Diabet zaharat la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 11
mirela_piciu spune:
Salutare tuturor! Norocos baiatul tau, Adriana, am gasit un site "Scoala parintilor", cu un articol numit "Stiu profesorii despre diabet?",am plans de-am facut burta citindu-l.Cum e David al meu "sensibilos" la toate, daca la scoala se vor purta asa cu el cred ca nici nu va vrea sa mearga. Am iceput caminul iar acum David e sub tratament ca a facut o rinofaringita si e iar in vacanta.Sa tinem glicemiile sub control scadem din mancare, marim doza de insulina si asteptam rezultatul la hemoglobina glicozilata, noroc ca am facut-o inainte de a debuta rinofaringita asta.Va salut pe toate si mai vorbim, pa.
dsofia72 spune:
buna, sunt sofia
cat am fost in spital la malaxa o mamica din Bucuresti spunea ca ia de la scoala de la baiat o bursa de 230 ron.
aici in Constanta nu se da
voi stiti ceva despre asta? imi pare rau ca nu i-am luat nr de tel s-o rog sa intrebe la scoala conform caror norme primeste bursa, ca este o suma importanta, nu??
in constanta o mamica mi_a spus ca in baza dosarului de diabetic ia alocatie dubla pentru copil dar atat>
aveti cunostinte despre alte drepturi care ar exista pentru copii dibetici??
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici luptatoare ! ![]()
Insanatosire grabnica lui David, Mirela !
Asa procedam la boala, n-avem ce face....scadem din Hc, ajustam doza de insulina, numai sa stea pe glicemii bune.
Scrie link-ul acelui articol, desi, mi-e greu sa citesc astfel de articole, stiu ca exista si astfel de oameni. ![]()
Cristina e bine, se bucura de vremea frumoasa, petrecand mult timp pe afara si asta se vede pe glicemiile bune ce le are.
La gradi, e bine, ea fiind in al 3-lea an de gradinita, aici. Atat directoarea, cat si educatoarea si ingrijitoarea de la grupa ei, stiu despre diabetul Cristinei.
Plus 1 an de gradi la o gradinita cu program prelungit, inainte de a debuta diabetul la Cristina, anul viitor va incepe si ea, scoala. Am mari emotii pentru cum va fi la scoala, din cauza diabetului.
Ce bine a nimerit Alex, Adriana, intre oameni care stiu ce inseamna sa ai diabet ! Ma bucur pentru el ! Si pentru felul in care reuseste sa se descurce singur, chiar daca mami il urmareste din umbra si mai tremura pentru el.
Astept sa ajungem si noi, acolo.
Dar mai e cale lunga.....
Pana atunci, insa, invatam din experienta vostra. 
Ana, voi ce faceti ? Tot bolnavior este Alex ?
Sper ca e bine si ne vei scrie numai vesti bune depsre voi ! ![]()
Un weekend cat mai relaxant si distractiv, totusi, va doresc !

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Adrianaa spune:
Sofia, bursa aceea de 230 ron la scoala, stiu ca se da familiilor cu un venit f. mic pe cap de familie, bursa sociala cred ca se numeste.
Exista si o bursa de sanatate, dar mult mai mica, probabil 100 ron, nu stiu. Noi nu am luat, pentru ca scoala nu avea fonduri de la primarie. Probabil ca acolo, in Constanta, daca sunt fonduri, se poate acorda si o bursa de sanatate de la scoala.
Da, alocatia lor este dubla pe baza dosarului si se mai pot obtine niste fonduri de la primarie pentru gradul de handicap in care este incadrat. Este o procedura f. complicata si se acorda daca primariile stau bine cu banii.
Ar fi bine sa poti obtine banii pentru ca sunt f. necesari pentru cumpararea de teste.
istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Adrianaa spune:
Uitati ce am gasit pe net:
quote:
Un plasture ar putea īnlocui curānd injectiile
Un simplu plasture care, dupa ce este lipit pe piele, trimite medicamentul īn corp, fara a provoca dureri, ar putea īnlocui curānd neplacutele injectii traditionale, potrivit unei echipe de cercetatori din Irlanda, informeaza Mediafax.
Plasturele a fost dezvoltat dupa modelul cartuselor cu cerneala utilizate de compania de computere Hewlett Packard.
Plasturele contine 150 de ace de seringa minuscule, care actioneaza asupra receptorilor de durere din piele, eliminānd disconfortul. Plasturele mai contine 400 de rezervoare cilindrice care pot fi umplute cu medicamentele necesare pacientului. Un microcip atasat dispozitivului regleaza cantitatea de medicamente necesara persoanei bolnave. Cercetatorii cred ca dispozitivul ar putea fi folosit cu succes pentru administrarea zilnica de insulina la bolnavii de diabet de tipul I sau pentru īnlocuirea inhalatoarelor utilizate de bolnavii de astm.
Pe viitor, plasturele ar putea fi utilizat pentru a administra pacientilor mai multe tipuri de medicamente, la ore diferite din zi.
Pe piata exista deja cāteva tipuri de plasturi, care contin calmante si nicotina, acestea din urma fiind destinate sa-i ajute pe fumatori sa renunte la tutun. Īn cazul acestor plasturi, medicamentele sunt destul de fine pentru a putea trece īn organism fara a fi nevoie de ace.
Īn cazul medicamentelor mai mari sau a moleculelor solubile īn apa sunt necesare ace care sa strapunga pielea.
Firma irlandeza care produce acesti noi plasturi, Crospon, a indicat ca dispozitivele vor fi disponibile pe piata pāna īn 2010.
istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! ![]()
Ce fac dulcineii mici si mari ?
Cristina e bine, se bucura de 2 zile libere, ca nu aveau educatoare, zilele astea.
Glicemiile sunt bunicele, desi, tot mai intervine cate una de 200 si ceva. Nu-mi plac cele de peste noapte, cand sunt de 200 si ceva. Atunci, la ora 03, ii corectez glicemia cu insulina rapida, iar dimineata e ok.
In vara n-am avut astfel de probleme. Datorita miscarii de peste zi, cred. Si cum nu mai iesim dupa cina, se vede pe glicemiile de la ora 22 si de peste noapte. Plus, cresterea. Anul asta, Cristina a crescut mai mult.
Important este sa-i mentinem o stare de sanatate buna si atunci va fi mai echilibrat si diabetul.
Sofia, noi avem alocatia dubla, plus un buget complementar de 80 RON, in locul reducerii la factura telefonica de la Romtelecom(ce o aveam anul trecut) si a reducerii de la factura de la Electrica(de anul trecut), ambele sume venind la un loc(130 RON), cu un cupon(talon) de la Directia Judeteana de Protectie a Copilului, prin Posta(le aduce postasul).
Si, pana la 7 ani ai copilului sau pana incepe scoala(din cate am inteles), pentru ca are gradul de handicap, I grav, cu insotitor, de la Primarie(Asistenta sociala) primim 350 Ron(pe sept., ca era 320-330-340 inainte). Puteam sa stau acasa, pana la 7 ani ai Cristinei cu acesti banuti si eram asistentul ei personal. Dar sunt prea putini bani sa stai acasa si am preferat sa merg la serviciu(acasa fiind mama mea cu Cristina) si sa primesc acesti bani ca o indemnizatie. Anul asta mi s-a zis ca pot sta acasa cu ea, pana la 7 ani, cu o indemnizatie de 450 RON. Dar cum Cristina se apropie de 7 ani, nu vreau sa risc sa-mi pierd locul de munca.
Pentru a ajunge la Primarie, trebuie sa ai Certificat cu gradul de handicap I, cu insotitor. Iar acest Certificat se obtine de la Comisia pentru Protectia Copilului, pe baza hartiilor(adeverinte, referate, bilete de externare) medicale, primite de la diabetologul copilului. Comisia hotareste si in ce gradul de handicap, se incadreaza copilul. Toate astea sunt valabile pentru copiii pana la 7 ani. Nu stiu cum e la copiii mai mari de 7 ani. In ce grad de handicap se incadreaza ei si ce ajutor banesc pot primi de la Primarie.
Si pt. copiii sub 7 ani(cu diabet)se obtine greu acest certificat. Unii diabetologi considerand ca nu e un handicap grav. De parca micutul diabetic isi poate pregati si calcula singur mesele si isi poate administra singur insulina.
A....si mai avem bilete de tren pt. 6 drumuri(dus-intors), Cristina si insotitorul ei. Am inteles ca din 2008, vor scoate aceste bilete si vor da ceva bani pt. calatorii. In ce fel se vor calcula acesti bani....nu stiu !
Banutii ce-i primim de la Primarie, cum scrie si Adriana, ii folosim pentru testele de glicemie.
Cam asta ar fi. Daca ai nelamuriri, scrie-le aici si iti voi raspunde, atat cat stiu.
Altfel, ce faceti ? V-ati mai linistit ? Ioana cum e ?
Adriana, suna foarte bine articolul despre plasturele minune ! Sa dea Domnul sa devina realitate cat mai curand posibil ! ![]()
Alex, se descurca bine ? Ai capatat mai multa incredere in el ?
Ana, voi ce faceti ? Ti-ai reluat serviciul, cred !
Cu scuzele de rigoare....
La multi ani, Alex, vorbaret scump ! 
Sa cresti sanatos si voios,
sa-ti bucuri parintii o viata intreaga !
Felicitari, Ana !
Sa va traiasca dulceata de baiat
si sa va aduca mereu, numai bucurii ! ![]()
Asteptam povestea petrecerii si poze
cu sarabatoritul la cei 3 anisori ! ![]()
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
mirela_piciu spune:
Buna seara tuturor.Imi cer scuze pentru absenta, dar amandoi puii mei sunt bolnavi.La David glicemiile ba sunt mari ba mici,daca rezultatul hemoglobinei a fost 6,2 si normal, ca era un mare motiv de bucurie, zic eu, toata stradania noastra este umbrita de episodul asta cand ba are 300 ba 52 peste noapte.Link-ul pentru articolul respectiv este http://www.scoalaparintilor.ro/familie/stiu-profesorii-despre-diabet-65.html. Sofia, noi avem de la primarie 350 Ron si alocatia dubla. Sanatate multa si o toamna frumoasa.
ana_miti spune:
Buna ziua , dragi mamici si copii
Dupa data de 8 am reinceput serviciul. Alex sta acasa cu tata si bunica mea. Si-a luat si mama mea concediul de odihna ca sa reuseasca toti sa ma suplineasca pe mine. Imediat dupa ziua lui Alex , a racit , sunt 2 saptamani de cand facem tratament cu antibiotic. A fost extrem de greu , la serviciu, copilul cu febra si glicemii mari acasa. Sotul este plecat la Slatina pentru un curs, timp de o luna de zile ....si Alex ne simte lipsa amandourora Noroc cu telefoanele astea, ca reusim sa tinem legatura constant.
Va spuneam de glicemii...au fost foarte mri...in jur de 200-250. Dwesi am marit dozele de insulina...nu cedau. O saptamana a facut febra in jur de 40 . Dar de ieri , vad ca este mai bine. Azi a inceput sa faca hipoglicemie.
Am vazut dicutia vostra despre concediul pt cresterea copilului bolnav pana la 3 ani. Cum se obtine acesta? Eu am salariul minim pe cartea de munca...daca as sta cu el acasa cat as primi? ce documentatie se face si unde tb sa ma adresez pt informatii?
Pe 7 oct . Alex a implinit 3 , am facut petrecere cu pitici, rude, prieteni. A fost innebunit , i-am facut tort de ciocolata , ornat cu teren de fotbal , fotbalisti, porti , inclusiv minge . A ramas uimit la vederea lui, cu artificii si lumanari. A mancat cot la cot cu ceilalti copilasi, si nu am avut pb cu glicemiile...fara sa facem corectie de insulina. dimpotirva , datorita miscarii, bucuriei a facut 2 hipoglicemii. Cand voi avea timp mai mult am sa va pun si ceva poze. De 2 saptamani nu merge la gradi, fiind racit nu l-am dus. Sper de luni sa mearga din nou....
Mirela, stiu ce inseamana sa te straduiesti sa il tii pe glicemii bune si apoi deodata totul se duce de rapa......si noi patim asa.
Va pupam pe toti si toate. fetele , va multumesc ca nu ne-ati uitat, insa timpul nu imi permite sa intru foarte des....mai citesc printre randuri...cand pot.
Va dorim glicemii bune si va imbratisam cu drag pe toate: Nina, Mirela, Adriana, DSofia si pe picii vostri!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Mirela, felicitari pentru asa hemoglobina glicozilata !
Sa o tineti tot asa !
La o raceala mai puternica, daca se dezechilibreaza glicemiile, dureaza cateva zile sa fie reechilibrate. Va fi bine, in curand, o sa vedeti ! ![]()
Ana, in legatura cu statul acasa pana la 7 ani, cu 450 RON, e o lege nou aparuta anul acesta. Asa mi s-a zis la Primarie. Eu am aflat despre ea, in vara, cand am fost la serviciul social din cadrul Primariei, pentru prelungirea pe inca 1 an pt. acei 350 Ron, pt. gradul de handicap, I grav, cu insotior. Stii ca in fiecare an trebuie reinoit certificatul si sa te plimbi cu el si la primarie pt. acei 350 Ron. Ei, bine, acolo am fost intrebata ce salariu am, ca as putea sta acasa cu 450 RON(aici se incadra boala sau certificatul Cristinei). Deci, e cu totul alta poveste, fata de acesti 350 Ron, pe care ii primim ca pe o indemnizatie, pt. ca lucram si nu avem asistent personal pt. Cristina, angajat de Primarie.
Banuiesc, ca acei 350 Ron ii primesti in continuare, ca pe o indemnizatie, in caz ca, tu, lurezi. La noi, asa e.
Cel mai bine e sa mergi cu Certificatul lui Alex, la Primarie, la serviciul social, sa te interesezi, ce si cum.
Cristina e bine, are glicemii bune, in general, exceptii facand unele de peste 200, din cand in cand, la ora 22.
Merge la gradi si nu avem probleme, acolo, doar la sosirea mai intarziata, acasa, la ora 13, cand are o glicemie in jur la 60, mai tot timpul. Se bucura de ceva dulce, atunci. ![]()
Imbratisari si pupici si numai glicemii bune, copilasilor nostri scumpi ! ![]()

PS. Am citit articolul, Mirela !
Mi-e teama si mie de ce va fi la scoala, ca si Cristina este o fire mai tacuta, mai retrasa, mai timida, ceea ce n-o ajuta defel, in cazul in care nu se simte bine si are nevoie de ajutor.
Poate vom avea noroc, ca ne vom cunoaste cu invatatoarea ei din timp, deoarece este invatatoarea Medeei, nepotelei mai mari, care anul acesta scolar este la noi. Asta daca va nimeri la aceasta invatatoare, Cristina.
Va pup !
Nina, mami de
***Printesa Ema din castel !***
Anina_n spune:
Buna ! ![]()
Ce mai fac, dulcineii vostri, dragi mamici ?
Cristinuca e bine, sanatoasa, merge la gradi si de cand a nins la noi(de 4 zile), tot intarzie acasa(de la gradi), venind cu glicemii foarte mici, in jur la 40. Ma dispera, ca nu pot fi cu ea, sa o aduc acasa la timp.
Iar azi, stiind ca intarzie pe drum, i-a cerut mamei mele o bomboana dulce, sa nu o mai cert ca vine cu glicemia mica si...ce credeti, a venit cu 200.
Ieri, a fost Ziua Mondiala a Diabetului si www.realitatea.net/113087_Numarul-cazurilor-de-diabet-in-randul-tinerilor-s-a-dublat-intr-un-an-.html" target="_blank">citind pe net, am aflat ca numarul cazurilor intre cei cu varste pana-n 18 ani, s-a dublat !
Trist, foarte trist.... Si mai trist este ca nu se cunosc motivele reale !
Va pup si le doresc micutilor dulcinei numai glicemii dintre cele mai bune !

Nina, mami de
*** Printesa Ema din castel ! ***