Informatii utile Constanta (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Nusy, multumesc din suflet. Cu explicatia asta chiar ca mi se aseaza altfel in minte mai multe informatii care altfel erau cam in ceata. Atunci chiar ca in cazul meu s-ar impune o laparo. Va rog din suflet, imi puteti spune care ar fi motivele pentru care sa NU FAC aceasta operatie?

Avantajele sunt cele legate de trompe, de chisturile de pe ovarele mele, de faptul ca la ultima eco mi s-a spus ca as avea si un fibrom mititel pe uter (pentru acesta mai vreau o opinie insa) Asadar sunt suficiente motive sa fac laparo, sau ma arunc prea mult si inutil?

Va multumesc

Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna dimineata!
Angelique: Nusy ti-a explicat foarte bine care e diferenta intre cei doi termeni....ramane sa te hotarasti daca sunt motive intemeiate sa faci interventia!
O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

AngeliquedeS

Hai sa-ti spun si eu cazul meu:
si eu sunt din C-ta, am ovare polichistice si am facut 2 HSG in C-ta.
Acum din noiembrie am ajuns la Dr.T din Buc-cred ca sti despre cine vorbesc, si cand i-am spus de HSG-urile facute si mai ales de rezultate si anume prima cu rezultat:trompa dr.permeabila stanga nepermeabila, a doua cu rezultat ambele trompe permeabile(mi s-a spus ca stanga s-a desfundat pe masa) a inceput sa rada si mi-a zis ca s-ar putea sa am trompele "varza" tocmai pentru ca le-am facut.
Acum sunt programata in februarie la Laparoscopie si regret cele 2 HSG facute la cateva luni distanta.
Aaah si la ultima echo mi-a aratat trompa stanga si am vazut-o plina de ceva alb miscator si mi-a zis ca e plina de lichid.
HSG-urile mai ales repetate ca la mine pot distruge acei cili de care iti spunea foarte bine Nusy.
Nu vreau sa te influentez in nici un fel, decizia iti apartine eu spun doar cum a fost la mine.


merdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by teano

buna ziua,nu am mai intrat de mult aici sa scriu,dar urmaresc aproape in fiecare zi discutiile voastre.candva m ati incurajat(i mi era teama de un cerclaj)pe care trebuia sa l fac,si va multumesc inca o data.mai am putin si intru in sapte luni,deocamdata nu ma pot lauda ca ma simt chiar foarte bine,dar sper ca totul sa fie bine pana la sfarsit.acum voiam sa va cer parerea intr o mica problemuta,pe care o intampin si anume mobilierul bebeului.chiar nu ma pricep si nu stiu de unde as putea cumpara din constanta ceea ce trebuie pentru bebicul meu mult asteptat.aveti cumva idee ce salteluta mai buna exista in comert(pentru patut).eu am gasit ceva din fibra de cocos dar nu stiu daca e buna,sau daca exista altceva mai bun.a cumparat cineva de la magazinele virtuale existente pe net vreun produs?(ma refer la patut,masa de infasat,carucior,lenjerie)nu stiu cata garantie ofera aceste produse comandate prin internet.poate i mi puteti recomanda un magazin din constanta cu astefel de produse.efectiv nu stiu ce ar trebui sa cumpar pentru inceput de aceea astept o parere din partea voastra.unii i mi spun ca nu e bine sa cumperi nimic inainte de nastere,dar chiar nu pot sta cu mainile legate stiind ca nu ma poate ajuta nimeni si sunt multe lucruri de care avem nevoie cand ne intoarcem acasa din spital cu un bebelus in brate.mentionez ca sotul meu nu se pricepe de nici o culoare de aceea pica pe mine tot greul.va multumesc din suflet anticipat.



am dat reply imediat cum am vazut mesajul tau, asa ca nu am apucat sa citesc ce ti-au mai scris fetele, sper sa nu repet din informatii, ca asta ar fi chiar plictisitor :)
chestia cu cumparatul inainte de nasterea e bebeului..sper sa nu supar pe nimeni, dar e babism rau de tot. bineinteles ca fiecare face cum crede, dar sa te bazezi pe faptul ca vei avea timp sa umbli dupa ce nasti, sau ca vei primi cadou tot ceea ce-ti trebuie, e un vis frumos, de o superba inocenta :) asa speram si eu, si mamacita stie, daca-si mai aduce aminte ce vise frumoase aveam inainte de a naste :))... pot sa-mi permit sa te sfatuiesc sa te ocupi de cat mai multe de-acum, sa cumperi tot ceea ce crezi ca este necesar, sa amenajezi camera copilului dupa bunul tau plac, pt ca ulterior o sa fie jale :) nu vreau sa te sperii, ca situatia nu e chiar asa tragica, dar te asigur ca dupa ce vei fi cu bebe acasa, modelul saltelei de la patut va fi cea mai de pe urma preocupare din lista zilnica :) acuma nu stiu daca esti ca mine, eu am deja un ochi al soacrei tare bine dezvoltat, si daca nu-s toate aranjate cum cred eu, alese de manuta mea si potrivite dupa acelasi ochi critic, e de rau, si de-asta am preferat sa cumpar "grosul" dinainte, chiar foarte din timp, ca sa nu mai zic ca si economic e mult mai ok sa -ti procuri cate ceva in fiecare luna, decat totul odata la momentul Z.
magazinase in constanta vei gasi destule, este intr-adevar foarte fain cel vizavi de sala sporturilor, si daca ajungi acolo, mai mergi putin spre capitol si intra si la chicco, mai gasesti si in directia opusa, spre miga, doua unul langa altul (exact tomis colt cu cuza-voda). un magazin descoperit recent si care chiar mi-a placut foarte mult este vizavi de antoniadi (maredi se numeste), foarte fain, gasesti de toate (nu ca in celelate n-ai gasi, dar am facut eu o pasiune pt asta :) ). pt hainute iti recomand cu caldura un magazin la parterul "complexului" universal (pe stefan cel mare, de la metropol, inspre antoniadi) - hainute super, super (aici iar intram pe teritoriul unde am eu o boala, sper sa nu se fi transmis genetic, ca e jale de bugetul familiei in acest caz :) ). si, ca sa fiu sincera pana la capat, pt produse uzuale, poti sa apelezi cu incredere la vesnicele galerii, unde s-au inmultit standurile pt copii ceva de speriat. gasesti lucrusoare super la preturi f rezonabile - zicand "lucrusoare" ma refer la de toate, de la hainute, la mobilier, jucarele, etc...
cat despre produsele comandate pe net, eu sunt pentru. din lipsa de timp in perioada sarcinii, am apelat cu succes la multe astfel de site-uri, din pacate nu le pot face reclama direct in postare, da-mi un PM daca te intereseaza. in general, sa fii atenta la conditiile de plata si livrare, iti pot spune cu certitudine ca majoritatea produselor pe care le vei gasi pe site-uri le gasesti si in magazine, la cam aceleasi preturi, numai ca poti avea surpriza sa te coste mai mult daca comanzi de site, pt ca se adauga si taxe de curier, mai ales la pachete mai consistente (daca comanzi un patut, cadita de baie, de-astea...).
hai ca m-am intins mai mult decat era cazul, dar cand e vb de cumparaturi, mai ales pt bebe... e placerea mea !!!
pup :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

hai c-am reusit sa citesc tot, ca intrasem in somaj de ceva timp incoace, si vad c-am avut ceva de recuperat...
s-au intamplat multe, imi pare rau ca n-am fost prezenta la momentul potrivit, macar cu o vorba buna.. mav, imi pare foarte rau, e ingrozitor prin ce-ai trecut, nu stiu ce as mai putea adauga pe langa tot ce-au zis fetele pana acum... angelique, sanatate multa.. si in general, curaj, si privirea inainte, stiu, e usor de zis, mai ales pt cineva care nu a trecut astfel de situatii ca sa le poata simti si intelege efectiv, dar in masura in care conteaza, sunt si eu aici, alaturi de voi, macar cu un gand bun, alaturi de celelate fete...
azi am aflat ca exista all about constanta.. habar nu aveam. eu am crezut ca acel subiect a fost inchis cand s-a deschis asta... nu stiu de ce am inteles asta, neuronul letargic o fi de vina... nu mai conteaza, e bine si-acum :)
noi suntem bine, ne vedeti in poze, nu insist, ca si-asa cred ca sunt off topic..
despre trusa de epidurala, nu mai stiu cine scria: si eu am venit cu ea pregatita, satea mama pe hol cu cateteru-n dinti :) ideea e ca nu am stiut prea bine ce si cum, nici cine si cum va fi la anestezie (s-a dovedit a fi tura dr. fustanela in ziua respectiva). oricum, sincer, nu e nevoie de ea, trusa cu care venise mama nici nu a fost folosita, din cate am inteles ce s-a folosit a fost o trusa mai buna, un ac mai bun, nu stiu sa dau detalii, ca eram in ceata rau la momentul respectiv, iar acum cu atat mai mult s-au sters multe din amintirea zilei respective...
mamacita, pe bune ca nu m-am dat la fund, am lasat lucrurile asa cum erau, nu am insistat nici de-o parte nici de cealalta, si asta poate a fost vina mea, ca daca discutam in detaliu despre aspectul anestezie, eram si eu mai in tema la momentul actiunii, si poate eram mai pregatita psihic pt noaptea crunta de dupa...
ma rog, ultima luna de sarcina a fost la fel de "hei-rup" ca si nasterea, f multe de facut la munci, colul deja nu mai exista, nu stiam unde si cum sa ma mai impart, si in acelasi timp trebuia sa fiu linistita si relaxata.. in fine, trecura :) suntem bine acum, si cel putin pot spune cu mana pe inima ca in caz de vreo "data viitoare" o sa stiu cu exactitate ce am de facut si mai ales, la ce sa ma astept. eu sper totusi ca n-am suparat pe nimeni, departe de mine gandul asta... incerc sa ma abtin sa intru in f multe detalii, banuiesc ca ai observat, ca oricum nu-si mai au rostul :) ideea e, repet, a trecut, si am luat si o doza mare de realitate pe langa cele din 3 in 3 ore de epidurala :) pupici tie, si tuturor fetelor :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Salut! toate fetele!

Deea, sper ca teano sa foloseasca cu succes sfaturile tale (pe care chiar ea le-a cerut)! ...Poate ca azi nu-s asa optimista, sau poate ca eu as fi mai precauta, dupa ce am piedut o sarcina, nu stiu...nu doresc nimanui asa ceva. Daca veti intra pe subiectul "Durerea pierderii unei sarcini" si va veti uita pe lista mamicilor care si-au pierdut bebeii... la varste mari ale sarcinii sau chiar la nastere... s-ar putea sa nu vi se mai para un "babism" amanarea cumparaturilor pt bebe, pana dupa nastere.....
Nu zic sa nu fii pregatita cu patut si scutece si cateva lucrusoare de prima marime, dar nici sa exagerezi cu cumparaturile inaintea nasterii nu este bine..... Nu va suparati pe mine, e doar parerea mea...


...Asa... Probabil ca daca as fi fost studenta la medicina, nu as fi cautat cu atata insistenta "informatii de natura medicala"... Dar pt ca acum chiar vreau sa stiu mai mult....... va impartasesc si voua ce am mai gasit in legatura cu subiectul nostru comun de discutie, poate veti descoperi si voi ceva ce va intereseaza:


Vitamine recomandate zilnic pentru fertilitate


Vitamina B12 este recomandata in cantitati de 1,5 - 1,8 miligrame cel putin pe zi; carenta in aceasta vitamina duce la aparitia unor leziuni la nivelul aparatului genital;


Vitamina B5 trebuie consumata intre 10 si 15 miligrame pe zi; acidul pantotenic intra in componenta laptisorului de matca; el contribuie la buna desfasurare a functiei de reproducere;


Vitamina E in doza optima de 200 - 800 miligrame pe zi; unii specialisti afirma ca vindeca impotenta si asigura fertilitatea;


Fierul si magneziul consumate in 5 miligrame pe zi, intretin potentialul sexual.


Seleniul este recomandat in doza de 60 - 80 microgrme; este concentrat in glandele sexuale masculine;


Zincul trebuie consumat intre 15 - 50 miligrame si un supliment de vitamina B6 da rezultate spectaculoase la anumiti barbati ce au probleme de potenta si sterilitate. Zincul este mineralul masculin prin excelenta.

Atentie!

De retinut ca excesul de cofeina, nicotina, alcool dauneaza fertilitatii!
Nu mariti dozele recomandate, orice exagerare inseamana reversul rezultatelor scontate.


aparatul genital feminin
www.ele.ro/articol_1926.html" target="_blank">chiast ovarian. cauze si tratament
www.e-referate.ro/referate/Reproducerea_22005-03-18.html" target="_blank">referat-reproducrea
www.romedic.ro/medicina/contraceptie/anatomia_reproducerii.htm" target="_blank">menstruatia-ciclul menstrual
www.dictionar.romedic.ro/" target="_blank">dictionar medical
www.romedic.ro/sanatate/Anatomia_si_fiziologia_organelor_sexuale_0260/Fiziologia_aparatului_genital_feminin_0359.html" target="_blank">Anatomia si fiziologia organelor sexuale
www.presspro-gineco.ro/articole/ginecologie-106.php" target="_blank">Consecinte ale tulburarilor menstruale în viata genitala a femeii
www.copilasul.com/viitoarea-mama-nasterea/1/OVULATIA---CICLUL-OVARIAN-BM-COM.php" target="_blank">ovulatia-ciclul ovarian
www.copilasul.com/about/sarcina.php" target="_blank">sarcina
www.medicalinfo.ro/menu.php?s=utile/86" target="_blank">Ginecologie - Intrebari si raspunsuri (forum coordonat de medici)
www.e-referate.ro/referate/Ingrijirile_acordate_pacientilor_cu_diagnosticul_sarcina_ectopica2005-03-18.html" target="_blank">referat-Ingrijirile acordate pacientilor cu diagnosticul sarcina ectopica
Arian-despre: TB, ovulatie, endometru, corp galben, foliculi, nastere provocata, sindrom premenstrual, monitorizare, administrare Utrogestan, rubeola, etc


O zi frumoasa tuturor!!! Iata ca azi avem soare, chiar daca e cu dinti!





Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Angelique: Stii cumva ce s-a intamplat cu subiectul despre astrologie??? Asteptam si eu cu nerabdare sa vedem cum stam si.......nu mai e subiectul?!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

quote:
Originally posted by maria08

Angelique: Stii cumva ce s-a intamplat cu subiectul despre astrologie??? Asteptam si eu cu nerabdare sa vedem cum stam si.......nu mai e subiectul?!!!



S-a mutat la ZZ, dar vad ca a fost inchis, fara vreo explicatie din partea moderatorilor.
Mai fetelor, voi credeti in chestiile astea?!
Eu m-am uitat la profilul lui "borcanila" acum o zi-doua si avea clar sex masculin si numele "real" era tot de baiat. Azi, citesc ca s-a razgandit, cica este femeie si a nascut nu-s cati copii. Foarte ciudat!!!!! Eu zic sa nu va mai pierdeti timpul.......

Nume utilizator: borcanila
Nume real: Iorgoveanu Dan(a)
Locatie: Constanta, Constanta
Romania
Varsta: 13
Starea civila: Necasatorit
Sex: Feminin
Ocupatia: Student

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Fetelor, Mymy este bine!

Am vorbit cu ea la telefon, mi-a spus ca a fost la Tutunaru si a ascultat inima copilasului ei! este bine, este fixat bine, nu sunt probleme, i-a dat tratament ca sa nu mai sangereze si acum e pe drumul spre casa.

Merdan, multumesc, exact de asa ceva imi e teama si din acest motiv as prefera o laparo bine facuta, adica un HSG care imi arata ca trompele sunt ifundate nu ma ajuta la nimic, pe cand printr-o laparo mai pot fi si remediate problemele. Inca nu m-am hotarat 100% dar 80% inclin sa cred ca da.

A_Deju, ai fost atunci la coafor?

Subiectul cu strologia este o mare nebunie, adik terminasem toate problemele, asta mai ramanea sa facem. Dar de ce o fi ajuns totusi la ZZ?

Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Mav: Ai dreptate....si eu m-am gandit ca ar pute fi un EL care are chef sa se distreze....
Mymy: Ma bucur ca esti bine!!!!!Sa fii sigura ca esti pe maini bune!!
Va pup!

Mergi la inceput