Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Buna dimineata fete,
M-am trezit azi noapte cred ca de 5 ori.Deja devine enervanta rau situatia asta.
Criss referitor la utza utza ai bagat cutitu in rana rau de tot.Pai eu nici numai tin minte decand nu am mai vazut-o la culoare.Al meu a inteles datele problemei asta e.

36+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata! Vin cu o veste buna:

A nascut Tonnia, un baietel de 3.350! Si mama si bebe sint bine!

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Tonnia,felicitari pt baietel! Sa creasca mare, sanatos, norocos si sa va umple sufeltele cu multa fericire!

Pana la urma Liuda cu Daconst au nascut in aceeasi zi! Ma rog, Liuda a cam grabit-o putin pe fetita ei! A vrut sa fie sigura ca macar odata a avut ea castig de cauza. In urmatoarele dispute mama-fiica, nu se stie! Poate o vedem la Tv la o emisiune gen "Vice-versa"!

Eu presimt ca imi voi depasi termenul. Burtica nu a coborat deloc (parca s-a inaltat), contractii nu prea am. Ceea ce ma bucura e ca simt fetita cum misca (am simtit-o tare tarziu). Ma rog lui Dumnezeu sa imi dea rabdare sa astept pana cand considera El ca e timpul.

Mihaela 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna fetele!

Am revenit in sfarsit, multumesc Tzuchi pentru ca ai anuntat fetele de fericitul nostru eveniment. Imi cer scuze ca nu am apucat sa citesc din urma. Felicitari celor care au nascut, Liuda, Dana, Tonnia, sa fiti sanatoase si voi si copilasii!

Sa va spun povestea mea si imi cer scuze daca e prea lunga.

Am plecat pentru declansare la 1 ziua pe 11 ianuarie. M-au controlat, mi-au pus centurile de monitorizare si mi-au pus pastila de Prostin. Au inceput dureri usoare, neregulate. Mai pe seara mi-au facut o separare a membranelor de uter – manual cu mana a bagat moasa degetul, ca de, nu misca nimic – foarte neplacut. Si apoi asteptare. Am stat asa toata noaptea, cu dureri din ce in ce mai mari – mi-au dat doar paracetamol. Dimineata la 8 pe 12 ianuarie mi s-a rupt apa cand am mers la toaleta – s-a dus cu un poc si apoi siroaie peste tot, si au inceput dureri mai serioase. Mi-au dat Etanox pentru durere – gaz ilariant – nu e bun de nimic, te ameteste asa usor parca tragi aurolac; trageam pe gura dintr-o pompa de plastic atasata la o butelie. L-au sunat moasele pe sotul meu sa vina, vine bietul intr-un suflet, ma tine de mana, eu cu contractii am inceput sa fac scandal, ma durea rau, deja aveam dilatatie 3 si asteptam pana la 4 ca stiam ca o sa primesc epidurala. Imi fac o injectie cu petidina in picior dar nu imi ia deloc din durere. Pe la 12 ma transfera intr-o rezerva la nasteri, mi-au zis ca de aici nu ies decat cu copilul.

Cel mai rau ma durea spatele, nu puteam deloc sa stau pe spate sau in fund si moasele mele – ambele tinerele, s-au chinuit sa ma convinga sa stau in pat sa poata monitoriza bebe (cu centurile, cum zicea Aelita). Au trecut asa ore, vine nenea cu epidurala pe la dilatatie 7, eu ma zvarcoleam de durere, nu s-a prins deloc. Am ajuns la 10 si impinge! impinge pe fund. Imping de ma ia dracu da tot degeaba ca nu se vede capul. Am stat o ora jumate dilatata 10 cu durerile aferente pana a venit un doctor sa ma vada,eu zic faceti ceva ori dati-mi un cutit ca scot eu copilul asta (metoda Bits - au facut niste ochi!) si zice calm da, forceps sau vacuum. . Ma iau pe sus la operatie, eu eram ca in sevraj, aveam 3 contractii in 5 minute, practic nu se opreau deloc, si eram asa de ore. Mi-au pus in vena canula, ma agitam asa de tare de durere ca mi-a sarit aia de la mana si a tasnit sangele ca arteziana din mana mea, vedeam cum curge ca in filmele horror, fluviu. Au pus-o la loc imediat, mi-au dat oxigen. Mi-au facut rahidiana, au reusit abia a doua oara pentru ca nu puteam sa imi controlez miscarile. De aici nu am mai simtit nimic, sotul meu era langa mine si ma mangaia pe par, eram amortita de la sani in jos. S-au chinuit cu forcepsul, cu ventuza, pauza, fata mea era intoarsa pe o parte cu umerii blocati in pelvisul meu. Vine seful ala mare si isi da acord pentru cezariana, ma taie, aud, veniti careva si impingeti capul inapoi ca nu pot sa scot copilul. Si imi spune doctorul acum sa ma ajuti, impinge! Am impins de cateva ori, cat puteam, ca eram amortita, si apoi aud cum plange si toata lumea daaa! Uite plange ce fetita frumoasa si ce de par are, e ora 16 50 si are 4 kile jumate. Sotul meu nu mai putea, era acolo cu eticheta cu Dad in piept, i-au data fata in brate dupa ce au sters-o si a venit langa mine, era cel mai frumos copil din lume. Ma uitam la ea ce vioaie si cu ochii maaari si unghiute si gene are frumoasa lu mama…

M-au dus apoi cu tot cu fata in alt salon, eu cu ea in brate dar nu prea constientizam, aveam episoade in care nu auzeam nimic, sau auzeam ca in somn. Dupa vreo 2 ore vin sa ma verifice, imi curgeau lohiile printr-un tub direct din uter, a curs de doua ori mai mult decat trebuia. S-au speriat toti, m-au dus inapoi in rezerva de nasteri, mi-au pus inca 2 canule (m-au gaurit in total de 10 ori pentru ca nu au nimerit venele, am numarat gaurile, am niste vanatai pe mana…) si o gramada de pungi curgeau prin mine. Pierdusem 1 litru de sange, au vrut sa imi faca transfuzie dar eu nu am vrut. A doua zi mi-au facut o injctie in burta si am mai facut o criza cu tremuraturi, iar au venit toti doctorii la mine. Criza a trecut in 10 minute, dar au schimbat injectia cu Clexane si mi-a fost mai bine. M-am ridicat din pat a doua zi, in scaun, a treia zi am mers si am facut dus. Inca doare rau la mers si la facut pipi, dar mi s-au dezumflat picioarele – abia azi dupa o saptamana, firele mi le-au scos si operatia aproape nu se vede. Si am doar 10 kg mai putin, in schimb fetita are 5 kg deja.

Asa ca eu am tecut prin toate tipurile de nastere, am avut si inducere, si separare de membrane, si gaz ilariant, si petidina, si epidurala, si rahidiana si cezariana. Multumesc lui DD ca nu am avut si epiziotomie. Sper ca voi sa fiti mai norocoase si sa scapati cu mai putin.

Va pup pe toate!

Ivona si Ella Marie – azi avem o saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Buna dimineata!

Felicitari Liuda si Tonni! Refacere rapida si bebei sanatosi si papaciosi!

Gabriela, alinuk, adinush -multumim pentru povesti, tare frumoase!

Raluca 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Felicitari Liuda sa fiti sanatoase si va asteptam cat mai repede acasa!
Felicitari Tonni multa sanatate si va asteptam si pe voi cu povesti si poze!

galeria la datorie pt fetele care au parte azi de marea intalnire

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Ivona, prin cate ai putut trece! Bine ca ati ajuns acum acasa, ca sunteti sanatoase si voioase! Felicitari pt fetita, inseamna ca ii merge tare bine daca are deja 5kg! Iar tu ai mai putin decat aveai inainte de a ramane insarcinata, nu? (parca faceai parte din categoria gravidutelor pana)

Mihaela 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Neatza!

Sa inteleg asadar ca risipim teoria ca fetele se nasc mai devreme decat baietii? In gasca noastra numai Daconst a nascut baietel la peste 40s. Cica si eu voi depasi termenul.

Mihacarm, mie mi-a zis dr ca a inceput sa coboare sarcina, desi eu nu am sesizat, dimineata cel putin o simt in gat. Insa contractii am f des, nedureroase dar parca deranjante. Era tare bine sa ma ia un pic nepregatita, acum e din ce in ce mai clar ca se apropie si-mi da o oarece stare de tensiune. Ufff! Nu-mi place deloc. Adica parca incepe sa-mi fie teama sa ies din casa sa nu se intample ceva. Nu stiu cum sunt durerile, dar am auzit ca pe unele le apuca dintr-o data f puternic - eu credeam ca la inceput sunt mai slabe si ai timp sa reactionezi.

Adinush, e bine ca ati fost totusi impreuna. Odata ca nu ai fost singura si in al doilea rand trebuie sa stie si el ca e tatic. Cu mama o sa vezi tu cum faci dupa ce pleaca tati. Macar o mai trimiti dupa cumparaturi. Dupa ce te simti stapana pe situatie vei apela mai rar.

criss 39+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Am vrut sa adaug felicitari si pentru Lili, am vazut poze cu bebe Paul, am pus si eu 2 poze cu piersicuta mea.

Mihacarm, din pacate eu sunt din categoria balenutelor, am avut 87 kg inainte de anstere si acum am 77 la o inaltime de 1 m 56. Mai am de dat jos 23 kg cel putin ca sa arat ca inainte de sarcina macar. Mi se pare imposibil acum dar sunt sigura ca se poate.

Va pup pe toate,

Ivona si Ella Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

IVONA - iubita prin cate ai trecut si tu... bine ca totul e bine... sa ma bucur ca zanul meu are 3200g la 38 de saptamani sper sa nu mai puna foarte mult si sa vina la termen...

Raluca 38+

Mergi la inceput