555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by andreea-ana

Draga nimeni,
Te deranjez si eu cu o intrebare. Ai auzit de un eventual vaccin contra candidozei? Am aflat ca la Institutul Cantacuzino ar exista un vaccin care se numeste IBC-10, din pacate alte detalii nu cunosc, m-ar interesa daca intr-adevar exista si cat este de benefic, si daca se poate lua in timp ce alaptezi? Multumesc

Andreea si bb Anais



Spre regretul si rusinea mea, tot ce pot spune este ca AM AUZIT de vaccinul anticandidozic de la Cantacuzino. Nu am absolut nici un fel de experienta cu el, nu l-am recomandat nici unei paciente si nici nu am avut vreo pacienta care sa-mi relateze ca i-ar fi fost recomandat de altcineva sau, mai mult, ca l-ar fi facut.

Toate detaliile date publicitatii despre respectivul vaccin le gasesti (ca tot suntem pe net) la
http://www.cantacuzino.ro/ro/Produse/Grupe%20de%20produse/imunomodulatori.html#IBC10

Imi pare teribil de rau ca nu te pot ajuta cu mai mult... Dupa cum vezi, in pagina mentionata nu se specifica alaptarea drept contraindicatie, si sincer sa fiu nu vad ce rau ar putea face sugarului un astfel de vaccin. In rest, poti avea incredere in afirmatiile oficiale ale oamenilor de la Institutul Cantacuzino, am constatat de-a lungul timpului ca sunt specialisti si cercetatori de mare valoare!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by tumpi

Draga Nimeni iti multumesc pt. raspunsul tau.
Am sa incerc si cu indometacin sa vad ce se intampal.In privinta antibioticului, voi vedea si ce spune medicul meu.
Cand am luat Wilprafen, pot spune ca am luat doza de soc, fiinca mi s-a recomandat 2 pastile/12 ore timp de 7 zile.
Am sa te tin la curent cu starea sanatatii mele.
Numai bine

Ioana



Indometacinul si Refenul sunt medicamente antiinflamatorii. In general pe un tesut infectat pe care actioneaza un antiinflamator, eficacitatea antibioticelor este sporita. De aceea am sugerat utilizarea celor doua medicamente impreuna cu antibioticele.

Si daca tot am revenit la infectia chlamydiana (parca asta era problema ta - nu mai pot retine fiecare cu ce problema a venit, sunt prea multe intrebari de la prea multi utilizatori), am uitat sa mentionez data trecuta ca, spre surpriza mea, am avut rezultate frumoase cu ofloxacina (eu unul recomand Zanocinul de la Ranbaxy, pt ca e cel mai ieftin). Deci o idee ar fi succesiunea (in caz de esec al primului, se trece la urmatorul): Doxiciclina (Vibramicina) - Ofloxacina (Zanocin) - Josamicina (Wilprafen).



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Draga nimeni, si pe mine m-ar interesa intrebarea lui Tupi cu privire la vaccinul anti Candidozei. Momentan nu am probleme, dar mai devreme sau mai tarziu reapar. Cred ca este cazul sa iau ceva mai puteric, dar cel mai mult ma ingrijoreaza ideea ca ar putea fi ceva cu sistemul imunitar din momment ce revine destul de des.
Ar putea fi si PH-ul de vina? Eu am tot auzit de spalaturi cu bicarbonat dar inca nu am incercat.
Draga nimeni, mai am intrebari, probleme, dar le voi lua pe rand, deoarece stiu ca esti foarte ocupat.
Iti multumesc pt. tot
Crinuta



Pt intrebarea lui Tupi, te rog frumos citeste raspunsul corespunzator, chiar nu mai am timp sa revin asupra lui (cu atat mai mult cu cat, dupa cum vei vedea, nu am avut incotro si a trebuit sa-mi pun ceva cenusa-n cap...).

Recurenta candidozei vaginale presupune in primul rand un tratament incomplet sau incorect, fie datorita unei prescriptii deficitare, fie (mai ales) datorita nerespectarii de catre paciente a indicatiilor precise ale medicului curant. Oh, evident, cea mai mare problema o reprezinta barbatii, care, desi trebuie neaparat sa urmeze tratament in paralel cu partenerele lor, refuza foarte adesea terapia sub motivul ca ei nu au nici o leziune, deci nu sunt bolnavi. Daca nu as fi barbat, as comenta "gandire tipic masculina" - LOL.

Spalaturile cu bicarbonat sunt utile in candidoza vaginala prin cresterea valorii pH-ului (aciditatii) vaginal; un pH alcalin (ca cel indus de bicarbonat) este defavorabil dezvoltarii Candidei. Din pacate insa nu se poate spune ca vindecarea ar putea fi obtinuta in exclusivitate prin astfel de spalaturi. Ciuperca aceasta are (ca orice ciuperca, de fapt) o forma sporulata (un fel de ou) care are o mare rezistenta la diferitele antibiotice anticandidozice, ca si la mediul alcalin. Acesti spori raman in vagin in urma terapiilor insuficiente sau incomplete si vor sta la baza aparitiei noilor candidoze manifeste clinic. De aceea retine drept regula de baza ca disparitia simptomatologiei locale (secretie exagerata, mancarimi vulvo-vaginale, usturimi si dureri in special la contact, senzatie de arsura, etc) NU reprezinta un semn al vindecarii, ci doar al ameliorarii TEMPORARE a bolii. De aici concluzia logica a necesitatii efectuarii unei lame de control (recoltare de secretie vaginala si examinare la microscop) dupa fiecare etapa a tratamentului anticandidozic, cu continuarea acestuia pana cand nici macar "rari spori" nu mai sunt evidentiabili.

Cred ca nu mai este necesar sa mentionez ca astept si celelalte intrebari cu care ma "ameninti"...



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Mariaa

quote:
----------------------------------------------------------------------
Originally posted by Mariaa

Buna.
Interesant,intrigant dar si pertinent...multumiri pentru timpul "rupt" pentru acordarea raspunsurilor.

Datele problemei la noi sunt urmatoarele:
Ultima spermograma :17.04.2003
6,5 mil/ml
vitalitate 1h=70%
mobilitate 1h=60 %
mobilitate 4h=30%
forme tipice = 36%
diagnostic:normosemie,oligoastenozoospermie pornind de la cripto-terato-astenozoospermie in anul 2000 a evoluat pana la valorile mai sus notate.

La mine:avort spontan (1999),toxoplamoza (rezolvata),uter septat incomplet(operat),CMV-in curs de negativizare (IgM -neconcludent);ovare functionale,uter infantil si fibromatos (este destul de discutabila treaba asta...).Analize hormonale in regula.

O parere pur si simplu...Ce sanse de reusita sunt la o inseminare artificiala cu datele de mai sus ?!

Sanatate maxima,Maria.
----------------------------------------------------------------------

Sanse de reusita pt inseminare artificiala ar fi, chiar daca starea spermei sotului nu este de invidiat si nici status-ul sanatatii tale nu este prea fericit.

Eu imi pun insa o cu totul si cu totul alta problema: chiar daca inseminarea are loc si oul nideaza (se cuibareste in mucoasa uterina), deci sarcina se obtine... care sunt sansele de a mentine aceasta sarcina pana la atingerea viabilitatii fetale??? Pe un uter malformat operat, cu hipoplazie uterina si cu fibromatoza pe deasupra, am mari rezerve cu privire la viitorul unei eventuale sarcini! Nu vreau sa te intristez sau sa te dezamagesc, o apreciere pertinenta poate face numai medicul tau curant, dupa investigatii multiple. Este insa o problema care trebuie ridicata de la bun inceput, pt ca inseminarea artificiala costa o groaza de bani, iar bucuria unei sarcini obtinute pe aceasta cale se poate transforma in cateva clipe in cosmar...

Te rog tine-ma la curent cu rezultatele investigatiilor si aprecierea finala, OK?

Din suflet iti doresc mult, mult, mult succes!
----------------------------------------------------------------------
Buna Teo...daca-mi permiti sa-ti spun asa ?!

Nu ma intristezi si nici nu ma dezamagesti...nu au putut-o face nici medicii care ne-au spus in fata ca suntem "cuplu fara speranta" acum 5 ani...sa mai spun cat am cheltuit in tot acest timp ?! Nu conteaza,nu importa de fapt...asteptam lumina care o aduce un copil in casa si avem toata increderea ca intr-o buna zi vom reusi.

Revenind la cele scrise de tine,te intreb: cum as putea sa-mi maresc sansele de reusita ?? Adica ce depinde de mine (poate e ceva ce mi-a scapat in tot acest rastimp...) si nu ma refer la tratamentele ce o sa le urmez inainte si dupa inseminare.Medicul care ne pregateste pentru inseminare mi-a spus ca in cazul aparitiei unei sarcini (nu neaparat prin inseminare) trebuie sa evit efortul (fac asta imediat dupa ovulatie...asa departe merg cu precautiile).
Am langa mine un om la fel de hotarat si determinat ca si mine sa avem un copil pe care sa-l iubim din tot sufletul asa ca oricat de greu ne este nu ne dam batuti (nu inca).
Am citit printre randuri si am inteles ca intr-o oarecare masura acelasi vis il aveti si voi (tu si sotia ta) drept urmare imi permit sa va urez succes la "prestatii" si sanatate maxima.
Maria.






Poti sa imi spui cum vrei, dar in principiu Teo ma numesc

Eu m-am referit in pasajul corect subliniat de tine (el este cheia raspunsului meu precedent) la faptul ca mediul pe care organele tale genitale interene - uterul, mai precis - s-ar putea sa fie insuficient de "spatios" si de rezistent pentru mentinerea unei eventuale sarcini. De ce spun asta?

Uterul septat de care ai spus ca te-ai operat este o malformatie congenitala ce consta in prezenta unui perete suplimentar in interiorul cavitatii uterine, care o imparte pe aceasta in doua jumatati mai mult sau mai putin egale. Chiar daca acest perete ("sept uterin") a fost indepartat chirurgical, continuitatea fibrelor musculare din structura peretelui normal uterin a fost compromisa (fibrele musculare miometriale au o dispozitie ce inchipuie doua spirale al caror ax pleaca de la tubele uterine (din "coarnele uterului") si descinde spre canalul cervical (spre centrul colului uterin). In cazul uterului septat, parte din aceste fibre seunt incluse in structura septului. Indepartarea lui chirurgicala determina automat sectionarea unora dintre fibrele miometriale mentionate, deci reducerea uneori semnificativa a rezistentei mecanice a peretelui uterin.

Uterul infantil este prin definitie un uter al carui corp nu s-a dezvoltat suficient, este deci semnificativ mai mic decat unul "normal". Inteleg ca ti s-a pus si un astfel de diagnostic.

Fibromatoza uterina reprezinta o afectiune degenerativa a uterului prin care numarul fibrelor conjunctive din structura peretelui sau se inmulteste considerabil. Uterul isi pierde deci elasticitatea, supletea, capacitatea de a se extinde, iar uneori isi micsoreaza si volumul cavitatii.

Ia toti cei trei factori si pune-i impreuna: 1. uter cu rezistenta mecanica scazuta in urma interventiei chirurgicale; 2. uter cu un perete mai subtire, mai scurt si cu o cavitate mai mica decat normalul si 3. uter cu peretele rigid, inextensibil, eventual cu cavitatea micsorata. Alatura acesti trei factori necesitatilor la care tebuie sa faca uterul pe parcursul sarcinii: trebuie sa se mareasca considerabil, sa-si alungeasca si lateasca peretii, sa-si largeasca cavitatea, sa reziste la presiunea dezvoltata in interior de prezenta fatului in continua crestere si a lichidului amniotic ce de asemenea sporeste odata cu inaintarea in sarcina.

Este posibil ca la un moment dat uterul sa nu mai fie capabil a se extinde. Dar sarcina creste in continuare... Si astfel, la un moment dat, cresterea presiunii in cavitatea uterina va determina deschiderea colulului uterin si evacuarea spontana a sarcinii (adica... avort spontan).

Numai medicul care se ocupa de inseminarea ta artificiala este indrituit, prin investigatii extinse, sa parecieze daca inseminarea are vreun rost. Eu nu-ti pot preciza sansele pe care le ai, pt ca nu sunt in posesia detaliilor referitoare la cei trei factori enumerati mai sus. Iar tu nu poti face nimic ca sa-ti imbunatatesti sansele, cu exceptia repaosului absolut, de care deja imi spui ca ti-a fost recomandat. Aproape sigur te vor indopa cu Duphaston pe parcursul primului trimestru... dar apoi...

Un sfat am: mergi la Prof. Ancar in Bucuresti si cere-i opinia. Omul respectiv NU te va amagi. Altfel, risti sa dai de unul care iti va promite marea cu sarea doar pt a-ti "umfla" plata corespunzatoare inseminarii artificale, si apoi isi va exprima regretele pt pierderea sarcinii pe parcursul celui de-al doilea trimestru (daca ajungi pana acolo)...

Nu vreau nici sa te sperii, nici sa cobesc, nici sa fiu panicar. Pur si simplu vreau sa intelegi care este mersul lucrurilor. Numai un ginecolog cu experienta in domeniu poate sa aprecieze sansele pe care le ai in ducerea pana la viabilitatea fatului a unei sarcini (de ducere la termen cred ca nici nu poate fi vorba). De aceea te sfatuiesc inca o data, cu maxima si definitiva convingere: du-te la Prof. Ancar Virgiliu!!!


PS: Nu stiu de unde ai desprins ideea vreunui vis comun cu sotia mea, dar cea pe care obisnuiam sa o numesc "sotia mea" a plecat de acasa acum mai bine de o luna si de atunci nu mai stiu nimic de ea. Nu ca as fi incercat sa aflu ceva, dar, oricum, de vise nici nu mai poate fi vorba.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by gabid

quote:
Originally posted by gabid

De ce am nascutla 7 luni?


Am avut o sarcina FIv si am nascut la 7 luni.La 6 lun i dr mi-a oprit utrogestanul.Oare din cauza lui s-au fisurat membranele la 7 luni jumatate?De la inceputul sarcinii am avut dureri de spate.La 12 saptamani am facut cerclaj.daca stateam mult in picioare burta se intarea.Retineam si f multe lichide.La analizele de la 6 luni mi-a iesit o infectie urinara dar dr mi-a spus ca e in limite normale.Nu am stat numai in pat si la 32 de saptamani am nascut pt ca s-au fisurat membranele.A doua sarcina ar fi la fel?
In octombrie vreau sa mai incerc odata un FIV pt al doilea bb.Daca reusesc sarcina va fi la fel de grea?Sansele de reusita sunt mai mici sau mai mari la acestFIV?

Gabi.




Te rog din tot sufletul!Nimeni,poti sa-mi dai un raspuns?Peste cateva zile plec la Bucuresti si vreau sa-mi fac toate analizele pt a doua sarcina;
CMV
toxoplasmoza
rubeola
listerioza
chlamydya
ureaplasma
mycoplasma
restul o sa le fac la FIV:hormoni,urina...Trebuie sa mai fac altceva?


Multumesc mult,

Gabi.



Scuze, chiar nu am vazut mesajul initial. Inteleg ca acum l-ai repostat. Fii sigura ca raspund tuturor de indata ce ajung la intrebarea respectiva.

Incetarea administrarii Utrogestanului a fost probabil hotarata de constatarea existentei unei suficiente maturitati fetale, care permitea deci nasterea. Probabil ca suplimentul progesteronic (Utrogestanul e de fapt progesteron) a redus frecventa si intensitatea contractiilor uterine pe care le-ai acuzat, si a contribuit si la reducerea tensiunii uterine. Incetarea administrarii e probabil sa fi fost cauza a fisurarii membranelor, dar repet: la 32 de sat ea poate fi o decizie cat se poate de normala.

Cerclajul la 12 sapt imi demonstreaza diagnosticul unui col incompetent. Daca am dreptate, atunci situatia va ramane similara si in cazul sarcinilor ulterioare. Dar cu bunavointa si multa rabdare (cu care de acum trebuie sa te fi obisnuit deja), totul poate fi dus la bun sfarsit (dupa cum inteleg ca ai constatat cu ocazia sarcinii precedente).

Nu stiu daca e vorba de o greseala de tastare sau tu chiar spui ca NU ai stat numai in pat, dar din moment ce ai constatat ca pozitia ortostatica (statul in picioare) duce la cresterea tonusului uterin (zici ca se intarea burta), nu pot intelege de ce nu ai stat mai mult la orizontala. Cel putin cred ca ai inteles acum ca acest lucru este necesar, si vei proceda in consecinta la urmatoarea sarcina.

Lista anticorpilor de detectat este arhicompleta (daca ar face toate gravidele atatea dozari cate faci tu!!!), iar cei de la IVF sunt sigur ca au baterii standard de teste hormonale si alte dozari sanguine si urinare.

Desi nu iti pot spune ca urmatoarea sarcina va fi mai usoara, este totusi posibil sa nu fie la fel de dificila ca prima. Conteaza aici si dimensiunile fatului, cantitatea de lichid amniotic, regimul tau de viata, respectarea medicatiei si a celorlalte instructiuni medicale... Oricum, tinand cont de experienta pe care ai acumulat-o deja, in mod sigur lucrurile ti se vor parea mai simple!

Nu stiu care sunt conditiile care impun FIV la tine, deci nu pot sa-mi dau cu presupusul in ceea ce priveste reusita. Dar din moment ce prima data a reusit, si intre timp nu a mai aparut nici un element patologic suplimentar, nu vad de ce al doilea FIV nu ar beneficia de un succes similar celui dintai!

Iti doresc mult, mult succes si toate cele bune!

Sper sa mai aud vesti de la tine, trebuie sa fii o mamica extraordinara!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by VASIA

Buna nimeni(recunosc ca mi se pare ciudat sa ma adresez in acest fel)!Iti multumesc ptr.raspuns (eu sunt cea cu...aerobicul dupa cezariana)care ,sincer, m-a linistit.Am uitat insa sa precizez ca eu inca alaptez-si am intentia sa o fac si in continuare(bebelusul meu tremura tot de bucurie cand ii dau sa suga ).As vrea sa-ti cer parerea:exercitiile fizice crezi ca imi afecteaza calitatea laptelui???
Precizez ca nu mi-a scazut lactatia si bb nu pare nemultumit de laptic!Pediatra mi-a spus ca pot face linistita sport,ca nu tb.sa stau in pat ca sa alaptez,dar au fost si persoane(neavizate!!) care m-au speriat ca mi se(sa nu razi)tulbura laptele!
Iti multumesc inca o data ptr.rabdarea ta de a ne raspunde la micile si marile noastre probleme (recunosc ca majoritatea au probleme mai mari ca mine-daca ai fi "existat" in perioada cat am fost insarcinata te-as fi bombardat cu intrebari,sincer).


Eu sunt fericita dimineata cand vad zambetul bebelusului meu si soarele de afara!Incearca si tu!!!Iti doresc week-end-uri mai vesele(asta nu inseamna sa renunti la forum)

Cristina si bb Rares(aproape 6 luni)
Baia Mare




Sincer, m-ai facut sa zambesc. Lucru mare, zilele astea!

Daca ai fi o sticla, poate agitandu-te ti-ai "tulbura" laptele - LOL.

Laptele e sintetizat in glandele mamare, stocat in niste mici "depozite" si este ejectat prin niste canale ce trec prin mamelon in timpul suptului. Deci secretia lactata este cvasicontinua, nu insa uniforma. Nici vorba de "tulburarea" laptelui!!!

Activitatea fizica deosebit de intensa, cum ar fi cea din antrenamentele pt sportul de performanta, determina eliberarea unor hormoni ce pot avea drept efect reducerea secretiei lactate.

Aerobicul este departe (in opinia mea) de eforturile sportivelor de performanta, asa ca problema nu se poate pune in acest fel... Savureaza-ti orele de aerobic si nu mai lua in seama sfaturile "babesti"...

Distractie placuta si... lactatie bogata!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by RUXIV

Draga Nimenu, te rog din suflet sa nu te superi pe mine ca intreb ceva ce poate s-a mai explicat dar eu personal sint foarte speriata.Sint insarcinata in luna a-5-a , acum 4 ani mi s-a diagnosticat Listeria 1/320 valoare care nu ascazut niciodata de atunci . Inainte de a ramine insarcinata am facut un tratament cu UNASIN iar in luna a-4-a am repetat analiza si a rezultat tot 1/320.
Te rog spune-mi ce pot sa fac sa duc sarcina pina la sfirsit fara probleme din aceasta cauza.
Multumesc foarte mult si scuze ca-ti rapesc timp .

RUXY



Ce sa-ti spun, tratamentu indicat este ultra-performant in mod normal, si ultra-scump in acelasi timp. Cred ca ai observat ca eu nu am amintit de ampicilina+sulbactam (asta e Unasyn-ul) in raspunsul anterior referitor la listerioza; asta tocmai datorita pretului imens, pe care nu oricine si-l poate permite. Daca mai adaugam si efectul inexistent (cel putin aparent) in ceea ce te priveste, sper ca imi intelegi atitudinea mai bine...

Din moment ce titrul anticorpilor nu vrea sa scada in pofida acestui tratament, si esti deja gravida, nu prea ai ce face decat sa urmaresti sarcina indeaproape (examene ginecologice dese, ecografii de sarcina frecvente, dozari de anticorpi repetate). Ar fi totusi bine daca titrul nu ar creste peste nivelul actual; cu alte cuvinte fii multumita de mentinerea lui la acelasi nivel. Daca nu se detecteaza semne de suferinta fetala, se poate ca lucrurile sa mearga bine pana la termen.

Imi pare rau ca nu te pot incuraja mai mult de atat, dar consider ca e mai bine sa stii exact care este realitatea, decat sa minimalizezi problema. Morala: cu MARE CURAJ, inainte! Sperante de bine sunt, si sunt multe!

Succes si te rog tine-ma la curent!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by michandro

Draga Teo (desi suna mult mai interesant nimeni!),

Iti multumesc foarte mult pentru raspunsurile tale(date tuturor fetelor, nu numai mie). Am citit cu mare atentie - ca la scoala, cu creionul pe hartie (nu e o gluma!) - ceea ce ai scris. Desi am inceput sa mai deslusesc ABC-ul medical (sau tocmai din aceasta cauza!), mai am cateva intrebari. Pe scurt:

1. Varsta "inaintata": Am 31 de ani (abia impliniti) si pana acum nu am avut nici o sarcina, avort etc. Metodele contraceptive au fost: metoda calendarului (cu mai multe restrictii) combinata cu coitus interruptus (in primii 3 ani de viata sexuala) si prezervativul (in ultimii ani). Anticonceptionale am luat numai in 2002 (sept. - nov.) dupa o amenoree (ciclu de 56 de zile - menstruatia provocata de Medoxiprogesteron). Iar de 6 luni suntem "pe liber", in curs nebuna de a avea un bebe...

Am citit raspunsul dat de tine lui Arhistefy si desi spui ca nu am ce face, "natura isi urmeaza cursul", te rog sa-mi spui ce pot sa fac. M-ar interesa sa stiu cum stau; care sunt sansele de a ramane gravida tinand cont de varsta mea, sau - mai bine spus - ce pot face pentru a mari sansele de a avea un bebelus.

2. Temperatura bazala: In primul rand, multumesc pentru raspunsul dat (ciclu trifazic). Inca nu sunt complet lamurita de ce dr. meu si cei de pe site au facut referite la ciclu trifazic. Dar sa trecem peste asta. Am o alta intrebare: cat de relevant este graficul in conditiile in care in fiecare dimineata, in ultimele 2 ore de "somn", ma tot trezesc. Desi nu ma dau jos din pat, nu pot spune ca ultimele 3 ore de somn sunt continue. Asta se intampla de 2 luni. In general sunt genul de om care ar da 2 ore de nesomn seara pentru o 1/2 de ora de somn dimineata! Si acum...

Temperatura incerc sa o iau in fiecare dimineata intre 7:00 si 7:30, intravaginal, fara a ma da jos din pat.

3. Dureri de ovare si nu numai...: Aici nu prea stiu de unde sa incep... In ultimele 2 luni (vad ca denive un punct de referinta!) am avut dureri cumplite de ovare (mai ales in ultima luna). Ele au fost cam pe la "jumatatea" lunii. Am fost la dr. si inca nu am un raspuns. Dupa un consult ginecologic, a constatat ca secretia vaginala e prea abundenta (eram in ziua 23 a ciclului), asa ca m-a trimis la analize. Rezultatul: OK (asa mi-a zis dr., ca eu nu am inteles mare lucru din multitudinea de "rare", "absente", "frecvente"...). Totusi dr. nu prea e mutumit de rezultat, asa ca m-a mai chemat la un consult. Trebuie sa-ti spun ca eu am avut mereu o secretie abundenta (inca de la scoala/liceu).

Care poate fi cauza? Acum sunt in a 9-a zi de ciclu si deja am dureri. Simt ca o linie transversala, intre ovare - insa fara a simti ovarele. Am o durere surda, dar continua. Durerea se accentueaza cand merg la toaleta (scaun). Dupa cateva zile sunt convinsa ca vor incepe si ovarele sa ma doara (deja le cunosc...)

Imi cer scuze ca am scris atat de mult, dar am vrut sa ma fac inteleasa.

Multumesc,

Mihaela.

P.S. Numele tau l-am aflat citind mesajele de pe acest forum.

Mihaela



Mihaela,

O luam pe rand, OK? (Ca la scoala - LOL)

Varsta inaintata - 31 ani nu reprezinta o varsta inaintata in adevaratul inteles al expresiei. Tu esti evident foarte tanara inca. Aparatul tau genital insa a inceput sa oboseasca deja. Gandeste-te ca el se reinnoieste partial in fiecare luna, cu mari eforturi din partea organismului... Se considera gravide cu risc crescut primigestele (femeile cu o prima sarcina) peste 32 ani. Dar aceasta limita e stabilita STATISTIC. Nu este absolut neaparat ca sarcina ta, daca va aparea peste aceasta varsta, sa fie una cu probleme. Pur si simplu termenul in cauza se adreseaza obstetricianului: in astfel de cazuri, sarcina trebuie supravegheata cu mai multa atentie. Atata tot. Totul poate decurge cat se poate de normal. Din moment ce spui ca pana acum ai folosit metode contraceptive, nu pare a fi vorba de o infertilitate, deci nu-ti ramane decat a incerca in continuare... Nu dispera, nu ai absolut nici un motiv sa o faci!

Inteleg ca deja iti verifici caracterul ovulator al ciclurilor, si nu ar fi o idee rea sa-l convingi si pe sot sa faca o spermograma. Este foarte posibil ca, dupa un "program" atat de incarcat in ultimele 6 luni, "uzinele" lui de fabricat spermatozoizi sa fie cam epuizate... Daca totul iese OK si totusi sarcina nu apare (banuiesc ca ai auzit de perioada fertila...), investigatiile pot merge mai departe. Tratezi in primul rand orice urma de cervicita sau vaginita, orice forma de endometrita - anexita. Un test Huhn (punerea in contact a glerei tale cervicale cu sperma sotului si observarea penetrabilitatii spermtozoizilor prin glera) ar fi un alt pas foarte simplu. Daca si in aceste conditii sarcina nu apare, sunt necesare alte investigatii, mai laborioase si mai costisitoare (o histerosalpingografie, eventual dozari hormonale). Dar pana acolo e cale destul de lunga. Incearca metodele simple descrise mai sus si s-ar putea sa ai o mica-mare surpriza!

Temperatura bazala - Am explicat ca in clinica se obisnuieste ignorarea fazei degenerative drept una neinteresanta, si atunci se vorbeste de ciclu trifazic (menstruatie - faza foliculara - faza secretorie). Se pare ca nu am fost destul de clar, eu sunt ceva mai riguros in ceea ce priveste utilizarea termenilor "preclinici". Faptul ca te trezesti dimineata dovedeste stressul prin care treci. Adormi cu grija faptului ca TREBUIE sa-ti masori temperatura in zorii zilei si drept urmare ceasul tau biologic te trezeste in vederea indeplinirii obligatiei pe care ti-ai autoimpus-o. Evident ca daca te foiesti prin casa in acele doua ore de somn intrerupt, temperatura masurata dimineata nu va mai fi apropiata de cea bazala, si poti obtine rezultate eronate; deci este bine ca nu te misti din pat - dar nici aceasta nu e o conditie tocmai suficienta pt mentinerea unei temperaturi corporale apropiata de cea bazala. Incearca sa iei un sedativ usor la culcare si totul va fi bine. Sau, si mai simplu: daca ai dormit deja mai mult de 6 ore pana cand se produce trezirea mentionata... de ce nu iti iei temperatura chiar atunci? Apoi poti dormi linistita inca 2-3 ore, sau cat iti place tie.

Dureri in abdomenul inferior - din ceea ce-mi descrii tu eu as suspiciona existenta unei forme de sindrom inflamator pelvin in forma subacuta: o endometrita, o anexita sau poate ambele (metroanexita). Secretia abundenta poate fi datorata endometritei, sau poate fi urmare a unei vaginite sau cervico-vaginite. Ar fi util daca mi-ai scrie ce anume precizeaza buletinul de analiza despre care vorbesti. Oricum, indiferent care din cele de mai sus este prezenta, este cat se poate de neindoielnic ca trebuie tratata corespunzator. Asta poate constitui o conditie sine qua non a instalarii unei sarcini! Sincer, nu prea inteleg cum doctorul a spus ca totul e OK, dar totusi nu e multumit de rezultatul analizei...

Ca ai scris mult e foarte bine... sa vezi si tu cum este! - LOL
Lasand gluma deoparte, dupa cum vezi, daca ai fi scris putin mai mult (rezultatul mentionat anterior), as fi putut sa-mi dau mai bine seama de cele ce se intampla acolo...

PS: Ce sa fac, batranetile... Am uitat de la mana pan'la gura ca mi-am dat eu insumi numele real pe forum! Sunt destept nevoie mare, ce mai... LOL





"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Tia

buna nimeni,

eu sunt fata cu FSH-ul mare, desi intre atatea fete, cred ca te-ai "pierdut". In fine, as dori sa te intreb ceva. Sambata am facut eco vaginal pentru monitorizarea foliculilor - ziua 11 dupa clostilbegyt (imi cer scuze pentru exprimarea poate putin stangace, nu sunt de specialitate, dar incerc din rasputeri sa-mi inteleg corpul). Asa, era sa pierd sirul! Medicul a spus ca am un inceput de fibromatoza, dar momentan nu ar fi o problema. Ce inseamna aceasta? Cum as putea urmari acest proces care - din cate inteleg - este evolutiv? Ar trebui urmat un tratament?

Multumesc pentru tot ceea ce faci aici pentru noi....



Fibromatoza uterina este un proces prin care fibrele conjunctive din structura peretelui uterin se inmultesc exagerat de mult (chiar in mod normal, odata cu inaintarea in varsta, ele se inmultesc - aici apare ca element patologic acest "prea mult"). Daca inmultirea fibrelor se face relativ uniform in peretele uterin, avem de-a face cu o fibromatoza difuza. Daca inmultirea este focalizata, apar noduli de tesut fibros in peretele uterin, noduli ce cresc in timp: fibroamele uterine.

Banuiesc ca observatia doctorului cu privire la fibromatoza uterina de care se pare ca suferi a fost una secundara... in ziua 11 dupa clomifen el urmarea dezvoltarea foliculilor ovarieni in primul rand.

"Inceput de fibromatoza" este exact ceea ce se aude. A inceput inmultirea tesutului conjunctiv din peretele uterin. Asta duce in timp la cresterea grosimii peretelui, eventual la deformarea lui, la micsorarea cavitatii uterine, cresterea consistentei si pierderea elasticitatii si extensibilitatii peretelui uterin. Viteza de evolutie, ca si tipul (difuz sau in focar/e) sunt imposibil de precizat din ce mi-ai scris, singura modalitate fiind observatia directa, prin ecografii repetate.

Procesul este evolutiv atata timp cat esti menstruata. Aceasta datorita faptului ca este demonstat drept agent stimulator al fibromatozei hiperestrogenismul (cantitatea prea mare de estrogeni din organism). Pentru o persoana cu FSH-ul mare si E2 prea mic, existenta fibromatozei este o surpriza. Nu stiu cati ani ai... s-ar putea ca aspectul descris ecografic sa fie pur si simplu expresia procesului normal de imbatranire a uterului (nu te supara pe mine, NU afirm ca ai fi batrana, dar organele genitale feminine imbatranesc foarte precoce - la 30 ani sunt semne evidente in acest sens).

De stopat procesul nu poate fi stopat si, la drept vorbind, nici macar incetinit. S-au incercat fel de fel de tratamente medicamentoase, dar din cunostintele mele (evident limitate, nimeni nu le poate sti pe toate) nu exista nici un tratament cu adevarat eficient in stoparea fibromatozei uterine. Daca ajungi la menopauza fara probleme, ai cam scapat: evolutia inceteaza, ba chiar uterul da inapoi in dimensiuni adesea. Daca apar complicatii hemoragice (metroragii - pierderi de sange pe cale vaginala) sau de vecinatate (compresiuni pe vezica urinara - urinezi des; pe rect - ai constipatie), sau tumora determina dureri sau alte neplaceri pacientei, este necesara interventia chirurgicala. In functie de tipul fibromatozei, de extinderea ei si de varsta pacientei se poate merge de la miomectomie (scoaterea fibromului) pana la histerectomie (scoaterea uterului cu totul).

Deocamdata stai linistita. Din experienta mea cu doctorii, "inceput de fibromatoza" poate insemna si "ai de venit de multe ori pe la mine" - mai ales daca te duci (cum intuiesc ca faci) la un cabinet personal. :) Concentreaza-te asupra sarcinii pe care o doresti si lasa fibromatoza in pace deocamdata. Nu evolueaza ea peste noapte, nu avea nici o grija!!!

Succes... zilele astea (inteleg)




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by iandda

Am si eu o rugaminte pentru "nimeni" : sa ma lamureasca si pe mine in ce fel afecteaza o rana pe col obtinerea unei sarcini. Marturisesc ca doctorul meu mi-a sugerat cauterizare, dupa tratamentul recomandat pentru ureaplsma si toxo, dar mie imi este o frica teribila..si as prefera rezolvarea ei doar printr-un tratament...

Multumesc!

Anda.



Uffff... in complicat subiect m-ai bagat, Anda draga!!!

"Rana pe col" sau "rana pe uter" cum ii spun de obicei pacientele este ceea ce in termeni medicali se numeste EROZIUNE CERVICALA sau CERVICITA EROZIVA. In general ea este urmarea unei vaginite (infecii a vaginului) netratate, extinsa la col (cervicita), iarasi netratata sau incomplet tratata... Mai rar poate avea cauze mecanice (firul steriletului) sau chimice (femeia obisnuieste sa se spele in vagin cu tot soiul de substante, geluri, ceaiuri, sau se spala cu sapun si nu clateste bine vaginul, sau se spala prea des in vagin, sau introduce substante spermicide deseori, etc etc etc).

In principiu, atunci cand am de-a face cu o cervicita eroziva trec direct la efectuarea unui test Babes-Papanicolau. Pe baza rezultatului, institui un tratament de stingere a cervico-vaginitei existente, in functie de germenii patogeni identificati (spalaturi vaginale cu antiseptice, pilule pe gura, ovule vaginale... in vagin evident). Dupa "curatarea" vaginului, trec la un tratament de stimulare a reepitelizarii eroziunii cervicale (banalul Cerviron).

Daca dupa 3 luni de tratament nu reusesc inchiderea leziunii, cauterizarea se impune (daca testul Pap reefectuat permite!). Pe aici se foloseste cel mai des electrocauterizarea. Mult mai putin traumatizanta pt femeie si cu rezultate excelente este cauterizarea chimica. Americanii folosesc in acest sens acidul bicloracetic, care la noi este imposibil de gasit. Unii folosesc solutia de nitrat de argint 30%, dar din experienta mea pot afirma ca rezultatele pozitive sunt destul de rare.

Daca ai trecut deja prin protocolul tratamentelor pe care le-am enumerat in linii mari mai sus si leziunea persista, medicul tau are dreptate: cauterizarea a ramas unica solutie.

A propos!

CATRE ROMANII-AMERICANI sau CANADIENI:

AS AVEA RUGAMINTEA EXTRAORDINARA SA-MI SATISFACETI, CONTRA COST EVIDENT, O MARE NECESITATE: AM ENORMA NEVOIE DE UN FLACON DE ACID BICLORACETIC SAU ACID TRICLORACETIC PT PACIENTELE MELE. MA AJUTA CINEVA???

Acum imi dau seama ca de fapt nu am raspuns intrebarii in sine. Inflamatia cervicala este insotita de o serie de fenomene conexe: edemetierea (umflarea) mucoasei cervicale, modificarea secretiei cervicale si schimbarea pH-ului local.

Edemul determina ingustarea pana la obstructie a canalului cervical, deci spermatozoizii nu mai au cum ajunge la ovocit pt a-l fecunda. Secretia cervicala care nu indeplineste parametrii necesari de calitate fie ingreuneaza ascensiunea spermatozoizilor (prin cresterea vascozitatii), fie le reduce vitalitatea si deci capacitatea de a fecunda ovocitul, fie (cel mai des) ambele. Modificarea pH-ului local determina "dezorientarea" spermatozoizilor (ei se deplaseaza dinspre mediu mai acid spre mediu mai alcalin) sau chiar inactivarea si omorarea lor (pH-ul acid are efect spermicid).

Cred ca e destul de clar care sunt, foarte in mare, elementele caracteristice unei eroziuni cervicale ce influenteaza negativ obtinerea unei sarcini. A ramane insarcinata chiar si in aceste conditii este totusi posibil, dar nu si recomandabil: multe dintre medicamentele utilizate in tratarea cervicitei erozive sunt contraindicate in sarcina pe de o parte, iar pe de alta parte evolutia leziunii cervicale in sarcina este aproape intotdeauna negativa (adica spre mai rau). Nasterea pe un col inflamat si erodat poate duce la complicatii.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput