Mamici de ianuarie-februarie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 7
adinush spune:
Ivona daca ai sti cat ma regasesc in povestea ta...numai ca eu am fost si mai norocoasa,am si epiziotomie
Si operatia mi-a trecut,stau cu fata de 5 kile pe burta dar epiziotomia aia inca ma deranjeaza foarte tare si tare mi-e frica sa nu continue asa...am eu un fix cu asta
Aa...Criss la dr nu am dat nimic pt ca stiam ca nu accepta.As fi putut sa-i dau rezidentei dar nici macar nu am incercat sa vad daca primeste sau nu
Adinush de Ayleen-Alexandra
iriss27 spune:
Fetele care ati nascut, exista semne prevestitoare ale nasterii? Adica ceva, sa imi dau seama cu vreo 3-4 zile inainte ca ma asteapta evenimentul? Nu stiu la ce ma astept ... o chestie mai ciudata, deosebita ... o durere de deget, de ceva ma gandesc la ceva in afara de dopul obisnuit, ruperea apei sau contractii ...
Am citit intr-o care ca ne apuca frenezia curateniei ... pe mine ma apuca, dar ma lasa repede Desi parca constat din ce in ce mai multa mizerie prin casa ... dar nu imi vine sa ma apuc de smotru. Poate ca mai am pana vine bb
Termenul dupa UM la mine este 29.01 ... dupa ultimul ecograf, mai intarzie cu vreo 4 zile.
gio spune:
Tonnia, felicitari pt bb!!!
Ivona, uff, prin ce a trebuit sa treci...Bine ca sunteti amandoua acum si totul e in regula.
Era ieri o tipa la Elias cu bb 2, care avea 42 s si intentionau s-o mai lase o sapt, dupa eco. Cred ca innebunisera aia.
V-am spus da, ca si eu de-abia astept sa nasc, poate facem un club. Nu ca as vrea s-o grabesc pe bebita, insa ieri dupa ce-am mers de-am innebunit eram intepenita, si asa am ramas pana in momentul de fatza. Si i-am zis sotzului ca daca nu mai rezist sa umblu inseamna ca tre' sa nasc. Am tot zis ca vine 13, apoi pe 18, acum zic ca pe 23; parc-o vad venind prin febr.
Rali, si a mea e micutza - 3 kg, si cred ca avem aprox acelasi DPN - dar eu nu m-as baza prea tare pe eco pt ca acum in ultima luna eroarea e f mare. Columbencei ii spusesera de 3800 in ziua nasterii si al ea a fost cu aproae 500 gr mai putin. Mai ales ca si mie la eco mi-a dat eroare +- 400gr. Eu sper sa fie cu +, totusi.
CRiss, sarcina trectuta gandeam la fel ca tine, sa evit dak e posibil epiziotomia. Am facut zilnic exercitiile alea - keggel parca - plus masajul scarbos cu ulei de migadale si tot degeaba...Se pare ca la noi nu se poate fara din pacate.
Chiar sunt si eu curioasa, ca fetele, daca i-au facut epiziotmie Columbencei - ieri statea suspect de bine in fund.
Pupici
38 +
gabriela_s spune:
quote:
Originally posted by roandre
Bey iar vorbiti de utza-utza???..eu n-am cu cine si pace buna....nici picat cu ceara nu vrea sa faca si el ceva. Dc incerc sa-l zgandar imediat imi baga placa "ma duc si dorm cu Alexia...nu facem nimic pana nu se naste bb"....mama ce ma enervez. Voi va plangeti la 3 sapt...eu ce sa mai zic cu luni bune fara?
Dc nu-mi zice dr maine ca nasc eu nu ma mai joc...pai nu-i corect sa ma chinui eu atat si tati deloc. macar dupa ce se naste bb se mai chinuie si el.
hai ca m-ai facut sa rad.poate ajunge sa ti faca si tie dr injectii pt grabirea nasterii.si cu utza,utza ce sa zic... cica dupa ce nasti scade libidoul,dar noi aseara mai aveam nitel si .........................or sa treaca greu astea 6 saptamani!
am facut si noi baie bebelinei aseara.maestrul de ceremonii a fost mama,e singurul lucru pe care si l mai aminteste bine legat de bebelusiasa ca am rugat o sa ne arate.bogdan a ajutat-o ,eu am filmat.ca sa pot sa o spal eu pe bebe trebuie sa imi iau un suport pentru cadita ,sa o am la nivelul meu pt ca am iar dureri mari de spate...port centura primita din spital,sper sa treaca.
Adriana Maria *iubita lu' mami si tati *
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu fetita mica in burtica
gio spune:
quote:
Originally posted by iriss27
Fetele care ati nascut, exista semne prevestitoare ale nasterii? Adica ceva, sa imi dau seama cu vreo 3-4 zile inainte ca ma asteapta evenimentul? Nu stiu la ce ma astept ... o chestie mai ciudata, deosebita ... o durere de deget, de ceva ma gandesc la ceva in afara de dopul obisnuit, ruperea apei sau contractii ...
Am citit intr-o care ca ne apuca frenezia curateniei ... pe mine ma apuca, dar ma lasa repede Desi parca constat din ce in ce mai multa mizerie prin casa ... dar nu imi vine sa ma apuc de smotru. Poate ca mai am pana vine bb
Termenul dupa UM la mine este 29.01 ... dupa ultimul ecograf, mai intarzie cu vreo 4 zile.
cu vreo 2 zile inainte de nastere am avut insomnii, nu mai puteam dormi si aveam o stare de agitatie, plus ca nu mai puteam manca aproape deloc, aveam greturi ca in primul trimestru. mai multe tipe au avut simptomele astea inainte sa se declanseze nasterea. nu-mi mai ardea de nimic si zaceam toata ziua.
38 +
kmi78 spune:
FELICITARI MAMICILOR : Marinar,
Dana,
Liuda,
Tonni
sa va creasca puiutii, sa va aduca numai fericire!!!
Emotionanta povestea nasterii Alinuk;
Sa speram ca prin experienta nasterii prin care a trecut Ivonasa nu mai treaca nimeni , dar asa e in viata, poate atunci cand te astepti mai putin ti se poate intampla chiar tie...
Fetelor eu de cand am intrat in luna a 8 a ma dor zilnic oasele bazinului sau poate mai exact perineul, zici ca m-ar fi cracanat cineva...de abia ma ridic din pat de durere iar de mers doar cu pasi marunti se mai poate eu care pana nu demult mergeam fugind...
Sa inteleg ca acestea sunt neplacerile de care va plangeati voi si care, pana acum nu le-am cunoscut; asa va fi zilnic pana la nastere???? sunt ca o baba ramolita;
sa fie totusi un lucru bun in toata treaba asta, adica oasele bazinului incep sa se desfaca sa faca loc puiului de om??
BAFTA MULTA LA URMATOARELE MAMICI!!!
34+1
alinuk spune:
Ivona,
Doamne cate ati mai patimit si voi!!??Ca de Adinush ce sa mai zic.. Dar toate au trecut si acum sunteti fericite!! Sa va traisca puiutzii si sa va bucurati!!
Fetele cu emotzii care urmeaza sa nasca fiti curajoase, optimiste, noi suntem aici, alaturi de voi. Daca nu va putem ajuta efectiv putem boci cu voi.
Iriss,
Eu personal mi-am dat seama abia dupa nastere ca au fost cateva semne pe care le-as interpreta ca fiind prevestitoare:
**cu doua nopti inainte ma trezeam la pi si nu prea ma lua somnul (in cond in care toata sarcina nu am avut pb cu somnul)
**aveam dorinta de a merge la cumparaturi si de a mai gasi cate ceva de luat "sa nu cumva sa-mi lipseasca". Chiar in seara dinaintea nasterii mi-am cumparat doua sutiene de alaptat (pe care nu le aveam si teoretic as mai fi avut timp sa le iau pt ca dpn era peste 3 sapt)
**in seara dinaintea nasterii am gasit ceva gelatinos pe tamponel (lucru care nu se mai intamplase pana atunci)
** bagajul de spital nu era impachetat - lucru pe care parca l-am premeditat pt ca ma gandeam mereu ca daca ma apuca deodata... si am dureri, tb sa am preocupare - sa fac bagajul pana va trebui sa plec catre spital, sa am atentia distrasa catre altceva (si asa s-a intamplat)
Nu stiu daca ajuta pe cineva cu ceva ce am simtit eu si nu stiu daca e relevant...
pupik,
Alinuk si bb Teo
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata
Misha_tp spune:
Felicitari Liuda, Dana, Tonnia si tuturor proaspetelor mamici! Sa aveti parte de copii sanatosi si cumintei.
Alinuk, ai un talent aparte de a asterne pe "hartie" povestea ta. Felicitari.
Ivona, citind povestea am inceput sa casc niste ochi... maaama prin ce ai putut trece! Dar bine ca e cu happy-end. Sa fiti sanatoase!
Eu sunt in sesiune acuma si nu prea-mi sta capul la invatat. Cum ma trezesc dimineata, deschid calculatorul si va citesc. De postat mai rar...
De abia astept sa se intoarca monu, sa ne povesteasca si ea din experienta ei de la nastere. Nu ma asteptam sa aud asa, deodata, ca a si nascut. Mai avea destul pana la termen.
Criss si fetele care se pregatesc de nastere, nastere usoara si refacere rapida. Copii sanatosi.
Eu mai am de asteptat pana spre martie. Daca nu s-o fi grabind. Poate va sta insa pana la termen. Cu usoara anemie, usoara lipsa de calciu dar placenta cu calcificari (paradox), usoara infectie in organism (nr de leucocite mult peste normal) vom vedea pana la urma. Azi mai merg si la alt ecograf sa vad pana la urma ce e cu calcificarile astea ale placentei. Asta e ceea ce ma ingrijoreaza mai tare in momentul de fata.
Apropo de hartie pt colac WC: oare nu putem folosi un sul de hartie gen porosoape de bucatarie? Sunt suficient dae late dupa parerea mea...
Va pup
33+3 zile
nadiutapm spune:
neata fetelor,
Ivona, ai tras si tu la nastere, ce sa mai, ai trecut print toate tipurile, dar daca tii in brate un botz de aur cum e micuta grasana de 5 kg, cred ca ai uitat deja totul.
Tonnia felicitari pt bebe sa va umple viata si casa cu bucurii, si de fapte bune.
Kmi, si eu am avut aceleasi dureri inghinale de bazin si spate la fel prin sapt 30-34 insa la un momentat dat au trecut si acum doar accidental ma mai dor doar atunci cand fac ceva ce ma oboseste mult.
fetelor de 2 nopti cum ma intorc de pe o parte pe alta se intareste burta ingrozitor de tare zici ca mai are putin si cade , fte incomoda de ma doare pielea de cat de intinsa e, si in cea mai mare parte a zilei este la fel de tare, astea le pot numi contractii dureroase cumva? e semn ca se apropie momentul sau poate fi de la mersul pe jos mai mult??
nu de alta dar eu stau ca o floare nu am facut nimic pt micuta, patul sta neasamblat, nimic spalat calcat.sunt oare inconstienta??
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia 36+ Lidia
burtica
LEVI spune:
Nadiuta,la mine chestia cu intaritul burtii la intoarcere de pe o parte pe alta si la coborarea din pat,la ridicarea de pe scaun,e la ordinea zilei de vreo 2 saptamani.
Nu inseamna neaparat ca nasti acum ,dar inseamna ca se apropie.Ar fi cazul sa pregatesti lucrurile.
Fefelor,helpppp!,de cateva zile mi se umfla rau picioarele.Le simt ca niste pernute.Care e treaba?Ati patit si voi la fel? Ce sa fac?La prima sarcina n-am avut astfel de probleme.
Luminita34+ si Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."