aperitivul)...

Si mie imi plac cu smintina asta dulce ( panna fresca) dar sa nu ma piriti socrului meu bolognez original ( de la patria tortellinilor) ... in cazul asta sunt fel de mincare unic ... nu mai adaugati nimic si nu mai mincati altceva decit asta ...

Nu se face sos cu usturoi , si in nici un caz usturoi pisat ... in cel mai feri cit caz usturoiul e pus intreg in sos ca sa poate fii recuperat si aruncat .. Oricum usturoiul e specific alti zone ( mai spre francezi ...) italienii nu iubesc usturoiul in mincare .

Sosul de rosii nu se amesteca cu smintina ... Poate cu urda .. dar in alte retete nu astea .

Sosul scris de Tumpi se numeste sos Alfredo si se maninca in special prin strainatate .. acolo unde italienii au deschis restaurante si au adaptat retetele lor gustului poporului gazda... E indicat insa pt gnocchi si pt fettuccine . Se numeste sos de unt triplu "salsa triplo burro" si a fost inventat la Roma acompaniat de linguine ( deci paste simple si lungi ... ) apoi a devenit faimos in america ca sos pt fettuccine ... Din reteta scrisa aici lipseste praful de nucsoara care e esential pt gust si aroma ...

Scuzeee dc v-am plictisit, trag insa speranta ca vreti sa stiti cu adevarat cum se servesc aceste paste .. nu risca nimeni sa faca figura urita pe care o fac in general turistii straini in Italia care cer ketchup de pus pe pizza spre disperarea italienilor . unt un popor care respecta mult traditia si obiceiurile mai ales cele culinare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si eu tot cu unt si frunze de salvie le fac,sunt un deliciu

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Saru'mina pt retete .

Pina la urma i-am fiert,in apa cu sare si apoi i-am pus intr-o forma cu putin unt si smintina dulce,i-am mincat cu parmezan pe de-asupra.Ner-au placut f mult dar parca data viitoare as cumpara unii doar cu brinza,astia aveau asa un gust amestecat:brinza,spanac,ceapa,usturoi .

Crista ,am vrut de fiecare data sa cumpar din Italia.Am vazut acolo ca se gaseau in orice supermarket mai mare,proaspeti,la kg.Sotul meu imi spunea mereu sa cumparam de proba dar erau asaaaa multe sorturi si nu stiam care ne plac.Ultima vara,la un supermarket din Florenta(parca Panorama ii zicea)am intrebat cu ce sunt si s-a apucat vinzatoarea sa insire chestii cam necunoscute.

Alba ,tu de care cumperi?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Crista-s, nu vreau sa te contrazic,dar ambele retete data de mine, sunt luate chiar de la fam de italieni.Cea de tortellini cu pana mi-o aduc aminte pe langa faptul ca am mancat in Italia asa,dar am gasit-i si intr-i revista culinara acolo.Iar eu tortellini in brodo, am mancat si in timpul anului,mai ales cand incepem sa dea frigul, e una din mancarurile de seara.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput