Diabet zaharat la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 10
babyyy spune:
fetelor vreau sa va intreb si eu cand se considera diabet zaharat?cat trebuie sa fie glicemia?i-am facut puiului meu glicemia si avea 120:((((( de atunci ma obsedeaza.1pediatru mi-a spus"mmm e normal ca e laptele dulce" al2lea pediatru"oooo dar nu se poate,,e prea mare,,, doar nu are diabet,,cu siguranta i-ati dat lapte inainte de analiza" acum stam in dubii ca nu mai stim dc iam dat sau nu,,, cert e ca o sa revenim cu analizele dar vrem sa mai treaca 1-2saptam.copilul nu are pofta de mancare dar nu are de fffff multe luni,este vioi non stop,,,,in greutate a luat ffff putin dar totusi la 10luni are 9.700kg.chiar nu stiu ce sa zic.si stau ca pe ace sa mai treaca 2 saptam.voi cand spuneti ca e bine sa refacem analiza?va pup si glicemii bune copilasilor!
Andrada spune:
Simptomele diabetului juvenil sint: sete, pipi des, foame si scazut in greutate. Copilul tau se pare ca e exact pe dos, ia prea mult si prea repede in greutate, eu as cam exclude deocamdata diabetul juvenil, iar in cazul diabetului de tip 2, ar fi neauzit ptr virsta lui.
120 glicemia nu e normal, in schimb pot fi mai multe motive trecatoare, nu numai diabet juvenil. Daca observi vreunul din semnele de mai sus poti incerca sa ii faci testul de toleranta la glucoza.
Ca sa stai linistita poti incerca sa cumperi de la farmacie niste hirtiute de detectarea glucozei in pipi. Abia cind ai confirmata glucoza in pipi te poti ingrijora, zic eu.
Pina atunci tuturor copiilor li se mai poate intimpla cite un 120 (stres, oboseala, raceli, hormoni de crestere...etc),
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Am probleme cu net-ul, de aici absenta mea. Sper sa reusesc sa trimit acest mesaj.
Sofia, imi pare rau ca ne intalnim in asemenea circumstante !
Si eu, ca si Mirela, iau partea frumoasa a vietii si ma bucur de ceea ce am. Ca putea fi si mai rau, nu ?
E foarte, foarte greu acum, la inceput. Dar fiind in locul potrivit(la Malaxa), la momentul potrivit(la debut) si avand o schema de tratament potrivita Ioanei, va fi bine, ai sa vezi ! Ai de unde invata. Ceea ce noi, la M-Ciuc, n-am avut.
Indemnul meu ar fi sa mergeti la Buzias(Timis), la Centrul medical de acolo, pentru copii, adolescenti si tineri cu diabet tip 1. E ca intr-o tabara. Ioana are ocazia sa vada si alti copii ca ea, facand exact aceleasi lucruri ca si ea. Iar voi, parintii, aveti ocazia sa invatati si sa intrebati tot ceea ce vreti despre gestionarea diabetului. Acolo, am invatat eu, si din cartea editata de domnii si doamnele doctor de acolo, tot ce stiu. Iar Cristina si-a recapatat din veselie, acolo. Indrageste foarte mult acel loc, asteptand cu nerabdare sa mergem, de fiecare data. In 2 ani, am fost acolo de 3 ori. Regretul meu este ca nu am ajuns mai repede, acolo, imediat dupa debut. Gasesti detalii despre Centru, aici: http://www.ccserban.ro/index.html
Te asteptam cu vesti si intrebari, Sofia, oricand.
Cristina a avut cateva zile cu glicemii mai maricele, in jur la 200, dar zilnic a avut si 1-2 glicemii bune. Nu stiu ce se intampla ! Inainte de zilele cu glicemii mai ridicate, a avut cateva zile numai cu hipo peste noapte. La glicemie de 200 si ceva, cu 2,5 u Insulatard si 25 HC la ora 22, facea hipo la ora 01 si chiar si la ora 03, dimineata. Ma gandeam ca au trecut 2 ani si la ea, de la debut si au mai fost ceva celule beta care si-au dat ultima suflare, acum.
Ca apoi, sa vina zilele astea cu glicemii in jur la 200. Ori vremea asta ploioasa si rece, care ne tine numai in casa. Ori, pur si simplu si-au facut de cap hormonii de crestere din nou, care la ea se resimt mereu. I se misca 2 dintisori, dupa ce in iarna a mai schimbat 2 si i-au aparut si maselutele definitive. Mamicile la care dulcineii au trecut prin faza schimbarii dintisorilor de lapte sau de crestere a maselelor definitive, ati observat glicemii mai ridicate in aceste perioade ?
La control, d-na. doctor de aici, nu mi-a zis nimic despre asta, desi am intrebat-o. Mi-a recomandat sa-i dau Ca cu D3, ca e in perioada de crestere si Mg(Magnerot), ca acesta se elimina si sa nu aiba crampe musculare. Dar sa nu le dau deodata, bine-nteles.
Altfel, era multumita de cum arata Cristina. S-a inaltat si a mai pus pe ea, desi, tot subtire arata. Are 19 kg si 114 cm.
Schema de tratament a ramas aceeasi, la fel si cei 165 de HC/zi.
Cam astea ar fi noutatile la noi.
Astept vesti bune de la voi, fetelor ! Va doresc sanatate si glicemii dintre cele mai bune, puiutilor vostri !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Adrianaa spune:
Buna fetelor,
Anina, Ioana are 9 ani am inteles, trebuie sa mearga la scoala, probabil ca vor merge la Buzias anul viitor. Ai dreptate, la Buzias este mai usor de inteles modul de tratament pentru copiii mai mici.
De Sorina ce mai stiti?
Va doresc weekend placut!
istorioare cu talc (pentru copii)
ana_miti spune:
Buna ziua dragi mamici!
Alex a inceput gradinita, progrm scurt, 8-12.
Azi a fost prima zi. S-a comportat super bine, neasteptat!
Nu a plans de loc, s-a acomodat foarte repede. La intrarea in clasa, d-na educatoare i-a spus sa isi aleaga un loc unde vrea el, sa stea. La intrebarea "cum te cheama?" a raspuns hotarat si tare, de fata de toti colegii si asistenta , formata din parinti, bunici si alte rude:"Bodan Alesandu Andei (Bogdan Alexandru Andrei)!
Cand au inceput s aplece ceilalti parinti, m-am retras tiptil catre usa si il priveam de acolo, din umbra , fara sa ma vada el: si-a luat jucarii , vobea cu ceilalti copilasi, care oricum sunt mai mari decat el, 4-5 anisori, a spus o poezie la rugamintea doamnei educatoare. Cand a vazut el ca numai sunt in raza lui ......"mami unde este?".
L-a amagit doamna repede cu ceva si a uitat. Apoi a zis: "D-na...fac pipi....", a iesit pe coridor a dat cu ochii de mine , am mers la toaleta cu el , apoi i-am psus ca tb sa intre in clasa, ca mami tb sa vorbeasca cu cineva pe hol .
Si a inteles. La 10.30 au luat gustarea , toti copii au scos din rucsacele pachetelele. Atunci mi-a dat voie d-na sa intru. I-am spus ca fiecare copil TREBUIE sa pape tot ce primeste de acasa si ca nu are voie sa i-a din mancarea altui copil.
Si a inteles, si-a mancat gustarea lui si apoi si-a strans servetelul de pe masa si la joaca iar. La ora 11.00 le-a dat voie acasa. Maine mergem iar , la 8.30.
Sper sa nu avem probleme. Doamana chiar l-a felicitat si a spus ca nu se astepta sa fie atat de intelegator....fiind cel mai mic din grupa.
Glicemiile sunt bunicele....sper sa fie si mai bune.
P.S. Sambata am fost la onomastica fetitei unor prieteni de familie, a chefuit fi-miu , nu gluma. A mancat tort diplomat. Am facut 1 ui de actrapid in plus la ora 19.00 si i-am dat 40 g de tort sa pape si el. A venit la ora 10 seara cu glicemia de 170.
P.S. ce dati copiilor , mai ales celor mici pentru imunizare in perioada asta, ca doar merg in colectivitate?
Va pupam si va dorim glicemii super bune!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
dani_roby spune:
Buna fetelor,
A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris.
Anina multumesc mult pentru urarile de ziua lui Roby, noi nu ne-am invrednicit sa facem poze. Dar ramanem datori.
Mirela, stiu ca ai ramas pe vechea schema cu actrapid si mixtard, Roby are aceasi varsta ca si David si aceasi schema care la noi functioneaza inca foarte bine. Sper eu sa ramana cat mai mult pe aceasta.
Am inceput si noi gradinita, cu program de 4 ore, Roby merge f bine cu glicemiile, mai sar ele cateodata dar le venim de hac.
De cand cu gradinita a inceput iarasi sa intrebe, cand ii trece, cat o sa mai faca injectii, daca o sa poata sa manance si el orice si oricat fara sa respecte acest orar de masa strict.
Azi mergem la o petrecere la Mc Donalds si stiu ca nu are sa ne fie usor, dar ce sa fac? nu pot sa-l izolez. Trebuie sa inteleaga ce se poate si ce nu...dar tarreeee este greu.
Am fost si noi in concediu o saptamana, s-a distrat pe cinste , a inotat foarte mult si glicemiile au fost absolut extraordinare. A mancat multe prajiturele pe baza de orez cu lapte.
Acum a inceput toamna, asa ca ca ii dau Calciu 10 zile / luna si Vitamina A + D2, asa ne-a zis doctorita. In lunile decembrie, ian, feb, mi-a zis 10zile /luna sirop Sanalsol / 3 lingurite /zi.
Pentru imunitate nu am intrebat, eu ii dau ursuleti echinaceea si slava Domnului nu a mai racit de mult timp.
Cam atat despre noi, va pup pe toate si ne auzim.( mai pe mess, mai pe forum, important e sa fie sanatosi puii nostri si sa ne bucuram de ei.
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! ![]()
Sunt din nou vesela.
Din weekend, Cristina sta numai pe glicemii bune.
Cred ca a avut un puseu de crestere, care si-a dat mana cu vremea urata de afara, alta explicatie nu am.
Acum, si vremea tine cu noi, e soare, e cald, in timpul zilei, putem sta afara mai mult.
Adriana si Dani, va multumesc pt. mesajele de incurajare ! 

Desi, stiu ca mai sunt si astfel de momente, cand se intampla, si vezi ca totul e in van, ai nevoie de incurajari, sa stii ca si altii au trecut prin astfel de momente(glicemii mai maricele, desi maresti doza de insulina).
Ana, ma bucur pentru succesul de la gradi !
Nici nu se putea astfel cu scumpul de Alex.
Sa o tineti tot asa ! 
Dani, multumesc pt. schema de vitaminizare. O folosim si noi, pt. ca dulcineei mele i se schimba dintisorii, creste... si are nevoie de supliment de Ca.
Sanasol foloseam si noi, iarna, la recomandarea d-nei. doctor de la Tg. Mures.
Va doresc o zi frumoasa in continuare si sa ne "auzim" numai cu vesti bune ! ![]()

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
mirela_piciu spune:
Buna, fetelor! Noi am fost o saptamana la munte si am observat ca lui David nu i-a priit ca la mare.A fost si vremea de vina ca a plouat,nu am iesit cine stie ce la plimbare,cat ne-am straduit noi sa aiba glicemii bune toata vara acum am cam zbarcit-o. Imi e asa de ciuda!
O sa inceapa si el de saptamana viitoare caminul si am inceput sa-i dau ca si anul trecut Septilin de la Himalaya, Ca si Minimartieni(anul asta).Doctorita de diabet ne-a recomandat sirop Sanasol, Ca,(anul trecut) dar pt imunitate nimic. Septilinul ni l-a recomandat un profesor doctor de la Diasan, iar martienii i-am luat noi pt ca au un continut f bogat in minerale si vitamine,iar doctora a fost de acord cu ei.
Si David ma intreaba cand o sa scape de facut insulina(cand o sa faca si pancreasul meu insulina?), de ce nu mananca cu copiii la camin, de ce nu doarme si el acolo,iar la aniversari tot diplomat folosim si noi ca am vazut ca-i merge bine. Dani, tu ai fost cu Roby la Buzias? Tot cinci ani si jumatate are si el? La ce varsta a fost diagnosticat? Va pup ,merg sa-l trezesc pe David.
Adrianaa spune:
Buna fetele!
Ati inceput scoala!
Ehe.. gradinita... e ceva timp de cand am frecventat-o noi... Am inceput cursurile de la liceu si noi. Este bine, lui Alex ii place acolo, incepe sa se cunoasca cu colegii, putin speriat la inceput de unii indivizi... mai ciudati, dar totul este bine. Invata dimineata, uneori dupa-amiaza si isi face injectia si ia masa la cursuri cand este nevoie. Am invatat sa nu mai fiu asa incordata cand stiu ca nu-l am sub observatie permanenta, incerc sa-l las cat mai mult pe mana lui. Ce pot sa spun, ii merge bine, glicemiile sunt bune. A crescut mult anul asta, mai mult decat pana acum, deja este cu un cap mai inalt ca mine. Va pup si va tin pumnii pentru cursurile de la gradi
.
Astept noutati de la voi.

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Adrianaa spune:
Ei, cum este la gradinita?
Noi am inceput cursurile, colegi noi, profesori noi, mediu nou. La scoala generala anuntasem ca Alex are diabet. Acelasi lucru l-am facut si aici. Surpriza, a nimerit intr-un mediu tocmai bun pentru el, cu oameni intelegatori, mai ales pentru ca stiu multe lucruri despre diabet. Directoarea liceului are diabet, dirigintele lui Alex are diabet. Intr-o pauza, si-au studiat penurile pentru insulina. Directoarea a vrut sa convoace Consiliul profesoral sa discute cu profesorii lui Alex despre copiii cu aceasta afectiune, dar Alex a refuzat.
Dintre toate acestea, partea proasta este ca nu poate sa-si faca injectia la cabinetul medical, pentru ca dr. nu prea este acolo. Directoarea i-a oferit biroul ei, dar este multa vanzoleala pe acolo, asa ca face pe unde poate. O sa revin cu amanunte. O seara buna!

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)